Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Virsrakstu orģijas

Virsrakstu orģijas
Par šo bildi varētu rakstīt arī šādi - lai piespiestu spēlēt izlasē, treneris Znaroks treniņu laikā savus padotos žņaudz...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/F64.

Ja sēž tikai pie datora un pēta interneta vides klāstījumu par Latvijas hokeja izlasi, tad aina izskatās apmēram šāda: tumšs mežs, zaru būdiņa, uz plīts taukūdens nolējums, pa vienīgās istabas kaktiem sasēduši bārenīši hokejisti, noskranduši, pusbadā, iebaidīti. Pie lielā galda uz bluķa sēž galvenais treneris – īsts zvērs, agresors... Viņš kliedz un sit visus, bet vienu ir piesējis mājas priekšā pie koka – lai noasiņo, lai visi redz, kas ar viņiem notiks, ja nepaklausīs.

Apmeklējot izlasi treniņā, viss gan ir daudz savādāk. Protams, ka nevaru ielīst iekšā katrā no spēlētājiem, lai izprastu viņu domu vai pārdomu pasauli, taču ārēji viss notiek gaužām lietišķi un pragmatiski. Komanda gatavojas čempionātam. Pareizi dara, jo atrodoties izlases paspārnē, hokejistiem jāliek malā visi iedomātie un izdomātie tēli, kas viņus vajā vai neļauj gulēt. Jo izlasē jau vajag spēlēt ne jau Znaroka vai Vītoliņa dēļ, arī Ozoliņš nav nekāds tētis Latvija, kam tagad jāguļas pie kājām – valstsvienībā vienkārši ir jāiziet laukumā un jākapā kā zeme (ledus) put! Piemēram, Ņiživijam ir desmit iemesli, lai paliktu malā, ieskaitot nesen tālumā apglabāto sievastēvu, tomēr Saška ir klāt un saka – ja vajag, palīdzēšu. No tādiem attieksmes kauliņiem liekas kopā lielais spēks. Treneris Znaroks var nostāties kareivīgā pozā, taču uz laukuma viņš iet nevar – tur būs sevi jāparāda paaudzei, kas sakās esam ļoti talantīga, taču līdz šim dažādu iemeslu dēļ nenovērtēta vai neizmantota. Pienāk pavasaris un lasu virsrakstus:
- Dārziņš nespēlēs...
- Karsums visticamāk nebrauks...
- Nav skaidrība par Skrastiņu...
- Nespēlēs Laviņš un Galviņš...
- Sprukts atsaka...

Kas tur hokeja izlasē notiek? Baigais vakars uz ezera... Tomēr, ja nākas novērtēt sauso atlikumu, tad izlasei atteicis tikai Janka. Visi pārējie tur ir vai - būs. Dārziņš pagražojās par līguma apdrošināšanu, bet, kad šis jautājums ir sakārtots – viņš ir formā. Protams, ka Laurim bija mazā stresa lielais kurss, jo ne jau katru dienu uz galda noliek tādu kaudzi ar naudu, taču – tā ir šī tā sauktā biznesa elementāra sastāvdaļa. Lai tik pašam nesakāpj bēniņos zvaigznes no jaunā statusa, taču citādi – Dārziņš kā Dārziņš. Komandas spēks uzbrukumā. Uzreiz pēc sezonas izlases galvenais treneris sarunāja Karsumam ceļgalu operāciju Vācijā – tehniski viss notika zibenīgi un savlaicīgi, taču atlabšanai savas domas. Tā mazliet kņudina Mārtiņa kājas, neļauj viņam vēl strādāt ar gribēto jaudu. Ārsti saka – tā tam ir jābūt, laiks tās locītavu eņģes ielocīs. Taču virtuālā pasaule jau bubina – Karsums nebūs, Karsums nebūs... Aizeju uz treniņu un skatos – Mežonis slido. Jā, bez formas, vieglajā versijā (ceļgalu un elkoņu aizsargi), bet viņš piedalās izlases ledus treniņos, liekot skaidri saprast – sak, kā būšu gatavs, tā vilkšu pa ripu. Mārtiņu ņems līdzi arī uz pasaules čempionātu, jo viņš varētu ielekt apritē turnīra gaitā. Laviņš nav, jo pats pagāja malā, redzot aizsargu konkurenci, savukārt Galviņam beidzot tomēr vajadzēja savest kārtībā veselību, kurai garantijas laiks nav mūžīgs. Ja godīgi, Guntim ar Dinamo pavasara fiziskās formas lējumu, būtu sarežģīti iekļūt šī gada izlases aizsargu grupā, jo tikai vesels Galviņš šai komandai noder – uz vienas kājas tā būtu māžošanās. Nav Skrastiņa, kas vēl Amerikā. Atteicis viņš nav, jo nekad to nav darījis. Vienkārši, šobrīd arī Kārlis liek kopā savas karjeras turpinājumu un tas nenotiek ātri. Viņš ir saņēmis visus apliecinājumus un garantijas no izlases menedžera, kas gatavs apdrošināt arī NHL aizsarga tirgus vērtību. Tā teikt – visu, ko prasīsi, to dabūsi, lai nav lieku uztraukumu. Tāpēc – Kažam šobrīd pašam ir jāpieņem lēmums – kur viņš grib atrasties aprīļa beigās, maija sākumā.

Izlases treniņus parasti pirmie sāk vārtsargi – Naumovs ar šiem ņemas kā pirtsslota. Masaļskis, Raitums, Jurčers... Edgars, protams, ir galvenais no visiem stūriem raugoties, viņš raujas ar iedvesmu, iespējams arī tāpēc, ka saņēmis ļoti labu piedāvājumu no Jugras. Vārtsargu tehnika un nianses tiek slīpētas līdz tādiem smalkumiem, ka dažubrīd gribas Sergejam pavaicāt – vai tu tiešām domā, ka Masaļskis to visu jau nezina? Bet Naums ir vēss – soli pa solim viņš katram no trīs vārtsargiem stāsta un rāda. Ceļgals, elkonis, izklupiens – līdz pat centimetriem... Aizsargs Artūrs Kulda, kas tikai vakar atbraucis, uz ledus iznāk pirmais – var redzēt, ka puika nocieties. Izslāpis! Viņu Naumovs uzreiz liek pie darba – jāmet pa kasti, kurā uz maiņām mīcās vārtsargi. Kuldam ir labs metiens un viņš liek sačukstēties gan vārtu tīkla acīm, gan dobji novaidēties laukuma apmalei, ja ripa aizlido garām vārtu rāmim. Treniņš ir intensīvs, notiek lielā ātrumā. Kad vienubrīd puikām paraujas uz plato zviedzienu un irgošanos, Znaroks reaģē zibenīgi – soda aplis par sarunām uz laukuma. Neviens nekurn – visi skrien. Oļegs pārdzīvo kaislības ap komandu, ko viņš nevar kontrolēt, taču – no tā jau labāk nevienam nepaliek. Treneri meklē raksturus, nevis talantus un tikai tā varu izskaidrot jauno Jekimova un Ķēniņa atrašanos izlases kandidātu lokā. Abi puikas starp spalvas un pildspalvas svaru, taču centībā un nepiekāpībā viņiem dūša kā trijiem kopā. Katru epizodi nospēlēs līdz galam – jā, iespējams, vēl jēli, taču ar lielu gribasspēku.

Virknējumi, protams, var mainīties, taču krekli pagaidām kārtojas šādi: sarkanajos uzbrukumā skrien Ņiživijs, Vasiļjevs, Cipulis. Melnajos – Miķelis, Džeriņš, Dārziņš. Dzeltenajos – Bukarts, Bērziņš, Meija. Zilajos – Štāls, Ankipāns, Saulietis. Pie baltajiem ir biezāks bariņš, bet viņi ir tuvāk nazim, nevis karotei – Ķēniņš, Jekimovs, Pečura, Pavlovs... Aizsargu galā otrdien iezīmējās šādi pāri – Kulda ar Cibuļski, Pujacs ar Reķi, Sotnieks ar Krišu, Andersons ar Jēkabu. Cenšas arī Jass un Jakovļevs, tomēr – esam reāli... Ja brauc Skrastiņš, tad būs viens vai pat vairāki sāpīgi griezieni. Te nu bija – vāja konkurence un caurumi! Ideālajā versijā mūsu aizsardzības valnis tiktu būvēts no diviem NHL un AHL stabiliem večiem, kā arī solīda KHL kluba pamatsastāva vīriem. Vai slikti priekš mūsu knapā resursa? Uzbrukumā akcentus pamainīs Daugaviņa parādīšanās, bet – kurā galā? – tas jau būs treneru kompetences jautājums. Znaroks nerunājot ar presi? Jā, izlases galvenais treneris nav nekāds dzejas dienu dalībnieks pie Raiņa pieminekļa, taču vēl jau paliek otra puse – kurš ir tas brīdis, kad viņu pratina vai izvaicā un, ko Oļegam šobrīd teikt? Ko viņš varētu atbildēt uz jautājumu – kā vērtējat Sprukta nespēlēšanu izlasē? Neko pieklājīgu, godīgi... Vai šī atbilde ļauj izlasei tiekties pretī izvirzītajiem uzdevumiem? Laikam jau nē. Kā norit gatavošanās čempionātam? Normāli... Ja zini, ka būs tādas atbildes, priekš kam šobrīd vajadzīgs Znaroka viedoklis? Viņš jau tāpat nervozē pa kulisēm, labojot pīppauzes individuālos rekordus un mēģinot izštukot – kā ar esošo grozu atvest no Bratislavas kaut kādas trofejas. Lipmans taču prasa izpildīt uzdevumu!
- Stop! Man laikam vēl vajadzēs ar Kirovu un Oļegu parunāt, lai viņi saprot – kāda ir atšķirība starp uzdevumu un mērķi? Redzu, ka mēs kaut kā greizi vai pārlieku principiāli esam ieķērušies uzdevumos, bet aizmirstam, ka vēl jau sportā ir mērķis... Un vēl ir mūsu iespējas, - nosaka izlases menedžeris Ozoliņš. Viņš jau pats arī nav šajā laikā uz runāšanu noskaņots, bet preses konferenci gan sarīkošot:
- 26. aprīlī visi esat laipni aicināti. Nosauksim izlases sastāvu startam pasaules čempionātā un tad varēs saprast – kas, ko un kāpēc? Pagaidām – tikai darba rutīna...

Izlasē valdot bardaks? Nemanīju. Visi atsakās? Tikai viens tāds bijis... Pārlūkoju vēlreiz kandidātu sastāvu un saprotu – visi labākie tur ir! Labi, precizēšu – gandrīz visi... Vai nav dīvaini, ka mēs šajā pavasarī neesam lasījuši šādus virsrakstus:
- Reķis stiprinās izlases aizsardzību;
- Vasiļjevs steidzas uz valstsvienības treniņnometni;
- Kuldam beidzas Amerikā līgums, bet izlasē viņš būs!
- Masaļskis var izvilkt Latviju vienatnē!

Laikam no sliktā var baroties vairāk. Tomēr, labais arī ir gana – tieši tik, lai mums kā katru pavasari nāktos gaidīt lielo nezināmo, bet ar laimīgām beigām. Kāpēc, lai būtu savādāk?

 +25 [+] [-]

, 2011-04-21 09:50, pirms 13 gadiem
Labi rūkts!
Esam taču pozitīvi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +21 [+] [-]

, 2011-04-21 09:51, pirms 13 gadiem
Armand, palasi savus virsrakstus , un esi pirmais , kurš uzrakstīs ko pozitīvu .

 +17 [+] [-]

, 2011-04-21 09:59, pirms 13 gadiem
pareizi ir. ar vienu Spruktu jau pasaule neapstāsies.

 +11 [+] [-]

, 2011-04-21 10:06, pirms 13 gadiem
Znaroks - agresors!? Tā, nu, tik tiešām ir vislielākā preses pīle, kas vispār dzirdēta! Cik man zināms, veči tieši Znaroka un Ozo dēļ izlasei nespēj atteikt, jo attiecības esot ļoti labas, kamēr no Lipmana esot jālūdzas, lai atdod naudu par lidmašīnas biļetēm, ārstniecības čekiem u.t.t.. Bet īstenībā, Lipmans ir izvilcis"dūzī", paņemot Ozo kā ģenerālmenedžeri, jo, ja būtu kāds cits, nezinu vai izlasē spēlētu visi (kā minēts iepriekšējos rakstos - 4-i no Dinamo spēlēt negribēja jau ziemā)... bet, zinot Ozo krampi, autoritāti un to, ka viņš pats spēlējis (spēlē), prot sakārtot jautājumus, ar kuriem iepriekš LHF bija problēmas, vairs jau nepaliek iemeslu atteikt... Un ļoti priecē tas, ka būsim praktiski gandrīz optimālajā sastāvā!

  -3 [+] [-]

, 2011-04-21 10:15, pirms 13 gadiem
Par labu Latviju

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 10:25, pirms 13 gadiem
Tieši tā, viss ir kārtībā, spēlēs tie, kas grib un var! Fiziski, tehniski esam pietiekoši stipri, galvenais, lai čaļi paši noticētu sev un saviem partneriem, un tad 100% būs uzvaras, ne tikai viena vai divas!

 +13 [+] [-]

, 2011-04-21 10:27, pirms 13 gadiem
Pēdējie jaunumi !!!! Izlase nespēlēs PČ !!!!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 10:30, pirms 13 gadiem
Kaut kas šitāds baigi prasījās....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-04-21 10:51, pirms 13 gadiem
Aizsardziba ir noteikti viena no labakajam pedejos gados.
Uzbrukums, pirmas 2 mainjas tadas ari noteikti paliks, tresha Karsums - Daugavins - Ankipans, ceturta Meija/Stals - Berzins - Bukarts/Saulietis. It ka nav slikti, bet ar to noteikti nepietiks, lai uzvaretu somus, varetu but parliecinosh zaudejums, kadi 1:4, ar chehiem ies nedaudz vieglak 2:4, ar Danjiem, domaju, musejie izvilks grutu uzvaru, bet sheit liela nozime bus Masaljska spelei! Velam veiksmi!

  +3 [+] [-]

, 2011-04-21 10:55, pirms 13 gadiem
girtssss rakstīja: Aizsardziba ir noteikti viena no labakajam pedejos gados.
Uzbrukums, pirmas 2 mainjas tadas ari noteikti paliks, tresha Karsums - Daugavins - Ankipans, ceturta Meija/Stals - Berzins - Bukarts/Saulietis. It ka nav slikti, bet ar to noteikti nepietiks, lai uzvaretu somus, varetu but parliecinosh zaudejums, kadi 1:4, ar chehiem ies nedaudz vieglak 2:4, ar Danjiem, domaju, musejie izvilks grutu uzvaru, bet sheit liela nozime bus Masaljska spelei! Velam veiksmi!
pēc kā spried, ka pret čehiem būs vieglāk kā pret somiem? Kāds pamatojums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-04-21 11:02, pirms 13 gadiem
girtssss rakstīja: Aizsardziba ir noteikti viena no labakajam pedejos gados.
Uzbrukums, pirmas 2 mainjas tadas ari noteikti paliks, tresha Karsums - Daugavins - Ankipans, ceturta Meija/Stals - Berzins - Bukarts/Saulietis. It ka nav slikti, bet ar to noteikti nepietiks, lai uzvaretu somus, varetu but parliecinosh zaudejums, kadi 1:4, ar chehiem ies nedaudz vieglak 2:4, ar Danjiem, domaju, musejie izvilks grutu uzvaru, bet sheit liela nozime bus Masaljska spelei! Velam veiksmi!
Es arī gribēju teikt - PASKATIES ČEHU IESPĒJAMO SASTĀVU - kādi tur reālie kakli spēlēs - pret FIN un pret CZE - abiem būs diezgan monstrozi sastāvi, bet jāiet un jāspēlē uz 120% un visādi var gadīties, OS jau to pierādīja...

 +10 [+] [-]

, 2011-04-21 11:19, pirms 13 gadiem
tas par latvju žurnalistu mūžīgo negatīvismu - taisnība!

  +3 [+] [-]

, 2011-04-21 11:47, pirms 13 gadiem
lossado rakstīja: tas par latvju žurnalistu mūžīgo negatīvismu - taisnība!
Pašiem mums jābūt imūnākiem-kritiskākiem pret preses visādiem "izlēcieniem". Viņi vienmēr kaut ko izdomās kā piesaistīt, noturēt mūsu uzmanību, tāds ir viņu darbs, ar to ir jāsamierinās.

Ir jau pilnīgas galējības kā portāls "Kas Jauns" kurš pamatā nodarbojas ar provokācijām un mums pat atrodas tādi kas velk viņu lētumu šurp un no tā taisa baigo cepienu. Otra galējība ir padomju prese kur viss tika pušķots un viņu bija galīgi neintrasanti lasīt.
Man patīk svētdienas panorāmas sauklis, ko es reizēm lieku "aiz auss" savām emocionālajām darba kolēģem kad viņas man vaicā "a kapēc tas tā teica, a kapēc šitas to teica'', skaties un domā līdz!

  +8 [+] [-]

, 2011-04-21 12:07, pirms 13 gadiem
pašreizējās uzbrukuma maiņas gan diez ko neiepriecina - rodas iespaids, ka ir pirmā, otrā un divas ceturtās maiņas... ar Karsuma un Daugaviņa pievienošanos gan visam vajadzētu mainīties uz labo pusi

     [+] [-]

, 2011-04-21 12:31, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: pašreizējās uzbrukuma maiņas gan diez ko neiepriecina - rodas iespaids, ka ir pirmā, otrā un divas ceturtās maiņas... ar Karsuma un Daugaviņa pievienošanos gan visam vajadzētu mainīties uz labo pusi
Varētu šos abus tāpat kopā sabāzt vienā maiņā (pagājušogad jau bija) tik ta jāatrod būtu vēl kāds jēdzīgs centrs pa vidu, bet ar tiem mums ir zināmas problēmas....

     [+] [-]

, 2011-04-21 12:40, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Varētu šos abus tāpat kopā sabāzt vienā maiņā (pagājušogad jau bija) tik ta jāatrod būtu vēl kāds jēdzīgs centrs pa vidu, bet ar tiem mums ir zināmas problēmas....
nu to pašu Ankipānu, ja jau viņu šobrīd iespēlē centrā... tad kā ceturtie paliek Štāls - Bērziņš - Saulietis, rezervē Meija un Bukarts... tad tas viss jau izskatītos labāk..

  -1 [+] [-]

, 2011-04-21 13:30, pirms 13 gadiem
zzk rakstīja: pašreizējās uzbrukuma maiņas gan diez ko neiepriecina - rodas iespaids, ka ir pirmā, otrā un divas ceturtās maiņas... ar Karsuma un Daugaviņa pievienošanos gan visam vajadzētu mainīties uz labo pusi
mani gan īpaši neiepriecina situācija ar Karsumu - ja jau viņš vēl nav atkopies pēc traumas, tad kāds no viņa būs spēlētājs PČ... nu nav vajadzīgs izlasē Karsums, kurš spēj laukumā tajā brīdī izlikties, tieksim, par procentiem 60... tad jau labāk lai Jekimovs vai vēl kāds spēlē - tie vismaz ledu grauzīs par visiem 110%...

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 15:07, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: pēc kā spried, ka pret čehiem būs vieglāk kā pret somiem? Kāds pamatojums?
taa parasti ir, ka pret chehu kombicionalo hokeju mums ir vieglak spelet, bet pret somiem ir tikai zaudejumi pamatlaika, ljoti neerts pretinieks lv hokejam!

  -1 [+] [-]

, 2011-04-21 15:22, pirms 13 gadiem
girtssss rakstīja: taa parasti ir, ka pret chehu kombicionalo hokeju mums ir vieglak spelet, bet pret somiem ir tikai zaudejumi pamatlaika, ljoti neerts pretinieks lv hokejam!
atgādini, kad LV izlase būtu uzvarējusi čehus? pret čehiem ir bijis viens ničs 1:1 (2006.g.) un papildlaiks Vankuverā. Pret somiem viens ničs - 0:0

  +3 [+] [-]

, 2011-04-21 15:29, pirms 13 gadiem
"Abi puikas starp spalvas un pildspalvas svaru... " kā jau ierasts - Armands pērles bārsta!

Ceru un ticu, ka pēc PČ avīžniekiem nāksies "nomainīt savu gaudeno plati" uz ko pacilājošāku uz pozitīvu, jo puiši būs pamatu tam sagādājuši!!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 20:09, pirms 13 gadiem
Super raksts, beidzot pasaka visu kā ir, nevis pūš no mušas ziloni, kā katru gadu!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 21:40, pirms 13 gadiem
Lūk, domas, kam pilnībā piekrītu! Arī uzskatu, ka vajag akcentēt pozitīvo, turklāt bieži tā ir taču vairāk nekā negatīvā, taču... Nespēju izskaidrot, kāpēc tik daudz uzmanības medijos tiek veltīts problēmām, kas bieži jau pārvēršas atklātā negatīvismā - vot, atkal nesanāk, atkal sūdīgi utt., bet pozitīvajiem aspektiem bieži vien tiek tikai "garāmejošs uzsauciens"...
Domāsim pozitīvi!

  +2 [+] [-]

, 2011-04-21 21:51, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: atgādini, kad LV izlase būtu uzvarējusi čehus? pret čehiem ir bijis viens ničs 1:1 (2006.g.) un papildlaiks Vankuverā. Pret somiem viens ničs - 0:0
atgadini, kad esmu teicis, ka lv izlase uzvarejushi chehus?! ar vinjiem mes spelejam vienmer lidzvertigak kaa ar somiem, taa tas ir!

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 21:55, pirms 13 gadiem
Nav jau tā aina netā tik drūma. Džeki nopietni gatavojas un nopietni spēlēs, tas vien jau priecē.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-21 22:00, pirms 13 gadiem
nu kur tik pozitīvi var uzrakstīt!?