Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Māksla ielekt ejošā vilcienā. Pēdējā vagonā

Māksla ielekt ejošā vilcienā. Pēdējā vagonā
KHL nedēļas labākais vārtsargs Edgars Masaļskis - tomēr ārpus play off. Foto: atlant-mo.ru

Februāra vidū regulārās sezonas pēdējās rezultāta „transakcijas” centās iestudēt KHL klubi. Caur „adatas aci” izslēgšanas spēlēs iespraucās Sandis Ozoliņš kopā ar Atlant komandu, bet aiz apmales atstājot Oskaru Bārtuli ar Donbass. Lielisku nedēļu Jugra vārtos aizvadīja Edgars Masaļskis, bet viņa divas „sausās” spēles tomēr neizdevās konvertēt play off biļetēs...Taču 8 Latvijas hokejisti uz Gagarina kausu šobrīd vēl pretendē! Starp citu, izslēgšanas spēles vai „pēdējie metri” pirms tām ir arī citos čempionātos Eiropā. 11. – 17. februāra nedēļas labāko Latvijas hokejistu Top 4.

1. Edgars Masaļskis

Par aizvadītās nedēļas labāko KHL vārtsargu tika atzīts Hantimansijskas Jugra vienības „kīpers” Edgars Masaļskis, kuram divās spēlēs izdevušās divas „sausas” uzvaras ar atbilstošiem statistikas mērījumiem – 100% atvairītu metienu un „caurlaidības koeficientu” (GAA) 0.00. Masaļska „cietoksnis” palika neieņemts ne tikai spēlē pret Austrumu konferences un visas līgas lielāko „vājinieci” Avtomobiļist, bet arī pret vienu no Rietumu konferences līderiem – Maskavas Dinamo. Diemžēl ar Edgara Masaļska „sauso” sniegumu bija par maz, lai Jugra ieņemtu vietu izslēgšanas spēlēs. Cita starpā, Hantimansijskas komanda ir punktiem bagātākā komanda no tām 10 komandām, kas palikušas aiz Gagarina kausa izcīņas robežas (52 spēlēs izcīnīti 74 punkti). Jāpiebilst, ka Rietumos Atlant vienībai bija par punktu mazāk, un ar to pietika, lai tiktu play off. Tiesa, Rietumos konference bija sīvāka.

2. Sandis Ozoliņš

11. – 17. februāra nedēļā Atlant kapteinis Sandis Ozoliņš ir pozitīvi atzīmējies kā statistikas ailītēs, tā faktiski – turnīra tabulā kopumā. 3 spēlēs iekrāja 3 rezultativitātes punktus (0+3) un priecējošu lietderības koeficientu +4. Kā reizi Ozoliņa lietderības koeficients aizvadītajā nedēļā bija labākais starp Latvijas pavalstniecības aizsargiem KHL-ā. Bet galvenais sasniegums tāds, ka Ozoliņš būdams „atlantu” kapteinis palīdzēja komandai izkapāt vietu Gagarina kausa izcīņā. Atlant vienībai šosezon veicās ļoti vāji – tā krita arī uz Rietumu konferences tabulas pašu leju. Bet komanda prata savākties vienā dūrē, iestudēt uzvaru sērijas un pēdējā brīdī iespraukties play off zonā, vietu nodrošinot tikai līdz ar regulārās sezonas pēdējās spēļu dienas noslēgumu.

3. Roberts Jekimovs

Somijas galvenā čempionāta plašumos veiksmīgu nedēļu SaiPa ierindā aizvadīja uzbrucējs Roberts Jekimovs, kuram 3 spēlēs 3 punkti (2+1) un pozitīvs lietderības koeficients (+2). Regulāro sezonu SaiPa komanda SM-liiga čempionātā uzsāka itin braši, cīnoties pa turnīra tabulas galvgali; taču regulārās sezonas noslēgumam Lapēnrantas Saimaan Pallo (komandas nesaīsinātais nosaukums) tuvojas uz play off kvalifikācijas robežas. T.i., SaiPa pēc 51 spēles ar 75 punktiem ieņem 10. vietu turnīra tabulā. Tieši 10 komandām (no 14) būs iespēja pacīnīties par čempionu titulu. Tabulas augšgals kvalificējas „automātā”, bet 7. – 10. vietas ieņēmējiem „draud” kvalifikācija. Jekimovs komandas zīmējumā ir diezgan nozīmīga figūra – trešais rezultatīvākais spēlētājs; sezonas 46 spēļu summā iekrāti 25 punkti (15+10) un lietderība +4. Viņš arī viens no diviem labākajiem SaiPa vārtu guvējiem; abiem ar italo-kanādieti vai kanado-itāli Stefano Giliati – pa 15 vārtu guvumiem. Tikai, ka kolēģim sliktāks lietderības koeficients (-3).

4. Toms Andersons

Šveices junioru elitē veiksmīgi izslēgšanas spēles sākusi SC Bern Future U20 komanda un tās uzbrucējs Toms Andersons (dz. 1993.). Aizvadītās nedēļas 3 spēlēs Andersons salasīja 5 rezultativitātes punktus (2+3), bet viņa pārstāvētā Bernes komanda šo spēļu summā bija vadībā ar 2-1 sērijā pret SCL Young Tigers U20 vienību. (Aizsteidzoties notikumiem priekšā, jāpiebilst, ka SC Bern Future U20 jau šonedēļ sēriju pabeidza ar 3-1.) Citam Latvijas uzbrucējam Jurim Zandovskim (dz. 1993.) Šveices junioru elites play off 3 spēlēs 4 punkti (1+3), bet viņa komanda HC Fribourg-Gottéron U20 diemžēl play off pirmajā kārtā no cīņas izkrita, piekāpjoties ar 0-3 sērijā pretiniekiem EV Zug U20.

Topa tuvumā

No Rīgas Dinamo ierindas Topa kontekstā izceļami ir 3 spēlētāji. Aizsargs Krišjānis Rēdlihs, tāpat kā Ozoliņš Atlant-ā, 3 spēlēs sakrāja 3 punktus un pat labākā proporcijā (1+2), bet ar nedaudz zemāku lietderības koeficientu (+3). No Latvijas uzbrucējiem KHL-ā visrezultatīvāk atzīmējās Mārtiņš Karsums, kuram 3 spēlēs 3 punkti (2+1) un neitrāla lietderība. Vēl jāizceļ vārtu guvumu garšu atguvušais uzbrucējs Roberts Bukarts, kuram 3 spēlēs divi vārtu guvumi un viens īstenots pēcspēles metiens. Tiesa, bullītis nebija izšķirošais; spēles rezultāta izmaiņas noteicošais pēcspēles metiens tomēr tika pierakstīts leģionāram Džeimijam Džonsonam.

AHL čempionātā Ziemeļamerikā 2 spēlēs ar 2 punktiem (1+1) un neitrālu lietderību atzīmējās Oklahoma City Barons uzbrucējs Kristiāns Pelšs. Vācijas DEL čempionātā Herbertam Vasiļjevam 3 punkti (0+3) un +2 lietderība Krefeld Pinguine ierindā. Savā jaunajā darbavietā – Rytíři Kladno klubā Čehijas ekstralīgā (Tiprsport Extraliga) – rezultatīvi iejuties uzbrucējs Koba Jass, aizvadītās nedēļas 2 spēlēs salasot 2 punktus (1+1) un neitrālu lietderību.

Uz MHL izslēgšanas spēlēm pretendējošās HK Rīga komandas ierindā nedēļas 3 spēlēs rezultatīvākais bija uzbrucējs Juris Upītis – 4 punkti (3+1) un lietderība +3. Upītis 11. – 17. februāra nedēļā aizvadīja arī vienu spēli Dinamo ierindā KHL regulārajā čempionātā, kur statistika pa nullēm. MHL B grupā visas trīs komandas no Latvijas aizvadīja pa 4 spēlēm. Visu komandu summā rezultatīvākais Latvijas hokejists MHL B grupā aizvadītajā nedēļā bijis Liepājas Metalurgs jaunatnes komandas uzbrucējs Edgars Homjakovs (dz. 1995.), kuram 4 spēlēs 5 punkti (1+4) un neitrāla lietderība. Pa četriem rezultativitātes punktiem dažādā proporcijā MHL B grupas spēlēs bija 6 hokejistiem no Latvijas. Starp tiem izceļams no HK Rīga uz Juniors vienību pārceltais uzbrucējs Martins Lavrovs (dz. 1994.), kuram 4 spēlēs 4 vārtu guvumi un lietderība +2. Savukārt Liepājas komandā spēlējošajam uzbrucējam Leonardam Rimjānam (dz. 1994.) 4 spēlēs fiksēti 3+1 punkti un lieliska lietderība (+5). Jā, un Prizma-Rīga vārtsargs Ints Bikars 11. – 17. februāra nedēļā komandas vārtus sargāja 3 pilnās spēlēs un 1 periodā (sp. laiks 199:58), visās savās pilnajās 3 spēlēs palīdzot izcīnīt uzvaras. Viena no uzvarām bija „sausa”. Bikara cipari – atvairītie metieni 96,46% apmērā un GAA 1.20.

Par Nedēļas Top 4

„Karsto” Latvijas spēlētāju Top 4 un izvērtējums, kuru iecerēts veidot par katru nedēļu visas 2012./2013. g. sezonas garumā. Ar nodomu izcelt hokejistus, kas uzspēlē ne tikai Rīgas Dinamo ierindā un/vai Latvijas izlasē, bet arī citur – Baltkrievijā, Somijā, Šveicē, Ukrainā, Vācijā, Zviedrijā, CHL līgās un citur ārpus tradicionālā „vislielākā hokeja”. Tops ir tik subjektīvs, ka tam nav izteiktu kritēriju. Protams, palīgos tiek ņemta statistika un salīdzinošie aprēķini par dažādu līgu spēka samēriem. Taču iecerētā vadlīnija – četri spēlētāji, no kuriem vismaz viens ir U-20 vecuma hokejists un vismaz divi nespēlē KHL. (U-20 vecuma hokejistiem norādīts arī dzimšanas gads.) Rekomendācijas un ieteikumi ir gaidīti!

Atskatam citu nedēļu Top 4: Nedēļas Top 4 « Petrovich27 blogs

  +1 [+] [-]

, 2013-02-21 15:54, pirms 11 gadiem
Vai Rīgas "Dinamo" brīnumainā iekļūšana Cerības kausa kvalifikācijas pēdejā vagonā arī nav pelnījusi uzmanību? Turklāt Kapteinis Karsums nupat ir teicis runu līdzutējiem!!!