Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jelgavā paslēpes nespēlē

Jelgavā paslēpes nespēlē
Latvijas kauss un sestā vieta virslīgā nav apmierinājusi pussarga Arta Lazdiņa (ar bumbu) un FK "Jelgava" apetīti. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Kamēr Latvijas vicečempions FK "Ventspils" piekopj tikai sev izprotamu potenciālo jaunpienācēju slēpšanas taktiku, kausa īpašnieks FK "Jelgava" jau gatavs galdā likt gaidāmās sezonas sastāvu.

Par FK "Ventspils" droši vien rakstīšu citreiz, kad kurzemniekiem sastāva aprises būs skaidrākas, kad teikumu "spēlētājs, kurš klubā ir uz pārbaudi" aizstās konkrēti uzvārdi. Turklāt no Ventspils pārāk bieži pienāk ziņas, ka atkal kāds izbrāķēts...

Tātad - par FK "Jelgava"! Viens no virslīgas klubiem, kas savā mājaslapā regulāri informē par sekmēm pārbaudes spēlēs, tāpēc acīgākie droši vien jau ir lietas kursā par galvenajām pārmaiņām. Līdz virslīgas sezonas sākumam maksimums būšot viens papildinājums, galvenais treneris Dainis Kazakevičs atstājis rezerves variantu, ja nu pēkšņi ir iemesls nelielai korekcijai. Citādi var teikt - Zemgales spēcīgākās komandas sastāvs nokomplektēts.

Debijas sezonā pērn FK "Jelgava" rindās spēlēja amerikānis Veiss un japānis Šimura. Klubs lēmis, ka šogad iztiks ar pašmāju spēlētājiem.

Par aizgājējiem. FK "Ventspils" rindās pēc īres atgriezušies aizsargs Igors Savčenkovs un uzbrucējs Pāvels Hohlovs. Citas komandas meklējumos devušies pussargi Dmitrijs Medeckis un Vitālijs Petkevičs, uzbrucējs Dmitrijs Borisovs, kurš acīmredzot piestās Lietuvas komandā "Tauras". Aizsargs Eduards Martins un pussargs Jaroslavs Zoricovs šosezon praksi un pieredzi krās 1. līgas komandā "Metta/LU".

Vairāki FK "Jelgava" futbolisti nolēmuši beigt gaitas virslīgā. Piemēram, pussargs Pāvels Bormakovs, kuram 2010. gada sezona tā arī paliks vienīgā elitē, uzbrucējs Ēriks Pelcis, kurš nespēj savienot profesionālu futbola dzīvi ar darbu. Virslīgā vairs neplāno spēlēt arī vārtsargs Aleksandrs Čumakovs un pussargs Viktors Rezjapkins.

Kodols ir saglabāts - vārtus sargās Marks Bogdanovs, aizsardzībā līdera mundieris būs Jevgenijam Kazuram, vidējā un uzbrukuma līnijā cerības gulsies uz Arta Lazdiņa, Ginta Freimaņa (atgriezies ierindā pēc ilgas savainojuma ārstēšanas līdzīgi kā uzbrucējs Aleksejs Bespalovs), Oļega Malašenoka un Vladislava Kozlova pleciem. Centra pussarga pozīcijā, visticamāk, atgriezīsies pērn kreisajā aizsardzības malā iespēlētais Valērijs Redjko.

Klāt nākuši aizsargi Jurijs Ksenzovs (pērn spēlēja Baltkrievijā un Azerbaidžānā), Valdis Kaļva ("Blāzma"), Dmitrijs Daņilovs ("Olimps/RFS"), Deniss Petrenko ("Skonto"), pussargi Artjoms Lonščakovs (pērn spēlēja Vācijā), Aleksandrs Kļimovs ("Olimps/RFS") un uzbrucējs Harijs Cepurītis ("Metta/LU"). Izņemot 29 gadus veco Ksenzovu, pārējie ir salīdzinoši jauni futbolisti, uz kuriem tiek cerēts perspektīvā. "Uz soliņa gribu redzēt 19-20 gadu vecus puišus, kuriem jāprogresē," piemetina Kazakevičs. Pēc īres komandā atgriezušies arī aizsargi Māris un Mārcis Savinovi.

"Vairāk pieredzes un stabilitātes, saglabāts kodols un sabalansētāks soliņš," Kazakevičs nosauc dažus aspektus, kas viņam rosina optimismu jaunās sezonas gaidās. Vai FK "Jelgava" izšaus otro gadu pēc kārtas - pagaidām šis jautājums ir atvērts! Pirmā iespēja to izdarīt būs jau 20. martā, kad jelgavnieki Latvijas kausa izcīņas ceturtdaļfināla spēlē savā laukumā metīs izaicinājuma cimdu "Liepājas metalurgam". Ar ko tas viss beidzās pērn, jums vajadzētu zināt... Runājot par virslīgu, vismaz vieta sešiniekā droši vien būs jelgavnieku minimālais uzdevums un mērķis.

 +12 [+] [-]

, 2011-02-21 21:36, pirms 14 gadiem
Tā arī attieksmē pret publiku vajadzētu darboties visiem klubiem. Bet pie mums jau lielākā daļa darboņu to nesaprot, jo viņiem tas viss ir po barabanu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2011-02-21 21:59, pirms 14 gadiem
Tieši šī iemesla - atklātības - dēļ simpatizē Jelgava. Lai veicas nākamajā sezonā, jo sastāvs tiešām labi nokomplektēts. Atnācēji ir ļoti labi un aizgājēji, jāsaka atklāti, pērn nekādu lielo lomu komandā nespēlēja. Lai veicas.

  +3 [+] [-]

, 2011-02-21 23:01, pirms 14 gadiem
Lai veicas. Gadam tevi, Daini, ciemos. Paskatīsimies vai aizvadītā sezona ir ko mācījusi vai viss pa vecam. Petroviča pēcnācējam tak jābūt ar odziņu!Ko?

  -1 [+] [-]

, 2011-02-22 22:17, pirms 14 gadiem
Māris Savinovs ir uzbrucējs nevis aizsargs, nu vismaz Jaunībā spēlēja uzbrukuma smailē un guva, ja nemaldos 3 vārtus. Vai tad Lonščakovs nespēlēja Gulbenē?

Interesants raksts, cerams, ka būs par katru komandu. Un cerams, ka klubi ņems piemēru no Jelgavas nevis Ventspils.