Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kauns. Liels kauns

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Viena no Latvijas rokasbumbas virslīgas līderkomandām "Celtnieks"/LSPA kārtējās Baltijas handbola līgas spēlēs savā laukumā zaudēja Brestas HC "Meshkov" ar 31:34 un Minskas ASK ar 32:33. Nezinot neko vairāk par šo spēļu rezultātiem, varētu gandrīz vai būt gandarītiem, jo tikai ar triju un ar vienu vārtu starpību zaudēts Baltkrievijas eksčempionam un pašreizējam EHF Izaicinājuma kausa īpašniekam. Taču patiesībā abi šīe zaudējumi ir liels kauns mūsu komandai, abu šo spēļu rezultāti cieši sasaucas ar izlases trūcīgajām rezervēm no Latvijas komandām.

Labākie Brestas un Minskas ASK spēlētāji Baltkrievijas izlases rindās spēlē Eiropas čempionātā (trīs no Brestas komandas un divi no ASK), taču uz spēlēm Rīgā ar "Celtnieks"/ASK un Pilvā ar Igaunijas čempionu "Serviti" nebrauca arī palikušie labākie spēlētāji. Patiesībā tas bija abu komandu otrais sastāvs, bet ASK - pat junioru sastāvs, turklāt tikai ar deviņiem laukuma spēlētājiem (plus divi vārtsargi).

Brestas komandā no pirmā sastāva bija tikai četri spēlētāji, ieskaitot vienu vārtsargu, bet visi pārējie - 16 (!) līdz 21 gadu veci puiši no otrās komandas. Desmit spēlētāji nebija vecāki par 20 gadiem, trim - tikai 17, bet diviem - pat tikai 16 gadu. Viesu labā 11 vārtus guva horvātu leģionārs Dāvids Miličevičs (21 gads), 8 - Andrejs Cipaks (20), bet 7 - 19 gadus vecais Zahars Husakovs. Pirmajā komandā no šiem trim handbolistiem spēlē tikai horvāts.
Minskas ASK pirmais sastāvs bija devies uz starptautisku turnīru Klaipēdā, kur spēlēja ar Lietuvas čempionu "Dragūnas", ar Krievijas virslīgas klubu Astrahaņas "Zarya Kaspiya" un vienu no spēcīgākajiem Ukrainas klubiem Zaporožjes ZTR (ASK ieņēma 2. vietu). Uz Rīgu un Pilvu devās pavisam jauni spēlētāji - ASK sastāvā neviens laukuma spēlētājs nebija vecāks par 19 gadiem (22 gadi ir vārtsargam Maksimam Lapickim), vienam - 18, bet diviem - 17 gadu, turklāt ar saviem spēlētājiem vien minskiešiem nepietika un tika paņemti divi jaunie spēlētāji no Minskas "Victory Regia" komandas. Viesu labā 9 vārtus guva Aleksejs Šinkels (19), 7 - Artjoms Paškovs (17!) un 6 - Vitālijs Kisļuks (19).
"Celtnieks"/LSPA spēlēja savā gandrīz labākajā sastāvā - ar izlases kandidātiem Arti Kurmēnu, Artūru Lazdiņu, Eināru Kiršteinu un Raiti Puriņu priekšgalā, ar Arti Laganovski, ar viņa dvīņubrāli no HK "Ogre" Arvi kā komandas pastiprinājumu, ar Gunti Ciematnieku, Emīlu Reniņu, Normundu Blomi, Guntaru Lejnieku, Robertu Freibergu, Lauri Eglīti, ar vienu no Latvijas U18 izlases līderiem Tomu Lielo...

Kā Brestas un Minskas komandas nospēlēja Pilvā? Labs jautājums, atbilde uz kuru mūsu komandas kaunu padara vēl lielāku - Igaunijas čempions 'Serviti" Brestas komandu uzvarēja ar 36:23, bet Minskas ASK - ar 39:22. Komentāri, šķiet, ir lieki. Lieka ir arī brīnīšanās vai pat neizpratne, kāpēc izlasē nav paņemts vai netiek laukumā tas vai cits pašmāju komandu spēlētājs... Jāsāk beidzot rīkoties.

     [+] [-]

, 2014-01-21 17:37, pirms 10 gadiem
arī handbolisti piepelnas toto