Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Uzdāviniet komandai... žurku

Uzdāviniet komandai... žurku
Rīgas "Dinamo" jaunais kapteinis Mārtiņš Karsums... Uzšuves mainās, kā būs ar komandas spēli?

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Kapteiņa un viņu palīgu rotācija bija neizbēgama, tiesa, Rīgas „Dinamo” jaunajiem/vecajiem treneriem nevajadzēja tāpēc gaidīt desmit spēles, līdz pieņemt šo lēmumu. Te nav nekāda sakara ar kāda spēlētāja varēšanu, gribēšanu, saprašanu vai mācēšanu – tas bija jādara komandas labā. Nu, vismaz vēlāk, nekā...

Tā sauktajā sociālo mediju telpā parādījās kāda indivīda pārdomas, ka Rīgas „Dinamo” kapteinis Guntis Galviņš ir, citēju – KHL gada žurka... Viņš ēdot sieru, aprunājot komandas biedrus un esot panācis, ka „esmu atlaists”. Tā sauktais profils tika parakstīts ar vārdu Robs Šremps, bet, zinot šīs vides specifiku, tik pat labi to varēja paveikt arī Elvis Preslijs vai Maikls Džeksons... Tāds laikmets, ar moderniem rīkiem. Tiesa, tas, ka minētais vēstījums ir cilvēka roku darbs un tas parādījās publiski spēles dienā, noteikti bija ar domu. Ar to nedomāju neko sliktu, vai labu. Vienkārši – kāds vēlējās tieši šādā formā izpausties. Vai tas ir īstais Šremps? Vai runa ir par īsto Galviņu? Kāda starpība? Nu, labi – pieņemsim, ka Šrempa profils ir īsts. Kas bija tas īpašais, ko vajadzēja ievērot no visa teiktā? Manuprāt, galvenā atziņa, ka kapteinis Galviņš ir pratis izēst no komandas spēlētāju Šrempu. Ja viņš patiešām to ir paveicis, tad tas ir labs darbs. Jo amerikāņu uzbrucējs bija triecams, kurš par to šaubās... Ja Guntim patiešām bija (vai ir) tik liela ietekme uz pārmaiņu procesiem komandas sastāva komplektēšanā, jāpiekrīt savukārt „profilam” – viņš ir slikts kapteinis. Kāda ziņā? Nu, tādā, ka nepanāca, ka Šrempu izmet ātrāk... Tas, ka minētais vēstījums publiski parādījās spēles dienā un bija pirmais, kas caur puķēm norādīja uz kapteiņa maiņu komandā, arī ir daiļrunīgi. Šremps vai Nešrepmps, bet kāds šo ūdeni duļķo, turklāt, šis kāds ir tieši saistīts ar „Dinamo”. Šis kāds (-i) joprojām atrodas šīs komandas kreklā... Lūk, tieši tas vēlreiz parāda, cik morāli nesavākta ir šī komanda, kāds mikroklimats gruzd viņu vidē... Nemaz nerunājot par tādu elementāri tehnisku lietu, kā kapteiņa maiņas izziņošanu kluba oficiālajā mājas lapā. Tā joprojām tur nav notikusi, lai gan nevarētu teikt, ka šis postenis ir it kā starp citu.

Bet tagad par tā sauktā Šrempa pieteikto simbolu. Žurku. Lūk, te ir alegoriska atbilde, kāpēc Rīgas „Dinamo” šodien spēlē kā to parāda turnīra tabula. Šajā komandā nav neviena žurka. Jo, kad žurkas ir iedzītas stūrī, tad tās uzbrūk. Žurka ir gudrs dzīvnieks, sīksts, nepiekāpīgs. Mēdz teikt – pārgrauzīs rīkli, ja vajadzēs. Par kuru no „Dinamo” spēlētājiem mēs šosezon varētu teikt šādus vārdus? Ja tur būtu žurka vai žurkas, veči beigtu publiskajā retorikā memļakoties ar vārdu „mēs” un papildinājumiem „ļāvām”, „nespēlējām”, „apstājamies”... Vai žurka atbildētu uz jautājumu par kārtējo zaudējumu ar vārdiem – „es nezinu, kas notika”? „Dinamo” šī sezonas gaita prasa žurku gan ģērbtuvē, gan uz ledus. Pie vārtiem ar piemēru, pēc spēles ar kulaku, zobiem... Neaicinu uz agresiju vai vardarbību, bet, ja veči savādāk nesaprot, tad ir jāizrunājas vai ar mietiem jāizvicojas. Ja „Dinamo” būtu kāda nopietna žurka, tad šodien viņi visi savāktos kopā un aiz slēgtām durvīm noskaidrotu, kurš bija tas cilvēks, kas vēlējās komandas netīro veļu izkārt apskatei? Nav runa par Šrempu, kurš te vairs nespēlē – kādam no esošajiem šī provokācija bija garšīga... Tas nav labi, ja runājam par komandas garu. Tādam (-iem) nav jābūt šajā pilsētā. Tātad – kurš to izdarīja? Žurka uzminētu... Ja vajadzētu, žurka grauztu arī ledu... Bet – atrastu, ko meklē. Nesaku, ka žurka palīdzētu gūt vārtus, taču raksturs tur būtu, kas parasti nosaka veiksmes formulu.

Tagad mums ir cits kapteinis un citi viņa palīgi. Treneris saka, ka būšot vēl kādas maiņas. Ko tās dos? Cerību, ka pēkšņi ģērbtuvē piedzims personība... Līderis. Vai tam ir priekšnoteikumi? Pārskrieniet ar acīm komandas sastāvam un nosauciet vismaz vienu kandidātu. Godīgi. Pirms sezonas man pašam likās, ka tāds var būt Daugaviņš, taču Kaspars ir pazudis nosacītā tulkojumā, aizpeldējis kopā ar nodrāztajām frāzēm par „nav kur atkāpties”, „jācīnās”, „nedrīkst padoties”... Nevis viņš ir ienācis komandā ar savu raksturu, bet tur valdošā noskaņa ir viņu uzsūkusi. Ja vide ir auglīga, lai tā būtu, bet – neticu, ka ar šādu spēli viņš iekļūtu NHL, kā to izdarīja pirms gada Kanādā... Kas viņu Rīgā nokāva, piezemēja, izgrieza? Vai uz šo jautājumu viņš arī atbildētu ar – es nezinu... Nedomāju. Personības neparādās no zila gaisa – vai nu tās ir, vai nav. Personībām vai līderiem C burts uz krekla nenosaka viņu pienesumu komandas spēlē. Viņi spēj būt lieli bez visām uzšuvēm... Skaidrs, ka arī meistarībai ir noteikta loma, taču spēlē pret Astanu, mēs kontrolējām cīņas gaitu, bijām taktiski gatavāki kā jebkad šajā sezonā, treneri bija labi pastrādājuši, atradāmies vadībā ar divu vārtu pārsvaru un pat vārtsargs sargāja vārtus... Kas pietrūka?
Žurka.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-20 09:52, pirms 11 gadiem
Piekrītu, ka pat ja tiešām Galviņš ir panācis Šrempa atlaišanu, tad labi vien ir, jo mēs visi redzējām cik draņķīgs viņš bija un cik saprotams, tad arī ģērbtuvēs nekāds labiņais nebija. Kapteinis darija to, kas viņam jādara. Ja kāds bojā komandu, tad no viņa jāatbrīvojas.
ĪSti nesaprotu tos, kas aizstāv Šrempu un kaut ko pārmet Galviņam. Ja Šremps vēl tagad, mēnesi pēc atlaišanas kā tāda ''gosip girl'' saskatījusies pusaudze facebookā visai pasaulei izkliedz šādus pārmetumus, tad čalim vienkārši ar galvu kaut kas nav kārtībā. Normāls vecis būtu atmetis ar roku un koncentrējies savai turpmākajai karjerai.
Visi tak gribēja lai Šrempu ātrāk atlaiž, bet tagad viņš pēkšņi kļuvis par upuri ļaunā Galviņa ķetnās

  +2 [+] [-]

, 2012-12-20 10:18, pirms 11 gadiem
Šosezon žurkas Dinamo kreklos ir bezzobainas kā vēl nekad.

  +8 [+] [-]

, 2012-12-20 11:06, pirms 11 gadiem
Nu ja Galviņš bija/ir divsejains murmulis un kā kapteinis, man personiski derdzas šādi cilvēki, komandas garam tas arī par labu nākt nevarēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-12-20 11:17, pirms 11 gadiem
Ko Tu te lej.

  +3 [+] [-]

, 2012-12-20 11:40, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Piekrītu, ka pat ja tiešām Galviņš ir panācis Šrempa atlaišanu, tad labi vien ir, jo mēs visi redzējām cik draņķīgs viņš bija un cik saprotams, tad arī ģērbtuvēs nekāds labiņais nebija. Kapteinis darija to, kas viņam jādara. Ja kāds bojā komandu, tad no viņa jāatbrīvojas.
ĪSti nesaprotu tos, kas aizstāv Šrempu un kaut ko pārmet Galviņam. Ja Šremps vēl tagad, mēnesi pēc atlaišanas kā tāda ''gosip girl'' saskatījusies pusaudze facebookā visai pasaulei izkliedz šādus pārmetumus, tad čalim vienkārši ar galvu kaut kas nav kārtībā. Normāls vecis būtu atmetis ar roku un koncentrējies savai turpmākajai karjerai.
Visi tak gribēja lai Šrempu ātrāk atlaiž, bet tagad viņš pēkšņi kļuvis par upuri ļaunā Galviņa ķetnās
Tu laikam īsti nesprati visa šī stāsta domu.
Ja Galviņš atklāti visas komandas priekšā pateica, kas ir kas, tad nav jautājumu, bet ja viņš ar šķidro ziepju spainīti slapstijās gar komandas treneru vai vadības kabinetu durvīm, tad viņš tiešām ir žurka. Izskatās ka tā arī ir, jo visi ciena cilvēkus ar atklātu valodu un rīcību, un tādus parasti nesauc par žurkām.

  -3 [+] [-]

, 2012-12-20 11:46, pirms 11 gadiem
Tas īstais žurka, nevis mitaloģisks tēls, kas aprakstīts rakstā, ir šī raksta autors. Lai arī Ozoliņa čoms, tomēr ļoti tāls cilvēks no tās spēles, ko sauc par hokeju.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-20 11:48, pirms 11 gadiem
playthegame nu super,labs arguments jums ar Pučes kungu.Ja Galviņš ar savu piemēru būtu kaut ko šogad parādījis,kaut mazliet,bet skuj jums,pilnīgas auzas,vēl vakar noskatījos tās rupjās kļūdas kuras viņš pieļauj visas sezonas garumā un man pret šādu cilvēku nav ne mazākās cieņas,ja viņš ir darījis kā Šremps(ja tas bija viņš)raksta.Būtu jebkurš cits treneris,kurš nav bijis ar Dinamo,Galva,nebūtu ne 1.maiņas aizsargs,ne vair. spēlētājs.Tas ir pazors čalim ja ej un stučī vai goņī uz jebkuru komandas biedru,jo ir cilvēki kuri ir daudz kompetentāki par viņu un zinās ko darīt,Tu fokusē uz savu spēli,jo Tev kur pioelikt ir ļoti daudz,nevajadzēja celt ,ko nevari pacelt.Par Daugaviņu piekrītu,(vīrs ar paut...m)nevis Galva(pussy)

     [+] [-]

, 2012-12-20 11:50, pirms 11 gadiem
Daugaviņš ir ideāls džeks: suņu barā suns, žurku barā žurka, un paipuisīšu barā - arī savējais.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-20 11:51, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka vajadzēja ņemt Ozoliņu kaut vai tikai tāpēc, lai uzturētu klimatu komandā. Pofig par spēli, tā rastos no klimata

     [+] [-]

, 2012-12-20 11:59, pirms 11 gadiem
Vēlreiz uzmanīgi pārlasīju Armanda gara darbu, un pārliecinājos, ka viņš ir pat ļoti tālu no tā ko kriminālā (un ne tikai) pasaulē sauc par ŽURKU.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-20 12:00, pirms 11 gadiem
Karsumu par kapteini jau no pirmās spēles. Galviņš taču jau sezonas sākumā izteicās, ka viņam svarīgākais ir savākt labu statistiku, lai tiktu kādā naudīgā krievu klubā

  -1 [+] [-]

, 2012-12-20 12:18, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu laikam īsti nesprati visa šī stāsta domu.
Ja Galviņš atklāti visas komandas priekšā pateica, kas ir kas, tad nav jautājumu, bet ja viņš ar šķidro ziepju spainīti slapstijās gar komandas treneru vai vadības kabinetu durvīm, tad viņš tiešām ir žurka. Izskatās ka tā arī ir, jo visi ciena cilvēkus ar atklātu valodu un rīcību, un tādus parasti nesauc par žurkām.
Nu pārmest Galviņam tiešumu un atklātību būtu muļķigi, ne velti visi viņu te lamā, ka viņš tieši intervijā pasaka, ka grib nokļūt kādā lielā KHL klubā. Arī TV tiešraidē pateikt, ka viss ir sūdīgi viņam nekad nav licies nepieklājīgi. Personīgi protams nepazīstu viņu, bet man jau šķiet, ka viņš drīzāk ir parāk tiešs un atklāts, kas daudziem var nepatikt.
Un galu galā jaatkārto, ka šī visa aizsācējs ir Šremps, cilvēks, kurš nekur nav noturējies ilgāk par sezonu. Visur viņam bijušas nesaskaņas. Parasti jau šādos gadījumos vainīgais ir pats ''cietušais''.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-20 12:33, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Nu pārmest Galviņam tiešumu un atklātību būtu muļķigi, ne velti visi viņu te lamā, ka viņš tieši intervijā pasaka, ka grib nokļūt kādā lielā KHL klubā. Arī TV tiešraidē pateikt, ka viss ir sūdīgi viņam nekad nav licies nepieklājīgi. Personīgi protams nepazīstu viņu, bet man jau šķiet, ka viņš drīzāk ir parāk tiešs un atklāts, kas daudziem var nepatikt.
Un galu galā jaatkārto, ka šī visa aizsācējs ir Šremps, cilvēks, kurš nekur nav noturējies ilgāk par sezonu. Visur viņam bijušas nesaskaņas. Parasti jau šādos gadījumos vainīgais ir pats ''cietušais''.
Pag!
Runa neiet par to ko viņš publiski pasaka par sevi. Runa iet par to ko un kā viņš ir (vai nav) darījis attiecībā uz saviem komandas biedriem.
Šrempu nepazīstu tik labi,lai mestos viņu aizstāvēt vai nozākāt.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-20 14:21, pirms 11 gadiem
Kaut kā aizdomīgi, ka tieši Šremps un tieši vakar šo paziņoja.
Es drīzāk liktu uz to, ka tas ir kāds no palicējiem-ārzemniekiem, kas nejūtas drošs par savu vietu un kuram iespējams liekas, ka Galviņš ir ziņu pienesējs Savickim&co. Tā kā piekrītu Pučem - mikroklimats komandā ir vienkārši prīmā.