Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pašdarbnieki mainās

Pašdarbnieki mainās
Foto: Romāns Kokšarovs, F64, SA+

Kad Rīgas Dinamo kluba administrators Juris Savickis pirms spēles savu uzrunu pabeidza ar vārdiem „Par Latviju!”, prasījās ironisks turpinājums – par Latviju ar samazinātām gāzes patēriņa cenām... Labi, ka hokejs mūsējo izpildījumā nebija tik pārspīlēti pompozs un sīrupains.

Izcīnījuši pirmo īsto uzvaru KHL sezonā, Rīgas Dinamo var atviegloti nopūsties – iepriekšējo nedēļu nomāktība katrā no hokejistiem radīja neprognozējamu darbību ķēdi, kur, iespējams, emocijas uz laukuma pārsvarā ņēma virsroku. Nebija viegli. Varbūt hokejistiem šajā grūtajā laikā vajadzēja psihologu? Menedžeris Sējējs domā, ka tā tomēr ir nevis komandas, bet gan katra hokejista intīmā lieta. Katram pašam būtu jālemj, ko viņam var palīdzēt cilvēks no malas, kas sakārto domas. Normunds atcerējās, ka savulaik Rīgas 2000 laikā Viesturs Koziols tika atvedis vienu šādu speciālistu, kuru hokejisti sarunas gaitā tā nopresējuši, ka...speciālistam pašam pēc vizītes bija vajadzīga amatu brāļu palīdzība.

Pirmā uzvara ar jauno treneri, sanākusi pret... veco treneri, kurš tagad vada CSKA. Nebūs par lieku piebilst, ka šī bija pirmā reize uz Rīgas ledus, kad mēs armijniekus apspēlējam sešdesmit minūtēs. Maskavas sarkanā hokeja mašīna maz atgādina no tās varenās šķūres, kas pirms trīsdesmit gadiem slaucīja visu pasauli pa labi un pa kreisi. Pēc budžeta viņi tagad ir tajā pašā svaru kategorijā, kur Rīgas Dinamo, jo ne jau velti viņi ņēma par treneri Šupleru. Pasaciņa par slovāku speciālista radošo un praktisko darbu ar jaunatni, lai paliek sabiedriskajām attiecībām – Jūlis bija lētākais no tirgū esošajiem piedāvājumiem, tāpēc arī krieviem derēja. Tomēr, nevar noliegt, ka viņš piestāv šīm krāsām. Pirmkārt, tāpēc, ka jauno talantu CSKA sistēmā ir tik daudz, ka atliek tikai paturēt svecīti ar domu – lai viņi šodien uzspēlē kā ir mācīti... Bet resurss ir kvalitatīvs, tāpēc spēlēt hokeju viņi prot. Protams, KHL nav sporta skola un pagalms – te daudz ko nosaka pretinieka spēks, izvēlētā taktika, kas savukārt, nav Šuplera stiprā puse. Viņš ļauj komandai spēlēt hokeju, bet bieži nemāk atbildēt uz jautājumu – kas jādara, lai pretinieku uzvarētu. Jaunajiem šāda bizošana noteiktā vecumā ir pats kaifs, ko varējām redzēt arī uz Rīgas ledus – taču šie iedvesmu viļņi mijās ar pilnīgu bezcerību, kam sekoja piespēļu kļūdu virkne. Pret komandu, kas vēl savu spēles plānu nav iecementējusi – tā bija rupja atļaušanās. Tostarp spēles beigās, kad prasījās CSKA pusē vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju – vai Jūlim maksā prēmiju par vārtu starpību? – neizbrīnīja slovāka aizmiršanās. Jo spēle laikam bija tik interesanta, ka nevarēja atrauties no notikumiem laukumā...

Liksim nu mierā Šupleru, viņu tagad Maskavā lamā tāpat kā sliktākajos laikos Rīgā un - pareiziniet šo fonu ar četri. Bet viņš atgūsies, jo CSKA nav tik vāji, kādi viņi izskatījās pirmdienas vakarā uz Rīgas ledus. Cik mēs esam stipri? Pārsteidza Rautakalio plāns, mača pirmās minūtes atļaut pretiniekam iegūt iniciatīvu. Krievi bija aktīvāki, taču tieši tas viņus arī ieveda maldu purvā – jo atlika nospēlēt aktīvi pa visu laukumu – ups, ko lai tagad dara? - kā CSKA izjuka pa vīlēm. Tāpat bija redzams, ka spēlētāji vairs neiet tik dziļi pretinieku zonā medīt ripu, ko visdrīzāk var izskaidrot ar gūto mācību spēlē pret Atlant – tā divas trešdaļas noskrējušies, mēs tieši mača atbildīgākajā posmā nevilkām fiziski. Presings paņem daudz spēka. Ātrums maiņām bija, ko var saprast – maiņu karuselis ir intensīvāks kā iepriekš, maiņas ir īsākas. Tāpēc treneru kolektīvs katrā no šiem īsajiem fragmentiem prasa no hokejistiem maksimālu pašatdevi laukumā – neatkarīgi no vietas un situācijas. Laukuma viduszonā mēs maskaviešiem piespiedām aizdomāties – ko viņi patiesībā ir mācījušies starpsezonā. Tieši tur arī izšķīrās spēles liktenis. Pretiniekam ievest ripu mūsu zonā bija problemātiski. Savukārt, mēs no savas zonās skrējām ārā racionāli un ātri – nekādas iešūpošanās, nekādas improvizācijas vai izgudrošanas. Pat Ozoliņam to ir izdevies saprast, lai gan ir reizes, kad Sandim prasās sadot ar koku pa muguru par nepaklausību. Galviņam sāk lipt klāt šī paša liga, tāpēc jādomā, ka treneris Ignatjevs būs prasīgs, tiešs un nežēlīgs. Pietiks ar vienu pašdarbnieku... Aizsargi savā kārē pieslēgties uzbrukumam netiek ierobežoti – pie tā tikai jāpierod. Kam daba devusi vairāk šajā ziņā, tie to arī izmanto. Labā ziņa – uzbrucēji ļoti cenšas šādos gadījumos piesegt savu kolēģu dibenus, kas jau ir jaunā trenera rokraksts un prasība. Tā paša pieminētā Galviņa gūtie vārti bija uzskatāms piemērs, jo par aizsardzību tajā brīdī nopietni domāja (un arī darīja) vismaz divi uzbrucēji, kas iepriekšējos gados bija sapnis. Jā, un, protams – Holts. Intensīvā apšaudē viņš jūtas labi, tiesa – ja ripa tiek izspēlēta ar diognālām piespēlēm, tad Kriss tiek sarauts gabalos. Vai nu no novājēšanas vēl nepietiek spēka izlēkāt līdzi, vai pretinieks ir vienkārši labs un meistarīgs.

Ar Miķeli jāvienojas līdz jaunajam gadam par jaunu līgumu – tas prasās pēc tā, ko puika zīmē uz ledus. Lai Rēdlihs jaunākais kļūst par miljonāru – viņš tā arī spēlē. Vai viņam pietrūkst Lauris? Protams, ka Dārziņš arī Miķelim blakus būtu labs, mums visiem patiktu, taču pagaidām – Rēdlihs pārliecinoši vēlas apgāzt to argumentu spaini, kas vēl viņpavasar tika piepildīts ar teikumu – sak, viņi abi var tikai kopā, pa vienam – nekā. Leģionāru Melinu nosēdināja malā kā brīdinājumu citiem, ielika sastāvā Bukartu – tas ir mājiens komandai. Robčiks ir pieaudzis, cenšas – var redzēt, ka vēlas būt piederīgs ne tikai Dinamo organizācijai, bet arī KHL līmenim. Blakus viņam arī Podziņš mēģina kļūt par veci – ar kājām cenšas, jāpieliek klāt galva. Patīkami pārsteidza, ka vienā no epizodēm rāvās no aizvārtes uz vārtsarga laukumu kā satrakojies ganu suns. Lundmarks ar katru spēli būs tikai labāks, bet jau tagad nav jāapmeklē optikas veikali, lai redzētu – laukumu jūt, partnerus arī, nav egoists, bet galvenais – meistarība un klase, ko no viņa arī sagaidām. Kas notiks tālāk? Jāiemācās jaunās iestrādnes līdz automātiskumam – joprojām dažos gadījumos neatstāj sajūta, ka vecais vēl nav aizmirsts, bet jaunais nav nostiprinājies. Tad nesaprotam – ko viņi mazākumā sastingst, jeb – kāpēc vairākumā sapinās paši savās rokās. Kopumā – kārtība mūs nesīs pretī uzvarām. Pirmais darbs – virtuves izslaucīšana – ir padarīts. Tagad sākam iekārtot šo telpu, lai katrai lietai būtu sava vieta.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-20 10:14, pirms 13 gadiem
Nu arī pretinieku vārtsargs netika līdzi nevienai peispēlei, kasgāja škērsām laukumam
Ne jau Holts viens tāds, turklāt Surovijs ielika ripu neapstādinot ar kārtīgu šķīlienu, mūsējie, paspēja apstādināt un vēl uzmest...

     [+] [-]

, 2011-09-20 10:19, pirms 13 gadiem
bet ieverojat kā no Ozoliņa metiena(pēc kura sekoja gols) Staņa norāva galvu sāņus no ripas ceļa?

  +5 [+] [-]

, 2011-09-20 10:22, pirms 13 gadiem
kā man patīk šis modelis... vakar biju starā

beidzot es redzu niknus latviešus, kas skrien uzbrukumā. Cerams šie impulsi paliks arī līdz izlases spēlēm un arī izlases indiānis to izmantos
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

     [+] [-]

, 2011-09-20 10:38, pirms 13 gadiem
Puče te Šupleram pārmeta iepriekšējā rakstā vienās un tās pašas frāzes pēc katras spēles.. Bet Savickis vai tad ir labāks? Katru sezonu pirms spēles viens un tas pats un vakardienas spēlē manuprāt tas bija sliktākais moments.

  -2 [+] [-]

, 2011-09-20 10:40, pirms 13 gadiem
Armands atkal lieku reizi varēja ''iekost'' Jūlim! Vēl jo pamatotāk - viņa komanda tika ''nomizota'' un tā taču šogad nav vairs mūsu mīļā Dinamo!Tā kā uz priekšu ,Armand, - pilnu klapi!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 10:43, pirms 13 gadiem
Es, jau pagājušo sezonu teicu, ka tajā maiņā Dārziņš parazitēja uz Miķeļa rēķina nevis otrādi. Pilnīgi piekrītu Biseniekam, kas vienmēr atkārtoja ka Miķelis tajā maiņā ir motors, viņš vienmēr cīnās, spēlē pie apmalēm, arī spēj paprovocēt pretinieku un lieliski tur ripu tādā veidā meklējot labu izspēli, atšķirībā no Dārziņa, kas slido tikai taisnu muguru tādā Pļušķenko stilā un gaida tik ripu, kad kāds pados un kad pats ir ar ripu nereti nospēlē egoistiski.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-20 10:49, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Puče te Šupleram pārmeta iepriekšējā rakstā vienās un tās pašas frāzes pēc katras spēles.. Bet Savickis vai tad ir labāks? Katru sezonu pirms spēles viens un tas pats un vakardienas spēlē manuprāt tas bija sliktākais moments.
Man liekas, ka vakar jebkurš 7.a klases nesekmīgais platbiksis būtu pateicis labāku runu nekā Savickis!

     [+] [-]

, 2011-09-20 10:52, pirms 13 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: Es, jau pagājušo sezonu teicu, ka tajā maiņā Dārziņš parazitēja uz Miķeļa rēķina nevis otrādi. Pilnīgi piekrītu Biseniekam, kas vienmēr atkārtoja ka Miķelis tajā maiņā ir motors, viņš vienmēr cīnās, spēlē pie apmalēm, arī spēj paprovocēt pretinieku un lieliski tur ripu tādā veidā meklējot labu izspēli, atšķirībā no Dārziņa, kas slido tikai taisnu muguru tādā Pļušķenko stilā un gaida tik ripu, kad kāds pados un kad pats ir ar ripu nereti nospēlē egoistiski.
Līdz daļai, kad sāki muldēt pa Dārziņu tev taisnība vien bija... Bet Dārziņš nu galīgi nav tas, par kuru teikt, ka spēj tikai pieņemt ripu un uzmest pa vārtiem. Galīgi ne tā...

  +2 [+] [-]

, 2011-09-20 10:54, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izlasot šo rakstu nevilšus gribās lieku reizi pateikt (nedaudz pārfrāzējot) vecum veco teicienu-hokejā ražu novāc pavasarī, un nevis pēc trīs spēlēm.
RD šo spēli uzvarēja pateicoties lielākai motivācijai un to ka labāk prata izmantot pretinieka kļūdas. Toties CSKA bija labāki tādos spēles elementos kā iemetieni un metieni pa vārtiem.Nemaz nerunājot par spēli nevienādos sastāvos.
Tas jau mūsu slavenais mazākums. Un izslavinātie meistari. Ne jau visi vairākumā saspēlējas gar zilo līniju un gaida, kad Sprukts pabāzīs nūju priekšā...

  +6 [+] [-]

, 2011-09-20 11:02, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Līdz daļai, kad sāki muldēt pa Dārziņu tev taisnība vien bija... Bet Dārziņš nu galīgi nav tas, par kuru teikt, ka spēj tikai pieņemt ripu un uzmest pa vārtiem. Galīgi ne tā...
par Dārziņu, viņš neapšaubāmi ir tehnisks hokejists, kas var abhodkā viens pats visu izdarīt utt, bet tas bija domāts tā, ka viņš par ripu vispār necīnījās, ar saviem auguma parametriem fiziski vispār nespēlēja, patiesībā man tā uz sitiena pat grūti nosaukt vel kādu tik maigu spēlētāju ar tādiem auguma parametriem, arī aizsardzībā, maigi sakot, pašvaks. Respektīvi gribēju teikt ka Miķelim ir daudz, daudz lielāka pievienotā vērtība

     [+] [-]

, 2011-09-20 11:07, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Tas jau mūsu slavenais mazākums. Un izslavinātie meistari. Ne jau visi vairākumā saspēlējas gar zilo līniju un gaida, kad Sprukts pabāzīs nūju priekšā...
Vairāk runa iet par RD spēli mazākumā.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 11:12, pirms 13 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: par Dārziņu, viņš neapšaubāmi ir tehnisks hokejists, kas var abhodkā viens pats visu izdarīt utt, bet tas bija domāts tā, ka viņš par ripu vispār necīnījās, ar saviem auguma parametriem fiziski vispār nespēlēja, patiesībā man tā uz sitiena pat grūti nosaukt vel kādu tik maigu spēlētāju ar tādiem auguma parametriem, arī aizsardzībā, maigi sakot, pašvaks. Respektīvi gribēju teikt ka Miķelim ir daudz, daudz lielāka pievienotā vērtība
Nu sprukts ir vēl raženāks miesās, bet nevarētu teikt, ka viņš spēlē spēka hoekju, mums visi tie hokejisti tādi maigi, ja tā paskatās... Piekrītu, ir gan Miķelis ar leilāku pievienoto vērtību aizsardzībā viņš noteikti ir labāks par Lauri...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 11:19, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Vairāk runa iet par RD spēli mazākumā.
Tā arī domāju, ka mūsējos visi baigi ir izslavinājuši, ka esam meistari mazākumā, bet īstenībā aizsardzība musm ir švaka. Mazākums statisks, ja ir spēka skriet līdzi un iet virsū spēlētājiem, tad godam nostāvam... Bet Sprukta fenomens vairāk saistās ar pretinieku tālajām piespēlēm, ja pretinieks izspēlē ar īsām piespēlēm un aiz vārtiem, tad Sprukts un viān stiķis ar nūju ir izslēgts no spēles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-20 11:47, pirms 13 gadiem
Par mazākumu runājot, domāju, ka tik daudz jau nu Šuplers izdarīja, kā pateica ko dara Sprukts, Ankipāns, Reķis, Laviņš, vēl jo vairāk arī Surovijam RD mazākumi labi zināmi. Mazāk piespēļu gar zilo līniju un Spruktu un pati izspēle pēc iespējas ātrāka, kamēr viens cilvēks brīvs, jo kustībā RD mazākums ir tīri labs

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 11:57, pirms 13 gadiem
Māris Druvaskalns rakstīja: Es uzskatu, ka katrs no viņiem ir īpašs! protams, kopā viņi labi izksatījās!

Lauris vairāk bija tehniskāks un vairāk ar snaipera dotībām, kas varēja gan labi uzmest ar šķīlienu un arī bulīšus mest, bet Miķelis kā piespēlētājs ar ātrām kājām!

Piekrītu Tev- arī zināju, ka Rēdlihs nepazudīs bez Dārziņa, jo ļoti daudz reizes uzlika Laurim ripu uz nūjas! Galvenais jautājums bija vai viņš varēs uzņemties līdera lomu, jo cik labs spēlētājs tu esi, parāda tas - cik ātri tu izproti savus partnerus uz laukuma..tādejādi dalot viņiem piespēles no vārtu gūšanas momentiem!

Dārziņu nevajag galīgi nolikt, viņam tikai vajag labu piespēlētāju un vārti kritīs, kaut uz ledus pavadīs 5 min...situāciju līdz labam vārtu momentam viņš pats izkārtos ar savu tehnisko meistarību!
Pagaidām jāsaka, ka jau krīt, un starp citu AkBars sastāvā viņš pats vairāk dala piespēles, nekā viņam viņas kāds dala...
Tā kā, Dārziņš ir labā līmenī arī tur...
Bet tu tādai interesantai tēmai pieskāries...
Kas šogad metīs bullīšus?

  +4 [+] [-]

, 2011-09-20 11:59, pirms 13 gadiem
Martijs Maksorlijs rakstīja: Es, jau pagājušo sezonu teicu, ka tajā maiņā Dārziņš parazitēja uz Miķeļa rēķina nevis otrādi. Pilnīgi piekrītu Biseniekam, kas vienmēr atkārtoja ka Miķelis tajā maiņā ir motors, viņš vienmēr cīnās, spēlē pie apmalēm, arī spēj paprovocēt pretinieku un lieliski tur ripu tādā veidā meklējot labu izspēli, atšķirībā no Dārziņa, kas slido tikai taisnu muguru tādā Pļušķenko stilā un gaida tik ripu, kad kāds pados un kad pats ir ar ripu nereti nospēlē egoistiski.
Es uzskatu, ka katrs no viņiem ir īpašs! protams, kopā viņi labi izksatījās!

Lauris vairāk bija tehniskāks un vairāk ar snaipera dotībām, kas varēja gan labi uzmest ar šķīlienu un arī bulīšus mest, bet Miķelis kā piespēlētājs ar ātrām kājām!

Piekrītu Tev- arī zināju, ka Rēdlihs nepazudīs bez Dārziņa, jo ļoti daudz reizes uzlika Laurim ripu uz nūjas! Galvenais jautājums bija vai viņš varēs uzņemties līdera lomu, jo cik labs spēlētājs tu esi, parāda tas - cik ātri tu izproti savus partnerus uz laukuma..tādejādi dalot viņiem precīzas piespēles uz vārtu gūšanas momentiem!

Dārziņu nevajag galīgi nolikt, viņam tikai vajag labu piespēlētāju un vārti kritīs, kaut uz ledus pavadīs 5 min...situāciju līdz labam vārtu momentam viņš pats izkārtos ar savu tehnisko meistarību!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 12:13, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Pagaidām jāsaka, ka jau krīt, un starp citu AkBars sastāvā viņš pats vairāk dala piespēles, nekā viņam viņas kāds dala...
Tā kā, Dārziņš ir labā līmenī arī tur...
Bet tu tādai interesantai tēmai pieskāries...
Kas šogad metīs bullīšus?
Attiecībā uz krišanu jasaka, ka RD ik pa laikam kādam hokejistam ir bijušas zvaigžņu spēles. Atceros,ka pagājušās sezonas sākumā spīdēja Karsums, ar vairākiem goliem ik pārs spēlēs, bet pēc tam atvērās Dārziņš.Tāpat Janka Sprukts uzspīdēja vairākās spēlēs pēc kārtas.
Takā šībrīža situācija nav nekas jauns.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 12:45, pirms 13 gadiem
Slikti skaties, Raiča!
Nav vis mums hokejisti maigi. Viņi spēlē spēka spēli. Tu gaidi, kad katrā situācijā būs sitiens ar elkoni pa ribām vai pa seju? Gaidi, ka būs asins uz ledus> spēka spēle bieži vien ir nemanāma, manuprāt - kur stāvēt, kā slidot, nevaig jau uzreiz asinis.
Tā, ka nepiekritīšu šoreiz.
Raitcha rakstīja: Nu sprukts ir vēl raženāks miesās, bet nevarētu teikt, ka viņš spēlē spēka hoekju, mums visi tie hokejisti tādi maigi, ja tā paskatās... Piekrītu, ir gan Miķelis ar leilāku pievienoto vērtību aizsardzībā viņš noteikti ir labāks par Lauri...

     [+] [-]

, 2011-09-20 12:58, pirms 13 gadiem
baigais experts rakstīja: bet ieverojat kā no Ozoliņa metiena(pēc kura sekoja gols) Staņa norāva galvu sāņus no ripas ceļa?
Man izskatījās, ka taisni otrādi - viņš ar galvu centās to atvairīt, jo bija nosēdies jau, un ripa nāca virs pleca.

     [+] [-]

, 2011-09-20 13:27, pirms 13 gadiem
Armands Jūli nenormāli "mīl"...!! Padod tik iemeslu, vai pat ne iemeslu...Jūlis tiks nolikts vienmēr.
Neesmu Armada rakstos redzējis otru kaut drusku līdzīgu personāžu, kas ar tādu pat labpatiku tiktu nolikts. Kaut ko Jūlis būs Armandam nodarījis.....

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 13:58, pirms 13 gadiem
bonis2 rakstīja: Slikti skaties, Raiča!
Nav vis mums hokejisti maigi. Viņi spēlē spēka spēli. Tu gaidi, kad katrā situācijā būs sitiens ar elkoni pa ribām vai pa seju? Gaidi, ka būs asins uz ledus> spēka spēle bieži vien ir nemanāma, manuprāt - kur stāvēt, kā slidot, nevaig jau uzreiz asinis.
Tā, ka nepiekritīšu šoreiz.
Nevajag gan asinis, spēka spēle manā izprastnē ir spēle ar spēku, spēle kontaktā, kas demoralizē un nogurdina pretinieku.
Spēka paņēmiens, ja pretinieks slido gar biortu...
Spēka paņēmiens, ja pretinieks tamborējas gar apmali...
Nepārproti, nevajag grūzt mugurā, tādu spēli es neatbalstu, bet paņēmieni uz atklātā ledus, pie bortiem, tie ir vajadzīgi. Tādi kā vakar krieviņi vienu mūsu censoni nolika uz lāpstiņām ar tīru spēku, ka visa arēna iešalcās (neatceros kurš tas bija gan vairs)
Sprukts parasti skaisti nobremzē pirms pretinieka, nevis maucas ar viņu bortā... Varbūt nemāk, bail, ka dabūs noraidījumu...
Un par to netīro spēka spēli... Viņš vartu priekšā kādā vairākumā ir stāvējis? Vot tur ir netīra spēka spēle. Kāds no aizsargiem aizstumj vārda tiešajā nozīmē pretiniekus no mūsu vārtu priekšas ar plecu un kāju spēku? tikai zin mugurā ar nūju iedot...

  +3 [+] [-]

, 2011-09-20 15:25, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izlasot šo rakstu nevilšus gribās lieku reizi pateikt (nedaudz pārfrāzējot) vecum veco teicienu-hokejā ražu novāc pavasarī, un nevis pēc trīs spēlēm.
RD šo spēli uzvarēja pateicoties lielākai motivācijai un to ka labāk prata izmantot pretinieka kļūdas. Toties CSKA bija labāki tādos spēles elementos kā iemetieni un metieni pa vārtiem.Nemaz nerunājot par spēli nevienādos sastāvos.
Man liekas raksta nav nevienas vietas kur tiktu apsaubita razhas novakshana pavasari

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 15:28, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Nevajag gan asinis, spēka spēle manā izprastnē ir spēle ar spēku, spēle kontaktā, kas demoralizē un nogurdina pretinieku.
Spēka paņēmiens, ja pretinieks slido gar biortu...
Spēka paņēmiens, ja pretinieks tamborējas gar apmali...
Nepārproti, nevajag grūzt mugurā, tādu spēli es neatbalstu, bet paņēmieni uz atklātā ledus, pie bortiem, tie ir vajadzīgi. Tādi kā vakar krieviņi vienu mūsu censoni nolika uz lāpstiņām ar tīru spēku, ka visa arēna iešalcās (neatceros kurš tas bija gan vairs)
Sprukts parasti skaisti nobremzē pirms pretinieka, nevis maucas ar viņu bortā... Varbūt nemāk, bail, ka dabūs noraidījumu...
Un par to netīro spēka spēli... Viņš vartu priekšā kādā vairākumā ir stāvējis? Vot tur ir netīra spēka spēle. Kāds no aizsargiem aizstumj vārda tiešajā nozīmē pretiniekus no mūsu vārtu priekšas ar plecu un kāju spēku? tikai zin mugurā ar nūju iedot...
Ir Kaut kaadi asni jau paraadas ik pa briidim. Ir situacijas kad censhas, bet nesanak. Nu nav tas musu zirdzinsh, ko darit.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 16:54, pirms 13 gadiem
Raitcha rakstīja: Pagaidām jāsaka, ka jau krīt, un starp citu AkBars sastāvā viņš pats vairāk dala piespēles, nekā viņam viņas kāds dala...
Tā kā, Dārziņš ir labā līmenī arī tur...
Bet tu tādai interesantai tēmai pieskāries...
Kas šogad metīs bullīšus?
Redzēju vienu spēli ar Dārziņu un tiešām viņš vairāk dalīja piespēles! Bet galvenais jau ir tas, ka AK BARS rindās visticamāk viņu ņēma dēļ tehniskajām un snaipera dotībām(mans uzskats. Nezinu, ko redzēja AK BARS). Ok, iespējams ļoti nekorekti Hossu ir salīdzināt ar Dārziņu, bet Hossa, nu točna tika ņemts vairāk kā snaiperis, bet beigās vairāk tieši piespēles dalīja, jo bija atsēdināts uz trešo maiņu, no otrās maiņas un neviens uz viņu nespēlēja. Ko es ar to gribēju pateikt - Dārziņš malacis, pats cīnās līdz metienam un negaida, kad kāds uz viņu spēlēs kā bija Rīgas Dinamo (tikai nevajag pārspīlēt ar to "spēlēšanu uz viņu", tas vairāk bija domāts tā, ka viņam spēle gāja no rokas, un respektīvi tāpēc partneri vairāk meklēja viņu)! Kā arī skops uz piespēlēm viņš nav! Protams, nospēlētas ir tikai 3 spēles, tāpēc par Dārziņu vēl ir pāragri runāt AK BARS rindās

Par bullīšiem -Viennozīmīgi Bukarts varētu mest! Džeriņam kaut kas bija arsenālā! Noteikti, ka Lundmarkam varētu būt teikšana, tā pat arī somam! Uzskatu, ka jaunajiem mūsdienās ir lielāka iztēle par bullīšu realizēšanu (protams Lundmarks nav jaunais)!

Ņiživijs ir labs un tāds arī būs, bet izskatās,ka vārtsargi viņu ir atkoduši..vajadzētu vēl kādu mezglu, ko vārtsargiem vajadzētu veselu sezonu, lai atkostu!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 17:29, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Man liekas raksta nav nevienas vietas kur tiktu apsaubita razhas novakshana pavasari
Šis raksts ir no tās kopējās tendences,ko Armands Puče ir ieņēmis kopš Pekkas stāšanās pie RD stūres.
Smalka Šuplera nod**šana, un tāda Pekkas pretnostatīšanu kā pozitīvo tēlu.
Tāpēc arī rakstu,ka hokeja raža tiks vākta pavasarī, kad patiesībā būs redzams kas ir kas.

     [+] [-]

, 2011-09-20 19:42, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izlasot šo rakstu nevilšus gribās lieku reizi pateikt (nedaudz pārfrāzējot) vecum veco teicienu-hokejā ražu novāc pavasarī, un nevis pēc trīs spēlēm.
RD šo spēli uzvarēja pateicoties lielākai motivācijai un to ka labāk prata izmantot pretinieka kļūdas. Toties CSKA bija labāki tādos spēles elementos kā iemetieni un metieni pa vārtiem.Nemaz nerunājot par spēli nevienādos sastāvos.
Jūlim vecā problēma - neprot lauzt neveiksmīgu spēles gaitu.... arī taktisku maiņu nekādu nebija - kā sāka tā arī dragāja vienā laidā (faktiski mums labi zināmajā vecajā labajā improvizācijā) kamēr RD izpildijums variējās no apzinātas iniciatīvas atdošanas un šad tad pat haosa (sākumā un šad tad pa vidu) līdz konsekventam presingam viduszonā, kad Ciska pat lāga nesaprata vairs kā ar to ripu zonā ieiet.... ja šitā turpināsies (Ciskai), tad ar vienu pašu spēlētāju talantu var nepietikt un Jūlis pie lielākas zāģu sērijas var atvadīties no sava amata jau stipri priekšlaicīgi, jo Ciskas bosi nav pacietīgie RD šefi un tur parasti ar treneriem īpaši "neauklējas"....

     [+] [-]

, 2011-09-20 19:49, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Attiecībā uz krišanu jasaka, ka RD ik pa laikam kādam hokejistam ir bijušas zvaigžņu spēles. Atceros,ka pagājušās sezonas sākumā spīdēja Karsums, ar vairākiem goliem ik pārs spēlēs, bet pēc tam atvērās Dārziņš.Tāpat Janka Sprukts uzspīdēja vairākās spēlēs pēc kārtas.
Takā šībrīža situācija nav nekas jauns.
Tā nav tikai RD, bet tā ir visur hokejā kā sugā! Paskaties kaut NHL kaut citus KHL klubus - ja neskaita zvaigznes un top spēlētājus, kam būtu jāvāc (un daži arī tā vāc) pa punktam vai diviem spēlē, tad lielākai daļai citu parasto "Average Joe" ir pārsvarā šādas sērijas kad iet (krīt) un kad neiet (nekrīt)... tapēc tas nav nekas unikāls un tikai RD piemītošs....

  +1 [+] [-]

, 2011-09-20 19:53, pirms 13 gadiem
Lauris pretiniekus labāk apspēlē ar rokām, Miķelis ar kājām. Abi prot izkārtot sev labus metienus un iemest no labām situācijām. Līdz šim Miķelim vairāk bijis piespēļu, kuras realizē pat Saulietis vai krītošs Galviņš.

RD mazākums šoreiz nebija pārliecinošs, bet 2 no 3 zaudētos vārtos iekritām uz kontrolētu, bet no zonas neizmestu ripu. Abas reizes "izcēlās" Reķis.

CSKA tiešām nav vāja komanda un nereti RD ilgstoši iespieda zonā.

     [+] [-]

, 2011-09-20 21:40, pirms 13 gadiem
ja godīgi - kāda vairs starpība - atlaidīs to Šupleru vai paturēs, veiksies vai neveiksies CSKA... galvenais, lai savstarpējās spēlēs mēs uzvaram un viss... un jo vairāk uzvaru, jo labāk.. pārējās peripētijas mani neinteresē...
kāds viņš bija/ir tāds arī paliks... Šuplers ir Šuplers un Rautakallio ir Rautakallio..

     [+] [-]

, 2011-09-20 22:43, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šis raksts ir no tās kopējās tendences,ko Armands Puče ir ieņēmis kopš Pekkas stāšanās pie RD stūres.
Smalka Šuplera nod**šana, un tāda Pekkas pretnostatīšanu kā pozitīvo tēlu.
Tāpēc arī rakstu,ka hokeja raža tiks vākta pavasarī, kad patiesībā būs redzams kas ir kas.
Tas tak skaidrs, bet arī viņš un visi citi labi zin kad dala medaļas....nesaprotu kam te tāds domugrauds bija, pēc konteksta toč neprasījās. Tikpat labi var atgādināt ka zeme ir apaļa, ja nu kādam piemirsies

     [+] [-]

, 2011-09-20 23:14, pirms 13 gadiem
Armand, tu pats neesi domājis par speciālista palīdzību, kas palīdzētu tev sakārtot Jūļa jautājumu tavā galvā?

     [+] [-]

, 2011-09-21 08:04, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Izlasot šo rakstu nevilšus gribās lieku reizi pateikt (nedaudz pārfrāzējot) vecum veco teicienu-hokejā ražu novāc pavasarī, un nevis pēc trīs spēlēm.
RD šo spēli uzvarēja pateicoties lielākai motivācijai un to ka labāk prata izmantot pretinieka kļūdas. Toties CSKA bija labāki tādos spēles elementos kā iemetieni un metieni pa vārtiem.Nemaz nerunājot par spēli nevienādos sastāvos.
blā, blā, blāāāāā - Tu kaut ko jaunu, arī māki pateikt vai visu sezonu atkall visu laiku to pašu teiksi ?

     [+] [-]

, 2011-09-21 09:56, pirms 13 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: blā, blā, blāāāāā - Tu kaut ko jaunu, arī māki pateikt vai visu sezonu atkall visu laiku to pašu teiksi ?
Vai KHL un RD būtu parādijušās kādas jaunas tendences?
Par cik nekas jauns nav,tad japgreido tās pašas vecās.