Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Devītā diena: arī kritizēt ir jāmāk

Devītā diena: arī kritizēt ir jāmāk
Francūzis Nikolā Anelka dodas mājup uz Franciju.
Foto: Reuters

Pasaules futbola čempionāta devītajā dienā kļuva zināma pirmā komanda, kas iekļuvusi astotdaļfinālā - Nīderlandes izlase. Tomēr par holandiešu futbola zvaigznēm runāja mazāk nekā par francūzi Nikolā Anelku, kurš neturēja mēli aiz zobiem.

Francijas izlases galveno treneri Raimonu Domeneku šobrīd kritizē visi un visur. Nē, tomēr ne visi, jo ir cilvēku kategorija, kam to nevajadzētu darīt - Francijas izlases futbolisti. Situācija, kad spēlētājs turnīra laikā kritizē vai vēl jo vairāk lamā savu treneri, ir ārkārtēja, tāpēc tajā jāpielieto ārkārtas mērus. Francijas izlases futbolists Nikolā Anelka spēlē pret Meksiku pārtraukumā ģērbtuvēs atļāvās nozākāt treneri Domeneku, un skaidrs, ka spēlētājam par tādu rīcību pienācās tikai viens sods - mājupceļš. Lai arī cik augstas klases futbolists tu būtu un lai arī cik spēcīgā klubā tu spēlētu, sava trenera lamāšana ir pēdējais, ko var atļauties. Pat situācijā, kad treneris izrādījies vājš un nepiemērots šīs komandas vadīšanai.

Anelka vienmēr bijis spēlētājs ar asu vārdu un neordināru rīcību, tāpēc šāda situācija nepārsteidza. Atklāti sakot, mani pārsteidza kas cits - kāpēc Domeneks tik ļoti uzticējās šim neapmierinātības pūslim (Anelkas nepatika pret treneri nenobrieda vienā pārtraukumā, bet noteikti uzpūtās ilgākā laikā), nevis izvēlējās Tjerī Anrī. Jā, pēc pārcelšanās uz "Barcelona" viņš vairs nav tas rezultatīvais un vārtsargiem draudīgais Anrī, ko pazinām "Arsenal" komandā. Tomēr Anrī joprojām ir Francijas izlases simbols. Kamēr francūži kusli cīnījās ar meksikāņiem, Anrī sēdēja rezervē un sala aukstajā vakarā. Viņš ļoti pārdzīvoja, taču neteica ne vārda. Nebrīnīšos, ja 32 gadus vecais uzbrucējs izies pamatsastāvā pēdējā mačā pret Dienvidāfriku. Un Anrī būs gatavs kaut vai nemanāmi ar roku iesist bumbu vārtos, lai vien Francijas izlase iekļūtu astotdaļfinālā. Iesist vārtus nevis savā, bet Francijas labā!

Kamēr pašreizējie pasaules vicečempioni domā, kā pārvarēt grupas turnīra barjeru, holandieši to jau ir izdarījuši. Tiesa, tas viņiem nenāca viegli. Pirmajā puslaikā pret japāņiem Nīderlandes izlase, joprojām spēlējot bez atlabstošā Arjena Robena, mocījās ar vārtu gūšanas momentu veidošanu. Otrā puslaika sākumā holandiešiem paveicās, kad pēc Veslija Snejdera tālšāviena rupji kļūdījās Japānas vārtsargs Eidži Kavašima. Citā turnīrā tā varētu būt visu vārtsargu muļķīgā kļūda, bet ne šajā, kur daudz tiek runāts par niķīgo "Jabulani" bumbu. Tās viltīgo trajektoriju sestdien nespēja prognozēt arī Ganas izlases vārtsargs Ričards Kingsons, kurš neveikli tvēra bumbu pēc tāla soda sitiena. Daži jau tagad sāk runāt, ka pēc iespējas ātrāk jāsāk bumbas "Samba" ražošana, lai būtu pietiekami ilgs laiks šīs 2014. gada pasaules čempionāta bumbas testēšanai. Starp citu, "Jabulani" īpatnībām nav pielāgojušies ne tikai vārtsargi, bet arī pārējie laukuma spēlētāji. Lielā mērā uz bumbu var novelt vainu par neprecīzajiem tālsitieniem un centrējumiem soda laukumā, jo šajā čempionātā to ir uzkrītoši daudz.

Rezumējot devīto dienu, gribētos pieminēt arī Dānijas izlasi, kas parādīja raksturu spēlē pret Kamerūnu - no 0:1 uzvarēja ar 2:1. Dānijas futbolisti pirmajā spēlē pret holandiešiem uzcēla betoncietu aizsardzības mūri, turpretī pret afrikāņiem aizsargi pieļāva tik muļķīgas kļūdas kā Latvijas čempionāta pirmajā līgā. Par laimi dāņiem Kamerūnas izlase izšķērdīgi darbojās uzbrukumu noslēguma fāzē, turklāt Dānijas izlasē ir tāds vīrs kā Deniss Romedāls, kurš labajā malā var noskriet jebkuru (pēc iepriekšējā Eiropas čempionāta cikla pieredzes to zina arī Latvijas futbolisti).

     [+] [-]

, 2010-06-20 12:17, pirms 14 gadiem
kā man patīk sensācijas