Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pietiek ņaudēt. Jāsit Šveice!

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Pietiek ņaudēt. Jāsit Šveice!
Lielais iedvesmotājs Teds Nolans un Artūrs Irbe
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Garastāvoklis Latvijas nometnē pēc čehu tiesneša Jebāneka nozagtās uzvaras nevarēja būt uz pozitīvas nots. Sajūta apmēram tāda, kā tas ar mums Eiropā notiek - proti, mūs čakarē un pat neprasa, no kuras sādžas esam. Arī pēc 1:3 pret Baltkrieviju taču bija iespējama cilvēciska attieksme, tiesnesim pieslidojot pie Latvijas soliņa un paskaidrojot, kas un kāpēc, nevis tikai iztiekot ar frāzi, ka gola nav bijis.

Es kā emocionāls cilvēks nenosodu Daugaviņa vai Masaļska emocijas, kurš visu mikszonu šķērsoja lamājoties un maigākais no Edžus vārdiem bija bija - pidarasi. Pirms kāda laiciņa jau rakstīju par tiesnešiem maukām un nav jēgas atkārtoties. Turklāt šodien arī vairs nevajadzētu tērēt emocijas lietām, kuras nespējam ietekmēt. Šodien pāridarījums ir jāaizmirst un Virsvadonim Tedam kopā ar savu brigādi šis pāridarījums jāievirza tādā psiholoģiska gultnē, lai puikas būtu gatavi pat bez slidām sasit Šveici. Vai tas ir iespējams? Protams!

Vai mums - Latvijas izlasei - pietiks spēka? Ir jāpietiek! Viņdien par šo tēmu runājām ar Zemgu Girgensonu. Viņš - mazliet vecāks latvju jauneklis par 20 gadiem - pauda domas, kuras esmu jau dzirdējis. Ka cilvēkam, un hokejists laikam arī ir cilvēks, viss sākas no galvas. Ka pat noguris hokejists spēj sevi piespiest iziet laukumā un sisties. (Intervija jaunajā Sporta Avīzē!). Ka Zemgus pats spējot sevi ieslēgt un izslēgt... gandrīz kā datoru.

Vakar vēl kāds cienījams latvietis izteicies par morāli un psiholoģiju. Šai Latvijas izlasei esot nesatricināma pārliecība par savu spēku jebkurā situācijā un pie jebkura rezultāta. Ja to saka Artūrs Irbe, tad jātic uz vārda. Bet Tedam Nolanam kā trenerim motivētājam šodien ir ideāla diena, lai pierādītu darbos, ka viņš ir teicams psihologs un ka gvarde ir gatava sekot Napoleonam. Ja krist, tad ar paceltu galvu!

P. S. Rīta ieslidošanās treniņā trenerim Kārlim Zirnim izstāstīju, ka PSRS izlases treneris Anatolijs Tarasovs, kurš arī bija izcils treneris-motivētājs pirms kādas atbildīgas spēles ģērbtuvē dziedājis "Internacionāli". Ko dziedās Teds?

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 13:44, pirms 10 gadiem
šveice ta jāsit, bet ko darīsim ar jerāneku/jebāneku? par zagšanu pakārsim tirgus laukumā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-20 14:20, pirms 10 gadiem
puišiem, ja viņi grib spēlēt ceturtdaļfinālā, vajadzētu aizmirst tādu vārdu kā nogurums… nogurt varēs ap jāņiem pie ugunskura un alus kausa. Savādāk sanāk, ka ar vienu žestu vēlamies spēlēt ceturtdaļfinālā, bet ar otru - esam noguruši un tur nevēlamies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-20 17:33, pirms 10 gadiem
Pie alus pudeles mēs visi esam gudri.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-20 20:06, pirms 10 gadiem
pēc spēles laikam savādākas domas par tām galvām?