Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pauls Jonass - vienā komandā ar Kairoli un Herlingsu!

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Pauls Jonass - vienā komandā ar Kairoli un Herlingsu!
Šā gada pasaules junioru čempions 85 kub. cm klasē Pauls Jonass 2012. gada sezonā brauks zem KTM karoga un viņš ir ieguvis tādas iespējas, kādas līdz šim nav bijušas nevienam Latvijas...

Pagājušo piektdien KTM motorūpnīcā Matinghofenā (Austrija) šā gada pasaules junioru čempions 85 kub.cm klasē Pauls Jonass parakstīja līgumu ar slaveno KTM rūpnīcas komandu un nostājās zem viena karoga ar Antonio Kairoli, Kenu Rokcenu, Džefriju Herlingsu, Marvinu Muskinu, Maksimilianu Naglu... Jauns pavērsiens talantīgā latviešu motobraucēja karjerā, jauna lappuse Latvijas motokrosa vēsturē, jauns apliecinājums tam, ka arī mēs varam.

Līgums ar KTM parakstīts uz pieciem gadiem ar mērķi pēc trim gadiem kļūt par rūpnīcas komandas braucēju MX2 klasē pasaules čempionātā (13. janvārī Paulam paliks tikai 15 gadi). 2012. gada sezona galvenās sacensības Paulam būs Eiropas junioru čempionāts 125 kub. cm klasē, kas risinās paralēli pasaules čempionāta posmiem MX1 un MX2 klasē (aizvadītajā sezonā varējām redzēt arī Ķegumā), kā arī ADAC čempionāts Vācijā, kur Pauls šogad kļuva par pārliecinošu uzvarētāju 85 kub.cm klasē, bet nākamgad startēs 125 kub.cm klasē junioriem.

KTM rūpnīcā Paulam Jonasam un viņa menedžerim Kristeram Serģim (pieckārtējais pasaules čempions motokrosā ekipāžām ir KTM rūpnīcas dīleris Latvijā, viņš bija Jonasa menedžeris jau šā gada sezonā) jau tika parādīti trīs motocikli, kas nākamsezon būs tieši Paulam, tos varēja aptaustīt, uz tiem varēja pasēdēt, bet drīz Pauls ar tiem jau varēs braukt. KTM rūpnīcai līguma parakstīšana ar tik jaunu braucēju ir jauna pieredze, jo parasti šīs rūpnīcas komandā iekļāvās motobraucēji, kuri iepriekš bija sevi apliecinājuši citās komandās - piemēram, pieckārtējais pasaules čempions un tajā skaitā triju pēdējo gadu čempions MX1 klasē itālietis Antonio Kairoli atnāca no "Yamaha", jaunākais pasaules čempions MX2 vēsturē vācietis Kens Rokcens (nākamsezon brauks motokrosu ASV, bet paliks zem KTM karoga) pārnāca no "Suzuki". Līguma parakstīšana notika svinīgos un svētku apstākļos, jo tajā dienā visiem rūpnīcas darbiniekiem tika rīkota Ziemassvētku ballīte. Klāt bija arī KTM sporta direktors, savulaik izcilais vācu motokrosa meistars Pīts Bairers un desmitkārtējais pasaules čempions beļģis Stefans Evertss, kurš ir rūpnīcas MX2 komandas vadītājs, kā arī visa rūpnīcas vadība.

Galvenais ir maksimāli labākais tehniskais nodrošinājums uz nākamo sezonu ar iespēju iekļauties KMT rūpnīcas ģimenē, ar iespēju izmantot "Red Bull" fiziskās sagatavotības centru, kurā jebklurš nemaz netiek, kā arī Evertsa braukšanas treniņnometnes uz rūpnīcas rēķina. Trenēsies Pauls joprojām pie Normunda Jansona, bet KTM piedāvāto treniņu iespēju ziņā izmantos pēc nepieciešamības. Nav kā akmenī iekalts, ka, piemēram, pirmajā sezonā ir jāsasniedz tas un tas, bet pretējā gadījumā - uz redzēšanos! Tā nav. KTM pašiem, kā jau minēju, tā ir jauna pieredze, līgums ir apmēram uz 20 (!) lappusēm un tajā ir atrunātas dažādas situācijas. Svarīgi, ka nav jāuztraucas, kas būs vēl pēc gada, diviem vai trim, iespējas ir sakārtotas lieliskas un tagad tikai no pašiem ir atkarīgs, kā tās tiks izmantotas. Ir virkne lietu, par kurām joprojām jāmaksā pašiem (piemēram, treniņi Latvijā vai kaut kur citur ārpus KTM treniņnometnēm, piedalīšanās citās sacensībās), nokļūšana sacensību vietā vai līdz KTM bāzei, apdrošināšana, ikdienas iztika... Tikai tad, kad esi kļuvis par rūpnīcas komandas braucēju MX1 vai MX2 klasē pasaules čempionātā, tevi pilnīgi ar visu apgādā un vēl maksā algu. Paulam nākamā sezona būs tikai pirmais solis ceļā uz nākamo mērķi...

Paula Jonasa iekļūšana KTM ģimenē ir labs piemērs citiem. Tas ir apliecinājums, ka arī mēs varam, ka arī Latvijā var izaugt talantīgi motobraucēji, kurus novērtē slavenu motorūpnīcu komandas, ka, mērķtiecīgi strādājot, arī no Latvijas var iebraukt, piemēram, KTM rūpnīcas interešu lokā. Paula Jonasa piemēram jākļūst par stimulu arī citiem. Talantīgi motobraucēji mums taču vienmēr ir bijuši un ir.

  +3 [+] [-]

, 2011-12-19 10:37, pirms 13 gadiem
Tas jau ir nopietni, malacis, to vinsh bija pelniijis.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-19 11:48, pirms 13 gadiem
Vienkārši perfekti!!!

     [+] [-]

, 2011-12-19 12:22, pirms 13 gadiem
Apsveicu!

     [+] [-]

, 2011-12-19 12:46, pirms 13 gadiem
šeit būs!!! jūs zināt kas ar Pauli strādās !!
tas ir liels pārsteigums !
nu tagad gan Pauli ,vis ir tavās rokās !!!!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-19 14:14, pirms 13 gadiem
Tāds prieks! Nu tad, tagad iespēja arī solo klasē parādīt uz ko Latvieši spējīgi!
Bet kā BMX fans došu ekonomisku un stratēģisku padomu mazo motokrosistu tēviem: Taupat naudu, līdz 12...14 gadiem lai puika pārsvarā brauc BMX gonkās, bet pamazām sāk apgūt mocīti. Ja BMX-ā būs panākumi, tad motokrosā ātri(pirmajās sezonās) kļūs par spices braucēju.