Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

5 lietas, par kurām nerunās "Dinamo" prezentācijā

Hokeja klubs, kura izveides pamatā bija ideja, ka vēlāk to varēs pārdot valstij, šonedēļ oficiāli sāks savu kārtējo sezonu. Skanstes ielā viņi to sauc par jubilejas – piekto gadskārtu, lai gan Rīgas „Dinamo” mūsdienu fenomena saknes ir meklējamas daudz senākā pagātnē... Nu, bet tas jau vairs nav interesanti.

Komandas prezentācijā, kas notiks pirms Valmieras treniņnometnes, noteikti nerunās par sekojošām lietām:

Kas notika ar veco kluba ģenerālmenedžeri?

Lai gan lielāka aktualitāte, protams, ir jaunā menedžera Jura Opuļska iecelšana amatā, nevajag uz tādiem sīkumiem iespringt. Nav nekas acīmredzamāks par faktu, ka „Dinamo” administratori sev apkārt vēlas redzēt iztapīgus palīgus. Pasvītroju vārdu iztapīgus, jo zinoši viņi ir paši... Kas notika ar Normundu Sējēju? Viņš vienkārši aizgāja. Negaidīti. Vai nav ironiski, ka cilvēks, kas aizgūtnēm publiski stāstīja gan hokejistiem, gan līdzjutējiem, ka Rīga ir ļoti pievilcīga un civilizēta hokeja pieturvieta uz KHL kartes, ar visām no tā izrietošajām plusa zīmēm, pats pie pirmās izdevības notinās uz Prāgu? Tur viņš ir nokļuvis organizācijā, kas tajā pilsētā labākajā gadījumā ir pēc nozīmes trešais hokeja klubs... Retoriskais jautājums, kāpēc vecais ģenerālmenedžeris uzmeta savus priekšniekus, pelna tikai vaicājumu, nevis atbildi. Jo neviens Skanstes ielā jums neatzīs, ka patiesībā Sējējam varēja arī šis tas piegriezties.

Vai Juris Opuļskis ir normāls čalis?

Nekāda vaina – Latvijas hokeju pazīst, pats spēlējis vecajā Rīgas „Dinamo”, tiesa, ar piezemētām sekmēm. Arī Latvijas izlasē bija tik pat piezemēts, jo krievi viņu čakarēja. Tie, kas neatceras – bija tāds laiks Latvijas valstsvienībā, kad visu noteica kapteinis Znaroks. Kad pie ruļļiem nonāca latvietis Haralds Vasiļjevs, Juris bija atpakaļ ierindā... Atšķirībā no Sējēja, Opuļskis var palielīties ar Mārupes pagasta deputāta mantiju – tātad, ir burzījies cauri specifiskai videi. Vai viņš ir zinošs hokejā? Noteikti. Vai viņš ir labs ģenerālmenedžeris? Līdz šim tāds nav bijis, tātad – nevaram vēl vērtēt. No pašreizējā sastāva, kas prezentēsies, Opuļskis kluba izvēlēm ir pieslēdzies tikai kā tā sauktais hokeja cilvēks pie blakus galdiņa, pilnībā ļaujot lēmumus pieņemt ekspremjeram, eksprezidentam un čekistam bez eks... Par Opuļska lomu klubā liecina arī fakts, ka neviens no viņa priekšniekiem publiski nav vēl izteicies par šīs idejas pamatojumu vai ģenialitāti, kas vismaz diviem no bariņa parasti ir aktuāli.

Kurš nopirka „Dinamo” leģionārus?

Parasti pērk tikai labus, vai tādus – kādus var atļauties. Slikti vai ne tādi kā gribēts viņi paliek vēlāk – kad nonāk darba apstākļos. Kā būs ar šiem? Ja neskaita Robu Šrempu, visi pārējie vēl ir ar Sējēja laika iestrādnēm – tātad, ja pieņemam, ka Normundam bija senās latviešu iemaņas poņa, čujs un ņuhs, tad tie ir viņa pacienti, kas tagad beidzot nokļuvuši līdz Rīgai. Tagad ir treneru uzdevums viņus savākt un no šiem augļiem izspiest sulu. Atsauksmes ir dažādas, bet – cilvēki mainās. Cerēsim, ka tā tas būs uz labu pusi arī šajā gadījumā. Pēdējais komandai pievienojās uzbrucējs Džemijs Džonsons – uz papīra žēlīgs, ja gaidām no papīra tikai NHL abviatūru. Tajā pašā laikā, nosaucam Džonsonu par Māri Kalniņu un ar to pašu fārmklubu statistiku pretendents jau izskatās kā latvietis cīnītājs, kam tikai nepaveicās ar organizācijām, kurās viņš nokļuva. Tātad – kā paskatās uz šīm lietām. Labās ziņas – aizsargs Karls ir ar solīdu rāmi (fiziski stiprs) un nūjas labo tvērienu, Šremps izcili pārvalda ripu (ja viņš nonāks līdz KHL Zvaigžņu spēlei, tad redzēsim cirku), Žirū ir dzimis snaiperis... Kā izdosies viņus pieradināt komandas mērķiem?

Kas būs „Dinamo” fārmklubs?

Lai gan komandas sabiedrisko attiecību nodaļa un attiecīgie speciālisti uzskata, ka šai ziņai nav nekāda pievienotā vērtība (kluba oficiālajā mājas lapā neko par to neatradīsiet), tomēr līdzjutējiem tomēr atklāsim – tāpat kā pērn, bāzes komandas lomu pildīs „Liepājas Metalurgs”. Paši liepājnieki to zina un publiski sev pieejamajos plašsaziņas līdzekļos ir draudējuši, ka viņi tagad gribot šīs attiecības veidot citādas un nav ar mieru strādāt kā bija... Tātad – kaut kas gruzdēja. Kāda būs šīs sadarbība pa jaunam, to pagaidām nav lemts paredzēt, par to arī nerunās kluba prezentācijā. Kaut kur pamira ideja par fārmkluba meklējumiem Krievijā, tāpat malā laikam noliktas Minhauzena pasakas par rezerves klubu, ko Rīgas „Dinamo” uzturēs kādā no zemākajām Krievijas līgām.

Ko darīt ar „Dinamo” peļņu?

Iesniegtais gada pārskats liecina, ka klubam ir bijusi peļņa – apmēram, astoņdesmit tūkstoši latu. Apmēram tādu vidējo algu sezonā pie „Dinamo” kases lodziņa saņem Latvijas izlases spēlētājs, kas nespēlē klubā galveno lomu. Tātad – vismaz vienam puikam šie naudu ar savu darbību ir it kā nopelnījuši. Protams, ja izņemam ārā krievu Iteras ziedojumu jeb reklāmas līgumu no kluba bilances, tad „Dinamo” saimnieciskie rādītāji pārvēršas apmēram 10 miljonus eiro lielos zaudējumos, ja ne vairāk. Bez krievu naudas „Dinamo” projekts izskatās kā apēsta Holandes siera caurums. Bet ir atkal viena laba ziņa – administrācijai aizvadītajā finanšu gadā ir palielināts atalgojums. Cik ilgi viņi uz krievu adatas sēdēs? Politika... Atliks pašreizējam Ekonomikas ministram materializēt dzīvē ideju par lielāku neatkarību no krievu gāzes monopola, kas jau Eiropas Savienības koridoros ir karsta aktualitāte un skat – Itera pazudīs... Bet no vietējiem, kas sevi sauc par kluba akcionāriem, nekāda vilkme nebūs. Par to nav nedz ilūziju, nedz šaubu. Realitāte, kas vienkārši ir jāzina, lai vēlāk nav lieki uztraukumi.

Protams, prezentācijā nerunās arī par „Dinamo” mistiskajiem slēgtajiem treniņiem, kas jau notikuši, tāpat viņi neskaidros pašnodarbinātā statusu hokejistu un kluba attiecībās, kas sezonas laikā var uzjundīt kaislības no ieņēmuma dienesta puses un - pilnīgi noteikti būs aizliegts runāt par vai apsmaidīt karikatūras, kurās attēlotas kluba vadošās personas... Es tak’ vienam māksliniekam reiz teicu – atslābsti, necepies, kāpēc zīmēt karikatūras par karikatūrām, bet viņš – iecirties, maita un tik skrāpē... Viņam noteikti būs laba sezona.

P.S. Vārtsargs Kriss Holts piedalījās Rīgas „Dinamo” treniņos. Vai nu viņam ar komandu vēl ir līgums, vai arī tie nebija „Dinamo” treniņi? Ja ir līgums, tad viņš ir pirmais hokejists KHL, kam būs šajā sezonā darba attiecības uzreiz ar divām komandām... Ja treniņi bija neoficiāli, tad atkal ir viens sīkums – kāpēc tie vispār notika, ja līgas reglaments to nepieļauj... Bet – tā kā „Dinamo” oficiālā mājas lapa raksta, ka treniņi ir sākušies, ej nu tiec gudrs, kurš tur kādu lomu spēlēja un blefoja.

  +4 [+] [-]

, 2012-07-19 09:44, pirms 12 gadiem
Nu comon - salīdzināt Rīgu un Prāgu!

Tas tak 100% skaidrs, ka Prāga ir daudz feināka vieta dzīvošanai! Stāstiņi par to cik Rīga forša, ir salīdzinājumā ar Ņižnovgorodu vai Čeļabinsku vai Hantimansijsku domāti! Uz Prāgu jau jebkurš sapņotu aizbraukt un spēlēt/strādāt/dzīvot! Te pārmetumi Sējējam nevietā!

  +1 [+] [-]

, 2012-07-19 09:49, pirms 12 gadiem
Par Holtu toč nevarēja saprast, jo twiterī vēl rakstijā, ka dodas uz Jekatinburgu!

  +2 [+] [-]

, 2012-07-19 09:52, pirms 12 gadiem
cambit rakstīja: Par Holtu toč nevarēja saprast, jo twiterī vēl rakstijā, ka dodas uz Jekatinburgu!
Viņam neiedeva Krievijas vīzu un tāpēc nācās palikt!

  -2 [+] [-]

, 2012-07-19 09:58, pirms 12 gadiem
visu vieņu Pučem par rakstu.... Varētu sagaidīt kādu interesantu rakstu par Ozo un Bārtuli.

Ir kāds info, kas ar tiem notiks?

  +4 [+] [-]

, 2012-07-19 10:22, pirms 12 gadiem
sivaiz rakstīja: visu vieņu Pučem par rakstu.... Varētu sagaidīt kādu interesantu rakstu par Ozo un Bārtuli.

Ir kāds info, kas ar tiem notiks?
Cilvēk, parasti tiko ir info, tad ir arī raksti - daudz un visur

  +4 [+] [-]

, 2012-07-19 10:31, pirms 12 gadiem
sivaiz rakstīja: visu vieņu Pučem par rakstu.... Varētu sagaidīt kādu interesantu rakstu par Ozo un Bārtuli.

Ir kāds info, kas ar tiem notiks?
Piedod, bet kas ir mainījies, lai šobrīd ko raks'titu par OZO?
nav apnicis?
Tipa, ja nav ko jautāt, davai pajautāsim par Ozo, mazums, Puče ko aizmirsis uzrakstīt .
Tas ka viņi ir labi draugi, nenozīmē, ka šeit tiks atstāstīti plāni un domas, ar kurām ir aizņemts pats Ozoliņs. Taka, atslabstat

  +6 [+] [-]

, 2012-07-19 12:46, pirms 12 gadiem
Vispār paliek garlaicīgi. Par tām peļņām, opuļskiem un legiem jau sen vis bija skaidrs. Un to ka vadība ir auni jau vairāk kā 2 gadi lasām.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-19 13:41, pirms 12 gadiem
Visu izlasīju, bet vienu gan nesapratu - kas ir abviatūra?
skatīt: [...] Pēdējais komandai pievienojās uzbrucējs Džemijs Džonsons – uz papīra žēlīgs, ja gaidām no papīra tikai NHL abviatūru.[...]

     [+] [-]

, 2012-07-19 21:40, pirms 12 gadiem
Tā mērkaķošanās ar Holtu man arī nav īsti saprotama..... kā džeks varēja trenēties tagad kopā ar RD, ja viņš ir jau tagad (ja var ticēt runām) cita kluba pārstāvis.... vai nu viņam tad vienam pašam vajadzēja īret ledu un slidināties vienatnē vai sliktākajā gadijumā vajadzēja tusot pa Rīgas klubiem un gaidīt to vīzu nevis trenēties kopā ar nākamo pretinieku komandu.... pieļauju, ka ja par šo uzzinās KHL lielie bosi, tad RD bosi var saņemt arī kādas, visdrīzākais, naudas sankcijas un tad St.Juris varēs jau to saucamo izdalīto "peļņu" atkal kašāt no pārējiem čļensiem atpakaļ "obšakā"...

     [+] [-]

, 2012-07-19 23:16, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Tā mērkaķošanās ar Holtu man arī nav īsti saprotama..... kā džeks varēja trenēties tagad kopā ar RD, ja viņš ir jau tagad (ja var ticēt runām) cita kluba pārstāvis.... vai nu viņam tad vienam pašam vajadzēja īret ledu un slidināties vienatnē vai sliktākajā gadijumā vajadzēja tusot pa Rīgas klubiem un gaidīt to vīzu nevis trenēties kopā ar nākamo pretinieku komandu.... pieļauju, ka ja par šo uzzinās KHL lielie bosi, tad RD bosi var saņemt arī kādas, visdrīzākais, naudas sankcijas un tad St.Juris varēs jau to saucamo izdalīto "peļņu" atkal kašāt no pārējiem čļensiem atpakaļ "obšakā"...
ja jau KHL.ru saka, ka Holtam ir līgums ar Avtomobiļist, tad nav pamata tam neticēt.

     [+] [-]

, 2012-07-19 23:19, pirms 12 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nu comon - salīdzināt Rīgu un Prāgu!

Tas tak 100% skaidrs, ka Prāga ir daudz feināka vieta dzīvošanai! Stāstiņi par to cik Rīga forša, ir salīdzinājumā ar Ņižnovgorodu vai Čeļabinsku vai Hantimansijsku domāti! Uz Prāgu jau jebkurš sapņotu aizbraukt un spēlēt/strādāt/dzīvot! Te pārmetumi Sējējam nevietā!
kam ir 100% skaidrs???

esmu bijis Prāgā - smuka pilsēta. Bet dzīvošanai un strādāšanai es tomēr priekšroku laikam dotu Rīgai... OK, Rīga ir Latvijā un tas varbūt ir subjektīvi, taču, ja man būtu izvēle, piemēram, starp Tallinu un Prāgu, es izvēlētos pirmo...

     [+] [-]

, 2012-07-20 00:02, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: ja jau KHL.ru saka, ka Holtam ir līgums ar Avtomobiļist, tad nav pamata tam neticēt.
Nu tad, visdrīzākais, Jurinātors var jau sākt taisīties atpogāt savu un savu čomu makus.... Gan jau, ka SC bildes arī līdz viņiem kāds nogādās ar "jauno Treķjaku" RD nometnē.... Ņeporjadaček ziniet...

  +3 [+] [-]

, 2012-07-20 00:03, pirms 12 gadiem
.............. rakstīja: Visu izlasīju, bet vienu gan nesapratu - kas ir abviatūra?
skatīt: [...] Pēdējais komandai pievienojās uzbrucējs Džemijs Džonsons – uz papīra žēlīgs, ja gaidām no papīra tikai NHL abviatūru.[...]
droši vien abreviatūra, bet principā - saīsinājums.

     [+] [-]

, 2012-07-20 00:11, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Nu tad, visdrīzākais, Jurinātors var jau sākt taisīties atpogāt savu un savu čomu makus.... Gan jau, ka SC bildes arī līdz viņiem kāds nogādās ar "jauno Treķjaku" RD nometnē.... Ņeporjadaček ziniet...
Nu pateiks, ka čaļi paši sametās ledus īrei, to taču nevar liegt.
Lai kāds pierāda, ka tā nebija.
Kreklus katrs pats var uzvilkt kādus grib.

     [+] [-]

, 2012-07-20 11:33, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Nu pateiks, ka čaļi paši sametās ledus īrei, to taču nevar liegt.
Lai kāds pierāda, ka tā nebija.
Kreklus katrs pats var uzvilkt kādus grib.
Jurka varēs teikt: "Ai, kāda sakritība!! Tajā laikā tur "netīšam" trenējās arī Holts.... mēs nemaz nepamanijām!" Kreklus protams katrs var vilkt kādus grib, bet redzēt Holtu ar uzrakstu "Tretjak"
uz muguras ir diezgan smieklīgi..... Šie krekli bija, ja nemaldos, puikām Treķjaka - Naumova nometnē.... čalim tiešām neviena cita "practice" krekla nav...?

  +1 [+] [-]

, 2012-07-20 12:19, pirms 12 gadiem
Nu puikas pludmalē arī spēlē futbolu ar Cristiano Ronaldo vai Messi krekliem, un nekas
Krekli jau būtu mazākais, par ko uztraukties.

  +1 [+] [-]

, 2012-07-20 13:16, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Nu puikas pludmalē arī spēlē futbolu ar Cristiano Ronaldo vai Messi krekliem, un nekas
Krekli jau būtu mazākais, par ko uztraukties.
Puikas jau var spēlēt kaut ar Muštukova krekliem, bet "KHL allstāru" Holtu jau par puiku vairs nenosauksi.... pats ir pro hokejists! Bet krekli protams ir mazākais.... izskaidrošanās var būt par faktu kapēc Holts (kam ir līgums jau ar Avto) trenējas (atrodas uz viena ledus) kopā ar citu komandu.....

  +4 [+] [-]

, 2012-07-20 16:32, pirms 12 gadiem
Opuļskis kluba izvēlēm ir pieslēdzies tikai kā tā sauktais hokeja cilvēks pie blakus galdiņa, pilnībā ļaujot lēmumus pieņemt ekspremjeram, eksprezidentam un čekistam bez eks...
Perfekts komentārs. čekista aamats ir mūžīgs

  +1 [+] [-]

, 2012-07-20 18:56, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Puikas jau var spēlēt kaut ar Muštukova krekliem, bet "KHL allstāru" Holtu jau par puiku vairs nenosauksi.... pats ir pro hokejists! Bet krekli protams ir mazākais.... izskaidrošanās var būt par faktu kapēc Holts (kam ir līgums jau ar Avto) trenējas (atrodas uz viena ledus) kopā ar citu komandu.....
Muša arī ir dzīvnieks

     [+] [-]

, 2012-07-22 22:06, pirms 12 gadiem
Skaists raksts!