Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

28. nedēļa. Niedola un kompānija

28. nedēļa. Niedola un kompānija
Foto: R. Kokšarovs, Sporta Avīze

Aizvadītajā nedēļā labākā sportista izvēle krita uz basketbolistēm.

Reizēm nav viegli izvērtēt sportistu un komandu paveikto, sacensību nozīmīgumu un vecuma grupas. Arī šoreiz bija vairāki notikumi, kas bija pelnījuši ievērību. Kaspars Liepiņš kantētāja postenī kopā ar beļģi Jorisu Hendriksu pasaules čempionāta kārtējā posmā motocikliem ar blakusvāģiem izgrieza pogas septiņkārtējam pasaules čempionam Danielam Vilemsenam. Pirmo braucienu vinnēja Vilītis ar Eginku, atstājot Liepiņu un Hendriksu otros, bet otrajā Hendrikss ar Liepiņu revanšējās. Abām ekipāžām punktu skaits vienāds, bet, tā kā svarīgāko – otro braucienu uzvarēja latviešu/beļģu ekipāža, tieši Liepiņš ar Jorisu ieguva tiesības rausties uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Turklāt kopvērtējumā „mūsējie” joprojām tikai par 5 punktiem atpaliek no mistera Vilemsena&Co.

Arī vieglatlēti, pareizāk būtu teikt – vieglatlētes, iepriecināja klātneesošā valsts prezidenta (bija devies vairot tautu draudzību uz Maķedoniju un Serbiju) kausa izcīņā Valmierā. Ir taču patīkami pēdējā brīdī izpildīt Eiropas čempionāta normatīvu vieglatlētikā un kopā ar pārējiem Latvijas izlases dalībniekiem doties uz Barselonu. Šie prieki ar tāllēkšanā iespētiem 6,55 metru tālu lēcienu tika ventspilniecei Laumai Grīvai. Toties šķēpa metēja Sinta Ozoliņa – Kovala ne tikai pirmo reizi pēc ilgāka laika pārspēja Latvijas spēcīgāko (varbūt tagad kaut kas sāks mainīties?) šķēpa metēju Madaru Palameiku, bet arī pirmo reizi kopš Pekinas olimpiskajām spēlēm atkal pārsniedza 60 metru robežu (60,08m).

Tomēr visvairāk skatītājiem pozitīvas emocijas (gan klātienē, gan pie televizoru ekrāniem) sniedza Latvijas U-20 basketbola izlases meitenes Eiropas čempionāta spēlēs Liepājā. Likās, ka mums patrāpījusies grupa (Krievija, Ukraina, Zviedrija) nebija nekāda dieva dāvana, tomēr, atskaitot zaudējumu pagarinājumā pret Krieviju, Latvijas ceļarullis pārbrauca pāri vispirms Zviedrijai, bet pēc tam arī Ukrainai, ar kuru krietni pamocīties dabūja vienas no visa čempionāta favorītēm Krievija. Šodien Latvijas izlasei pirmā spēle 2. kārtā pret Poliju, bet jūs jau nojaušat, kuras būs šīs nedēļas varones, ja mājinieces Sabīnes Niedolas kompānijai izdosies izcīnīt medaļas. Lai izdodas!