Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Neparastākie fināli

Neparastākie fināli
Daugavpils "Daugava" kļuva par Latvijas kausa ieguvēju pēc uzvaras pēcspēles 11 metru sitienos pār toreizējo čempionu "Ventspili".
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64.

Šovakar risināsies īpašs Latvijas futbola kausa izcīņas fināls, jo pirmo reizi šādā spēlē nepiedalīsies neviens no trim iepriekšējās sezonas čempionāta medaļu ieguvējiem. Kuri vēl bijuši neparastākie fināli Latvijas futbola vēsturē pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas?

1992 "Skonto" un "Daugava/Kompar" 1:0
Jau pirmais atjaunotās Latvijas kausa izcīņas fināls iznāca īpašs, jo uzvarētājs tika noskaidrots vienīgi pagarinājumā. Abas komandas ļoti rūpējās par savu vārtu drošību, turot sasprindzinājumā divus tūkstošus skatītāju toreizējā ASK stadionā. Izšķirīgais izrādījās Alekseja Semjonova precīzais sitiens 103. minūtē.

1999 "Rīga" un "Skonto" 6:5 no 11m (1:1)
Futbola klubs "Rīga" tika dibināts vienīgi pirms pusgada, taču jau maijā Jāņa Giļa vadībā ieguva Latvijas kausu un ceļazīmi uz Eirokausiem. Par šī mača galveno varoni kļuva "Rīgas" vārtsargs Ēriks Grigjans, kurš pagarinājumā atvairīja Mihaila Zemļinska izpildīto "pendeli", bet pēcspēles 11 metru sitienu sērijā atvairīja trīs "Skonto" futbolistu raidījumus.

2003 "Ventspils" un "Skonto" 4:0
Šis ir graujošākais rezultāts Latvijas futbola kausa izcīņas jaunāko laiku vēsturē (Latvijas PSR laikos tika pieredzēti arī 7:0 un 6:0). Paradoksāli, ka šo smago zaudējumu piedzīvoja toreizējais Latvijas čempions "Skonto". Ventspilnieki jau pirmajā puslaikā panāca 3:0 un beigās varēja līksmot par savu pirmo trofeju.

2005 "Ventspils" un "Liepājas metalurgs" 2:1 pag.
Spēles pamatlaiks beidzās ar bezvārtu neizšķirtu, bet pagarinājums iznāca dramatisma pilns. Liepājnieki pēc Darjus Miceikas sitiena izvirzījās vadībā, taču pēc tam Vits Rimkus un Igors Sļesarčuks guva vārtus "Ventspils" labā. Trešo reizi pēc kārtas Latvijas kauss aizceļoja uz Ventspili. Šajā mačā tika fiksēts kāds interesants fakts - sarkano kartīti saņēma "Ventspils" aizsargs Dmitrijs Naļivaiko, kurš nepiedalījās spēlē, taču pārāk aktīvi uzvedās pie rezervistu soliņa.

2008 "Daugava" un "Ventspils" 3:0 pēc 11m (1:1)
Otro reizi Latvijas kausa izcīņā uzvarētāju noteica 11 metru sitienu sērijā, un tajā pārliecinošu uzvaru svinēja uz "Ditton" bāzes nesen izveidotā Daugavpils "Daugava". Par spēles varoni kļuva "Daugavas" vārtsargs Pāvels Davidovs, kurš iepriekšējās sezonās bija spēlējis "Ventspilī" - viņš neļāva saviem bijušajiem kluba biedriem izmantot nevienu no trim "pendelēm".

Kurš Latvijas kausa finālmačs visspilgtāk palicis atmiņā?

  • 42

  • 5

  • 11

  • 19


  +2 [+] [-]

, 2010-05-19 16:10, pirms 14 gadiem
Ļoti gaidu šīvakara spēli! Ceru, ka Anatolijs pastāstīs vēl kādus interesantus faktus par jau aizvadītajām spēlēm/fināliem! Jā, bija mūsu futbolā laiki, kad uz pašmāju klubu spēlēm nāca tūkstoši... "Sens, tik sens ir tas laiks.. "