Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sējējs var nonākt sprukās...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Sējējs var nonākt sprukās...
Ko darīs Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs, ja Latvijas hokejisti KHL vairs neskaitīsies leģionāri...

KHL sestā sezona vēl nav beigusies, bet klubi un hokeja funkcionāri jau domā par nākamo sezonu. Pārdomu priekšā ir arī Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Raugoties no "Dinamo" interešu punkta, slikti varētu būt, ja nākamajā sezonā līgā spēlējošo valstu hokejisti vairs neskaitītos leģionāri un neaizņemtu leģionāru vietas.

Par to jau ilgāku laiku aktīvi diskutē Krievijā. Ka neesot loģiski par leģionāriem uzskatīt to valstu spēlētājus, kuru klubi piedalās KHL. Ja šāds lēmums būtu spēkā jau tagad, ļoti iespējams, ka Guntis Galviņš spēlētu Hantimansijskas "Jugra". Taču paņemot kanādiešu uzbrucēju, nu bija seši leģionāri, un "Jugra" šķīrās no latviešu aizsarga.

Skaidrs, ka KHL tirgus agri vai vēlu tiks atvērts, ja KHL grib panākt un apdzīt NHL. Tāpat skaidrs, ka Krievijai pašai nepietiek augstas kvalitātes spēlētāju 23 klubiem. Līdz ar to Krievijas klubi maksā neloģiski lielas algas saviem otru un trešo (pat ceturto!) maiņu spēlētājiem. Jo nodarbināt var tikai piecus leģionārus. Atverot tirgu visām valstīm, kas spēlē KHL, daudz maz tiktu ievēroti arī tirgus principi.

Ko tas nozīmē Rīgas "Dinamo"? No vienas puses tas būs izdevīgi dažiem hokejistiem, kuri varbūt nav superzaigznes, taču Krievijas klubos varētu nopelnīt vairāk. Ja tur neskaitītos leģionāri. Kā piemēram, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs vai Gints Meija. "Dinamo" viņi pagaidām spēlē par salīdzinoši zemām algām (KHL kontekstā), jo GM arguments ir viens - jūs taču tāpat neviens cits KHL klubs neņem. Ja KHL pieņems Magņitogorskas "Metallurg" viceprezidenta Genādija Veļičkina priekšlikumu, tad daudz kas var mainīties.

Protams, var notikt arī tā, ka Rīgas "Dinamo" GM atrod Eiropā vēl lētākus spēlētājus par mūsu puikām un tad "Dinamo" var izveidoties par internacionālu brigādi bez Latvijas vai ar ļoti maz Latvijas spēlētājiem. Katrā ziņā šis solis - tirgus atvēršana - būtu ļoti labs rādītājs, cik tad vērti ir mūsu hokejisti. Vai ar viņiem tiks pārpludināts Krievijas tirgus (optimistu skatījumā), vai viņu kļūs vēl mazāk arī Rīgas "Dinamo" (pesimistu viedoklis).

Skaidrs, ka kaut kādas pārmaiņas KHL būs. Varbūt pieņems KHL Spēlētāju asociācijas priekšlikumu, ka leģionārs nav tas, kurš KHL jau aizvadījis 200 spēles, varbūt vēl kaut ko citu - bija projekts par 82 vai pat 86 spēlēm. Katrā ziņā garlaicīgi mums nebūs. Ar mums saprotu tos, kas seko līdz KHL hokejam.

  +5 [+] [-]

, 2013-12-18 14:41, pirms 11 gadiem
Viena aplamība - atrast lētākus spēlētājus par mūsu puikām Eiropā Sējējam netiek liegts arī tagad, tādā ziņā nekas nemainītos un šis komentārs uz izmaiņām nav attiecināms, jo mums arī tagad nav nekādu kvotu.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-18 16:11, pirms 11 gadiem
atvērt tirgu -tas būtu tikai loģiski! Jocīgi, ka līga piesaista klubus no Eiropas, taču šo valstu hokejisti Krievijā skaitās leģionāri... Mūsējiem būs iespējas izsisties un nopelnīt kādu lieku dolāru. Dināmo varēs sevi pierādīt jaunie - Porejs, Jakovļevs, utt.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-18 16:11, pirms 11 gadiem
Krievu hokeja klubi nonāks tur kur futbola dzimtenes Anglijas klubi, kur vienā otrā klubā nav neviena angļa. Tā ir parodija par klubiem. Esmu par leģionāru limitu visās sporta spēlēs visos Eiropas klubos.

  -2 [+] [-]

, 2013-12-18 17:35, pirms 11 gadiem
maris777 rakstīja: Krievu hokeja klubi nonāks tur kur futbola dzimtenes Anglijas klubi, kur vienā otrā klubā nav neviena angļa. Tā ir parodija par klubiem. Esmu par leģionāru limitu visās sporta spēlēs visos Eiropas klubos.
Piekrītu ,jo pats futbolu skatos vairs tikai izlašu līmenī un vietējo ,bet Eiropas kausi man vairs neitresē ,jo daudzos klubos vietējo vairs praktiski nav .

     [+] [-]

, 2013-12-19 11:41, pirms 11 gadiem
RD nav nekāda nacionālā izlase, lai čaļi pelna kamār var....hokejista mūžš ir īss un smags...domāju ka no tā visa iegūs arī izlase...