Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sējējs nosēžas pie šaha galdiņa

Sējējs nosēžas pie šaha galdiņa
Markam Hartiganam, atgādinot par Rīgā pavadīto sezonu, acīs esot lasāma iedvesmojoša nostaļģija. Vai mēģināsim viņu dabūt atpakaļ?
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Viņdien Rīgas „Dinamo” ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs paziņoja, ka pēc svētkiem jāsāk pārslēgt līgumi ar tiem hokejistiem, kam šosezon darba attiecības ar klubu beigsies. Tādi esot lielākā daļa.

Normunds pareizi dara, demonstrējot publiski šādu iniciatīvu, jo lielākā daļa Eiropas klubu gadu mijā vienojas ar saviem labākajiem vai cerētajiem, par nākamo sezonu. „Dinamo” līdzšinējā pieredze un tradīcijas gan balstītas bija pēc ugunsdzēsēju rokasgrāmatas, ko diktēja ne tik daudz Sējēja pieredze vai kvalitātes kā menedžerim, bet gan kluba iespējas. Kādas gan var būt sarunas ar spēlētāju par līgumu, ja menedžera rīcībā nav finanšu instrumentu – proti, nav skaidri algu budžeta apmēri. Jaunāko laiku „Dinamo” vēsture tieši ar to bijusi īpatnēja, ka menedžeris faktiski bijis kā žonglieris – no vienas puses viņu baro ar solījumiem saimnieki, ka nauda būs, bet mazliet jāpaciešas, no otras – spiediens no spēlētājiem, kas arī grib skaidrību par savu nākotni.

Atšķirībā no iepriekšējā gada Sējēja tuvākā apkārtne vēl iezīmīga ar to, ka viņam pakausī elpo kluba vadības padomnieks Pēteris Skudra, kura statuss gan oficiāli nekur nav publiskots (ko dara „Dinamo” sabiedriskās attiecības?), bet par kura vietu pie galda nepārprotami norādīja intervijā „Sporta Avīzei” eksprezidents Guntis Ulmanis. Tā nu komandas mugurkauls tiks veidots – ar Sējēja labo gribu, ciešā Skudras uzraudzībā. Kas no tā visa var sanākt – gan jau redzēsim, bet sastāva rati nākamajai sezonai patiešām jāsāk kalt jau tagad - vismaz attiecībā uz galvenajiem ieroču nesējiem, noteikti.

Var paredzēt, ka grūtākās sarunas no pašmāju gala būs ar uzbrucējiem – Dārziņu, Ņiživiju un Miķeli Rēdlihu, kam beidzas divu gadu parakstītās saistības. Sprukts ir jau piesiets uz vēl vienu sezonu. Principiāls varētu būt piedāvājums Ozoliņam, kurš gan nav solījis būt pieejams vēl vienam cēlienam, taču sarunās ar pašu hokejistu, var nojaust – Sandis, iespējams, būtu ar mieru. Ja kapteinis demonstrē tādu pašu apņēmību un attieksmi kā jau šīs sezonas nospēlētajā posmā – ir vērts viņu copēt. Iespējams, ka būtu lietderīgi vēlreiz atjaunot attiecības ar aizsargu Gerogiju Pujacu, kas no „Dinamo” aizgāja ne jau pārmērīgu prasību dēļ, bet gan viena otra vadītāja untuma dzīts – turklāt, abpusējo ieinteresētību var stimulēt fakts, ka Rīgas komanda joprojām ir parādā Žoram naudiņu vienas mēnešalgas apmērā, kas bija pārņemtās saistības no Toljati. Masaļski jāpatur, bet - vai Pruseks būs otrais? Savainojumi nav labs priekšnoteikums, lai viņā investētu vēl vienu gadu.

No esošā leģionāru pienesuma iespringt varētu Hosas snaiperu dotību dēļ, taču te lomu var nospēlēt gan piedāvājuma lielums, gan treneris. Ja Šuplers paliek, par ko varētu šaubīties, tad ir viens scenārijs, jo Marsels bauda trenera uzticību, kas ir būtisks faktors viņa pašpietiekamībā uz ledus. Ja ir cits galvenais, tad atkal jāsaprot – vai Hosam pēc jaunās koncepcijas tiks atvēlēta pienācīga loma un laiks laukumā? Nevienam citam no esošajiem „Dinamo” leģionāriem nav vērts degunu priekšā vicināt nākamās sezonas plānus, jo šie vīri ir tirgū viegli aizstājami.

Runājot par leģionāriem, jāatceras, ka ir vērts izmantot „Dinamo” īpašo kārti – mūsu kluba sadzīves piedāvājumu, kas esot KHL sapnis. Iespējams, to pašu Hartiganu var dabūt atpakaļ komandā, nepārmaksājot, jo ņem kā gribi – tam vecim bija iekšā vairāk, nekā Karijam, Iguldenam un Arnasonam kopā ņemot. Interesanta būs Skudras padoma loma šajā sakarā, kas noteikti varētu mēģināt mainīt līdzšinējās iestaigātās slovaku taciņas. Te, nu būs redzams, kas tad īsti vada kluba selekcijas darbu, jo Sējējs pagaidām jūtas kā pie šaha galdiņa, kur figūru izvietojums un noteikumi ir zināmi, bet jebkurā brīdī viņam var paziņot, ka viņš patiesībā spēlē... dambreti. „Dinamo” nākamās sezonas pamats tiks likts tieši gadu mijā vai 2010. gada pirmajā mēnesī. Cik labi būs pastrādāts šajā laikā, tik veiksmīga būs jaunā sezona. Sekosim notikumiem.

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-12-18 08:21, pirms 15 gadiem
Jāsāk runāt ar Herbi un Reķi, lai šie nepagarina fričos. Manā skatījujmā būtu labs papildinājums un tad jau gandrīz Značoku varētu saukt atpakaļ lai vada "izlasi"

 +10 [+] [-]

, 2009-12-18 08:25, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Neapskaužu Sējēju.
Cerams, ka viņam pietiks prāta nesākt slēgt līgumus kamēr nav skaidrs komandas budžets nākošai sezonai. Savādāk dabūs maksāt no savas kabatas par lauztiem līgumiem.
Pučes k-gs, velti sapņots, ka varēs dabūt atpakaļ kaut vai Hartiganu, jo ACSK nākošā sezonā viņam jau varēs piedāvāt (maksāt) vairāk. Un ko gan RD var viņam piedāvāt tādu, ko nevar piedāvāt ACSK?
cits jautaajums vai cska vinju gribees patureet - jo sajaa sezonaa hartijam punkti negrib kraaties tik daudz kaa pagajusajaa... otrs... ja no abiem galiem piedavajumi ir liidziigi - tad marks, pieljauju ka vareetu ari izveleties riigu - deelj sadziives. bet patiesiibaa par vinju ir vel stipri par agru runaat - atkariigs arii cik taalu play-offos tiks cska - ir tomer ari tada lieta kaa sportiskaas ambiicijas. pievienojos Pucem - sekosim notikumiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +17 [+] [-]

, 2009-12-18 08:29, pirms 15 gadiem
Es arī nepaskaužu Sējēju, ka tāds netīrs spēlmanis kā Skudra viņam aiz muguras. Tam jau nekas svēts nav, Sējējs var droši gaidīt nākamo dunci mugurā, pirmais bija Arnasons. Turklāt ar tik dumju kluba vadību es brīnos, ka Sējējs nav aizgājis pats. Es atvainojos, bet hokejā un vispār G. Ulmanis ir palicis par pilnīgu idiotu, nemaz neskaitot nepieredzējušo Savicki, lielisko ex-premjerministru Kalvīti. Tie, kas izlasīja interviju SA varēja par to pārliecināties. Turklāt nav jau zināms, kas vispār nākamgad ar Dinamo būs vai krieviem jau nav apnicis dot naudiņu. Turies Sējēj', komandas fani [vismaz es] ir ar Tevi.

Nepiekrītu par Hartiganu - jā, labs. Jā, labāks par Iguldenu [labāk iekļāvās komandas spēlē], jā, labāks par Kariju [masa par vāju], jā, labāks par Arnasonu [sliņķis], bet kopumā šie trīs spēlētāji nav diži vājāki par Hartiganu. Hartigana lielais pluss bija, ka viņš piestāvēja Rīgas Dinamo. Diezgan ātrs, diezgan čakls, nav pats mazākais laukumā [var arī izkauties, ja vajag], labs vairākumā, labs mazākumā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-12-18 08:41, pirms 15 gadiem
Dārziņš un Rēdlihs diezgan ticami, ka varētu meklēt citas komandas, Ņiživijs - nē. Miķelis spēlē tikai 12:52, Dārziņš tikai 15:15. Vismaz, ja es būtu Miķelis es būtu diezgan apbēdināts, ka esmu 5. pēc punktiem, bet tikai 10[9., ja neskaita nu jau atlaisto Fosteru] pēc spēles laika, mazāk spēlē tikai Arnasons, Karija un jaunie!!! Dārziņš varbūt mazāk un arī punkti tagad nekrājas tik labi kā cerēts.

  +4 [+] [-]

, 2009-12-18 08:48, pirms 15 gadiem
pēc Ulmaņa intervijas SA es arī neapskaužu ne Sējēju, ne Šupleru! Pēc Ulmaņpapus atziņām man mati cēlās stāvus - labi saprotot, ka ne jau Ulmaņa viedoklim ir kāds svars RD īpašnieku lēmumu pieņemšanā, tomēr ir skaidrs, ka šis visticamāk atreferē un par savu viedokli uzdod starp Savicki un Kalvīti noklausītajās sarunās dzirdēto. Tādas pērles un demagoģija, riktīgs bijušo kolhoza vadītāju un komunālo pakalpojumu vadītāju līmenis! Tur pat
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-12-18 08:53, pirms 15 gadiem
jaded rakstīja: Jāsāk runāt ar Herbi un Reķi, lai šie nepagarina fričos. Manā skatījujmā būtu labs papildinājums un tad jau gandrīz Značoku varētu saukt atpakaļ lai vada "izlasi"
kapeec vajag visu LV komandu Dinamo sastaavaa? Labaak ,lai pakaapaa citur,jo kaa mees redzam,tad tajaa pashaa Vaacijaa vinjiem tiiri labi iet,plus var redzeet ,ka chalji ir progreseejushi!

  +2 [+] [-]

, 2009-12-18 08:54, pirms 15 gadiem
nav jēgas kaut ko citēt, pašiem jāizlasa - gan par Arnisona piesaisti, gan par marketinga koncepciju, gan par stulbo tautu, kura negrib finansēt RD projektu, tā vietā domājot par piezemētām ikdienas izdzīvošanas problēmām... jebkurā rindkopā var atrast kādu pērli. Un ja tev šitādu padomju laika stagnātu pakļautībā jāveido vai jāvada komanda - izsaku līdzjūtību!

 +12 [+] [-]

, 2009-12-18 08:54, pirms 15 gadiem
Personīgi es gribētu, lai paliek Petrovickis un Hossa no leģionāriem. Atpakaļ Hartiganu - patika man tas puisis ar savu raksturu laukumā!

No letiņiem uz strīpas varētu likt Bērziņu, Sorokinu, iespējams pat Laviņu (nu ir jau morāli nepieņemami veco labo Rodrigo izmest aiz borta, bet nu līdz galam nepārliecina no aizsargiem).

Par Ozoliņu jautājumu nav - no tiem, kam Latvijas pase kabatā, viņš vēlmju sarakstā ir pirmais - dzīva leģenda tomēr!

Tāpat Rēdlihus vajag paturēt, Ņiživiju, Masaļski, Spruktu, Ankipānu, Sotnieku, Bukartu, Cipuli, Dārziņu.

Komandā labprāt redzētu Vasiļjevu un Karsumu, bet tas jau ir cits stāsts!

Jānis Bērziņš laikam gan hokeju nav pagājušo sezon skatījies. Hartigans no kautiņiem tieši izvairījās. Provokators viņš ir liels, bet pārsvarā visās epizodēs viņš ātri vien no karstajiem punktiem slidoja nevainīgi prom!

 +12 [+] [-]

, 2009-12-18 09:31, pirms 15 gadiem
Sējējs var kravāt čemodānus, izskatās, ka "kompetentie" akcionāri viņu īpaši redzēt negrib. Viņš laikam ir pēdējais no iepriekšējā gada menedžmenta komandas, ko hokeja "eksperts" Ulmanis ir nesen smagi nokritizēja. Droši vien viņa vietā būs Skudra, jo ambīciju šim puisim netrūkst. Ļoti negribētos, ka tiek sačakarēts labs pasākums ipašnieku nekompetences dēļ, bet izskatās, ka tā var notikt.

  +6 [+] [-]

, 2009-12-18 09:35, pirms 15 gadiem
Patrovicki patureet !!!

  +4 [+] [-]

, 2009-12-18 09:51, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Neapskaužu Sējēju.
Cerams, ka viņam pietiks prāta nesākt slēgt līgumus kamēr nav skaidrs komandas budžets nākošai sezonai. Savādāk dabūs maksāt no savas kabatas par lauztiem līgumiem.
Pučes k-gs, velti sapņots, ka varēs dabūt atpakaļ kaut vai Hartiganu, jo ACSK nākošā sezonā viņam jau varēs piedāvāt (maksāt) vairāk. Un ko gan RD var viņam piedāvāt tādu, ko nevar piedāvāt ACSK?
Hartiganam patīk Rīga...nu nejiet viņam tajā ciskā!!!! es domāju viņš ar lielākop prieku nonāktu atpakaļ Dinamo!!! jautājums vai nauda būs!

  +7 [+] [-]

, 2009-12-18 10:00, pirms 15 gadiem
taukpartijas cukmulja delus uz RD ! ta jus redzes, ka uzreiz budzets bus labs...

  -1 [+] [-]

, 2009-12-18 10:08, pirms 15 gadiem
es gan tik katigoriski tagad par Šupleru neizteiktos - diez vai viņš, būs, viss atkarīgs no tā, vai šogad izpildīs plānu, tik izslēgšanas kārtā vai nē, ja tiks, tad cik tālu! Puče pāragri ir izlēmis viņa likteni!

  +3 [+] [-]

, 2009-12-18 10:13, pirms 15 gadiem
jaded rakstīja: Jāsāk runāt ar Herbi un Reķi, lai šie nepagarina fričos. Manā skatījujmā būtu labs papildinājums un tad jau gandrīz Značoku varētu saukt atpakaļ lai vada "izlasi"
Nu ja nemaldos, Herberts tak pateica, ka nespēlēs Rīgā, viņam Vācijā patīk. Un nevajag visu izlasi vienā komandā.. man liekas pat varētu mazāk no tās izlases, lai spēlē citur, un laist daļu jaunos spēlēt.

  +3 [+] [-]

, 2009-12-18 10:14, pirms 15 gadiem
Pilnībā jāpiekrīt augstāk teiktajam par komandas augstākās vadības darba stilu. Sapratuši, ka Jurku laist publikas tuvumā ir bīstami ( prasts kā zābaks jau ikdienā, nerunājot par to kāds paliek pēc pirmajiem 150 g), pret Cūkmenu publika labākajā gadījumā izjūt nicinājumu, paliek vecais labais Parkinsons, kurš jau 2006 g. čempja orgkomitejas laikā bija kā zibens novedējs starp Kiru un pārējējiem. Bet šeit tomēr nepietiek pateikt ārzemniekam, ka tu esi 'former president" un visi negludumi nolīdzinās. RD sakarā ir jādomā ko tu saki un kā rīkojies, bet onka šinī ziņā ir absolūti nespējīgs, sāk melot, izlocīties u.t.t.. Kaut vai tādēļ, ka šogad RD mārketinga menedžmenta darbs salīdzinot ar iepriekšējo gadu viennozīmīgi buksē vairāk...

  +2 [+] [-]

, 2009-12-18 10:18, pirms 15 gadiem
Un vēl jau jāpietaupa nauda Karsumam..ja vispār gribam redzēt viņu mūsu pusē. Vasiljevam būtu labs placdarms jauniem augstumiem, jo liekas ka jau iesūnojis Vācijā un arī rezultativitāte sāk kristies..vajadzīgas pārmaiņas. Un jaunajiem Bukartam , Jekimovam, Cinkam degsme ir lielāka nekā Arnasonam, Karijam un Swetam.

  +2 [+] [-]

, 2009-12-18 10:39, pirms 15 gadiem
es vot gaidu kad mūsējie čaļi sāks trennēt metienu, bet laikam esmu naivs. viņi gūst baudu netrapot vārtu tukšajos stūros no 1-3m attāluma, metot vislaik izgājienos 1vs1 virsū kīperim vai garam vārtiem, es laikam esmu dumš ka sagaidu ka sportisti trenēs to kas šiem pietrūkst, piespēļu tehnika ļoti laba mūsējiem, uz dāņu fona vispār brīžiem likās ka rotaļājas, bet kāds no tā visa tolks ja no vārtu priekšas visi metieni ir pienā?

moš šiem ziemassvētku apsveikumu aizsūtīt, daudz laimes un trenējat metienus!

p.s. īpaši komiski ir tas ka komandā prktiski neviens nejēdz regulāri pacelt ripu gaisā pāri kājsargiem, apspēlē, visu izdaru un nespēj 20cm pacelt ripu..un nemaz nejūtas vainīgi..

     [+] [-]

, 2009-12-18 10:45, pirms 15 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Nesapratu to sadzīves jautajumu, ko mēs plikadīdas varam piedāvāt tādu? Krīze!
varam un veel kaa varam, dziivoklis (atshkiriiba kaados apstaakljos legionaari dziivo krievijaa un kaados Riigaa/panorama plaza ir tikpat atshkiriigi kaa algas ko maksaa tur un pie mums), pilseeta, attieksme pret speeleetajuu, bezviizu rezhiims un vienkaarshi mentalitaate! Runaaju ar Hartiganu nedeelju atpakalj un vinsh apstiprinaaja, ka shii sezona(apstaaklji) nav pat saliidzinaama ar pagaajusho!

  +3 [+] [-]

, 2009-12-18 11:09, pirms 15 gadiem
lai paliek marsels un petrovickis, vairaak nevienu neprasu!!

  -1 [+] [-]

, 2009-12-18 11:31, pirms 15 gadiem
Var jau līgumus sākt pārslēgt, tikai piķis beigsies jau pavasarī un ko tad? Krievi nedos, bet Latvijā nav pat miljona....

     [+] [-]

, 2009-12-18 11:34, pirms 15 gadiem
Jānis_Bērziņš rakstīja: Dārziņš un Rēdlihs diezgan ticami, ka varētu meklēt citas komandas, Ņiživijs - nē. Miķelis spēlē tikai 12:52, Dārziņš tikai 15:15. Vismaz, ja es būtu Miķelis es būtu diezgan apbēdināts, ka esmu 5. pēc punktiem, bet tikai 10[9., ja neskaita nu jau atlaisto Fosteru] pēc spēles laika, mazāk spēlē tikai Arnasons, Karija un jaunie!!! Dārziņš varbūt mazāk un arī punkti tagad nekrājas tik labi kā cerēts.
var analizēt pa spēlēm, bet kopumā redzams, ka Miķelis diezgan daudz pelna nevajadzīgus noraidījumus (īpaši tie grūdieni uz borta pretinieka zonā) - loģiski ka pašam spēles laiks mazāks, kamēr citi to krāj spēlējot mazākumā ..

     [+] [-]

, 2009-12-18 11:37, pirms 15 gadiem
CSKA Fetisova vadībā ir lielas ambīcijas un gaidāms, ka turpmāk ņems dārgākus spēlētājus, šaubos vai Hartigans tām atbilst - pēc statistikas noteikti ne, varbūt iepatīkas viņa raksturs.

  +1 [+] [-]

, 2009-12-18 11:46, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Neapskaužu Sējēju.
Cerams, ka viņam pietiks prāta nesākt slēgt līgumus kamēr nav skaidrs komandas budžets nākošai sezonai. Savādāk dabūs maksāt no savas kabatas par lauztiem līgumiem.
Pučes k-gs, velti sapņots, ka varēs dabūt atpakaļ kaut vai Hartiganu, jo ACSK nākošā sezonā viņam jau varēs piedāvāt (maksāt) vairāk. Un ko gan RD var viņam piedāvāt tādu, ko nevar piedāvāt ACSK?
Kapēc lai maksātu no savas kabatas? Vai tad viņš slēgs līgumu ar sevi? Nākošā gada budžets vēl nav zināms nevienam klubam un līgumā var paredzēt veselu čupu punktus, apakšpunktus, kas notiek ja nekas nenotiek un tamlīdzīgi. Šaubas par Dinamo klubu nākošajā gadā pašlaik ir tikai Tev, ja kluba vadībā tādas radīsies tad neviens viņam kluba vārdā neļaus slēgt nekādus līgumus. Var jau būt ka Savickis ir vienojies ar Iteras vadību par nākošo sezonu, lielās firmās budžets tiek plānots nākošajam gadam vēlākais šobrīd.

  -2 [+] [-]

, 2009-12-18 11:58, pirms 15 gadiem
zigiss rakstīja: var analizēt pa spēlēm, bet kopumā redzams, ka Miķelis diezgan daudz pelna nevajadzīgus noraidījumus (īpaši tie grūdieni uz borta pretinieka zonā) - loģiski ka pašam spēles laiks mazāks, kamēr citi to krāj spēlējot mazākumā ..
Domāju, ka tu smagi kļūdies, tieši neesmu pamanījusi, ka Miķelis pelna nevajadzīgus noraidījumus, bet paskaties kaut vai uz panu Bērziņu Un, otrkārt, Miķelis vismaz izlecot no noraidīto soliņa jau divreiz ir iemetis vārtus!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-18 12:02, pirms 15 gadiem
Būtu labi ja mūsu klubu kāds šeihs nopirktu!būtu nauda jebkuram leģionāram!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-12-18 12:51, pirms 15 gadiem
Ja Skudra ir Savicka padomnieks, tad tiešām Šuplera liktenis ir izlemts. Domāju, ka nekādu dižo algu palielināšu pašreiz neviens no latviešu hokejistiem prasīt nevar, jo tagad ir krīze un cenas ir kritušas visā pasaulē. Protams var gadīties , ka Miķelim piedāvā vietu Krikonova komandā. Atceramies, ka Krikunovs no visas LV izlases tikai par Miķeli izteicās, ka no tā dienās var izaugt augstas klases spēlētājs. Varbūt vēl kādam ir labs āģents, kas dabū siltu un labi atalgotu vietiņu Krievijā. Neviens jau paģājušo sezon negaidīja, ka Širokovam tik labi ies Krievijas klubā. Hossa visdrīzāk dabūs naudīgāku piedāvājumu. Pārējie leģionāri nav apspriešanas vērti. Tāpt pilnīgi lieki uz Dinamo būtu aicināt izlases veterānus Reķi un Vasiljevu , pie tam viņi paši to nemaz negrib, jo Vācijā viss ir daudz vienkāršāk un vieglāk. Lūk kad Skrastiņš un Ivanāns beigs karjeru NHL, viņi kā jauno darbaudzinātāji gan noderētu Dinamo. Tieši kā pašlaik Ozo. Ja Skudra paliks kā galvenais rullētājs Dinamo, tad tāda tipa spēlētājs kā Ivanāns mums jau būs nākamsezon. Hartigans tagd ir Maskavā nevis Novokuzņeckā, tā ka sadzīves apstākļi nu nemaz nevar tur būt tik slikti. Bet nu ja jau viņam tur tā nepatīk, varbūt būs atpakaļ. Un galvenais, mums ir jāaudzina jaunie, nu nav normāl situācija, ka Karija spēlē ceturtajā maiņā. Tāpat skriet prot katrs no mūsu jauniešiem. Maiņa Cinks - Arnasons - Bukarts būtu daudz simpātiskāka un jauniešiem spēle ar tik pieredzējušu centru būtu laba dzīves skola.

     [+] [-]

, 2009-12-18 13:41, pirms 15 gadiem
domaju rekjis ,karsums,herbis,plus 2x mazaak legionaaru bet labu,un buutu mega...vartusargu otro jau ar prasiitos saak audzinaat saveejo,kaadu pilniigui jaunu mest ieksaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-18 20:04, pirms 15 gadiem
Es uzskatu ka mekleet legionaarus okeaana otraa pusee ir mulkjiigi.....
Kaut vai tikai saliidzinot muusu legionaarus, eiropieshi Petrovickis, Hosa pretiim Asv un kanaadieshi Iguldens, Swets, Karya, Arnasons...
Bet nu var jau te forumos cepties cik uziet....
RD vadiiba taapat izlems par to ka "labaak" kluba interesees....
Labs piemeers: Arnasons
1 2 36 komentāri