Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Optiskais apmāns "Arēnā Rīga"

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Optiskais apmāns "Arēnā Rīga"
Diezin vai VEF basketbolistiem bija ļoti patīkami spēlēt vairāk nekā pustukšu "Arēnas Rīga" tribīņu priekšā. Kaut kas jādara, lai tā nebūtu.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze.

Diemžēl piepildījās paredzējums, ka uz Rīgas VEF basketbolistu pirmo spēli VTB līgā "Arēnā Rīga" pret Polijas čempionu "Prokom" atnāks maz skatītāju. "Uz aci" to bija ap tūkstoti (cik no tiem bija nopirkuši biļetes?), taču VTB mājaslapā atrodams neticams skatītāju skaits - 3200! Nav jābūt pastāvīgam "Arēnas Rīga" apmeklētājam, lai pateikti, ka ir pamatīgi melots. Laikam kādam gadījās optiskais apmāns.

Ja kāds kādu šādā veidā centās maldināt vai piemānīt, tad tas ir nožēlojami. Var jau noapaļot nedaudz uz augšu skatītāju skaitu un uzrakstīt, piemēram, apaļu tūkstoti vai kaut 1500, bet 3200 - atvainojiet, bet tas jau vairs pat nav smieklīgi. Ko gribam piemānīt? VTB vadību? Sponsorus un atbalstītājus? Laikam jau vispirms paši sevi...

Vēl pirms spēles bija diskusijas par to, vai nevajadzēja mainīt tās laiku, jo stundu ātrāk sākās LTV7 tiešraide no KHL čempionāta spēles Maskavā starp Maskavas un Rīgas "Dinamo". Arī "Arēnas Rīga" vadība, starp citu, ieteica vefiešiem mainīt spēles laiku, lai uz to atnāk vairāk skatītāju, taču ieteikums netika uzklausīts. Šādu spēles sākumlaiku esot noteikusi VTB. Šaubos, vai VTB līgas vadībā ir tik tuvredzīgi vai akli ambiciozi cilvēki, kuri nerēķinātos ar reālo situāciju un nebūtu piekrituši mača pārcelšanai, ja vien kāds no VEF puses to būtu piedāvājis un paskaidrojis iemeslus. Var tikai minēt, par cik skatītājiem tad "Arēna Rīga" tribīnēs būtu vairāk, taču diezin vai līgai nāk par labu tik mazs skatītāju skaits un TV tiešraides zaudēšana. Šādā veidā "skaitot" skatītājus, sezonas beigās var sanākt itin labs skatītāju skaits caurmērā vienā spēlē, jautājums tikai - kam un kāds no tā ir labums?

Nākamo spēli savā laukumā VTB līgā VEF aizvadīs 12. novembrī pret Mariupoles "Azovmaš" no Ukrainas. Tajā dienā hokeja nav. Redzēsim, cik skatītāju atnāks tad. Starp citu, ne "Prokom" (kaut arī aizvadītajā sezonā šī komanda bija ULEB Eirolīgas astoņniekā), ne vēl jo vairāk "Azovmaš" nav tie klubi, kuru vārds vien (vai piederība Eirolīgai) ir līdzjutējiem liels kārdinājums nākt uz spēli. Arī pati VTB līga, šķiet, vēl joprojām tā arī nav izgājusi no eksperimenta stadijas... Tātad - jāpastrādā, lai līdzjutēji nāktu, jāpadomā, kā ieinteresēt līdzjutējus nākt, piemēram, uz spēli ar "Azovmaš", bet pēc tam uz Maskavas apgabala "Himki". Lai līdzjutējam būtu skaidrs, kāpēc viņam noteikti jāiet uz šo spēli. Komandas VTB līgā patiešām ir interesantas un mēs visi esam tikai par to, lai uz VEF mačiem nāk vairāk skatītāju nekā izdomātie 3200. Vienīgi ar izdomātu un krietni pārspīlētu līdzjutēju skaitu to reālo daudzumu pacelt gan nevarēs.

1 2 37 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2010-10-18 14:18, pirms 14 gadiem
vef ir tik pat dzīvs kā buratīno!

  +5 [+] [-]

, 2010-10-18 14:20, pirms 14 gadiem
LMT virslīgā uz Skonto spēlēm arī patīk pārspīlēt ar skatītāju daudzumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2010-10-18 14:23, pirms 14 gadiem
Tas ir diez gan uzjautrinoši, kaut kas līdzīgs tam, ko Armands Puče nesen rakstīja par "objektīvo pētījumu" par Latvijas populārākajiem sporta veidiem... Laikam vajag kādam iestāstīt, ka kaut kas ir daudz populārāks kā patiesībā.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 14:26, pirms 14 gadiem
Nu jāpiekrīt Anatolijam, kaut kas ir jādara, tikai kas? Ar šādu skatītāju skaitu tribīnēs konkurē pat manas sētas futbola komanda Nu lab mazliet pārspīlēju, bet nu...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 14:28, pirms 14 gadiem
lai dabūtu pilnākas tribīnes, vispirms jau ir jāspēlē skatāmāks basketbols, jo uz kkādu muļāšanos cilvēki skatīties nenāks! vajadzētu pirkt eiropā pazīstamākus spēlētājus( protams ja budžets atļauj) nevis kkādus 3.šķiras leģionārus kas domā tik par savu statistiku, un tad arī cilvēki pamazām sāktu parādīties! te pat nav nozīmes tas ir VEF, BKV vai Valmiera, ja būs ko redzēt, būs arī kas skatās!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-18 14:40, pirms 14 gadiem
Traki, bet domāju, ka arī bez hokeja nebūs īpaši vairāk! Varbūt kādam ir informācija, cik biļešu bija pārdots?

"Šaubos, vai VTB līgas vadībā ir tik tuvredzīgi vai akli ambiciozi cilvēki,..." - nešaubies, Anatolij! Šī līga jau no pirmssākumiem apliecina, ka par to šaubu nav!

  +3 [+] [-]

, 2010-10-18 14:43, pirms 14 gadiem
man šķiet, ka galvenā problēma ir apstāklī, kuru Anatolijs jau minēja, proti - nevis komandās, kas tajā spēlē(ko tur liegties, pretinieki ir patiešām spēcīgi un Eiropas līmenī kotējas diezgan augstu), bet gan šī turnīra būtībā un reitingā kā tādā. nezinu kā citi, bet es VTB uztveru kā tādu nenopietnu reģionālu komercturnīru - nu nepārliecina! skaidrs, ka KHL fenomenu, kurš šobrīd pamatoti tiek uzskatīts par otro spēcīgāko hokeja līgu pasaulē, atkārtot būtu grūti, lai neteiktu - nereāli, bet tomēr! man, piemēram, tā arī nav skaidrs - ar ko tad VTB konkurē? ar Eirolīgu, ar Eiropas kausu, BBL vai varbūt ar Adrijas līgu?
varbūt VēVē vajadzētu aiziet aprunāties ar Dinamo amatpersonām? varbūt pat ne pie amatpersonām, bet pietiktu parunāties ar Sējēju un pasmelties kādas idejas? bet varbūt tam visam nav jēgas, jo problēma ir nevis VEFa puišos, bet gan VTB līgā, kura jau pēc sava formāta un ambīcijām skatītājus vienkārši neuzrunā...

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 14:44, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: 5) Basketbolā kopumā ir "intiliģentāks" līdzjutējs nekā hokejā vai futbolā.
Esi veicis padziļinātu pētījumu vai esi kārtējais stereotipu upuris?

 +12 [+] [-]

, 2010-10-18 14:50, pirms 14 gadiem
Melīgums ir raksturīgs šai iestādei, sākot no atjaunošanas. Stāsti par ''talantu kalvēm'', ''spāņu stiliem'' un ''melnie vefā nekad nespēlēs'' izrādījās tukša VV muldēšana bez reāla pamatojuma. Kādreiz mānīja skatītājus, bet tagad, kad viņiem vairs netic, melo līgai un, iespējams, sponsoriem.
Ļoti zīmīgi arī tas, ka VEF fanu kluba vadītājs KB publiski diedelē rakstus no šīs sadaļas un tas , manuprāt, parāda kam ir uzticēts darbs ar papildus fanu piesaisti.
Uz doto mirkli simpātiska ir tikai trenera attieksme pret darbu, taču ar to ir par maz, lai atgrieztu skatītājus. Neinteresē skatīties 5.šķiras meļņu pūliņus nopelnīt pirmos basketbola dolārus! Kluba sporta direktora atrunas, ka viņi ir lēti nav arguments, jo runa nav par mauriņa pļaušanu Baltezerā, kam šie šķiet vairāk būtu piemēroti.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 14:53, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Kādreiz mānīja skatītājus, bet tagad, kad viņiem vairs netic, melo līgai un, iespējams, sponsoriem.
Te vēl var pastrīdēties, kas kam melo. Nebrīnīšos, ja skatītāju skaita piepušķošana (un ne jau par pāris simtiem!) ir rīkojums no "augšas", jo maz skatītāju gan atsevišķā mačā, gan sezonā kopumā nenāk par labu līgas tēlam.

  +7 [+] [-]

, 2010-10-18 14:58, pirms 14 gadiem
Skudriniek - gar zemi par "intiliģento" skatītāju. Ko šis vārds nozīmē vispār, pastāstīsi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 15:04, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Šajā sporta līdzjutēju kontekstā tas nozīmē to, ka basketbolā tribīnēs negrauzīs semočkas, nedzers alu no 2litrīgajām pudelēm kā futbolā.
Nebļaus pa 30-60 sekundēm korī ka "tiesnesis pi**rass", nedraudēs pretinieku spēlētājiem sadot pa purnu kā hokejā.
Neko tādu basketbolā jūs neredzēsiet.
Tas ir tas "inteliģentums", ne jau ka izglītības līmenis vai kultūras līmenis kā daži te padomāja. Hokejā arī augstskolas pasniedzējs sāk trakot, un futbolā paspruks viņam kāds rupjais vārds, tā ir to sporta veidu specifika.
Paldies, ar šo komentāru tu atbildēji uz manu iepriekšējo jautājumu - tu esi stereotipu upuris.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2010-10-18 15:06, pirms 14 gadiem
ok, ierakstīsim vārdnīcā -

intiliģents - ka basketbolā tribīnēs negrauzīs semočkas, nedzers alu no 2litrīgajām pudelēm kā futbolā. Nebļaus pa 30-60 sekundēm korī ka "tiesnesis pi**rass", nedraudēs pretinieku spēlētājiem sadot pa purnu kā hokejā.

     [+] [-]

, 2010-10-18 15:08, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Te vēl var pastrīdēties, kas kam melo. Nebrīnīšos, ja skatītāju skaita piepušķošana (un ne jau par pāris simtiem!) ir rīkojums no "augšas", jo maz skatītāju gan atsevišķā mačā, gan sezonā kopumā nenāk par labu līgas tēlam.
Noskaties interviju ar Širokovu, kur skaidri tiek pateikts, ka Rīgas lielāka problēma ir zemais apmeklējums un tas neapmierina līgas vadību. Diezgan precīzs citāts:'' Neredzam attīstības iespējas šeit, ja apmeklējums būs kā pērnajā sezonā, bet esam gatavi palīdzēt....."

VTB līgas ģenerāldirektors:...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-10-18 15:11, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: 2) Ļoti maz ir darīts reklāmas lauciņā, VEFa reklāmas ir ļoti vājas, nav dinamikas, vīri sēž laivā un airē pa smiltīm, nu tāds iespaids, ka reklāmistam nav izdomas, parādīt ko atraktīvu, ne tik drūmās krāsās. Kurš tad neitrālais skatītājs gribēs iet uz spēli, kuru jau no sākuma reklamē, ka mūsējie "pērsies kā ar laivu pa smiltīm".
noteikti reklāmēšanas ziņā var darīt vairāk, bet TV reklāmas ir ļoti profesionālas un kvalitatīvas ar labu domu... izcilākās, ko Latvijā ir radījis...

  +4 [+] [-]

, 2010-10-18 15:11, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Labi, jokus pie malas. Tagad nopietni izanalizēsim, kāpēc tā.
1) VEFam kā klubam nav līdzjutēju. Ir vērotāji kas saistīti ar basketbolu, kas atnāks, nokomentēs, izanalizēs spēli, paņems no katras spēles kaut ko priekš sevis un bez emocijām atstās arēnu - liela daļa no viņiem ir atnākuši ar ielūgumiem, viņi nesmādēs ne VEF-Prokom, ne LU-Turība, aizies un paskatīsies.
2) Ļoti maz ir darīts reklāmas lauciņā, VEFa reklāmas ir ļoti vājas, nav dinamikas, vīri sēž laivā un airē pa smiltīm, nu tāds iespaids, ka reklāmistam nav izdomas, parādīt ko atraktīvu, ne tik drūmās krāsās. Kurš tad neitrālais skatītājs gribēs iet uz spēli, kuru jau no sākuma reklamē, ka mūsējie "pērsies kā ar laivu pa smiltīm".
3) Kluba politiskā "aizmugure" - var daudz spriest "patīk/nepatīk" kāds politiķis, bet nu kopumā aina ļoti bēdīga, Jaunups kā kluba runasvīrs, pa matčiem vazājas Mūrnieca, Āboltiņa, citi - kāds var būt respekts pret klubu, ja šādas personas to apmeklē, varētu pat teikt, politiskās padibenes. Skaidrs, ka arī Šlesera, Ulmaņa vazāšanās pa hokeju ir apnikusi, bet tas hokeja fenomens tomēr kaut kā nostrādā.
4) Cittautieši nenāk uz basketbolu.
5) Basketbolā kopumā ir "intiliģentāks" līdzjutējs nekā hokejā vai futbolā. Ar to izskaidrojams, ka "intiliģento" ļaužu ir mazāk nekā "parasto" darbaļaužu, kas atnāks iztrakoties. Basketbolā vis tā neiztrakosies, kā futbolā, nevar arī tā bārstīt 3stāvīgos, kā lupījot semočkas futbolā. Nesapratīs. Tāpēc "darba tauta" žmiedzas un nenāk uz basketbolu.
nepatīk man basis vairs pēc izlases ampelēšanās bet tāpat: tā reklāmā ir izcila, neko labāku latvijā es neesmu redzējis un diez vai tik drīz redzēšu, bet ja man jāsaka par apmeklēšanu tad naudas cilvēkiem nav daudz, ir dinamo kura līmenis ir 100x lielāks par vefu un cilvēkiem jādzīvo arī ir.

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 15:16, pirms 14 gadiem
cap smeklē rakstīja: vef ir tik pat dzīvs kā buratīno!
Tā Tava bilde
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-10-18 15:23, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Komentētājam suvass atbildu - es tak nenosaku katra skatītāja inteliģenci, es spriežu par publikas uzvedību kopumā. Kopumā basketbolā publika uzvedas mierīgāk, iztiek bez rupjībām. Nereti ir tā, ka uzaplaudēs arī uz pretinieka fintu vai slam dunk. Mazāk ir tādu, kas reaģē ar rupjībām un svilpšanu uz katru (!) tiesneša lēmumu kā nereti ir hokejā.
Nezinu, varbūt kādam ir citi novērojumi, - kādam liekas, ka sastāvs un publikas uzvedība futbolā, hokejā, basketbolā ir absolūti identiski, man tā neliekas.
Nav grūti būt inteliģentam, ja neļauj pudeli ienest. Jau vairakus gadus tik lielus objektus ka divlitrīgas pudeles nav gadijies redzēt.

     [+] [-]

, 2010-10-18 15:29, pirms 14 gadiem
Globalizācija...
Kāda jēga man iet un skatīties, vietējo basi, ja es varu mājās skatīties NBA un Eirolīgu?
Līmeņi ir pilnīgi nesalīdzināmi, un VEF nu nav tur ko redzēt, ne kādam diži te interesē Bērziņš, Janičenoks, kur nu vēl Valters kā arī citi "veterāni" LV basketā. Turklāt Dinamo nevar peisaistīt pilnu arēnu uz katru mājas spēli (ar mārketinga kampaņām), tad VEF ne tik (kuram mārketings, salīdzinājumā ar Dinamo, vispār nav) un tapēc arī sanāk tie 1000 skatītāji ne vairāk.
Kārtējo reizi ir iespēja atgriezties pie sen kladzinātā, ka letiņi nav spējīgi uzturēt augstā līmenī vairākus sporta veidus. Jā VEF atrada naudu, atrada iespēju, bet par vēlu, kuģis ar skatītājiem arēnā jau ir aizstūrējis pie Dinamo. Ne jau tikai sponsoriem un sporta savienībām ir jāizvērtē prioritātes, arī parastajiem mirstīgajiem ir jāizvērtē, kur un kad viņš ies pafanot. Loze ir kritusi uz hokeju, un kamēr Dinamo būs KHL play-off koamanda, enkas šai sakarā nemainīsies.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-18 16:26, pirms 14 gadiem
Vajag lielas uzvaras, lai atkal saaktu ticet basim. Vefa komanda sastav no ljoti interesantiem speletajiem un noteikti ceru uz nakamo speli aiziet

  +1 [+] [-]

, 2010-10-18 16:42, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Esi veicis padziļinātu pētījumu vai esi kārtējais stereotipu upuris?
Neesmu redzējis, ka basketbolā lamātos un staigātu galīgi piedzērušeies superfani

  +3 [+] [-]

, 2010-10-18 16:43, pirms 14 gadiem
Man personīgi labāk patīk basketbols nekā hokejs. Un sekoju līdz arī VEF spēlēm. Tomēr, ja sanāk variants izvēlēties, es labāk paskatos, piemēram, Ventspils sniegumu BBL, kaut kā nepiesaista tik ļoti VEF un VTB līga.

Pēc būtības var piekrist iepriekš teiktajam, kāpēc VEF nav skatītāju:
1. Modē ir hokejs;
2. Dinamo vairāk rūpējas par skatītāju piesaisti;
3. Dinamo ir daudz kvalitatīvāks sniegums proporcionāli ar šīs spēles vidējo līmeni pasaulē. Ja VEF varētu daudz maz līdzīgi spēlēt ar NBA klubu un būt starp labākajiem Eiropā, līdzīgi kā Dinamo ar NHL klubu un būt starp labākajiem KHL, arī VEF būtu daudz vairāk atbalstītāju;
4. Vīriešu basketbols pēdējā laikā ir izgāzies izlašu līmenī;
5. Daudziem nepatīk VEF kā klubs (V.Valters, Jaunups) un viņi atbalsta citus Latvijas klubus;
6. Atšķirībā no Dinamo un KHL VTB nav ne tuvu nav Eiropas spēcīgākā līga, bez tam vēl nav izveidojies par nopietnu turnīru.

  +4 [+] [-]

, 2010-10-18 16:43, pirms 14 gadiem
eh gluži kā Barona slavas gados, skatītāju vismaz par 3000 vairāk nekā reāli

     [+] [-]

, 2010-10-18 16:46, pirms 14 gadiem
Kāda vispār bija cena?

  -1 [+] [-]

, 2010-10-18 16:50, pirms 14 gadiem
Patiesība gaužām vienkārša - pēc nesenajiem izlases nedarbiem un rukšķībām maz rūp tas basketbols. Ja vēl pirms tā nelaimīgā čempja pats uz arēnu gāju parbaudes spēli ar leišiem apskatīt, tad tagad ar mietu neaizdzīsiet ne uz kādu pašmāju komandu.

     [+] [-]

, 2010-10-18 17:28, pirms 14 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Labi, jokus pie malas. Tagad nopietni izanalizēsim, kāpēc tā.
1) VEFam kā klubam nav līdzjutēju. Ir vērotāji kas saistīti ar basketbolu, kas atnāks, nokomentēs, izanalizēs spēli, paņems no katras spēles kaut ko priekš sevis un bez emocijām atstās arēnu - liela daļa no viņiem ir atnākuši ar ielūgumiem, viņi nesmādēs ne VEF-Prokom, ne LU-Turība, aizies un paskatīsies.
2) Ļoti maz ir darīts reklāmas lauciņā, VEFa reklāmas ir ļoti vājas, nav dinamikas, vīri sēž laivā un airē pa smiltīm, nu tāds iespaids, ka reklāmistam nav izdomas, parādīt ko atraktīvu, ne tik drūmās krāsās. Kurš tad neitrālais skatītājs gribēs iet uz spēli, kuru jau no sākuma reklamē, ka mūsējie "pērsies kā ar laivu pa smiltīm".
3) Kluba politiskā "aizmugure" - var daudz spriest "patīk/nepatīk" kāds politiķis, bet nu kopumā aina ļoti bēdīga, Jaunups kā kluba runasvīrs, pa matčiem vazājas Mūrnieca, Āboltiņa, citi - kāds var būt respekts pret klubu, ja šādas personas to apmeklē, varētu pat teikt, politiskās padibenes. Skaidrs, ka arī Šlesera, Ulmaņa vazāšanās pa hokeju ir apnikusi, bet tas hokeja fenomens tomēr kaut kā nostrādā.
4) Cittautieši nenāk uz basketbolu.
5) Basketbolā kopumā ir "intiliģentāks" līdzjutējs nekā hokejā vai futbolā. Ar to izskaidrojams, ka "intiliģento" ļaužu ir mazāk nekā "parasto" darbaļaužu, kas atnāks iztrakoties. Basketbolā vis tā neiztrakosies, kā futbolā, nevar arī tā bārstīt 3stāvīgos, kā lupījot semočkas futbolā. Nesapratīs. Tāpēc "darba tauta" žmiedzas un nenāk uz basketbolu.
Nu kādreiz likās, ka esi pagudrs cilvēks, bet tagad sapratu, ka kļūdos.
Vef reklāmas vispār ir labākās kādas pēdējos 50 gadus Latvijā ir bijušas.
Vefam ir līdzjutēji daudz un daudz. Savā universitātē, zinu cilvēkus 50 kuri apmeklē vef spēles un parasti mēs par to vien runājam. Un viņi arī nesaprot, ko tie cilvēki sēž tik vēsi.

Spēlē pret PRokom, varēja redzēt, ka cilvēkiem atkal sāk interesēt basis. Jo pē'dejā ceturtdaļā komanda pievilka un likās,ka var vinnēt un cilvēki kļuva aktīvāki, leca kājās visapkārt, bļāva , varēja just, ka basis atgriežas Latvijā. Un tieši vefs būs tie kas to izdara, ne jau kāds cits.
Un, protams, viegli Kreipāna kungam, sakot, runāt par mazo skatītāju skaitu, ka uzrodas viens uzpūtenis zem vārda Dinamo, kurš burtiski izsūc visus skatītājus sev. Un skudriniek, uz Dinamo iet parastiie cilvēki ? Kādas mašīnas stāv 80% pie arēnas dinamo spēlēs ? porshe, mercedes 2009 gada , vecākās utt. Es kā parasts students divreiz savā dzīvē esmu atļāvies sagrabināt priekš biļetes dinamo.

  +3 [+] [-]

, 2010-10-18 17:28, pirms 14 gadiem
Jāpiekrīt vien ir ka Dinamo ir paņēmis lielāko skatītāju daļu jo kad vēl spēlēja ASK un skatītāji piepildija arēnu mūsu hokejisti bakstijās pa baltkrievijas čempionātu un reti kuru tas interesēja. Vēl pieminot ASK, viņi prmajā spēlē uzvarēja Lietuvas Rītas un tad arī panesās jo komandai sastāvs bija lielisks ar labiem leģionāriem un pašmāju spēlētājiem.VEFam būs grūti iegūt tādu popularitāti un atkarot skatītājus.

     [+] [-]

, 2010-10-18 17:30, pirms 14 gadiem
Raitcha rakstīja: Globalizācija...
Kāda jēga man iet un skatīties, vietējo basi, ja es varu mājās skatīties NBA un Eirolīgu?
Līmeņi ir pilnīgi nesalīdzināmi, un VEF nu nav tur ko redzēt, ne kādam diži te interesē Bērziņš, Janičenoks, kur nu vēl Valters kā arī citi "veterāni" LV basketā. Turklāt Dinamo nevar peisaistīt pilnu arēnu uz katru mājas spēli (ar mārketinga kampaņām), tad VEF ne tik (kuram mārketings, salīdzinājumā ar Dinamo, vispār nav) un tapēc arī sanāk tie 1000 skatītāji ne vairāk.
Kārtējo reizi ir iespēja atgriezties pie sen kladzinātā, ka letiņi nav spējīgi uzturēt augstā līmenī vairākus sporta veidus. Jā VEF atrada naudu, atrada iespēju, bet par vēlu, kuģis ar skatītājiem arēnā jau ir aizstūrējis pie Dinamo. Ne jau tikai sponsoriem un sporta savienībām ir jāizvērtē prioritātes, arī parastajiem mirstīgajiem ir jāizvērtē, kur un kad viņš ies pafanot. Loze ir kritusi uz hokeju, un kamēr Dinamo būs KHL play-off koamanda, enkas šai sakarā nemainīsies.
Tici man ! Man , manai ģimenei, draugiem, visiem interesē i , Valters i Janičenoks.

  -1 [+] [-]

, 2010-10-18 20:03, pirms 14 gadiem
Haters gonna hate...

Tiem kam basis ir sirdīs tie arī nāks uz spēlēm, pārējie var atbalstīt nūjotājus.

Pīssss.
1 2 37 komentāri