Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Latvija pret Izraēlu. Kas mainījies?

Latvija pret Izraēlu. Kas mainījies?
Lai uzvarētu Izraēlu, Latvijas izlasei pietrūka tā asuma un, reizēm arī nekaunības, ar ko izcēlās pretinieces.
FOTO: Romāns Kokšarovs

Latvijas dāmu izlase ar Izraēlu oficiālajos mačos tikusies divas reizes - 2007. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā un vakar 2011. gada EČ kvalifikācijas turnīrā. Pirms trīs gadiem Itālijā latvietes uzvarēja, vakar - zaudēja. Kas šajos trīs gados abās izlasēs ir mainījies?

Treneri. Latvijas izlasē treneru sastāvs nomainījies par 66%. Toreiz Latvijas izlases galvenais treneris bija Ainārs Zvirgzdiņš, kura šobrīd izlasē vairs nav. Viens no Zvirgzdiņa palīgiem bija Aigars Nerips. Pirms trīs gadiem viņš kopā ar izlasi bija no zvana līdz zvanam, šogad sagatavošanās periodā bija aizņemts darbā ar U-18 izlasi. Ar izlasi nestrādā Ainārs Čukste. Šajā ciklā izlases vadība uzticēta grieķim Georgam Dikeulakosam.
Izraēlas izlasi gan 2007. gadā, gan vakardienas mačā vadīja viens un tas pats treneris - Eli Rabi.

Sastāvs. No 2007. gada spēles Latvijas izlases sastāvā palikušas astoņas: Eglīte, Baško, Krumberga, Dreimane, Tamane, Jansone, Kubliņa un Brumermane. Krumbergas un Brumermanes spēles laiks bija nenozīmīgs - 2. un 5. minūtes. Vakar sastāvā dažādu iemeslu dēļ nebija: Anete Jēkabsone, Ilze Ose-Hlebovicka (beigusi karjeru), Teilāne un Tāre (beigusi karjeru).
Izraēlas sastāvs palicis praktiski nemainīgs - trūka tikai Cenas Nuseles, kura pret Latviju laukumā nemaz neizgāja. Viņas vietā bija Galinski, kura vakar laukumā parādījās tikai uz vienu minūti.

Auguma pārsvars. Kā vienā, tā otrā mačā Latvijas izlases auguma pārsvars bija nenoliedzams, taču garo spēlētāju izmantošana krasi atšķiras. Pirms trīs gadiem Latvijas izlases garais gals guva 22 punktus (Kubliņa 8, Tamane 8, Jansone 6), vakar - tikai 10 (Tamane 6, Kubliņa 2, Brumermane 2).
Izraēlas izlasē par garajām spēlētājām var nosaukt tikai divas - Levicki un Fleišere. 2007. gadā viņas divatā iespēja deviņus punktus (visus Fleišere), vakar - 16 (Fleišere 9, Levicki 7). Neskatoties uz gana iespaidīgo auguma pārsvaru, pirms trīs gadiem tika zaudēts cīņā par atlēkušajām bumbām - 29 pret 36. Vakar cīņa zem groziem tika uzvarēta - 37 pret 26.

Spēles laika sadalījums. Ainārs Zvirgzdiņš galveno uzsvaru lika uz astoņām spēlētājām, Rabi - uz septiņām. Vakar Dikeulakoss 15. minūtes un vairāk spēles laika deva 10 spēlētājām, Rabi - astoņām.

Punktu sadalījums. Anete Jēkabsone toreiz Itālijā mačā pret Izraēlu laukumā atradās teju vai visu spēles laiku - 38. minūtes un kopējais ieguldījums uzvarā izpaudās 28 gūtajos punktos. Pārējās punktu guvējas neguva vairāk par desmit punktiem. Izraēlai uzreiz četras spēlētājas atzīmējās ar vismaz 10 gūtajiem punktiem, bet kopumā kaut pie viena punkta tika sešas. Latvijai - deviņas.
Vakardienas spēlē Latvijas izlasē kaut pie punkta tika desmit spēlētājas, Izraēlai - astoņas. Izraēlai trijām vairāk par desmit gūtajiem punktiem, Latvijai - divām.

Trīspunktnieki. Abos mačos latvietes tālos metienus metušas gana precīzi un pietiekamā daudzumā - 11/27 un 8/22. Izraēlai šie rādītāji ir nedaudz pieticīgāki - 7/17 un 3/11.

Agresivitāte. Viens no komandas agresivitātes rādītājiem ir soda metienu daudzums. 2007. gadā šajā rādītājā bija līdzsvars - 18/22 pret 14/21.
Vakar Izraēla šajā rādītājā bija nesalīdzināmi labāka - 24/29 pret Latvijas pieticīgo 12/15. Starpība ir acīmredzama - 24 realizētie sodiņi Izraēlai, kamēr Latvijai tieši uz pusi mazāk.
Vēl viens agresivitātes rādītājs - pārķertās piespēles. Arī šajā rādītājā vakardienas spēle bijusi vienos vārtos. Izraēla pārtvēra 11 piespēles, kamēr Latvija tikai divas. Pirms trīs gadiem šie rādītāji ir 8 pret 5 par labu Latvijai.
Jo asāk komanda spēlē, jo ciešāka ir segšana, jo biežāk pretinieks kļūdās. Vakar Latvijai 17 kļūdas, Izraēlai 11 (2007. gadā Latvijai tikai 10 kļūdas, Izraēlai - 18). Nav pieejama abu komandu pirmās spēles smalkāka statistika, taču vakardienas mačā Izraēla pēc Latvijas izlases spēlētāju kļūdām guva 16 punktus. Latvija pēc Izraēlas kļūdām - nevienu!

Secinājums. Vakardienas zaudējuma iemesli ir jāmeklē nevarīgajā spēlē zem pretinieču groza nespējot izmantot savu izteikto auguma pārsvaru, kā arī Izraēlas izlases agresīvā spēlē (tas nebija nekāds jaunums). Tiesa, ne visas 17 pieļautās kļūdas bija pretinieču aizsardzības nopelns, taču lielākā daļa - noteikti.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-18 12:38, pirms 14 gadiem
Varēja redzēt, ka mūsu dāmas vienkārši baidās uzņemties iniciatīvu - līderes trūkums ir acīmredzams. Saspēle gar trīs punktu līniju brīžiem bija pārlieku ilga - bez metieniem spēli neuzvarēt! Pietrūka Jansones agresivitāte, kura cerams būs ierindā uz atbildes spēli, un tad jau pozitīvs rezultāts neizpaliks!

     [+] [-]

, 2010-08-18 13:15, pirms 14 gadiem
paldies, Ērikonkul par informāciju!

     [+] [-]

, 2010-08-18 13:41, pirms 14 gadiem
grieķu treneris cenšas likt latvietēm spēlēt balkānu basketbolu , ar pacietīgu , pragmatisku 24 sek uzbrukumu, taču tas nav mūsu basketbols! Žīdenes mūs sasita ar mūsu ieročiem, kamēr dukupopalakus mēģina mūsu dreimanes ar kārkliņām pārtaisīt par papandreu....
Tas nav latviešu basketbols !!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja