Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kirovam bija/nebija taisnība...

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Kirovam bija/nebija taisnība...
Var jau, protams, teikt, ka HK "Rīga" šogad MHL čempionātā ir sagatavojusi Juri Upīti, taču Upītis jau pērn bija gatavs...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pērnruden, kad sākās hokeja cīņas, LHF prezidents Kirovs Lipmans izteicās, ka Latvijas komandām nevajagot spēlēt Krievijas jauniešu čempionātā. Ka 2013. gadā LHF tam nedošot atļauju. Pirmkārt tādēļ, ka tur - Krievijā šajos turnīros neesot necik augsts sportiskais līmenis. Eh, atkal Kirovs kļūdījies...
No septiņām Krievijā/Pēterburgā spēlējošajām mūsu jauniešu komandām tikai viena tikusi medaļniekos, pārējās sešas - atpalicējos.

HK "Rīga" (treneri L. Tambijevs, A. Banada, R. Ozoliņš) MHL čempionātā gan tika "play-off", taču pirmajā kārtā trīs reizes dabūja 1:7 no Mitišču atlantiem, kopā 33 komandu konkurencē ieņemot 16. vietu. Tā kā visām komandām nav vienāds spēļu skaits, grūti objektīvi noteikt, par cik punktiem HKR atpalika no 1. vietas. Mums trīs spēles mazāk nekā regulārā čempionāta uzvarētājiem, bet punktu par 47 (!) mazāk.

"Liepājas metalurgs" (V. Kuļibaba, N. Siļčonoks) uzvarēja MHL-2 Ziemeļrietumu divīzijā, kopējā tabulā ieņemot 2. vietu. "LM" uzvarēja 1/8 finālā, bet 1/4 finālā piekāpās 7. vietā esošajai Almetjevskas "Sputņik". Liepājnieku daudzās uzvaras regulārajā čempionātā, kad savā starpā sacentās tikai vienas divīzijas komandas, radīja iespaidu, ka mums nu ir radusies vēl viena kārtīga blice, kam jāspēlē MHL! Sākoties "play-off" izrādījās, ka ar pārējo abu divīziju komandām ziemeļrietumnieki nespēj konkurēt. Savus konkurentus 1/8 finālā uzvarēja tikai "LM", kā arī "Zeļenograd" (7.), kam bija jāspēlē ar citu ZR komandu OGI (8). Zaudēja gan "Dmitrov" (10.), gan "Kļin" (12.), gan "Juniors" (16.), labāko kvartetā tiekot trim Pievolgas - "Olimpija", "Batir", "Sputņik" un vienam Urālu/Sibīrijas pārstāvim - "Junior". Turklāt ZR grupā bija ļoti izteikts autsaiders - Kišiņevas "Platina", kā arī ne tik stiprās "Belgorod", "Tveriči" un Viļnas "Baltika". Pēc "play-off" LM iznāk 5. vieta līgā, taču tā kā MHL un MHL-2 praktiski spēlē vienāda vecuma komandas, tā ir 38. vieta Krievijā.

"Juniors" (V. Nazarovs, A. Ignatovičs) MHL-2 sparīgi mačojās ar "Prizmu/Rīgu" par tikšanu "play-off", no ZR divīzijas uzvarētājiem "LM" atpaliekot 27 punktus. MHL-2 tabulā 16. vieta, t.i. 50. vieta Krievijā.

"Prizma/Rīga" (G. Bikars, Ē. Miļuns) ZR divīzijā palika 7. vietā, no "LM" atpaliekot 35 punktus. 19. vieta MHL-2 un kopā Krievijas jauniešu čempionātā 53. vieta.

Trīs mūsu komandas spēlēja Pēterburgas jauniešu čempionātā. "Rīga-96" (R. Glazkovs, A. Maslovskis) savā grupā palika septītie deviņu komandu konkurencē, 32 spēlēs no uzvarētājiem atpaliekot 32 punktus. (Pēterburgas jauniešiem joprojām spēkā divu punktu sistēma un neizšķirti).

"Rīga-97" (M. Svarinskis, E. Rozenbergs) regulāro čempionātu astoņu komandu konkurencē pabeidza 2. vietā, 28 spēlēs no uzvarētāja atpaliekot 15 punktus. Finālā gan "Rīga-97" abas spēles "SKA/Peterhof-97" zaudēja ar 4:5.

"Rīga-98" (G. Krastiņš, J. Ozols) savu vienaudžu konkurencē starp desmit komandām netika augstāk par 7. vietu, 36 spēlēs no uzvarētājiem atpaliekot par 28 punktiem. 1/4 finālā jaunie rīdzinieki 3. vietai zaudēja bez variantiem - 3:9 un 1:12.

Ko te piebilst? Laikam jau Lipmanam bijusi taisnība, tikai ar mazu piebildi - nevis Krievijas/Pēterburgas čempionāti ir švaki, bet gan mēs esam vāji.

Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +3 [+] [-]

, 2013-03-18 17:46, pirms 11 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja SKA KHL 1/2 finālā 7 spēļu sērijā piekāpsies Maskavas Dinamo, tad viņus āŗā no KHL, jo viņi ir švaki.
Statistika ir laba lieta, bet lai apgalvotu, ka komanda ir švaka tikai tāpēc ka piekāpās 1/4 finālu sērijas piektajā spēlē (izšķirošajā) spēlē, tam vajag lielu izdomu.
Interesanti cik MHL-B spēles Matuļa kungs redzēja klātienē (vai vismaz pa TV), un cik LM-2 Play Off?
Un salīdzināt divas līgas, kuras sezonas laikā nevienu spēli neaizvada savā starpā, vispār ir augstākā pilotāža.
Augstākā pilotāža esi tu
ja nebūtu tā piekusis sameklētu pāris tavus komentus ko tu esi rakstījis iepriekš un noliktu pretī šim, nekas, mazliet atpūtīšos pēc tam sameklēšu ar

  +2 [+] [-]

, 2013-03-18 17:49, pirms 11 gadiem
pietiek apskatīties HK Rīga iespējas un spēku salīdzinot TIKAI ar MHL rietumu komandām. Maigi sakot, vāji! Pie tam, neredz nekādu progresu,- jaunajiem čaļiem spēļu ir vairāk nekā lielajam Dinamo, līdz ar to tā mežonīgā dragāšana un kaulu laušana neko nedod! U-20 bija ļoti laba mēraukla - izlidojām no a grupas kā korķis, ar visu Tambijeva stratēģiju un Rīgu kā bāzes komandu! Kāds teiks, ka Tambijevs jau nav vainīgs, viņš uz ledus nekāpj, bet cik gadus viņš vada HK Rīga un kādi ir panākumi???? Vai nav laiks viņu patriekt? Vai ir progress komandā? Ja mēs esam individuāli vāji, tad varbūt jāmaina komandas stratēģija?

     [+] [-]

, 2013-03-19 09:40, pirms 11 gadiem
Nu ko?! Apsveicam SK Rīga 97! Jautājums tikai par to, vai komanda tiešām ir stipra, vai arī Sanktpēterburgā šis gads pagadījies vājāks, jo, cik var spriest pēc rezultāta, finālam vajadzēja būt interesantam.

     [+] [-]

, 2013-03-20 09:59, pirms 11 gadiem
Oi! Brīnumzeme kas Brīnumzeme! Jūs paskaitiet, cik Krievijā pretendentu ir uz vienu vietu komandā un pēc tam pavaicājiet, piemēram, Krastiņam vai Svarinskim, cik jaunos hokejistus ir atstājuši "aiz borta"! Pie šādas atlases arī viena medaļa kaimiņvalsts čempionātā ir milzīgs sasniegums. Kamēr Kirovs un Co tikai funktierēs par to, ko atļaut un ko savu egoistisko interešu vārdā aizliegt, vienlaikus izliekoties, ka hokejisti uz U16, U18 un U20, tā teikt, nolaižas no debesīm, nevis izaug mūsu acu priekšā, tikmēr mēs būsim tur, kur esam šobrīd, un ne uz ko vairāk nav ko cerēt. Lai rudenī varētu novākt ražu, pavasarī un vasarā ir jātērē gan līdzekļi, gan enerģija, citādi čiks vien sanāk! Ko sēsi, to pļausi!