Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš: pirms mēneša visi bija par, tagad – visi pret...

Vītoliņš: pirms mēneša visi bija par, tagad – visi pret...
Latvijas izlases smadzenes - Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Tagad viņi savas smadzenes varēs likt lietā no citas puses...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Atšķirībā no sava kolēģa MVD galvenā trenera Oļega Znaroka, otram komandas vadītājam Harijam Vītoliņam pirms KHL play off spēlēm pret Rīgas Dinamo, ar emocionālo pasauli viss kārtībā. Parādot Šuplera bildi, viņš nesāk ārdīties...

Znaroks pirms sērijas jau paspējis nokomentēt Rīgas Dinamo galvenā trenera darba rezultātus, tostarp, nav mazsvarīgi apzināties, ka visus pēdējos gadus Oļegs uz komandtiltiņa ir stāvējis kopā ar Hariju Vītoliņu. Vai tas bijis izlasē, vai tagad – klubā. Tandēmā viens otru acīmredzot papildina, taču mēs zinām, ka galvenais Znaroka atbildības lauks ir uzbrukums, kamēr Vītoliņš domās un darbos organizē aizsardzību. Noķert Hari pie vārda ir visai sarežģīti, jo play off pavasaris prasa no treneru kolektīva lielu laika atdevi. Zvanu vakar pēcpusdienā, vienojāmies, ka runāsim pēc stundas. Mēģinu vēlāk – treneris lūdz pārzvanīt jau vēlā vakarā. Sak, skatāmies spēļu video, vēl neesam beiguši... Zvanu vakarā – Vītoliņš atmetas ar vārdiem „paklau, beigi esam iespringuši pie video, davai sazvanāmies rīt no rīta pirms treniņa”... No rīta viņš atvainojas:
- Daudz laika paņem šī video analīze, tāpēc nekādi nevarēju atvēlēt laiku sarunai.
- Ko skatījāties? – izliekos bezrūpīgs, bet ausis iespicēju.
- Vecos spēļu ierakstus – šo sezonu, abas spēles pret Dinamo, arī sēriju pret SKA pārlūkojām.
- Nu, un kā patika?
- (sirsnīgi smejas) Patika, patika... Mani ne tika daudz pārsteidza Rīgas Dinamo spēle, kā SKA nevarība – tāda kā bijība, respekts. Varējām saskatīt lielus caurumus starp Sanktpēterburgas aizsardzību un uzbrukumu. Jau pirmajā spēlē! Tas noteica sērijas gaitu.

Ieminos Harim par krievu presē lasīto, ka MVD treneru kolektīvs savā sērijā pret CSKA esot bijis visnotaļ radošs – izlicis ģērbtuvē pretinieku komandas spēlētāju aprakstus ar plusiem un mīnusiem. Sevišķi esot pasvītroti mīnusi – sak, iegaumējiet, atcerieties, laukumā tas ir jāizmanto. Prasu kā ir – vai pret Rīgas Dinamo būs līdzīga uzskatāma aģitācija? – Vītoliņš sāk hihināt:
- To es tev pateikšu pēc sērijas...
Labi, ja negrib, nav spiesta lieta, taču MVD uzvaru pār CSKA gan viņš atceras neskubināts:
- Tā nebija viegla sērija, taču mēs bijām disciplinētāki un pacietīgāki. Domāju, ka tas pats būs arī nākamās kārtas panākumu pamatā.

Vai nav dīvaini, ka pretī nāks komanda, kas vēl pirms nepilna mēneša kopā ar Znaroku un Vītoliņu cīnījās olimpiādē, bet tagad – sanāk spēlēt pret saviem puišiem. Vieni saka, ka tās esot MVD priekšrocības, vai abi treneri domā tāpat?
- Sajūtas ir īpašas, jo pirms mēneša par tevi bija visa Latvija, tagad visa valsts būs jau pret, bet vēl pēc mēneša pasaules čempionātā – atkal mēs būsim visi kopā. Rīgas Dinamo, manuprāt, kā komanda ar neko nav labāka vai sliktāka, ja pieejai šai lietai no profesionālās puses – atšķirība, mēs mazliet vairāk pazīstam viņu hokejistus. Tajā pašā laikā – tas var būt arī mānīgi. Noteikti puiši gribēs sevi apliecināt izlases treneru priekšā – šajā ziņā centība būs uzskatāma. Dinamo priekšrocība – psiholoģiskais slogs ir mazinājies, jo pēc uzvaras pār SKA, viņi jau ir varoņi.
- To pašu gan var teikt par MVD, jo sezonas uzdevums ir izpildīts?
- Jā, no vienas puses tas priecē, taču neaizmirsīsim, ka mēs Rietumu konferencē bijām otrie un tagad pirms sērijas šīs lietas tiek pretnostatītas: sak, otrā komanda pret astoto, tur noteikti favorīts jau ir redzams pa lielu gabalu... Protams, ka prese jau raksta, ka mums rīdzinieki ir jāuzvar, jo to parādot regulārā čempionāta spēles. Es saku: play off sērijās nav favorītu, abām komandām ir vienādas izredzes.

Atkāpei Vītoliņš vēl pasvītro Vankūveras ieguvumus, kas, viņaprāt, bija viens no izšķirošajiem faktoriem, kāpēc Dinamo pēc pārtraukuma spēlēja tik pārliecinoši. Aklimatizācijai neesot nekādas nozīmes, drīzāk uzmanību vajadzētu pievērst spēles intensitātei:
- Vankūverā spēles bija ļoti intensīvas, ātras, tehniskas... Atgriežoties KHL apritē, dinamiešiem nācās saskarties ar citiem – lēnākiem ātrumiem, citu spēka spēli – kas noteica viņu veikumu laukumā. Atceros, MVD komandai ļoti grūti nācās iespēlēties sezonas pēdējās trijās spēlēs, taču, ja tagad pavērojam tos hokejistus, kas bija olimpiādē iesaukti savu valstu komandās – tad viņi uz KHL ledus pēc Vankūveras spēlē labāk.

Kā komandai aizdzīt pašpārliecinātības velnu, kas neizbēgami varētu būt MVD un Dinamo sērijas pavadonis, vēl jo vairāk tāpēc, ka regulārajā čempionātā piemaskavas klubs abās spēlēs rīdziniekus apspēlēja?
- Ar to gan nevajadzētu būt problēmai, jo mēs labi atceramies, ka spēles pret Dinamo šogad nebija vieglas. Tas nav tā kā SKA, kuri vēl labi atcerējās savu uzvaru ar 8:1... Rīgā mēs knapi izrāvās uzvaru, bet savā laukumā tikai mača izskaņā guvām izšķirošos vārtus. Pat, ja abas komandas tabulā atradās nosacītos pretpolos, neviens mūsu komandā nerēķinās ar vieglu pastaigu. Puiši neko neskaita, jo tam nav nekāda pamata – vienkārši, nedrīkst atslābt, jo pretinieks kļūdas nepiedod.
- Vai abas komandas ir līdzīgas?
- Jā. Lielus rezultātus nesagaidīsim – abi strādās līdz gūtajiem vārtiem un tad redzēs, kā mača gaita iegrozīsies.
- Kas ir MVD trumpji?
- Mums jebkura maiņa var izšķirt spēles gaitu – jebkura! Šajā ziņā esam labi sabalansēti. Mēs neraustam hokejistus, drīzāk ļaujam viņiem ieskrieties un pašiem izcelt savas priekšrocības pār pretinieku. Kam tajā vakarā spēle ir no rokas, tie arī piesaka sevi laukumā. Līdzīgi ir skaitliskajā vairākumā – mums nav izteiktu speciālistu šajā ziņā. Iespēlētas visas maiņas. Ja konkrētajā mačā labāk veicas ceturtajai maiņai, tad viņi arī iet un padara darbu.

Daudz tiek izcelts savu sienu faktors, kur Rīgas Dinamo allaž sevi pieteicis ar aktīvu līdzjutēju kori un elektrizētu atmosfēru. Balašihā, kas ir MVD mājvieta, tāda maurošana un kliegšana nav sagaidāma, lai gan uz play off pirmās kārtas spēlēm pret CSKA savi 5000 skatītāju zālē bija:
- Mūsu komandas līdzjutējam tikai tagad sāk rasties simpātijas un tradīcijas. Salīdzinot ar Rīgu, protams, nevar. Jā, arēnā dinamiešiem noteikti būs priekšrocības, jo līdzjutēju spiediens būs vērsts gan pret otras komandas spēlētājiem, gan - kaut kādā mērā aizķers arī tiesnešus. Tomēr, visu vienalga izšķirs spēlētāji laukumā, tāpēc paredzu ļoti saistošu sēriju.

MVD pret Rīgas Dinamo

  • 25

  • 268

  • 72


 +22 [+] [-]

, 2010-03-18 12:43, pirms 14 gadiem
A kur variants Rīga paņems četrās spēlēs?

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 12:43, pirms 14 gadiem
Kāpēc nav varianta,ka Dinamo paņems četrās spēlēs???

  +3 [+] [-]

, 2010-03-18 12:50, pirms 14 gadiem
4:1 Rīga.

 +32 [+] [-]

, 2010-03-18 12:53, pirms 14 gadiem
Ko ta šie tur lūr tik cītīgi tos video, ja Oļegs teica, ka RD spēlējot pēc viņa shēmām?!

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 13:02, pirms 14 gadiem
Atbilde uz aptauju.
Es nopirku biļetes uz otrdienas spēli, kura būs pēdējā sērijā. Un neeju skatīties, kā mūsējie zaudē.

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 13:02, pirms 14 gadiem
ja bus griba motivacija pashatdeve, tad Rigas Dinamo ies talak!

  +6 [+] [-]

, 2010-03-18 13:04, pirms 14 gadiem
Ko Puče ir izcēlis "bold'ā"? Tad to, ko pats jautā, tad to, ko atbild Vītoliņš. Izskatās bezjēdzīgi un neskaidri!

  +4 [+] [-]

, 2010-03-18 13:10, pirms 14 gadiem
Lai Haris pēc sezonas saka čau Značokam,un pats sāk kādu komandu trenēt galvenā amatā. Gan jau viņam ir kādi piedāvājumi.
Slēpts komentārs: belluschi

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 13:13, pirms 14 gadiem
4:3 Dinamo !

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 13:20, pirms 14 gadiem
Būs 4:2, tik grūti prognozēt kura komanda uzvarēs ar šo rezultātu!

  +4 [+] [-]

, 2010-03-18 13:24, pirms 14 gadiem
Visi prognozē MVD uzvaru..... sak` Rīgai spēku nebūšot. Ka tik nu neaplaužas kārtējo reizi - uz to arī ceram!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-18 13:46, pirms 14 gadiem
Dinamo finālāaaaaaaaaa

     [+] [-]

, 2010-03-18 15:06, pirms 14 gadiem
ja MVD uzvarees seerijaa, kas es ceru nenotiks tad Znaroku ar Viitolinju latvijaa neielaidiis

  +2 [+] [-]

, 2010-03-18 16:25, pirms 14 gadiem
es tik ceru, ka Hossa beidzot "atvērsies" un tas pats Cipa varēja sākt trenēties priekš PČ ... vārtu gūšanas garšā. Nedomāju, ka mūsējie ir izpumpējušies, vēl tik daudzi spēlētēji var "izšaut"...

tāpēc Znarokam tie teksti tādi, it kā viņu tas viss neuztrauc, bet tomēr uztrauc....

  +5 [+] [-]

, 2010-03-18 17:11, pirms 14 gadiem
Znaroks ir pazaudejis realitates sajutu - runaa mulkibas un pats sevi slavee ...

  +1 [+] [-]

, 2010-03-19 01:26, pirms 14 gadiem
pekausis11 rakstīja: Znaroks ir pazaudejis realitates sajutu - runaa mulkibas un pats sevi slavee ...
Taa vinjsh apmierina sevi. Jo zemapzinjaa taapat saprot, vechi, nu ir suu.....di. Un Archija arii blakus nav ar ko shnabi izcirst.