Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kirova mīziens...

Kirova mīziens...
No kā ir pēkšņi nobijies Kirovs Lipmans?

Foto: lhf.lv

Dažas nedēļas pirms Latvijas hokeja izlases sezonas atbildīgākā turnīra – olimpiskās kvalifikācijas – federācija nolemj veikt tīrīšanu valstsvienības treneru korpusā. Izrādās, noziedznieks ir otrais treneris Aigars Cipruss...

Pilnībā esmu par to, ka darba devējam ir tiesības zināt, vai darba ņēmējam vēl ir kādas citas darba tiesiskās attiecības. Aigara Ciprusa gadījumā stāsts ir elementārs. Viņam bija līgums ar federāciju par izlases trenera pienākuma izpildi. Visticamāk, ka līgumā bija arī atruna, ka visus citus darbus, kas nāks papildus kārtā un nebūs saistīti ar federāciju, Cipruss saskaņos vai vismaz – informēs LHF atbildīgo, šajā gadījumā prezidentu Kirovu Lipmanu. Normāls darba līgums, pareiza kārtība. Aigars gan to visu uzreiz aizmirsa brīdī, kad viņam piedāvāja pastrādāt ar vienu Lietuvas junioru komandu. Nu, liela muiža, visticamāk padomāja Cipa – izlases sakarā darbi tāpat bija pārskatāmi, iestrādnes veiktas, viss notika. Turklāt, līdz olimpiskās kvalifikācijas turnīram viņam tāpat nekādi tieši darbi vai komandējumi nespīdēja, ja neskaita internetā izlases kandidātu statistikas pārlūkošanu. Tiesa, Lipmans, uzzinot par Lietuvas variantu – uzreiz norāva viņam uzplečus... Formāli – viss pareizi. Tomēr – apskatāmies apkārt.

Cipurss kopā ar Nolanu pie lielās izlases aizvadīja divus turnīrus. Varētu pieķert klāt vēl viņu sadarbību pērnziem, kad abi bija pie U20... Tātad – cilvēku neatrada nejauši uz ielas, viņš nav hokejā ienācis vakar un – ar visām darbībām līdz šim parādījis, ka vēlas pie spēles arī palikt. Vai atgādināt par Aigara devumu kā hokejistam? Tas ir milzīgs – gan statistikas, gan morāles ziņā. Jo Cipa ir viens no tiem, kam Latvijas hokejā pauti ir doti nevis kā dekorācija. Viņš ir liela autoritāte. Nolans par abu sadarbību izteicās atzinīgi, nekādu pretenziju – turklāt, kas būtiski, Aigars prata līdz izlases hokejistiem novadīt un izskaidrot galvenā trenera redzējumu. Varētu teikt, ka arī abu treneru priekšstati par dzīvi bija visnotaļ līdzīgi. Bet - iztēlojoties tagad Lipmanu. Viņš uzzina, ka Cipruss ir „viņu nodevis”. Nodevība vispirms slēpjas faktā, ka Aigars tagad ir dabūjis vēl vienu darbu. Ielāgojiet, tas nav darbs Kaķīškalnā pie pacēlāja vai naktssarga postenis maksimā – nē, treneris paliek pie spēles, viņš ir hokejā. Viņš tā kā domā par karjeru, par zināšanām, par pieredzi, jo – Lietuvā ir brīva komandas galvenā trenera vieta. Viņš grib strādāt! Kirovs labi saprot, ka Aigars neko ļaunu ar šo soli Latvijas izlasei neizdara, tomēr – viņš pieņem lēmumu. Sodīt! Kuslie argumenti, ka šajā laikā Ciprusam bija iespēja izvērtēt Latvijas izlases kandidātus, bet viņš tagad šo darbu ir atstājis novārtā – izskatās pēc nezinīša pasakām. Par kādiem kandidātiem Lipmans runā? Tie sen jau visi ir zināmi. Vēl vairāk – zināms ir praktiski arī izlases sastāvs, kas spēlēs par olimpisko ceļazīmi. Tik pat labi viņš tagad var izmest no izlases arī Nolanu, jo viņš tak’ arī nedzīvo un – attiecīgi, nestrādā šajā laikā Latvijā. Viņš tak’ arī uz treneru soliņa spēles laikā tikai stāv... Kas vēl zīmīgi? Kirovs nesaka- „ja jūs zinātu kādu naudu Cipruss saņēma” - ko viņš stabili izmantotu citās reizēs... Jāsecina, ka nauda laikam šajā gadījumā nespēlēja galveno lomu, lai gan Lipmans ir viens no labākajiem „kapeiku pisējiem” visā Vakareiropā... Lēkātu arī par vērdiņu.

Kā federācijas prezidents var nesaprast, ka šāda rīcība būtībā sit pa izlasi? Ja gribēja Ciprusu sodīt, tad to varēja izdarīt citādi – civilizētāk, atbilstošāk hokeja vajadzībām, jo piekritīsiet, Aigars patiešām nav pēdējais cilvēks Latvijas hokejā, turklāt vismazāk viņa raksturs atbilst kretīna, neģēļa, nodevēja vai maitas kategorijai. Noņem viņam algu, ja vajag, ja vēlies pārmācīt - ja vēlies parādīt, ka darba ņēmējam ir arī atbildība. Jā, Cipruss kļūdījās un tā droši vien viņam būs mācība uz mūžu, tomēr – par kādu noziegumu runājam, ja saprotam izlases lietas? No kā nomīza Kirovs? Kas tie par tekstiem, ka vispār Nolans var arī iztikt „bez otrā trenera, lai tikai kāds puišiem pārtulko”... Mēs runājam par kolhozu vai par komandu, kura pretendē piedalīties prestižākajā izlašu turnīrā? Jā, varbūt galvenais treneris var iztikt bez palīga, bet valstsvienība (federācija) nevar atļauties būt tik absurdi un stūrgalvīgi principiāla, kas lielā mērā veido mikroklimatu ap komandu, noskaņojumu. Ja tomēr tas ir naudas jautājums, tad vēlreiz saku – nu, nav jāmaksā, ja negribēji, ja treneris kaut ko pārkāpa...Bet - noliekam blakus pienesumu un kompetenci, ko ar savām rokām un galvu Cipurss var dot komandai. Kā var neredzēt tādas kopsakarības? Lipmans pirms pāris mēnešiem kaut ko murmināja par „Dinamo” nejēgām un diletantiem, tagad viņš pats pēc tāda izskatās... Iespējams, ka ar muguras smadzenēm jūt, ka olimpiskajā turnīrā briest mēsli. Un – pareizi jūt... Bet – tad izdari visu, lai lietas notiktu, nevis gluži pretēji - tās sāktu mest pār kārti. It kā mūsu hokeja saimniecībā nepietiktu idiotisku lēmumu un arī pašu idiotu... Federācijas valdes sēdē balsojums par Ciprusu nebija, vien zināms, ka pret Aigara atlaišanu bija Balderis un Magonis, bet par... – eh, ko tur meklēt „par”... Ulmanis, Bļugers, Deniņš, pats Kirovs – visi no pasaules hokeja slavas zāles...

Lipmana loma Latvijas hokejā nav maza, tomēr dažos gadījumos viņš šauj tālāk par svītru, uz kuras rakstīti tādi vārdi kā loģika un saprāts. Tā uzvedas cilvēks, kurš nervozē, kam nav droša sajūta... Par ko? Kāpēc bija vajadzīgas šīs Ciprusa „raganu medības”, kuras var attaisnot, ja esam juristi, bet nekādi nevaram saprast, ja redzam un saprotam – kas ir Latvijas izlase. Kam tās nāca par labu? No kā Lipmans baidās?

P.S. Ja Teds Nolans patiešām ir teicis to, ko par otrā trenera neieciešamību citē ar savu muti LHF prezidents, tad arī kanādietis sāk izskatīties pēc maza meža dīvainīša...

  -2 [+] [-]

, 2013-01-18 08:06, pirms 11 gadiem
Taisniba jau Armandam ir bet tos necenzetos vardus gan vareja nelikt, ka neka puse lietotaju ir bernudarza limeni, kas atri iemacas visu slikto.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 08:13, pirms 11 gadiem
stakets rakstīja: Taisniba jau Armandam ir bet tos necenzetos vardus gan vareja nelikt, ka neka puse lietotaju ir bernudarza limeni, kas atri iemacas visu slikto.
nesatraucies,vinji zin daudz tos sliktos vārdus,ou ka zin diez vai vinji var atļauties SA+

 +11 [+] [-]

, 2013-01-18 08:34, pirms 11 gadiem
Īpaši smieklīgs bija Kirova arguments par izlases kandidātu skatīšanos Liepājā, kur arī esot perspektīvi spēlētāji

Perspektīvi droši vien ir, tikai tāpat par visiem 100% ir skaidrs, ka tas nav šī OS kvalifikācijas turnīra kontekstā un tajā nespēlēs neviens no Liepājas, ar Ciprusa skatīšanos vai bez. Pavasarī pirms PČ jau būs cits stāsts.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 08:46, pirms 11 gadiem
Never the best raksts. Cipar taču vajag visu laiku būt kādā apritē, lai neaizmirstu hokeja gudrības.

 +15 [+] [-]

, 2013-01-18 08:51, pirms 11 gadiem
Visvairāk žēl Nolana un hokejistus, kas ir situācijas ķīlnieki.
Ja kādreiz Kira likās vēl ciešams tad tagad viņam iestājies vecuma marazms.
Ceru, ka Irbe kādreiz tiks pie teikšanas un sakārtos šo saimniecību un veidos cilvēcīgas attiecības

  +3 [+] [-]

, 2013-01-18 09:07, pirms 11 gadiem
Nu nezinu, vai bez Ciprusa Latvijas izlase kaut ko zaudē. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka labam trenerim ir jāmāk vienkāršiem, loģiskiem vārdiem izskaidrot spēle, ko spēlētāji dara, kāpēc dara utt. Izskaidrot, lai saprastu visi. Tāpēc vienmēr atmiņā paliks, cik ļoti labi to mācēja Harijs Vītoliņš un Artis Ābols, kad komentēja pasaules čempionātus hokejā. Viņi šobrīd pierāda, ka ir labi treneri. Kad vajadzēja runāt Ciprusam, viņš tikai kaut ko murmināja - puiki tā un puiki šitā. Kādā veidā, neprotot noformulēt domu, viņš var kaut ko ieskaidrot hokejistiem? Un vēl, manuprāt, laba trenera potenciāls ir Oļegam Sorokinam. ir ļoti patīkami klausīties, kā viņš stāsta par spēli.

  +9 [+] [-]

, 2013-01-18 09:14, pirms 11 gadiem
Nu tādas pērles rakstā..... Pārņirdzos

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 09:39, pirms 11 gadiem
He he, jauki no rīta palasīt!

Neticu, ka Nolans tā teica, jo vnm minējis, cik svarīgi ir komandai katrs tās posms un cilvēks.

 +11 [+] [-]

, 2013-01-18 09:45, pirms 11 gadiem
Nu te varēja just, ka Puče dusmīgs!

Piekrītu, kas tad īstenībā Lipis ir? Naudas maiss un viss. Pa lielam viņš joprojām neko no hokeja nesaprot.

Ulmanis, Bļugers, Deniņš, pats Kirovs – visi no pasaules hokeja slavas zāles...

  +4 [+] [-]

, 2013-01-18 10:25, pirms 11 gadiem
zanessa rakstīja: Nu nezinu, vai bez Ciprusa Latvijas izlase kaut ko zaudē. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka labam trenerim ir jāmāk vienkāršiem, loģiskiem vārdiem izskaidrot spēle, ko spēlētāji dara, kāpēc dara utt. Izskaidrot, lai saprastu visi. Tāpēc vienmēr atmiņā paliks, cik ļoti labi to mācēja Harijs Vītoliņš un Artis Ābols, kad komentēja pasaules čempionātus hokejā. Viņi šobrīd pierāda, ka ir labi treneri. Kad vajadzēja runāt Ciprusam, viņš tikai kaut ko murmināja - puiki tā un puiki šitā. Kādā veidā, neprotot noformulēt domu, viņš var kaut ko ieskaidrot hokejistiem? Un vēl, manuprāt, laba trenera potenciāls ir Oļegam Sorokinam. ir ļoti patīkami klausīties, kā viņš stāsta par spēli.
Un kuram būs drosme pateikt, ka Znaroks ir slikts treneris? Un kā runā pērnās sezonas KHL labākais treneris? Aigariņš pat ja simts gadus mācīsies, vienalga, tik spoži kā Oļegs runāt nespēs. Pat tad, ja ņems mācību stundas pie Armanda.
Bet situācija ir riebīga. Kiram atkal savajadzējās kādu izrādi, kaut nelielu.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 10:28, pirms 11 gadiem
Sulīgi! Man patīka

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 10:34, pirms 11 gadiem
Vispār, ja tā paskatās atpakaļ, Kirovs ir paspējis kaut ko nelabu pateikt vai salekties jau ar diezgan daudziem, kuriem ir kaut kāda autoritāte Latvijas hokejā... Cipruss, Ābols & Ignatjevs, Ozoliņš, Znaroks & Vītoliņš, Irbe, Balderis, un tie ir tikai zināmākie...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-01-18 10:50, pirms 11 gadiem
zanessa rakstīja: Nu nezinu, vai bez Ciprusa Latvijas izlase kaut ko zaudē. Vienmēr esmu uzskatījusi, ka labam trenerim ir jāmāk vienkāršiem, loģiskiem vārdiem izskaidrot spēle, ko spēlētāji dara, kāpēc dara utt. Izskaidrot, lai saprastu visi. Tāpēc vienmēr atmiņā paliks, cik ļoti labi to mācēja Harijs Vītoliņš un Artis Ābols, kad komentēja pasaules čempionātus hokejā. Viņi šobrīd pierāda, ka ir labi treneri. Kad vajadzēja runāt Ciprusam, viņš tikai kaut ko murmināja - puiki tā un puiki šitā. Kādā veidā, neprotot noformulēt domu, viņš var kaut ko ieskaidrot hokejistiem? Un vēl, manuprāt, laba trenera potenciāls ir Oļegam Sorokinam. ir ļoti patīkami klausīties, kā viņš stāsta par spēli.
Tu spried par trenera kvalifikāciju pēc tā, kā viņi komentē spēles pa TV?

  +6 [+] [-]

, 2013-01-18 11:10, pirms 11 gadiem
..eh, ko tur meklēt „par”... Ulmanis, Bļugers, Deniņš, pats Kirovs – visi no pasaules hokeja slavas zāles...
izcili pateikts

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:34, pirms 11 gadiem
Būs labi !

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:35, pirms 11 gadiem
Kurs treneris nevelas iegut pieredzi vadot kadu komandu? Logiski ka Cipruss to gribess un tas tik nak par labu Latvijas hokejam, jo varbut ar laiku bus vel viens labs treneris, bet Kirovam jau laikam tas neinterese.
Ka ari Kira mak sapist ar daudziem attiecibas, kuri agrak ir stradajusi LHF pasparne... viela pardomam vai Kira nesauj pa daudz par stripu

  +2 [+] [-]

, 2013-01-18 11:45, pirms 11 gadiem
Labs, ar spēcīgiem epitetiem!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:53, pirms 11 gadiem
Labi uzrakstīts,Lipmanam taču ik pa laikam par sevi ir jāatgādina un visbiežāk ar kādu marasmu,kā jau attiecīgajā vecumā pienākas.Es arī ļoti ceru,ka šis ir viņa pēdējais termiņš un pēc tam būs Artūrs Irbe,kurš ir hokejā no A-Z un sakārtos visu to kolhozu,kas ir novests līdz kliņķim.Labi arī teikts par tiem slavas zāles izcilniekiem,it sevišķi Ulmanis,tāds experts hokejā vnk ahujeķ.NOST AR VECAJIEM KRAĶIEM,LV HOKEJAM VAJAG JAUNAS ASINIS

     [+] [-]

, 2013-01-18 11:54, pirms 11 gadiem
Lai, kaads arii nebuutu Lipmans, bet tas ir pilniigi logjiski, kad Cipa tiek atlaists, tad jau arii Nolans vareetu pazinjot: "ai, es te Sabres atkal patreneeshu, buushu uz juuniju vidu Riigaa, un ja kas tad jau sazvaniisimies." Ja reiz peituramies pie domas, kad izlasei treneriem jabuut, 100% koncetreetiem uz darbu izlasee, tad taa arii ir jaabuut. Otkaart, nejau u-20 izlasi, mees te tagad esam savaakushi no "vitenjpiskas" pamatskolas, nacionalaas izlases kandidaatiem, nevajadzeetu buut probleemaam, saprast anglju valodaa, kaadaa "formation" vinjiem ir jaaspeele, un ja kaadu tur ir ekstra jamotivee speleet par savu valsti, tad vienkaarshi taadiem nav ko dariit izlasee. Mees tachu arii katrs esam profesionaalis savaa jomaa, un lai sanjemtu atziniimu - "materiaalu", vai "moraalu", censhamies savu darbu padariit maksimaali labi, un tas pats arii jaizdara hokejistiem, jaiziet laukumaa, un jaacinaas par savu valsti, par saviem liidzjutejiem un arii pashiem par sevi.....

     [+] [-]

, 2013-01-18 18:38, pirms 11 gadiem
Pēc šitā raksta arī izlases spēlētāji vairs nedrīkstēs sniegt Armandam intervijas.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-19 12:06, pirms 11 gadiem
Tieši ta Lipmanis ir kapeiku pisejs pastaties uz viņu un viņa tautību un tas visu izskaidro un viņa eksistēšana LHF prezidenta amata viņš ir tāpēc,ka savu biznesu var kruķīt.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-19 13:14, pirms 11 gadiem
AUns kirovs,un ko no tā vinš iegus ,tg tas mikroklimatu vel vairak pabojās ......

Un slavas zāles iemitnieki

  -3 [+] [-]

, 2013-01-19 15:59, pirms 11 gadiem
te daudzi prata sajukusi! KADU VEL IRBI LHF? to parjenkioto"patriotu" tuvuma pie kaut kadas lemsanas nedrikst laist! vins taks ta uztaisis,ka musu balelinii uz USA temes, lai turienes kosmopolitiskajas ligas speletu bet LV izlasei draudes Sejeja perles piepildisana par "Z" grupu!

  -3 [+] [-]

, 2013-01-20 04:21, pirms 11 gadiem
pitonsxxl rakstīja: Visvairāk žēl Nolana un hokejistus, kas ir situācijas ķīlnieki.
Ja kādreiz Kira likās vēl ciešams tad tagad viņam iestājies vecuma marazms.
Ceru, ka Irbe kādreiz tiks pie teikšanas un sakārtos šo saimniecību un veidos cilvēcīgas attiecības
Pēc šī raksta par lielāku marasmātiķi, nenoliedzot Kirova nopelnus, tomēr izskatās Puče. Un ne jau to "necenzēto" vārdu dēļ, kam te daļa pievērš uzmanību, bet dēļ tā negatīvisma, ko viņš te sludina.
Piemēram, tikpat labi jebkurš varētu pasludināt arī Puči par vienu no, viņa tekstu kopējot, "labākajiem „kapeiku pisējiem”" - tikai žurnālistikas laukā. Ļoti labi raksti mijas ar izbāzeņiem - acīmredzot, "pasūtījumam" tiem, kam patīk tādu ēsmu gremot...
Bet par mēslu briešanu olimpiskajā turnīrā labāk paklusē; ja tev tie mēsli tik ļoti mīļi, tad vai nu pasaki visu, ko zini, bet neskandini tos kā mistisku parādību, ko citi jūt. Ja tā turpināsi, īstos mēslus savārīsi tu un tev līdzīgi domājošie, kam viss pie dir.sas. Vismaz šis raksts man tādu pārliecību rada.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-22 00:42, pirms 11 gadiem
Desmitniekā, Armi!

  -2 [+] [-]

, 2013-02-04 23:25, pirms 11 gadiem
Kira sitads, Kira tads, jau entos gadus visi skandina. Kira pa lielam ir vienigais Latvijaa, kas megina cik nu var to Latvijas hokeju pacelt un glabt!Drastiskas metodes atlaizot neveiksminiekus, piem. U-20treneri, comu Znaroku utt.ta tam jabut,jo nu PAIJAJOT jau rezultatus sporta neiegus!
NOMAINIET KIRU PRET KADU KAS GLAUDIS VISIEM PA SPALVAI, TAD VARESIET LATVIJU SKATITIES B GRUPA SPELEJOT!