Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Sameta naudu, lai izpirktu jaunāko

Sameta naudu, lai izpirktu jaunāko
Piemeta arī Dairis. Bračkam...
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Situācija Dāvja Bertāna lietā apmetusi kārtējo kūleni, kas atšķiras no visiem iepriekšējiem - ar to, ka beidzot ir rezultatīvs. Visticamāk, jau ceturtdien pirms mača Romā latvietis jau iesildīsies kopā ar Ļubļanas komandu.

Situācija, par ko rakstījām pagājušajā trešdienā, atzīmējot jaunākā Bertāna dīkstāves divu mēnešu minijubileju, nozīmīgu pagriezienu piedzīvoja burtiski dažu dienu laikā. Atgādināsim - vēl pirms nedēļas spēlētāja tēvs izteicās, ka risinājumu atstāj LBS izveidotās ekspertu grupas rokās, un ar "Barons" klubu turpmākas sarunas nenotiks. Kā nereti dzīvē notiek - sanāca pilnīgi otrādāk... "Izrunājām visus iespējamos variantus un beigās tika secināts, ka te tomēr būtu jāiet garāks ceļš - juridiski tas tomēr nav tik vienkārši atrisināms. Jā, beigās mums būtu taisnība, taču tas jebkurā gadījumā prasītu laiku līdz pavasarim," konsultācijas par iespējamo atrisinājumu no malas ātri atdūrušās strupceļā, atzīst Dainis Bertāns. Līdz ar to bija skaidrs: vai nu savas domas mainīs "Barons", vai Dāvis par spēlēšanu šosezon var aizmirst.

Jāatzīst, ziņa, ka piepildījies pirmais variants, bija negaidīta. Ilgāk nekā divus mēnešus abu pušu attiecībās nebija pat cerību stariņa uz progresu, bet te - vienā rāvienā viss nokārtots. Trenera atbilde uz jautājumu, kas tik pēkšņi mainījās, skan īsi un lakoniski: "Ivo [Zonne, kluba prezidents] nosauca konkrētu ciparu. Tas arī viss." Tas nozīmē - ja klubs skaidrus nosacījumus būtu pateicis jau novembrī, lieta būtu nokārtota jau tobrīd, un visi būtu iztikuši bez šīs divus mēnešus ilgušās muļļāšanās? "Bet protams. Taču man grūti pateikt, kādas ir [visu iesaistīto pušu] savstarpējās attiecības, un kādas vēlmes un ambīcijas aiz tā visa stāvēja," Bertāns ļauj noprast, ka ne bez pamata bija versijas par zemūdens akmeņiem, kas dažu rosināja nepavisam nesteigties ar ātrākā risinājuma atrašanu. Taču - bez netīrās veļas arī šoreiz. "Neesmu iedziļinājies visā tajā virtuvē - cik tā netīra, taču esmu pārliecināts - laiks visu noliks savās vietās. Katrs beigās saņems, ko pelnījis. Godīgi sakot, es pat īpaši nevainoju "Baronu". Ivo ir biznesmenis - viņš mācēja paņemt to, ko varbūt cits nemācētu. Viņa rokās bija kārtis un viņš ar tām spēlēja. Cita lieta, ka bija vienošanās ar aģentūru, ka ar līgumu līdz sezonas beigām Dāvis nesaistīsies." Cik samaksāts, Bertāns neatklāj, taču nenoliedz versiju, ka atdevis naudu, kas bija atlikta operācijai. "Mēs ar Dairi sametāmies. Man bija mazliet iekrāts, un arī viņš varēja piemest... Nebija jau izvēles. Lai vai kā, šobrīd Dāvis ir brīvs un varēs spēlēt."

Ar spēlēšanu gan vēl nāksies maķenīt paciesties, jo nākamais mačs Ļubļanas "Olimpijas" fārmklubam "TTHcast Mercator", kas līdz pavasarim būs Dāvja pamatdarbavieta, tagad paredzēts tikai 29.janvārī, taču, ja laikā izdosies nokārtot visas formalitātes ar brīvlaišanas vēstuli, jau rīt 18 gadus vecais uzbrucējs varētu pievienoties Ļubļanas komandai ceļā uz Romu - tur "Olimpija" ceturtdienas vakarā uzsāks Eirolīgas "Top-16" turnīru, tiekoties ar vietējo "Lottomatica". Pēdējā saruna ar treneri bijusi tāda, ka vieta divpadsmitniekā Dāvim būs uz visiem Eirolīgas mačiem, stāsta tēvs. "Patlaban viņš intensīvi trenējas kopā ar lielo komandu, un viss izskatās labi." Latvietis Eirolīgā - nu jau būs pagājuši gandrīz pieci gadi, kopš par šādu vārdu salikumu jau bijām piemirsuši. Interesanti, ka arī toreiz, 2006. gada 9. februārī, laukumā tikās "Olimpija" un itāļu komanda - Trevizo "Benetton", kuras rindās gandrīz pilnu puslaiku laukumā pavadīja tobrīd 19 gadus vecais Ernests Kalve. Bertānam savas minūtes vēl jānopelna. Taču tagad vismaz būs tāda iespēja.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-18 13:44, pirms 13 gadiem
Nu re - visi ir apmierināti.
Gan jau arī, ka no sākuma varēja vienoties par konkrētu naudas summu, tikai gribēja lauzt līgumu bez vai ar simbolisku maksu.

  -3 [+] [-]

, 2011-01-18 13:46, pirms 13 gadiem
Tikai Bertāns, tikai Dinamo!

  +2 [+] [-]

, 2011-01-18 14:02, pirms 13 gadiem
Cik samaksāts, Bertāns neatklāj, taču nenoliedz - atdevis naudu, kas bija atlikta operācijai ы!

  +1 [+] [-]

, 2011-01-18 14:33, pirms 13 gadiem
groziet kaa gribiet Barons ir un bus pretigaaka komanda(funkcionaru un saimnieku sakara)latvija.Jacer ka jaunie pirms pievienosanas Baronam apdomas 3x vai tam ir jeega

  +7 [+] [-]

, 2011-01-18 14:40, pirms 13 gadiem
Biznes... Visa pasaule uz to vien turās..

     [+] [-]

, 2011-01-18 15:11, pirms 13 gadiem
Mācība jaunajiem čaļiem,desmit reizes apdomājat,pirms vispār sākat runas ar barona funkcionāriem!!!

  -3 [+] [-]

, 2011-01-18 15:12, pirms 13 gadiem
rainmaker rakstīja: groziet kaa gribiet Barons ir un bus pretigaaka komanda(funkcionaru un saimnieku sakara)latvija.Jacer ka jaunie pirms pievienosanas Baronam apdomas 3x vai tam ir jeega
Ventspils visforšākā, smukākā?

  +3 [+] [-]

, 2011-01-18 15:19, pirms 13 gadiem
Nevainojiet Baronu.
Bertāniem mūžīgi kaut kādas problēmas sanāk.
Izskatās tādēļ, ka vnk negrib maksāt. Nevienam. Neko.
Dzīvē tā nemēdz būt....diemžēl...

  +7 [+] [-]

, 2011-01-18 15:29, pirms 13 gadiem
viltnieks.com rakstīja: Mācība jaunajiem čaļiem,desmit reizes apdomājat,pirms vispār sākat runas ar barona funkcionāriem!!!
Drīzāk, gan tautai jāmācās beidzot lasīt ko paraksta, un ne jau sportā tas vien jāievēro.

  +8 [+] [-]

, 2011-01-18 15:33, pirms 13 gadiem
Cepuri nost vecajam un Dairim, ka sameta nauda, tiešām cēls žets, bet nesodīsim arī Zonni. Paši bija vainīgi, ka ticēja vārdiem, kas nebija uzlikti uz papīra, saistības ir saistības un tās ir jāpilda jebkurā tiesiskā valstī un kā pareizi Dainis pateica Zone ir biznesmenis un viņam bija ņuhs, ka tur var kaut ko izcelt.
Morāle jaunajiem džekiem, pirms liec parakstu uz līguma paskaties, kas tajā ir rakstīts līdz galam nevis tikai uz algas cipariņiem. Par visu dzīvē ir jāmaksā un neko mūsdienās nedod par velti, izņemot sieru peļu slazdā un ātri nopelnīt var tikai lauku zaļumballē!

  +4 [+] [-]

, 2011-01-18 15:35, pirms 13 gadiem
belluschi rakstīja: Cepuri nost vecajam un Dairim, ka sameta nauda, tiešām cēls žets, bet nesodīsim arī Zonni. Paši bija vainīgi, ka ticēja vārdiem, kas nebija uzlikti uz papīra, saistības ir saistības un tās ir jāpilda jebkurā tiesiskā valstī un kā pareizi Dainis pateica Zone ir biznesmenis un viņam bija ņuhs, ka tur var kaut ko izcelt.
Morāle jaunajiem džekiem, pirms liec parakstu uz līguma paskaties, kas tajā ir rakstīts līdz galam nevis tikai uz algas cipariņiem. Par visu dzīvē ir jāmaksā un neko mūsdienās nedod par velti, izņemot sieru peļu slazdā un ātri nopelnīt var tikai lauku zaļumballē!
Priekš sava dēla vai bračkas tas ir nevis cēls žests, bet norma

  -1 [+] [-]

, 2011-01-18 15:38, pirms 13 gadiem
hantele rakstīja: Cik samaksāts, Bertāns neatklāj, taču nenoliedz - atdevis naudu, kas bija atlikta operācijai ы!
runā, ka bijušas pāris štukas.

  -3 [+] [-]

, 2011-01-18 16:32, pirms 13 gadiem
NIPEM rakstīja: Ventspils visforšākā, smukākā?
nav tadas visforsakas utt...bet Barons vnk mak cakaret dzivi daudziem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-01-18 17:40, pirms 13 gadiem
Kaut kā Bertāniem visu laiku tā sanāk, paraksta ar visiem līgumus, grib tikt pie kāposta, tad, kad parādās kas labāks - mēģina notīties. Protams, visā vainojot citus, tur zemūdens akmeņi, citur netīrā veļa vainīga.
Bija jau skaidrs, ka tiks meklēta komanda ārzemēs, bet līgumu ar Baronu vajadzēja parakstīt... Noteikti, ka šiem tāpat vien vajadzēja spēlētāju uz 1/2 sezonu. Jau tas vien, ka sencis paraksta līgumu ar mērķi, ka pēc dēla pilngadības varēs pie juristiem piestaigāt, parāda attieksmi.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-18 18:27, pirms 13 gadiem
neesmu lietas kursā - kādai operācijai tā nauda bija atlikta?

  -3 [+] [-]

, 2011-01-18 18:46, pirms 13 gadiem
"Ivo [Zonne, kluba prezidents] nosauca konkrētu ciparu.

Nebrīnos, ja pats savu mati notirgotu. divreiz!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-18 21:39, pirms 13 gadiem
Wheee, Basketbols

     [+] [-]

, 2011-01-19 12:31, pirms 13 gadiem
Vai kads var paskaidrot basketbola virtuvi, kadel Bertaniem jasametas, ja Olimpija taisas uz Daavi pelnit, tad viniem ari vajadzeja izpirkt?!

  +3 [+] [-]

, 2011-01-19 12:48, pirms 13 gadiem
ibiorioXXX rakstīja: Vai kads var paskaidrot basketbola virtuvi, kadel Bertaniem jasametas, ja Olimpija taisas uz Daavi pelnit, tad viniem ari vajadzeja izpirkt?!
Un Tu tici visam rakstītajam, proti, tam, ka Bertāni tur diži sametās? Operācijai atliktā nauda, brāļa nesavtīgais žests, bla bla bla...
Te komentāros daži pīkstēja, cik Barons slikts un savtīgs. Ieteiktu tiem īgņām palasīt LBL nolikumu, kur melns uz balta rakstīts - lai spēlētājs saņemtu licenci spēlēšanai LBL, viņam ir jābūt līgumam ar klubu. Neviens nespieda Dāvi (vai viņa fāteri) parakstīt līgumu ar Baronu. Viņi taču varēja jau vasarā (kad faktiski arī vienojās ar Olimpiju) pateikt - Dāvis Baronā nespēlēs, sagaidīs pilngadību vienīgi trenējoties un novembrī (pēc Dāvja pilngadības sasniegšanas) parakstīs līgumu ar Olimpiju un dosies prom. Kāpēc viņi to nedarīja? Pavisam vienkārši - jo bija jau līgums ar BAA Rīga, kur citastarpā bija vienošanās, ka turpmāko Dāvja darbavietu nosaka tieši BAA Rīga. Godīgi vai nē, bet atkal jau - Bertāni šo līgumu bija parakstījuši. Un, starp citu, kad pavasarī bija iespēja to lauzt (sāga ar vidējo Bertānu un Strēlnieku), tas nezkādēļ no Bertānu puses netika izdarīts. Laikam jau tāpēc, ka kaut kāds labums atleca no sadarbības ar BAA.
Tā, ka padomājiet divreiz, kurš šajā situācijā ir lielākais uzmetējs.
Un par to "samesto" naudu - nez kamdēļ man ir lielas aizdomas, ka tas ir Olimpijas samaksātais piķis, kuru viņi vai nu iedeva tagad, vai jau vasarā, kad mutiski vienojās ar Bertāniem. Jo šī ģimene, it īpaši tās galva Dainis, ir ļoooti kāri uz naudu

     [+] [-]

, 2011-01-19 14:05, pirms 13 gadiem
Zhigalo rakstīja: Un Tu tici visam rakstītajam, proti, tam, ka Bertāni tur diži sametās? Operācijai atliktā nauda, brāļa nesavtīgais žests, bla bla bla...
Te komentāros daži pīkstēja, cik Barons slikts un savtīgs. Ieteiktu tiem īgņām palasīt LBL nolikumu, kur melns uz balta rakstīts - lai spēlētājs saņemtu licenci spēlēšanai LBL, viņam ir jābūt līgumam ar klubu. Neviens nespieda Dāvi (vai viņa fāteri) parakstīt līgumu ar Baronu. Viņi taču varēja jau vasarā (kad faktiski arī vienojās ar Olimpiju) pateikt - Dāvis Baronā nespēlēs, sagaidīs pilngadību vienīgi trenējoties un novembrī (pēc Dāvja pilngadības sasniegšanas) parakstīs līgumu ar Olimpiju un dosies prom. Kāpēc viņi to nedarīja? Pavisam vienkārši - jo bija jau līgums ar BAA Rīga, kur citastarpā bija vienošanās, ka turpmāko Dāvja darbavietu nosaka tieši BAA Rīga. Godīgi vai nē, bet atkal jau - Bertāni šo līgumu bija parakstījuši. Un, starp citu, kad pavasarī bija iespēja to lauzt (sāga ar vidējo Bertānu un Strēlnieku), tas nezkādēļ no Bertānu puses netika izdarīts. Laikam jau tāpēc, ka kaut kāds labums atleca no sadarbības ar BAA.
Tā, ka padomājiet divreiz, kurš šajā situācijā ir lielākais uzmetējs.
Un par to "samesto" naudu - nez kamdēļ man ir lielas aizdomas, ka tas ir Olimpijas samaksātais piķis, kuru viņi vai nu iedeva tagad, vai jau vasarā, kad mutiski vienojās ar Bertāniem. Jo šī ģimene, it īpaši tās galva Dainis, ir ļoooti kāri uz naudu
PS. Arī līgumus var noslēgt dažādus. Tajā skaitā ar nosacījumu, ka klubs bez maksas uzreiz atbrīvo spēlētāju, ja citas valsts klubs piedāvā spēlētājam pāriet uz turieni. Varēja tādu iekļaut, ja līguma slēgšanas vienīgais iemesls bija licenzes saņemšana dalībai LBL.

     [+] [-]

, 2011-01-19 17:42, pirms 13 gadiem
KristsT rakstīja: PS. Arī līgumus var noslēgt dažādus. Tajā skaitā ar nosacījumu, ka klubs bez maksas uzreiz atbrīvo spēlētāju, ja citas valsts klubs piedāvā spēlētājam pāriet uz turieni. Varēja tādu iekļaut, ja līguma slēgšanas vienīgais iemesls bija licenzes saņemšana dalībai LBL.
Jā, var. Bet šaubos, ka Barons piekristu. Jo kamdēļ viņiem būt labdariem, kuri iespēlē spēlētāju, bet tas pēc mēneša paceļ cepuri un ir prom?

     [+] [-]

, 2011-01-20 14:25, pirms 13 gadiem
Zhigalo rakstīja: Jā, var. Bet šaubos, ka Barons piekristu. Jo kamdēļ viņiem būt labdariem, kuri iespēlē spēlētāju, bet tas pēc mēneša paceļ cepuri un ir prom?
Nu tieši tā. To es vienkārši pieminēju tāpēc, ka iet runa, ka ir pastāvējusi kaut kāda mutiska vienošanās... Ja tāda bija, kur bija problēma to noformēt līgumā? Drīzāk jau tāda nebija un vienkārši sākās Bertānu kampaņa, tjipa talanta čakarētāji utt.

     [+] [-]

, 2011-01-21 22:04, pirms 13 gadiem
kosharka rakstīja: runā, ka bijušas pāris štukas.
Klīst runas par djesjatku. Bet basītī tā pat tagad ir smiekla nauda (nesen arī Raitim Grafam maksāja 12 tk Ls mēnesī +prēmijas)