Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Par klauniem

Par klauniem
FK "Ventspils" galvenais treneris Sergejs Podpalijs šosezon no virslīgas komandu treneriem tiesnešus kritizējis visbiežāk. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

FK "Ventspils" galvenais treneris Sergejs Podpalijs šosezon par tiesnešu kritizēšanu jau vairākas reizes bijis uz Latvijas Futbola federācijas "sodīto sola". Turklāt, laikam ejot, krievu treneris kļūst arvien oriģinālāks - te pusstundu gaida galveno tiesnesi pēc spēles pie ģērbtuvēm, lai izrunātos, te vienkārši nosauc par klaunu. Laikam jau skaidrs, no kurienes tam visam kājas aug.

Tikai nepārprotiet! Tas nenozīmē, ka pēc virslīgas līderu spēles sestdien Ventspilī biju vienisprātis, ka galvenais tienesis Andrejs Sipailo notiesāja savu labāko spēli karjerā. Tā nebija. Taču tā droši vien nebija arī sliktākā spēle. Ja runājam par Podpalija izteikto kritiku, gribētu piebilst, ka liepājniekiem pēc šā mačā varēja būt tikpat daudz jautājumu. Piemēram, epizodē, kad uzbrucējs Jurģis Kalns netālu no soda laukuma apspēlēja aizsargu Igoru Savčenkovu, un varēja izskriet pret vārtsargu, ja vien nebūtu nogāzts. Tādā veidā tika "norauts" bīstams uzbrukumu, un Savčenkovam bija jāpiešķir dzeltenā kartīte, taču tas netika darīts. "Liepājas metalurgam" varētu būt pretenzijas arī par epizodi 1. puslaika beigās, kad ventspilnieki pārkāpa noteikumus, taču liepājnieki saglabāja bumbu un devās ātrā pretuzbrukumā. Tad to negaidīti apturēja Sipailo svilpe. Viņš to darīja, lai ventspilniekam Eduardam Suhanovam parādīto dzelteno kartīti. Bet kāpēc bija jāpārtrauc uzbrukums? Kartīti taču varēja (un vajadzēja) parādīt pēc šā uzbrukuma beigām!

Tāpēc vairāk šķiet, ka Podpalijs sestdien mazliet ar emocijām pāršāva pāri strīpai, ja vien FK "Ventspils" trenerim nav zināms vēl kaut kas vairāk... Ja par šo aspektu, diemžēl neformālās sarunās no vairāku klubu pārstāvjiem šosezon dzirdētas aizdomas, ka ne visi tiesneši šogad virslīgā "spēlē tīru spēli". Zinot, ka lai novestu šīs aizdomas līdz stingriem pierādījumiem ar visām no tā izrietošajām sekām, garš ceļš ejams, tās biežāk paliek kuluāros. Podpalijs šoreiz nolēma runāt. Viņam šķita, ka Sipailo komandu gremdēja, nevis bija neitrāls. Taču vienmēr jau var atrast tādus, kuri domās citādāk. Futbols ir subjektīvs.

Vienam gan Podpalija teiktajā piekrītu - kāda velna pēc tik izšķirošam mačam vajadzēja nozīmēt galveno tiesnesi no Daugavpils, ja zinām, ka arī šās pilsētas komanda "Daugava" sitas par medaļām un ir nopietna Kurzemes flagmaņu konkurente? Pat, ja Sipailo tiesāja pēc vislabākās sirdsapziņas, no dažādām runām viņam tāpat nebūtu lemts aizbēgt, jo klubam viņš tomēr ir ļoti tuvu stāvošs cilvēks. Sipailo ir bērnu futbola centra "Daugava" izpilddirektors. Formāli viens ir SIA, otrs - nav, bet zinot abu vēsturi, tās ir formālas detaļas.

Manuprāt, asā Podpalija kritika bija neapdomīgs solis, kas ne tikai grauj paša tēlu, bet veicina nervozitāti komandā. Ne visi futbolisti tajā ir tik nobrieduši un prot to visu laist gar ausīm. Kuram gan patīk sajūta, ja kāds ir pret tevi. Jaunajiem galvās tas var nospēlēt zināmu lomu, var piezagties neticība, vai zelts būs pa spēkam. Cīņā par to svarīga ir katra nianse.

Un, ja runājam par tiesnešu kritiku, atliek palasīt, kā krievu treneri šajā ziņā uzvedas Krievijas 1. līgā. Tur preses konferences biežāk sākas un beidzas ar viedokļiem, cik slikti strādājuši tiesneši, nevis tiek runāts par pašu futbolu. Arī Podpalijs savulaik strādājis 1. līgā...

P.S. Ja Podpalijs bija tik pārliecināts, ka ne visas dzeltenās kartītes piešķirtas pamatoti, kāpēc neiesniedza protestu?

     [+] [-]

, 2011-10-17 17:49, pirms 13 gadiem
Kas labāk, pieklājīgas frāzes vai kulturāli - nekulturāls tiesnešu vērtējums?
Kuru viedokli lasītāji lasīs vairāk?

  +1 [+] [-]

, 2011-10-17 20:00, pirms 13 gadiem
Vispār jau tieši pie formas kā viņš izteica viedokli (Podpalijs)... viņš varētu apelēt. Ja vien viņam pašam to vajag... Neko rupju viņš nepateica.

Ja LFF to uzskata par rupju izteikumu, tad cirka māksliniekiem jāraksta iesniegums tiesā pret LFF.

  -1 [+] [-]

, 2011-10-17 21:29, pirms 13 gadiem
Ilvar... malacis, ka beidzot esi redzējis kādu Virslīgas spēli. apsveicu! bet pastaigā biežāk, tad tev vairāk rakstāmā būs...

otrs - kāpēc neko nesaki par to, ka Daugavas/Skonto spēli rīdzinieks tiesāja? m?

ja ir kas sakāms tad dari lietas labā kaut ko. nevis tukšu gaisu te jauc. Pareizi jau pateici, ka subjektīvs vien ir tas futbols.. tikai aizmirsi vēl piebilst, par ko tu fano.....

un cik sen Ilvars bija Daugavpilī? vai runāji ar "iesaistītajām" pusēm? tur tā lieta, ka viegli sēdēt kabinetā vai mājās un gudruļot, nenesot nekādu atbildību... aizbrauc vienmēt un saņemies normālu reportāžu iztaisīt!!! bet zinot kā, Ilvar, tevi Skredelis "izģērba"... labāk maini profesiju.

pēdējie 3 mēneši, tev, Ilvar.. SA+ ir vienas haltūras

     [+] [-]

, 2011-10-17 21:56, pirms 13 gadiem
Par Skredeli - kaa naglai uz galvas. Taa bija lielaa zhurnaalista veiksme, bet I.K. sho iespeeju izniekoja veejaa!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-17 23:50, pirms 13 gadiem
ko jus te rejat uz Ilvaru , kadas halturas??? jauns chalis censhas, darbojas, raksta , analizee, a jus strebelejat alinju un parunajat tos kuri kaut ko dara. nez vai jus sava profesijaa esat tadi grandi kaa sheit sevi pasniedzat.