Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Piecas intrigas

Piecas intrigas
Ja "Real" sezona neizdosies, tad vispirms vainoti tiks Gerets Beils un kluba prezidents Florentino Peress.
Foto:Oscar Gonzalez/NUR PHOTO/SIPA/Scanpix

Daudzām sievietēm visā Eiropā uz šo turnīru ir palicis aizvainojums – spēles nereti iekrīt arī 14. februāra vakaros...Lai ko arī neteiktu par pašmāju futbola popularitāti Latvijā, UEFA Čempionu līga allaž ir bijis pierādījums tam, ka Latvijā futbolu ļoti mīl. Ar piebildi – augstākā līmeņa futbolu. Jau šovakar atkal lielais futbols, attiecības sākot skaidrot pirmajiem Eiropas troņa tīkotājiem. Par kārtslēkšanu, linča tiesu, otrā tempa ierāvienu un vēl šo to – sezonas priekšvakarā.

Kārtslēkšana bavāriešu gaumē

Minhenes „Bayern” aizvadītajā sezonā bija žilbinoši, ko pierāda ne tikai pārliecinošais sniegums laukumā, bet arī trofeju skapis, kam kopš pavasara beigām nu ir jātiek galā ar daudz lielāku smagumu. Starpsezonā komandu ir piemeklējušas diezgan ievērojamas pārmaiņas: kā galvenais treneris darbu beidzot ir uzsācis Pepe Gvardiola, sastāvu ir papildinājuši tādi spēlētāji kā Mario Gece un Tjagu Alkantara, bet prom ir devies Mario Gomess, kurš vēl pirms divām sezonām Čempionu līgā pretinieku vārtsargus sarūgtināja 12 reizes. Šo sezonu „Bayern” nav sākuši tik pārliecinoši kā iepriekšējo, ko varētu skaidrot ar adaptācijas laiku (pārmaiņu nav daudz, taču būtiskas), taču bavārieši arī šosezon pelnīti ir uzskatāmi par galvenajiem favorītiem uz titula nosargāšanu. Turnīra senajā vēsturē (šī būs 59. sezona) ir 13 gadījumu, kad čempioniem izdodas savu titulu aizstāvēt arī nākamajā sezonā. Jups Heinkess, Gvardiolas priekštecis, latiņu kataloņu trenerim ir pacēlis ar Bubkas vērienu...

Tandēmi un ambīcijas

Krištianu Ronaldu un Gerets Beils Madrides „Real” formās. Lionels Mesi un Neimārs „Barcelona” krāsās. Šī vasara bija zīmīga ar to, ka tās laikā dzima uzreiz divi futbola superzvaigžņu tandēmi, cits par citu draudīgāks un, jā – arī dārgāks. Velsas jaunais 11. numurs (tiesa gan, vēl daudz pudu sāls jāapēd, lai panāktu slaveno priekšteci un elku...) ir kļuvis par dārgāko spēlētāju futbola vēsturē un jau paguvis visnotaļ veiksmīgi pierakstīties Madridē, to pašu var teikt arī par Neimāru Barselonā, kurš ar katru spēli izskatās arvien pārliecinošāk. Šo divu spēlētāju savienības un šīs divas komandas kā tādas gādās par intrigu visas sezonas garumā. Madrides „Real” Čempionu līgā nav uzvarējuši kopš 2002. gada, līdz ar to katrs drūmais pavasaris kremt arvien vairāk un vairāk. Ja komandai neveiksies, tad, gribot negribot skatieni tiks pavērsti arī Beila virzienā. Ne velti Maikls Ouvens jau puisi brīdināja – anglis pirmajā (vienīgajā) sezonā Madridē iedzīvojās depresijā... „Barcelona” ar tituliem pēdējo 10 gadu laikā ir gājis itin raiti, taču seksuāla rakstura kriminālnoziegums, par kuru pērn tā arī nesodīti palika Minhenes „Bayern” futbolisti, varētu mums jau pavasarī sagādāt kādu linča tiesu.

„Manchester City” trešais piegājiens

Pirmajā sezonā to varēja saprast un piedot, otrajā tā jau bija izgāšanās. Stāsts ir par ambiciozo „Manchester City” un viņu trešo sezonu UEFA Čempionu līgas apritē kopš šeihu ēras sākuma. Iepriekšējos divos piegājienos Mančestras klubs tika ielozēti „nāves grupā”, no kuras āra tā arī netika. Šogad skats uz dzīvi mazliet rožaināks, taču tikai mazliet. Gan jau Maskavas CSKA ar Cauņu ierindā Džo Hārtu padrebinās. Par „Bayern” komentāri lieki, bet čehu „Plzen” acīmredzot šajā grupā būs pastarīši, taču noteikti priecāsies par iespēju savā klētī uzņemt smalkos ciemiņus. „Manchester City” Manuela Pelegrīni vadībā sajūsmas spiedzienus pagaidām neizraisa, taču jāatzīmē – čīlieties ir treneris, kurš labi darbojas ilgtermiņā, taču līdz šim viņam ir slikti veicies ar zvaigžņu plejādes dīdīšanu Madrides „Real”. Ja kluba vadība neākstīsies, tad Pelegrīni līdz pavasarim jau varētu būt paspējis izveidot kaut ko interesantu. Intriga Nr.3 – vai sezona Nr.3 būs kaut nedaudz sekmīga premjerlīgas vicečempioniem?

Kurš izdzīvos „nāves grupā”?

Ja man kāds prasa, tad saku – šoreiz galvenā balva tradicionālajā nominācijā „nāves grupa” pienākas F grupai, kur sīvi spēkoties grasās aizvadītās sezonas trīs žuburu vicečempioni Dortmundes „Borussia”, Londonas „Arsenal” ar mūža pirkumu Mesutu Ezilu, „Napoli” ar Rafaelu Benitesu un Gonsalu Igvainu, kā arī franču „Marseille”, kam pat gribas atvēlēt pastarīšu lomu. „Borussia” pagaidām izskatās ļoti labi, pat neskatoties uz Mario Geces zaudējumu. Klubs stabils, lielās ar peļņu un pērk labus, turklāt jaunus spēlētājus, kam vēl ir plašas iespējas progresam. Starp citu, pērn pirms sezonas ļoti drosmīgi prognozēju, ka Dortmundes lepnums sasniegs vismaz pusfinālu. Arī šogad prognoze tāda pati. „Arsenal” sezonu ir iesākuši ļoti labi un, paredzams, ka Ezila ierašanās būs gan emocionāls lādiņš (sak, beidzot par lielu nauduir iegādāts, nevis pārdots spēlētājs), gan praktisks pienesums rezultāta veidošanā. Viens no radošākajiem mūsdienu futbola prātiem funkcionāli un taktiski labi sagatavotā komandā – tur kaut kam ir jābūt...Tikmēr „Napoli” jaunā trenera ierašanās ir gājusi roku rokā ar Raula Albiola, Pepes Reinas un arī Gonsalo Igvaina ierašanos. Klāt pieliekot Hamšīku, Inleru, Madžio un citas vērtības, sanāk ļoti solīda kompānija. Tiesa, jau bez Edinsona Kavani...Ja reiz jau prognozēju, ka „Borussia” no grupas izkļūs, tad otro vakanci šoreiz atvēlēšu lielgabalniekiem no Londonas.

Otrais temps

Vēlos izcelt trīs komandas, kuras pie favorītu augstākā plaukta („Bayern”, „Real”, „Barcelona”), iespējams, daudzi nepieskaita, taču kā otrie tempi šie klubi varētu būt bīstami. Turīnas „Juventus” ir komanda, kas ir iemantojusi stabilitāti un, ja vēl paspers solīti uz priekšu savā evolūcijā, noteikti šosezon varētu tikt tālu arī Čempionu līgā. Aizvadītajā sezonā tika sasniegts ¼ fināls un uzkāpts uz „Bayern” mīnas, bet šī varētu būt „Juventus” sezona. Skaties, kurā pozīcijā gribi, vieni vienīgi meistari un viņu ne mazāk meistarīgie dublieri. Izcili nokomplektēts sastāvs! Kā nākamie minami ir Londonas „Chelsea”, kas Mourinju vadībā šosezon varētu atkal trokšņot. Viljans, Širle, Eto’o, de Bruine, van Ginkels – ļoti solīdi un interesanti papildinājumi. Premjerlīgas sezonas sākums ir viesis cerību, ka „Chelsea” spēlē atkal varētu iezagties stabilitāte kā spēlē, tā rezultātos. Un tas vairs nebūs daudzu nicinātais futbols, kas atnesa klubam uzvaru 2012. gada Čempionu līgas turnīrā Roberto di Mateo vadībā. Kā trešā komanda jāizceļ PSG – jau iepriekšējā sezonā franču bagātnieki lika nopietni pasvīst „Barcelona” ¼ fināla fāzē, šosezon PSG varētu spert vismaz vienu solīti uz priekšu. Sastāvs, protams, iespaidīgs, tāpat arī jaunais galvenais treneris Lorāns Blāns varētu izrādīties pilnā loze.

  +3 [+] [-]

, 2013-09-17 11:27, pirms 11 gadiem
Es pie iespejamajiem parsteigumiem vel pieliktu Atletico Madrid.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-17 11:29, pirms 11 gadiem
prieks lasīt

  +2 [+] [-]

, 2013-09-17 11:32, pirms 11 gadiem
Solās būt ļoti interesanti.