Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Šindela rēgs klīst...

Šindela rēgs klīst...
Prieks, ka latvieši izmanto savas iespējas, ja tādas tiek dotas... Tiesa, ķīmijas stunda turpinās.

Foto:rd.co

Rīgas „Dinamo” uzvara pār Novokuzņecku paliks atmiņā kā eksperimentu vakars, kas beidzās laimīgi, bet izskatījās štruntīgi. Treneru kolektīvs pēc dīvainās sestdienas turpinās raustīt sastāvu, jo nav atbilžu uz daudziem jautājumiem...

Grūti spriest, kā šī komanda, kurai bija samainīts viss, ko varēja izdarīt, izskatītos, piemēram, uz Maskavas „Dinamo” vai Čeļabinskas „Traktor” fona, bet fakts paliek zināšanai – Novokuzņeckas „Metalurgs” bija viens no tiem pretiniekiem, kas varēja atļaut un piedot šādus izmisuma uzplūdus. Viņi vēl starpsezonā nezināja, vai vispār paliks KHL – tik bēdīgas bija krievu kluba naudas lietas. Arī tagad viņu kopējais budžets ir vismaz savas divas reizes mazāks kā Rīgai un tādā vīzē sastāvā parādās nevis rūdīti vilki, bet gan jauni kucēni. Protams, ka šādi apstākļi un „Dinamo” treneru plašais pārmaiņu vēriens, pēc satura un kvalitātes šo vakaru ielika pārbaudes spēļu kārtā – neko vairāk nevarēja vēlēties. Tātad, kādi bija akcenti:

1.maiņa: Karsums – Džonsons – Žirū. Acīmredzot, tika domāts par AHL bombardiera pielietojumu – Žirū ar katru dienu, ko pavada Rīgā, vairāk pietuvojas tā sauktajam „Šindela sarakstam”. Sestdiena parādīja, ka ķīmija starp esošajiem neveidojas – Aleksandrs it kā ir klāt, kad briest izdevības pie pretinieka vārtiem, taču nevar teikt, ka viņam nepaveicās. Viņš pagaidām ir pazudis starp Amerikas un Eiropas laukumiem...
2.maiņa: Šremps – Džeriņš – Meija. Abiem latviešiem šajā mačā tika atvēlēts lielāks spēles laiks, nekā viņi raduši iepriekš. Arī skaitliskais vairākums. Viņi attaisnoja to pilnībā, bet Šrempu ieraudzījām malējā uzbrucēja ādā pavisam citā – labākā – paskatā. Šī maiņa veidoja spēles garu un noteica arī galarezultātu.
3. maiņa: Bukarts – Lipsbergs – Indrašis. Tas, ka spēles pēdējā daļā viņus nolika rezervē, lielā mērā arī sniedz atbildi – ko viņi paveica. Lai gan sākumā ar enerģijas batoniņiem azotē viļņus radīja. Tomēr kopumā šo virknējuma modeli var izsviest miskastē. Grūti iztēloties, kāda šajā komandā paliek Bukarta loma – vai tiešām sūtīs uz Liepāju?
4. maiņa: Ivanāns – Bičevskis – Skvorcovs. Kamēr citi vēl tikai iespēlējās un meklēja sadarbības jaunajos apstākļos, šie jau skrēja. Tas noteikti bija centra Bičevska nopelns, kas spēj pozicionālā spēlē savilkt maiņu kulakā. Acīmredzot, ka ceturtā maiņa un tās uzdevumi ir Ivanāna loģiskākais pielietojums, ko varēja prognozēt vēl pavasarī.

Tiktāl sausais atlikums. Viena maiņa no jaunradītajām uzziedēja (Džeriņš), viena bija nekāda (Lipsbergs), viena mocījās (Džonsons), viena izpildīja uzdevumu (Bičevskis). Kas notiks tālāk? Eksperimenti turpināsies. Iespējams, ka brīdī, kad lasīsiet šīs rindas, „Dinamo” jau būs vienojies ar Kasparu Daugaviņu par viņa klātbūtni NHL lokauta laikā. Interesanti, ka Rīgas kluba menedžmentā (nejaukt ar treneru sastāvu) nebūt nav vienprātība par Berģu indiāņa piesaisti – nopietni ticis izskatīts pat variants „kam mums viņš ir vajadzīgs”... Tas labs akcents, jo šī sastāva komplektācijā šādu jautājumu komandas vadība tik pat kā neuzdeva – nu, vismaz piesaistīto leģionāru sakarā tā bija. Tagad Daugaviņa sakarā uzdod. Lai gan nomināli Kasparu NHL kontekstā varam uzskatīt par tādu pašu laika nositēju (labā nozīmē) kā Raiti – starp abiem ir liela atšķirība. Jau treniņu procesā, kurā Daugaviņš tika iesaistīts, viņš izcēlās uz radošāko uzbrucēju fona, turklāt, neaizmirstam – Otavā viņu ļoti lietderīgi izmantoja mazākumā. Par varēšanu uzbrukumā, neaizrausimies ar sapņu pils būvniecību – tur Kaspars nekādu Lauri Dārziņu vai Miķeli Rēdlihu nenotēlos. Un tomēr – vajadzīgs viņš ir, jo Rīgai šobrīd vienkārši vajag labus hokejistus. Gan sastāva dziļumam, gan vilkmei ap iztēlotajiem zvaigžņu piegādātājiem a’la Žirū... Tas nozīmē, ka pirmdienas vakaru atkal sagaidīsim ar citu kārtainās mīklas recepti. Nu, apmēram šādu:

1.maiņa: Karsums – Džonsons – Indrašis. Skaidrs, ka Miku ir jāceļ atpakaļ, jo tur viņu redzēja, tur viņš gana sakarīgi burzījās.
2. maiņa: Šremps – Džeriņš – Meija. Vienu spēli nospēlēja, jāļauj vēl. Ja tā bija tikai viena vakara brigāde, tad žēl, bet – puikām ir iespēja pierādīt pretējo. Ka viņi vienkārši tā prot...
3.maiņa: Ņiživijs – Daugaviņš – Žirū. Ja kanādietis nespēj atklāt savu snaipera talantu arī šādā komplektā, tad gan nevajadzētu viņu ilgāk mocīt.
4.maiņa: Ivanāns – Bičevskis – Biezais. Kā ceturtie viņi atstrādā labi, bet – tikai kā ceturtie.

Vai blakus Daugaviņam Rīgā var parādīties vēl kāds NHL spēlētājs, kamēr viņā krastā lokauts? Labs jautājums. Teorētiski var, bet tas tādā gadījumā būs saistīts nevis ar mērķi – kas mums vajadzīgs? – bet gan ar konkrētā spēlētāja aģenta izveicību. „Dinamo” menedžments šobrīd spēlētāju tirgū ir tuvāk šai pēdējai pavadai – diemžēl. Ja būtu mazliet vairāk hokeja cilvēku ap galdu, tad šajā iespējā (lokauts) varētu tikt saskatīts racionāls grauds, bet – tādu tur nav. Opuļskis? Mārupē viņš labi izskatās... Šajās domāšanas un izpratnes robežās Rīgas hokeja karaļi pagaidām arī darbojas.

P.S. Kas ir Šindels? Bija tāds uzbrucējs pērn Rīgas sastāvā, kurš arī bija tipisks bombardieris... Viņu atbrīvoja.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-17 08:44, pirms 12 gadiem
Par prognozēto 3. maiņu - Daugaviņš nav centrs un šajā pozīcijā ir spēlējis ļoti epizodiski. Būs interesanti, ja treneri tiešām viņu mēģinās likt šajā pozīcijā.

P.S. Šindels šosezon Itālijā

  +2 [+] [-]

, 2012-09-17 08:50, pirms 12 gadiem
Maiņas izklausās šobrīd labi, īpaši trešā
Bukija nava...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-09-17 09:01, pirms 12 gadiem
Sanāk 3 potenciālo 'metēju' maiņas - ja tas tiešām tā notiks, būs interesanti paskatīties ar ko tas beigsies.

  +8 [+] [-]

, 2012-09-17 09:11, pirms 12 gadiem

Armandam pagājušā sezonā ap šo laiku pa arēnu ''Rīga'' Šuplera rēgs klīda, bet šosezon jau Šindela.

 +10 [+] [-]

, 2012-09-17 09:23, pirms 12 gadiem
Hmmm, nesaprotu kāpēc malā noliek Skvorcovu un sastāvā iebāž Biezo, ja Gunārs uz visu regulāri 4 maiņā spēlējošo fona izskatās viss labāk?

  +2 [+] [-]

, 2012-09-17 09:27, pirms 12 gadiem
lonja rakstīja: Ar šodienas Ņiživiju kopā pat Malkins nespētu atklāt savu talantu!Manuprāt arī Indrašis tiek stipri pārvērtēts!Priekš pirmās maiņa spēlētāja sniegums ļoti blāvs!Meija ar Džeriņu pierādīja,ka iedodot tiem normālu partneri un spēles laiku,var izveidoties par RD vilcējiem,kad Karsums būs pārdots!
Indrašis pirmajās spēlēs parādīja, ka, ja nav gluži pirmās, tad otrās maiņas cienīgs, jo kopā ar Karsumu punktus pelnīja. Un arī sestdienas spēlē uztaisīja pāris tādus trikus, ka varēja redzēt - trešajā maiņā nav gluži viņa vieta. Loģiski, ka varbūt viens viņš nav vilcējs, bet ar Karsumu kopā bij labi.

  +7 [+] [-]

, 2012-09-17 09:38, pirms 12 gadiem
Es Biezā vietā liktu Skvorcovu,patīk viņa aktivitāte...! Pārējais principā sakrīt ar manām domām.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-17 09:41, pirms 12 gadiem
Pagaidām izskatās ka tā maiņa kur ir Žirū spēlē sūdīgi.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-17 09:42, pirms 12 gadiem
Indraši noteikti ir pelnijis vietu atpakaļ pie Karsuma un Džonsona. Jo tā maiņa meta.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-17 09:46, pirms 12 gadiem
Es savukārt nesteidzos norakstīt Žirū.... no visām pirmajām spēlēm cik tad nu daudz viņām bija iespēju ? 100% gas kādas 3 varbūt bija. Viss pārējais bija neprecīzas piespēles un individuālas darbības nevietā vai arī gadījumos, kad labāk vajadzēja piespēlēt, nevis prasti mest virsū spēlētājiem vārtu priekšā..... un kā atceros vārtu 9nieku, kas neiekrita spēlē pret SIBIRJ ? tad sapratu, ka iekšā čalim ir un ir tikai jāsaliek ar labākiem piespēļu dalītājiem.

     [+] [-]

, 2012-09-17 09:47, pirms 12 gadiem
lonja rakstīja: Ar šodienas Ņiživiju kopā pat Malkins nespētu atklāt savu talantu!Manuprāt arī Indrašis tiek stipri pārvērtēts!Priekš pirmās maiņa spēlētāja sniegums ļoti blāvs!Meija ar Džeriņu pierādīja,ka iedodot tiem normālu partneri un spēles laiku,var izveidoties par RD vilcējiem,kad Karsums būs pārdots!
Padomā pirms runā. Indraši meta izlases sagatavošanās posmaa un pasaules čempī, meta arī pirmssezonas pārbaudesspēlēs un arī pirmajās trijās sezonas spēlēs. Meijam un Džeriņam būtu jānospēlē 10-15 spēles kā šo pēdējo, untikai tasd viņus varētu salīdzināt ar Indraši.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-17 09:58, pirms 12 gadiem
Viss jau ok pēc Pučes shēmas tik Džeriņu un Meiju būtu jāliek pie Saškas 3. mainā! Daugaviņš ar Žirū uz augšu pie Šrempa un tad tādas maiņas arī varētu dzīvē diezgan labi izskatīties uz ledus, jo domāju šiem tur 2. maiņā tieši pietrūkst Daugaviņa enerģijas! Spēles veidotāju jau tur pietiek, bet nav kas pie bortiem vai vārtu priekšā pagrūstās un iemet atlekušo ripu (kaut vai "ar gaļu")! Daugava noteikti tāds būtu! Skaidrs, ka Indrašim nav ko darīt 3. maiņā, čalim ir pirmo divu maiņu potenciāls (ko viņš jau arī pirmajās spēles parādija) tapēc nebūtu jēgas viņu marinēt pie 3.maiņas "kapļiem" kādi ir gan Džera, gan Gunča...

  +4 [+] [-]

, 2012-09-17 10:17, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Hmmm, nesaprotu kāpēc malā noliek Skvorcovu un sastāvā iebāž Biezo, ja Gunārs uz visu regulāri 4 maiņā spēlējošo fona izskatās viss labāk?
Nezinu vai vislabāk, bet ārā toč nekrita un 4.maiņā tiešām dotajā momentā vairāk Skvorcovs iederētos nekā Biezais! Skvorcovs, Ivanāns - divi "veseri" un Bicītis pa vidu kā šo divu veseru "pārvaldītājs", savienotājs!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-17 11:46, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: Hmmm, nesaprotu kāpēc malā noliek Skvorcovu un sastāvā iebāž Biezo, ja Gunārs uz visu regulāri 4 maiņā spēlējošo fona izskatās viss labāk?
Tāpēc, ka Biezais ir 1991. gadā dzimis. Tādus vajag divus, otrs ir Bičevskis.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-17 11:55, pirms 12 gadiem
man nepatīk, ka ceturtā maiņa tiek pozicionēta kā kaut kāds trimdas variants pirms sūtīšanas kosmosā (uz Liepāju). katram savs darbs darāms, arī 4.tajai maiņai... tikpat labi var teikt, sorry - Indraši nevar likt ceturtajā, viņam vieta pirmajā, tur viņš labi atstrādā, bet tikai kā pirmais!

     [+] [-]

, 2012-09-17 11:56, pirms 12 gadiem
Nu Indrašis labi izskatījās 1.maiņā un maiņa rezultatīvi spēlēja-tad ļoti loģisks lēmums atlikt viņu atpakaļ.Gribu redzēt,ko šodien parādīs Džeriņa maiņa,jo īstas pārliecības,ka viņi ir 2.maiņas spēlētāji-nav..Es labāk gribētu redzēt Daugaviņu 2.maiņā,Atkal mums cirks ar nopirkto vajadzīgo centru-Šrempu-izrādās,ka viņš nemaz centrā labi nejūtoties...Piekrītu par Skvorcovu-viņš 4.maiņā izskatījās vislabāk.

  +7 [+] [-]

, 2012-09-17 12:25, pirms 12 gadiem
Katram metējam vajag lādiņu pienesēju, Hosam Ankipāns, Balderim sākumā Vasiļjevs vēlāk Vorobjovs, tāpat arī šeit bez Indraša Karsums bija maigi izsakoties nekāds pret Kuzņu. Šremps uzreiz atvērās, kad viņam bija 2 čaļi, kas sitās un spēlē uz viņu. Tas pats ir jāatrod arī Žirū. Iespējams, ka Bičevskis ir jāpaceļ uz 3. maiņu pa flangiem Daugaviņš un Žiru un viss notiek.
Ja kāds ir jāliek Šindleru sarakstā tad šobrīd diemžēl tas ir Saša, ātruma nav, neko izdarīt nevar, fiziskā spēlē pilnīga nullē. Bez ātruma Ņiživiju var izmantot tikai kā 13. uzbrucēju pēc spēles soda metieniem.

  +2 [+] [-]

, 2012-09-17 13:03, pirms 12 gadiem
Īsti nesaprotu, ko visi bļaustās par Žirū. Jā, nemet šis golus vēl, bet... nemet visa komanda. Ja spēlētājam pa spēli ir trīs ļoti labas iespējas, tad nevar būt runa par Melina, Šindela, Nieminena sindromu - šie pat pie iespējām netika. Žirū metīs - tikai laika jautājums. Ja bija vajadzīga 100% garantija, ka goli birs no pirmās līdz pēdējai spēlei, tad cita kalibra spēlētājs bija vajadzīgs... taču tādiem vieta NHL nevis Rīgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-17 15:07, pirms 12 gadiem
lonja rakstīja: Ar šodienas Ņiživiju kopā pat Malkins nespētu atklāt savu talantu!Manuprāt arī Indrašis tiek stipri pārvērtēts!Priekš pirmās maiņa spēlētāja sniegums ļoti blāvs!Meija ar Džeriņu pierādīja,ka iedodot tiem normālu partneri un spēles laiku,var izveidoties par RD vilcējiem,kad Karsums būs pārdots!
Iedod normālu partneri?
Centrs un malējais (Džera un Meija ntos gadus spēlē kopā, ja viņi būtu tā vērti (tai vilcējmaiņas lomai), tad viņi ar aizmiegtām acīm taisītu rezultātu. Puikas cīnās, bet ne jau nu vilcēji. Ar tādu laiku kopā nospēlētu, tur pa divām ripām katrā spēlē jāmet
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-17 20:42, pirms 12 gadiem
lonja rakstīja: Ar Karsumu ,Spruktu un Redlihu pat es mestu pa piecām spēlēm vienu golu(liekas tāda patreiz ir Indraša rezultativitāte?)
Es ar mešanu domāju arī piespēles. Miķelis pagājušajā sezonā iemta 13 vārtus 54 spēlēs. Pec Tavas matemātikas gandrīz tas pats, tātad Tu varētu nospelēt ar Karsumu, tikpat labi kā Miķelis...

     [+] [-]

, 2012-09-18 00:25, pirms 12 gadiem
lonja rakstīja: esmu kā piemēru norādījis uz R.Ņikitinu,1998 gada Essamikas modelī.Viņš nav bijis zvaigzne ne pirms tam,ne pēc tam,bet kopā ar Porhomenko un Seņinu viņš bija AEHL zvaigzne!
Nu gan Tu mazliet lej, Ņikitins bija AEHL/BAČ zvaigzne arī vēlāk, kad LM spēlēja vienā maiņā ar Ozolu un Fiļimonovu.