Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kauja pie Knipskas (Dinamo versija)

Kauja pie Knipskas (Dinamo versija)
Labi sēžam...

Foto: Romualds Vambuts, SC

Rīgas Dinamo pirmais vasaras intrigu spainis šobrīd ir izsmelts. Protams, ik mīļu brīdi komandas akcionāri var sagriezt sev un apkārt komandai politisko cīruļputeni, kā tas jau noticis, taču sportiskajā ziņā – tur gan viss skaidrs.

Salīdzinoši rāmi un mierīgi aizvadīts pirmais treniņu mēnesis, kura laikā praktiski noskaidrojies gan pamatsastāva rāmis, gan kauliņi, ar kuriem treneri spēlēs sezonas turpinājumā. Protams, pastāv maiņu pieslīpēšanas darbs, tāpat neviens nav pasargāts no savainojumiem, taču kopumā Sējējs kā menedžeris hokeja tirgū ir pastrādājis gana apjomīgi un domājams – gudri. Kur slēpjas Normunda ņuhs, čujs un poņa (aptuvens tulkojums – sajūtas, intuīcija un saprašana)?

Ja vārtsargi būs veseli un zinot, ka Šuplers mēdz raustīties ar pirmā numura izvēli, var paredzēt, ka šī līnija mums var sanākt viena no labākajām līgā. Tam pamatā būs Holta veselīgā izpratne par konkurenci – viņš neīd, bet ar attieksmi ir licis Telkvistam saprast, ka zviedram vietu vārtos būs jānopelna. Izskatās, ka amerikānim ir gluži vienalga, ka viņa līgums ar komandu ir parakstīts uz diviem gadiem. Viņš savu dzelzi kaļ tagad. Telkvists, kam faktiski ir apjomīgs CV, kurā, tiesa, vairāk ir spoži ieraksti, mazāk redzams – padarītais, pēkšņi ir atskārtis, ka te viņu gan sagaidīja ar atplestām rokām, taču šī laipnība nesniegsies tālāk par ledus laukumu. Uz tā vajadzēs strādāt un cīnīties par vietu vārtos. Vēl trakāk – mazākais vājums ir viegli piesedzams ar trešā numura Edgara Lūsiņa sportiskajām ambīcijām, kas piekritis Dinamo piedāvājumam būt aiz Holta un Telkvista. Vārdu sakot, vārtu galā sanākusi laba kompānija, kur katrs asina savu šķēpu. Protams, sāksies sezona, būs dažādas situācijas un gan jau esošajā rožu dārzā kāds vēl izstaigās pa vagām ar izkapti, taču pagaidām – acis lielas, kājas kopā (varbūt tāds varētu būt novēlējums vārtsargiem, jo nav nekas stulbāks, ja neredzi ripu, bet vēl glupāk, ja tā ielido vārtos starp kājām...)

Sējējs saka, ka visi tie, kas aizbrauca un atgriezās no turnīra Astanā – bet kopskaitā tās ir piecas maiņas – tiek uzskatīti par jaunās sezonas algotņiem. Ko tas nozīmē? Tiem, kam bija tā sauktie try-out līgumi, tagad sācies nevis apliecināšanas, bet gan nākamo iespēju laiks. Tātad – Štāls, Podziņš un Karamnovs paliek Dinamo. Laikam jau precīzāk būtu teikt – viņi pierakstās šajā sistēmā, jo ar piecām maiņām Rīga nevarēs spēlēt. Pamatā ir skaidrs, ka pirmo uzbrukuma trijnieku veidos Ņiživijs – Hartigans-Surovijs, otrie pēc loģikas būs Dārziņš un Miķelis Rēdlihs, kam pa vidu it kā vajadzētu piestāvēt Troteram. Tiesa, vakar aprunājoties ar kanādieti, nācās atskārt, ka viņš labākajā gadījumā savu kaujas formu sasniegs pēc piecām sešām nedēļām – parakstījis līgumu ar Dinamo, Broks tikai pēc atbraukšanas uz Rīgu sapratis, ka patiesībā sezona ne tikai klauvē pie durvīm, bet ir jau ierāpusies pie viņa gultā... Normāli Ziemeļamerikā viņš augusta otrajā pusē tikai sāk ostīt sviedraino treniņu kreklu, te viņam jau pie kājām nomet nopietnas pārbaudes spēles. Ja esam godīgi pret esošo situāciju – Troters nav vēl gatavs fiziski cīnīties par vietu pamatsastāvā, lai gan to gribētu. Bet ar domām un emocijām vien šajā pusē kalnus stumdīt nevarēs... Trešais uzbrukuma trijjūgs arī izskatās paredzams: Ankipāns-Sprukts-Karsums. Bet par ceturto būs kauja kā pie Knipskas (ir tāda Poruka obligātās literatūras novele). Centrs varētu būt vai nu Džeriņš vai Karamnovs. Latvietis pagaidām ir krietni spraunāks fiziski, krievs demonstrē labāku spēles izpratni. Pa malām paliek Bukarts, Štāls, Podziņš, Meija. Ticami, ka Podziņu izmantos kā jauno – jo viens tāds komandā ir vajadzīgs pēc KHL reglamenta. Pārējie droši vien lēks kamanās pēc situācijas, kur vajadzēs lāpīt ne tikai ceturto maiņu, bet arī citus. Piemēram, jau minētais Trotera gadījums sezonas sākumā var būt vēl aktuāls. Lai arī savainojumus nenovēlu, arī tie neizbēgami ietekmēs spēlētāju rotāciju, bet labā ziņa – tā sauktā otrā gala puikas nav slikti.

Par ko netieku gudrs – tā ir Sējēja lielā un principiālā vēlme nodrošināties ar aizsargiem. To mums tagad būs teju tik pat daudz cik uzbrucēju – deviņi! Pagaidām Šuplers vairāk iespēlē Ozoliņu-Cibuļski un Galviņu-Laviņu. Arvīdam Reķim pēdējā spēlē blakus bija Sotnieks, kam vēl jāvienoja ar komandu par līgumu, bet izskatās, ka viņš to izdarīs. Savukārt Andersons piespēlē Jēkabam Rēdliham. Šuplers kaut kā pie malas tur Krišjāni Rēdlihu, bet tas nav pārsteigums – viņš nebija trenera mīļākais audzēknis arī iepriekšējās sezonās. Ak, un vēl taču ir deviņpadsmit gadus vecais Mārtiņš Jakovļevs, kas tīri solīdi pie zilās līnijas izskatījās pārbaudes spēlē pret Atlantu. Tātad – ja vajag, tad sanāk pat visi desmit aizsargu! Sējējs ar šādu situāciju ir lielā mierā: „Lai ir, lai ir – sāksies sezona, kas nevarēs pavilkt kājas vai būs slinki – sēdēs malā. Mums būs ar ko aizstāt!” Tas laikam bija domāts kā mājiens ar sētas mietu tiem pieredzējušajiem, kas sevi redz kā piesietus sastāvam. Nu, lai būtu – jo interesantāk līdzjutējiem.

Sadarbība ar Liepājas Metalurgu fārmkluba kontekstā ļaus Rīgai ar sastāvu variēt visai elastīgi – paredzams, ka kopskaitā vismaz pieci spēlētāji pastāvīgi spēlēs vēju dresētāju pilsētā. Tajā pašā laikā sadarbība paredz ne tikai apmaiņu ar lielajiem, bet arī mazajiem – jau tagad HKRīga formu piemēra vairāki jaunie Liepājas hokeja skolas audzēkņi. Prieks, ka starp abām organizācijām valda izpratne par sportiskajiem mērķiem, jo piekritīsiet – sen tā nav Latvijas hokejā bijis, ka divi spēj apsēsties pie galda un vienoties, bet dunči paliek pie jostas... Citādi – šī nedēļa Dinamo vīriem atkal paies gar ledu un dzelžiem, nākamā jau būs dzelzceļnieku zīmē, bet vēl pēc sprīža – skat, sezona māj ar pirkstiņu... Viss notiek!

  +6 [+] [-]

, 2010-08-17 15:31, pirms 14 gadiem
es nezinu kā citiem, bet man šī gada sastāvs liekas labāks kā iepriekšējais.
Vienīgais žēl, ka, kā izskatās, Krišš atkal sēdēs uz soliņa.
Slēpts komentārs: belluschi

 +12 [+] [-]

, 2010-08-17 15:35, pirms 14 gadiem
Jautājums - kur spēļu praksi iegūs Lūsiņš? Iepriekš trešajiem vārtsargiem bija iespēja spēlēt fārmklubā, bet kā būs tagad? Priekš MHL Lūsiņš ir daudz par vecu, bet LM pašiem ir gana daudz savu vārtsargu ar Žabotinski priekšgalā.

 +12 [+] [-]

, 2010-08-17 15:36, pirms 14 gadiem
Jaatzīst, ka šis raksts ir sanācis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-08-17 15:40, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Jautājums - kur spēļu praksi iegūs Lūsiņš? Iepriekš trešajiem vārtsargiem bija iespēja spēlēt fārmklubā, bet kā būs tagad? Priekš MHL Lūsiņš ir daudz par vecu, bet LM pašiem ir gana daudz savu vārtsargu ar Žabotinski priekšgalā.
prātīgākais būtu izīrēt kādam no VHL klubiem (kā to arī paredz KHL reglaments - ar tiesībām jebkurā laikā pie vajadzības izsaukt atpakaļ).

     [+] [-]

, 2010-08-17 15:42, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: prātīgākais būtu izīrēt kādam no VHL klubiem (kā to arī paredz KHL reglaments - ar tiesībām jebkurā laikā pie vajadzības izsaukt atpakaļ).
Un kam tur vajadzēs vārtsargu - leģionāru, kas nav nekāda zvaigzne un kuru jebkurā brīdī varēs savākt prom?

  -4 [+] [-]

, 2010-08-17 15:50, pirms 14 gadiem
belluschi rakstīja: Cerams, ka šosezon līdzjūtējus Duļevskis & Ankipāns iepriecinās ar tikpat stabilu spēli kā pagājušogad, jo kā nekā abiem šitā ir pēdējā sezona Dinamo rindās. Vismaz pēc lo'ģikas tā tam vajadzētu būt.
kāds tev Duļevskis?

     [+] [-]

, 2010-08-17 15:50, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Un kam tur vajadzēs vārtsargu - leģionāru, kas nav nekāda zvaigzne un kuru jebkurā brīdī varēs savākt prom?
ja labi spēlēs, tad būs vajadzīgs.

  +2 [+] [-]

, 2010-08-17 15:52, pirms 14 gadiem
NIPEM rakstīja: kāds tev Duļevskis?
domāts Laviņš. Es domāju, ka tas ir vairāk vai skaidrs, ka pēdējā sezona, jo gadi iet(Dinamo šajā ziņā ietur taisnu līniju, jo tas bija arguments Sorokina atšūšanā).Taču - abi viņi šīs divas sezonas ir aizvadījuši ļoti labi(it īpaši Ankipāns), tāpēc ceru, ka arī šī sezona nebūs izņēmums.

  -3 [+] [-]

, 2010-08-17 15:58, pirms 14 gadiem
Visam rakstam caurvijas doma -ja.
Autors šo ja velk uz pozitīvo pusi,bet tikpat labi viss var iet uz pretējo pusi.

  -3 [+] [-]

, 2010-08-17 16:00, pirms 14 gadiem
man no malas visu laiku izskatās, ka Krišjānim ir dziļi pofig kas notiek uz laukuma. Nav emociju! Nesaku, ka viņš ir slikts aizsargs, taču ar tādu vienaldzību viņam vietu sastāvā nesaglabāt.
Uz Troteru lieku lielas cerības, jo NAV kas iemet golus! Būsim reāli - ar + - 10 goliem, ko sametīs Lauris, Ņiživijs un Miķelis mums play-off neredzēt! Hartigans vairāk tomēr ir piespēlētājs...

  +3 [+] [-]

, 2010-08-17 16:05, pirms 14 gadiem
Paldies par rakstu!
Ja līdz šim vēl bija kādas neskaidrības par sastāvu, tad tagad laikam viss ir salikts pa plauktiņiem. Izskatās cerīgi, pat ļoti. Sējējs savu eksāmenu nolicis, tagad Šupleram laiks atbildēt.

     [+] [-]

, 2010-08-17 16:07, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Un kam tur vajadzēs vārtsargu - leģionāru, kas nav nekāda zvaigzne un kuru jebkurā brīdī varēs savākt prom?
tam, kam ir švakāk ar vārtsargiem - kādai no VHL lejasgala komandām (kurā jau nav priekšā vārtsargi-rezervisti no citām KHL komandām).

  +1 [+] [-]

, 2010-08-17 16:33, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: man no malas visu laiku izskatās, ka Krišjānim ir dziļi pofig kas notiek uz laukuma. Nav emociju! Nesaku, ka viņš ir slikts aizsargs, taču ar tādu vienaldzību viņam vietu sastāvā nesaglabāt.
Uz Troteru lieku lielas cerības, jo NAV kas iemet golus! Būsim reāli - ar + - 10 goliem, ko sametīs Lauris, Ņiživijs un Miķelis mums play-off neredzēt! Hartigans vairāk tomēr ir piespēlētājs...
+/-10? iepazīsties ar statistiku pirms raksti.

  +1 [+] [-]

, 2010-08-17 16:42, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: man no malas visu laiku izskatās, ka Krišjānim ir dziļi pofig kas notiek uz laukuma. Nav emociju! Nesaku, ka viņš ir slikts aizsargs, taču ar tādu vienaldzību viņam vietu sastāvā nesaglabāt.
Uz Troteru lieku lielas cerības, jo NAV kas iemet golus! Būsim reāli - ar + - 10 goliem, ko sametīs Lauris, Ņiživijs un Miķelis mums play-off neredzēt! Hartigans vairāk tomēr ir piespēlētājs...
hartigans piespeletajs? vins 1 sezona guva 20 vartus, tikai par diviem mazak ka Hossa. Mikelis pagajusaja sezona guva 18 vartus

     [+] [-]

, 2010-08-17 16:48, pirms 14 gadiem
da ko tur ziileet?! 10.septembrii visu redzes kas un ka, un kapec...

     [+] [-]

, 2010-08-17 16:53, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: tam, kam ir švakāk ar vārtsargiem - kādai no VHL lejasgala komandām (kurā jau nav priekšā vārtsargi-rezervisti no citām KHL komandām).
Tu domā, ka viņiem tādu vietējo Lūsiņa līmeņa vārtsargu pašiem uz vietas netrūkst? Karjera LAČ, pussezona BAČ un sezona 2. Bundeslīgā nav nekāds nopietnais pieteikums.

     [+] [-]

, 2010-08-17 17:01, pirms 14 gadiem
zzk rakstīja: Tu domā, ka viņiem tādu vietējo Lūsiņa līmeņa vārtsargu pašiem uz vietas netrūkst? Karjera LAČ, pussezona BAČ un sezona 2. Bundeslīgā nav nekāds nopietnais pieteikums.
tādai Rjazaņai vai Sarovai diez vai ir kas nopietnāks par Lūsiņa līmeni...

  -1 [+] [-]

, 2010-08-17 17:01, pirms 14 gadiem
Liepājniekus derētu nakamajā gadā pieteikt VHL, Domāju ka Žabotinskis ir tāds takā LM talismans kurš visu savu karjeras norietu pavadīs LM.

p.s sāk jau apnikt ka gandrīz pie katra raksta ir ievilkt kkas par poliktu.
Protams, ik mīļu brīdi komandas akcionāri var sagriezt sev un apkārt komandai politisko cīruļputeni

pilnīgi bezsakarā kkads politisks cīruļputenis

  +3 [+] [-]

, 2010-08-17 17:02, pirms 14 gadiem
A kur problēma?
Konkurence ir labākais dzinulis pašattīstībai.
Tas pats Ozoliņš un Laviņš nepaliek jaunāki, Ņiživijs, Ankipāns...
Vairāk ir jāuztraucās par Šuplera stulbībām laukuma malā un spēli trīs maiņās. Ja Jūlis iespēlētu labāk kādu jauno un no 4. maiņas uzceltu uz aukšu nepieciešamības gadījumā, tad vispār ideāla situācija. Tikai Viņam jau labāk patīk raut trijās maiņās nekā dot vietu mazāk pazīstamiem(pieredzējušiem) spēlētājiem.
Citādi, lai ir sastāvā rotācija, tas ir tikai pozitīvi.

     [+] [-]

, 2010-08-17 17:28, pirms 14 gadiem
Lowd1nG rakstīja: Liepājniekus derētu nakamajā gadā pieteikt VHL, Domāju ka Žabotinskis ir tāds takā LM talismans kurš visu savu karjeras norietu pavadīs LM.

p.s sāk jau apnikt ka gandrīz pie katra raksta ir ievilkt kkas par poliktu.
Protams, ik mīļu brīdi komandas akcionāri var sagriezt sev un apkārt komandai politisko cīruļputeni

pilnīgi bezsakarā kkads politisks cīruļputenis
a nafig LM spēlēt VHL??? ar ko tas būtu labāk par BAČ????