Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Centimetri un gaļa

Centimetri un gaļa
Vai Kriss Holts būs Rīgas Dinamo? Baumu birojs tā runā...

Foto: Blues

Ja apstiprināsies ziņas, ka Rīgas Dinamo par savas komandas otru (nevis otro) vārtsargu izvēlējusies amerikāni Krisu Holtu, tad šajā pozīcijā dinamiešiem būs divi torņi. Jo arī Holts nav jāmeklē zem galda.

Baumas skrien pa priekšu oficiālajām ziņām un tas ir normāli. Visā pasaulē ir gaužām līdzīgi, tāpēc lamāt Normundu Sējēju & Co par noslēpumaino klusēšanu, nav jēgas – viņš dara savu darbu, mēs savu, hokejisti tirgū meklējas, bet viņu aģenti maisa gaisu. Kaut kur pa vidu arī rodas dūmi, dzirksteles un liesmas. Ja ejam pēc dedukcijas metodes, tad Kriss Holts patiešām varētu būt atbilstošais kandidāts Dinamo kastei. Pirmkārt, viņš ir no Ziemeļamerikas un Sējējs jau agrāk minēja, ka no turienes viņam būšot cerīgas ziņas tieši vārtsargu jautājumā. Otrkārt, aizvadīto sezonu Holts aizvadīja Bimhentonas Senators (AHL; Otavas Senators bāzes komanda). Kāpēc tas ir tik svarīgi? Jā, tur spēlēja arī Kaspars Daugaviņš, kas par šo vārtsargu noteikti zina gana daudz. Taču galvenais arguments – agrā pavasarī Sējējam bija cerība tieši no šīs komandas izknābāt kreisās malas uzbrucēju Džošu Henesī. Neizdevās, jo uzbrucējs aizbrauca spēlēt uz Šveici. Taču katliņam vāciņš bija nocelts un pilnīgi iespējams, ka tie sakarnieki, kas Bimhentonā piespēlēja Sējējam vienu personāžu, mazliet pamīņājās un teica – bet mums ir vēl! Tā nu Dinamo sastāva melnrakstos nokļuva Holts. Viņš varētu būt pretendents, jo ir brīvais aģents. NHL pirmajā piegājienā vīram nekas vairs nespīd, jo vispirms bija mēģinājums sagaidīt izdevību no Rangers, kas viņu 2003. gadā nodraftēja, pēc tam jau kā brīvais putns Holts pieslējās Sentluisas organizācijai, līdz visbeidzot tādā pašā statusā Kanādā dzimušais, bet ar ASV pasi dzīvojušais, nolēma pameklēt laimi Otavā. Var redzēt, ka visos gadījumos Holta aģents un viņš pats ir visai pragmatiski meklējis atspērienus, izvērtējot drošāko no ceļiem. Taču tālāk par divām spēlēm NHL Kriss netika. Ja nu vienīgi viņš var lielmanīgi norādīt, ka tur ir bijis, pat ticis laukumā (Rangers – 10 minūtes, Blues 19 minūtes) un nav ielaidis aiz sevis nevienu ripu... Tāpat var pēc karjeras līkločiem pamanīt, ka Holta sajūtas kā hokejistam šobrīd varētu būt robežās starp „esmu noguris cīnīties par NHL” un „laiks pelnīt naudu”. Ja Dinamo viņu ņems, tad viņš būs klāt...

Holts ir stabils NHL fārmkluba vārtsargs un, ja mums viņam jānoliek blakus jau zināmo Henriku Karlsonu, tad amerikānim noteikti ir par naga melnuma tiesu lielākas priekšrocības. Aizvadītajā sezonā viņš AHL nospēlēja 33 mačus, vidēji ielaižot 2,95 ripas spēlē ar atvairīto procentu 90,5%. Karlsonam Zviedrijā ir līdzīgi cipari, vienīgi paturēsim prātā, ka Ziemeļamerikas fermās un kūtīs (zemākajās līgās) vārtsargi sviedrējas vairāk kā vidēji pasaulē viņu amata brāļi. Ja Holts ir kabatā, tad atliks tikai noskaidrot – kurš no Dinamo rīcībā esošajiem vārtsargiem spēs aizņemt pirmo krēslu. Pateikt, ka viens no viņiem ir izteikts pirmais numurs – nevaram. Bet abi noteikti gribēs tādi būt. Karlsona gadījumā paši zviedri raksta, ka viņš mokoties ar savainojumiem, taču – kurš gan no hokejistiem ir bez plāksteriem? Starp citu, zviedra iekļaušanās KHL komandā ir radījusi mazas krunkas pierē viņa nesenajiem darba devējiem no Sanhosē. Paturam prātā, ka pagājušajā vasarā viņi ar Karlsonu parakstīja viena gada līgumu par 900 000 dolāru, kur lielākais ieguvums no šī darījuma priekš paša vārtsarga bija viņa paraksts uz kontrakta malām. Par tā saukto signing bonus (parakstot līgumu, klubi mēdz iedot tādu kā brokastu naudu) viņš no Sharks saņēma 80 000 dolāru. Tā kā līgums bija divvirziena, tad pie lielā kāposta Karlsons netika, jo viņš bija izīrēts Farjestad komandai, kas viņam maksāja algu un tie nebija NHL līguma apjomi. Vienīgi, tajās pārdesmit dienās, kad viņš pavasarī palīdzēja Sanhosē komandai aizlāpīt treniņu procesa vajadzības, zviedram maksāja pēc tarifa, kas bija viņa līgumā atzīmēts kā lielais skaitlis. Atgriežoties no Amerikas, zviedru presē Karlsons vien pateica, ka pēc visa spriežot Sharks sistēmā viņam būs visai grūti izkarot sev vietu zem saules, kas arī izskaidro viņa laulības ar mūsu Dinamo.

Karlsona augums ir 1,98m, Holts – 1,91m... Ja patiešām notiks tā, ka abi spēlēs Dinamo, tad Rīgas kluba selekcionāri vēlas tirgū paziņot sekojošo – nebūs meistarība, tad ar gaļu... Vismaz šajā gadījumā varam atzīmēt izvēles stila tīrību. Jā, un abi ir vienaudži. Starp citu, Holts pagājušajā sezonā kļuva par 10. vārtsargu AHL vēsturē, kas spēles laikā guvi vārtus. Dinamo gadījumā šis rekords gan spēlē tikai izklaides lomu, jo nez vai mēs ar vienu šāvienu varam atrast aizvietotāju gan Hosam, gan Masaļskim...

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs: maris777

  +7 [+] [-]

, 2010-06-17 09:01, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Tāpat es nesaprotu, kam mums divi ārzemnieki. Par to naudu vajadzēja uzbrucēju ņemt.
a kas vartos staves???

  +4 [+] [-]

, 2010-06-17 09:10, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Tāpat es nesaprotu, kam mums divi ārzemnieki. Par to naudu vajadzēja uzbrucēju ņemt.
No otras puses, vismaz kaut kāds garants, ka viens no viņiem izšaus.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-17 09:12, pirms 14 gadiem
gypons rakstīja: a kas vartos staves???
Man ar šķiet, ka pietiktu ar zviedru un kā otrais vārtsargs varētu būt kāds no mūsējiem.

  +7 [+] [-]

, 2010-06-17 09:13, pirms 14 gadiem
Hipotenūza rakstīja: No otras puses, vismaz kaut kāds garants, ka viens no viņiem izšaus.
paklau, nav jau PSRS laiki un abi ir profesionāli vārtusargi. Varu garantēt, ka ''izšaus'' abi.

  +6 [+] [-]

, 2010-06-17 09:20, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Tāpat es nesaprotu, kam mums divi ārzemnieki. Par to naudu vajadzēja uzbrucēju ņemt.
nosauc kaut vienu savējo, kas būtu atbilstošs, lai spēlētu Dinamo pašlaik!

  +3 [+] [-]

, 2010-06-17 09:21, pirms 14 gadiem
elninjo2 rakstīja: Man ar šķiet, ka pietiktu ar zviedru un kā otrais vārtsargs varētu būt kāds no mūsējiem.
Un kurs tas butu?

  +6 [+] [-]

, 2010-06-17 09:24, pirms 14 gadiem
vismaz par vārtsargiem ir padomāts! jācer vēl uz kādiem 2. labiem uzbrucējiem.

     [+] [-]

, 2010-06-17 09:31, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: nosauc kaut vienu savējo, kas būtu atbilstošs, lai spēlētu Dinamo pašlaik!
Jebkurš no izlases kandidātiem varētu spēlēt Dinamo pašlaik. Vienīgā problēma ir Šuplers, kas neuzticas latviešu vārtsargiem. Tā bija ar Raitumu Rīga2000 laikā, tā tagad ar Masaļski un Muštukovu.

  +4 [+] [-]

, 2010-06-17 09:31, pirms 14 gadiem
Mikelsjanis rakstīja: Un kurs tas butu?
Ja Masaļskis ir prom, tad Lūsiņš, Raitums vai kāds no tiko junioru vecumu pāraugušajiem.

  +3 [+] [-]

, 2010-06-17 09:34, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Tāpat es nesaprotu, kam mums divi ārzemnieki. Par to naudu vajadzēja uzbrucēju ņemt.
Es pieņemu, ka viņi abi kopā prasa tikpat cik Masaļskis viens.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 09:36, pirms 14 gadiem
Sējējam,priekš Masaļska nauda par maz,bet divus arzemju vārtssargus var panemt...
Priekš kam,tad mums ir tie jaunie vārtsargi,lai iet,kaa otrais numurs...!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 09:38, pirms 14 gadiem
angelz rakstīja: Es pieņemu, ka viņi abi kopā prasa tikpat cik Masaļskis viens.
Masaļskis prasīja drusku vairāk par zviedru. Bet šis amerikānis maksās vēl vairāk.

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 09:39, pirms 14 gadiem
Neaizmirsīsim, ka labs vārtsargs ir reizēm vairāk nekā puse komandas. Domāju, ka Sējējs ņēma abus ar domu, ka gan jau vismaz viens no viņiem izšaus.

     [+] [-]

, 2010-06-17 10:29, pirms 14 gadiem
maris777 rakstīja: Jebkurš no izlases kandidātiem varētu spēlēt Dinamo pašlaik. Vienīgā problēma ir Šuplers, kas neuzticas latviešu vārtsargiem. Tā bija ar Raitumu Rīga2000 laikā, tā tagad ar Masaļski un Muštukovu.
masaļskis ir pārāk dārgs priekš RD un viņa vālāšanās pa ledu noteikti nav atbilstoša tam ciparam, ko prasa. Citādi jau viņam būtu līgums.
Raitums varētu būt kandidāts, bet nedomāju, ka viņš varētu būt pāslaik otrā vārtusarga līmenis - trešā gan jā! Tieši tas pats, kas ar Lūsiņu! vairāk jau arī neviena nav!

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 10:36, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: masaļskis ir pārāk dārgs priekš RD un viņa vālāšanās pa ledu noteikti nav atbilstoša tam ciparam, ko prasa. Citādi jau viņam būtu līgums.
Raitums varētu būt kandidāts, bet nedomāju, ka viņš varētu būt pāslaik otrā vārtusarga līmenis - trešā gan jā! Tieši tas pats, kas ar Lūsiņu! vairāk jau arī neviena nav!
nu jā - bet kur tu liksi tādu Raitumu kā 3. vārtsargu? izīrēsi uz LM?
Es drīzāk domāju, ka #3 būs Enkuzens - patrenēsies pie Irbes un brauks atpakaļ.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 10:44, pirms 14 gadiem
leimanis19 rakstīja: Sējējam,priekš Masaļska nauda par maz,bet divus arzemju vārtssargus var panemt...
Priekš kam,tad mums ir tie jaunie vārtsargi,lai iet,kaa otrais numurs...!

ja viņš nopirks Holtu tad tas liksies tiešām dīvaini, bet mēs jau nemaz īsti nezinam cik masaļskis prasa un cik prasa Holts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 11:38, pirms 14 gadiem
davai davai dodiet vel kko LABU !!!

  +2 [+] [-]

, 2010-06-17 12:09, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: nu jā - bet kur tu liksi tādu Raitumu kā 3. vārtsargu? izīrēsi uz LM?
Es drīzāk domāju, ka #3 būs Enkuzens - patrenēsies pie Irbes un brauks atpakaļ.
piekrītu, ka tā ir problēma, ka 3. un 4. vārtusargam nevar nodrošināt atbilstoša līmeņa čempionātu. tajā pašā laikā KHL noteikti nav tas turnīrs, kurā būtu jātrennē spēlētāji - viņiem jau ir jābūt gataviem spēlēt. Neesmu manījis, ka NHL tiktu paņemts kāds vārtusargs ar domu, ka nospēlēs sezonu, patrennēsies un tad pēc gada vai diviem būs spēlētājs.

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 12:22, pirms 14 gadiem
Krisssss rakstīja: piekrītu, ka tā ir problēma, ka 3. un 4. vārtusargam nevar nodrošināt atbilstoša līmeņa čempionātu. tajā pašā laikā KHL noteikti nav tas turnīrs, kurā būtu jātrennē spēlētāji - viņiem jau ir jābūt gataviem spēlēt. Neesmu manījis, ka NHL tiktu paņemts kāds vārtusargs ar domu, ka nospēlēs sezonu, patrennēsies un tad pēc gada vai diviem būs spēlētājs.
NHL klubi gan ņem spēlētājus ar tādu domu, taču tad viņi spēlē nevis NHL bet AHL (vai arī Eiropā).

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 12:28, pirms 14 gadiem
Jūs laikam aizmirsā ka Masaļskim uzticas.. Bet Masaļskis grib lielo kāpostu nogrābt.. Kādēļ Masaļski ja par krietni mazāku naudu mēs Zviedru dabujām? Un Domāju ka Holta alga arī nebūs lielāka kādu Masaļskis prasa.. Esmu Masaļska fans, bet ja viņš grib pelnīt, ir jāmaina klubs..

     [+] [-]

, 2010-06-17 12:33, pirms 14 gadiem
Es domāju ka šī ir iltermiņa likme, kur ideālā gadienā abi šogad izšauj un pēc gada jācer ka vismaz ar vienu varētēs vienoties par saprātīgas summas iltermiņa līgumu. Tas dotu stabilu pirmo vārtusargu, un tad jau varēs vietējos kā otros numurus iemēģināt un kas zin..

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 12:57, pirms 14 gadiem
Nu manuprāt ir jāņem abi šies vārtsargi, jo 1nam labam uzbrucējam naudas vēl vajadzētu pietikt un neviens nav pasargāts no savainojumiem un ja gadījumā otram vārtsargam reāli būs jāspēlē tad nezi vai kāds no LV "jaunajiem talantiem" pavilks slodzi.
Par uzbrucējiem - Manuprāt būtu jāmēģina runāt ar draftēto Luceniusu un meklēt kādu no AHL (tās tikai manas domas)

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 13:00, pirms 14 gadiem
Capteinis rakstīja: Nu manuprāt ir jāņem abi šies vārtsargi, jo 1nam labam uzbrucējam naudas vēl vajadzētu pietikt un neviens nav pasargāts no savainojumiem un ja gadījumā otram vārtsargam reāli būs jāspēlē tad nezi vai kāds no LV "jaunajiem talantiem" pavilks slodzi.
Par uzbrucējiem - Manuprāt būtu jāmēģina runāt ar draftēto Luceniusu un meklēt kādu no AHL (tās tikai manas domas)
uz šo brīdi pietrūkst vismaz 2 uzbrucēju (centru)
Otrkārt, Luceniusam ir līgums ar Tappara - tas nozīmē, ka, lai dabūtu Luceniusu - būtu jāmaksā viņam ne tikai alga, bet arī klubam kompensācija (kuru somi var uzprasīt gana pieklājīgu)

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 13:02, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: NHL klubi gan ņem spēlētājus ar tādu domu, taču tad viņi spēlē nevis NHL bet AHL (vai arī Eiropā).
tieši tā! Un lielajā klubā viņi tiek tikai tad, kad ir gatavi tam līmenim!

     [+] [-]

, 2010-06-17 14:16, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: uz šo brīdi pietrūkst vismaz 2 uzbrucēju (centru)
Otrkārt, Luceniusam ir līgums ar Tappara - tas nozīmē, ka, lai dabūtu Luceniusu - būtu jāmaksā viņam ne tikai alga, bet arī klubam kompensācija (kuru somi var uzprasīt gana pieklājīgu)
Lai RD pamēģina no Tapparas to Luceniusu iznomāt (kā to RD darija ar to pašu Pruseku) teiksim tādu domu pametot viņam, pašam un arī viņa aģentam, teiksim, ar nākotnes "opciju" nopirkt..... Protams pēc tam iespējas ir visādas - RD var to čali pirkt, var nepirkt (protams, arī var vairs nepacelt viņa līgumu ja čalis labi nozīmējas), bet ta vienalga šie var teiksim iemainīt vai pārdot savas tiesības uz viņu kādiem citiem gribētājiem no KHL, ja teiksim čalis tagad labi nozīmētos KHL un RD... Šaubos vai čalis pie iespējas negribēs atrādīties KHL biezajiem klubiem, bet kā to vislabāk var izdarīt...? Protams spēlējot pret tiem pašiem biezajiem klubiem KHL....

     [+] [-]

, 2010-06-17 14:35, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Lai RD pamēģina no Tapparas to Luceniusu iznomāt (kā to RD darija ar to pašu Pruseku) teiksim tādu domu pametot viņam, pašam un arī viņa aģentam, teiksim, ar nākotnes "opciju" nopirkt..... Protams pēc tam iespējas ir visādas - RD var to čali pirkt, var nepirkt (protams, arī var vairs nepacelt viņa līgumu ja čalis labi nozīmējas), bet ta vienalga šie var teiksim iemainīt vai pārdot savas tiesības uz viņu kādiem citiem gribētājiem no KHL, ja teiksim čalis tagad labi nozīmētos KHL un RD... Šaubos vai čalis pie iespējas negribēs atrādīties KHL biezajiem klubiem, bet kā to vislabāk var izdarīt...? Protams spēlējot pret tiem pašiem biezajiem klubiem KHL....
Kāda jēga? Par to naudu ko tev paprasīs Tappara + Luceniusa alga tav sanāks vismaz tik pat labs AHL centrs.

     [+] [-]

, 2010-06-17 14:48, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Lai RD pamēģina no Tapparas to Luceniusu iznomāt (kā to RD darija ar to pašu Pruseku) teiksim tādu domu pametot viņam, pašam un arī viņa aģentam, teiksim, ar nākotnes "opciju" nopirkt..... Protams pēc tam iespējas ir visādas - RD var to čali pirkt, var nepirkt (protams, arī var vairs nepacelt viņa līgumu ja čalis labi nozīmējas), bet ta vienalga šie var teiksim iemainīt vai pārdot savas tiesības uz viņu kādiem citiem gribētājiem no KHL, ja teiksim čalis tagad labi nozīmētos KHL un RD... Šaubos vai čalis pie iespējas negribēs atrādīties KHL biezajiem klubiem, bet kā to vislabāk var izdarīt...? Protams spēlējot pret tiem pašiem biezajiem klubiem KHL....
lētāk būs citu somu, kas patreiz ir bez līguma, paņemt... (ņemot vērā kā šinī starpsezonā somi aizplūst uz KHL, Zviedriju, arī Šveici un Čehiju)

  -1 [+] [-]

, 2010-06-17 14:55, pirms 14 gadiem

     [+] [-]

, 2010-06-17 14:59, pirms 14 gadiem
Nu ok ok, pārliecinājāt!!! Katrā ziņā šogad Normis atkal varētu pamēģināt uz RD atvilkt to pašu Radeku Smolenaku, ko viņi savā laikā medija jau pirms šīs sezonas.... Tampa nupat no viņa pakalpojumiem ir attiekusies.... tik šis laikam nav centrs....

     [+] [-]

, 2010-06-17 15:10, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Nu ok ok, pārliecinājāt!!! Katrā ziņā šogad Normis atkal varētu pamēģināt uz RD atvilkt to pašu Radeku Smolenaku, ko viņi savā laikā medija jau pirms šīs sezonas.... Tampa nupat no viņa pakalpojumiem ir attiekusies.... tik šis laikam nav centrs....
Smolenakam jau ir līgums ar Prāgas Spartu.
Bez tam - viņu jau pirms gada Ņeftehimik atlaida vēl pirms sezonas, jo krievus neapmierināja viņa sniegums...

     [+] [-]

, 2010-06-17 15:56, pirms 14 gadiem
Abrags rakstīja: Bez tam - viņu jau pirms gada Ņeftehimik atlaida vēl pirms sezonas, jo krievus neapmierināja viņa sniegums...
Nu tādus Ņefķehimik varbūt arī neapmierināja tas viņa sniegums, bet gan jau, ka priekš Jūļa šis būtu bijis ok.... Kā nekā ārzemnieks + vēl "savējais čehoslovāks"....

     [+] [-]

, 2010-06-17 16:09, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Nu tādus Ņefķehimik varbūt arī neapmierināja tas viņa sniegums, bet gan jau, ka priekš Jūļa šis būtu bijis ok.... Kā nekā ārzemnieks + vēl "savējais čehoslovāks"....
Tevi vajadzētu par GM iekš Minskas Dinamo

  +1 [+] [-]

, 2010-06-17 16:46, pirms 14 gadiem
anyway, šitāds ECHL/AHL mīņātājs jau nevar KHL stāvēt. un nekāds jaunais talants arī nav.
1 2 36 komentāri