Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Jauns debitants - jauni trokšņi

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Jauns debitants - jauni trokšņi
Gulbene - Skonto. Tā izskatījās Gulbenes stadiona tribīne pērn, kad abas komandas tikās Latvijas kausa izcīņā un kad skontieši uzvartēja tikai ar 3:2. Šo svētdien būs kaut kas līdzīgs...

Latvijas futbola virslīgas čempionātā šosezon lielākais trokšņotājs ir FB "Gulbene 2005". Virslīgas jaunpienācēji jau ir guvuši trīs uzvaras, bet viņu panākums Liepājā (2:1) ir pagaidām lielākais šāgada čempionāta pārsteigums. Pēdējos trijos gados virslīgas debitanti izceļas ar trokšņošanu un tā ir tikai apsveicama parādība. Kaut tā būtu arī turpmāk.

Vienu laiku jau bija ierasts, ka virslīgas jaunpienācēji kā nāk , tā arī aiziet - proti, pēc pirmās sezonas virslīgā pamet to uz īsāku vai ilgāku laiku vai uz neatgriešanos. Tiesa, 2009. gada jaunpienācēja Rīgas "Daugava" arī būtu aizgājusi uz 1. līgu, ja vien no virslīgas nebūtu izslēgta Daugavpils "Dinaburg", taču arī "daugavieši" nebija neglābjami pastarīši, kaut arī nevienu pamatīgu troksni nesarīkoja.

Pēdējo triju gadu virslīgas debitantu piecus skaļākos trokšņus jeb pārsteigumus ievada Rēzeknes "Blāzma", kas 2008. gada čempionāta pirmajā riņķi savā laukumā ar 1:0 pārspēja iepriekšējās sezonas bronzas medaļu ieguvēju FK "Rīga". Tiesa, tā rēzekniešiem bija viena no tikai divām uzvarām čempionāta pirmajā posmā un tik un tā nācās cīnīties par palikšanu virslīgā (kas arī izdevās), bet ar ko tajā sezonā "cīnījās" FK "Rīga", to pat negribas atcerēties... Par debitantu varoņdarbiem jau bija piemirsies, jo pirms tam starp virslīgas debitantiem pamatīgi patrokšņojis bija FK "Jūrmala" 2004. gada čempionātā, trešajā riņķī ar 2:0 pārspēdams FC "Skonto", kas tosezon izmisīgi dzinās pakaļ "Liepājas metalurgam" (beigās panāca un apsteidza to).

2009. gada čempionātā par titulu sīvi spēkojās trīs spilgti izteikti favorīti - "Liepājas metalurgs", FK "Ventspils" un FC "Skonto". Tādā secībā komandas arī finišēja, taču trešā riņķa spēlē virslīgas jaunpienācējs Ventspils "Tranzit" atņēma nākamajam čempionam svarīgus punktus un radīja maksimālu spriedzi cīņā par titulu. Ventspilnieki un skontieši tajā kārtā uzvarēja ar 5:0, bet liepājnieki piekāpās viesos "Tranzit" komandai ar 0:1 un ļāva sevi noķert FK "Ventspils" (abām komandām pēc šīs spēļu kārtas kļuva pa 45 punktiem), bet gandrīz noķert (44 punkti) skontiešiem.

Pagājušajā gadā par sezonas patīkamāko un lielāko atklājumu kļuva FK "Jelgava", taču jelgavnieki trokšņoja Latvijas kausa izcīņā. Vispirms ceturtdaļfinālā viņi viesos pēcspēles 11 m sitienu sērijā uzvarēja "Liepājas metalurgu", turklāt papildlaikā rezultāts bija 3:1 liepājnieku labā, bet jelgavnieki spēlēja mazākumā. Pusfinālā "Jelgavas aļņi" arī pēcspēles 11 m sitienu sērijā pārspēja FC "Skonto", bet finālā - atkal pēcspēles 11 m sitienu sērijā! - uzvarēja "Jūrmala V.V." komandu un ieguva trofeju.

Šogad uzmanības centrā ir cits virslīgas jaunpienācējs - FB "Gulbene 2005". Iesākuši čempionātu diezgan pasmagi (komanda diezgan vēlu pilnā sastāvā sāka gatavoties sezonai), kaut arī tajā pašā laikā pietiekami cienījami (piemēram, tikai 1:2 zaudējums Rīgā no čempioniem skontiešiem), gulbenieši vispirms ar 2:1 pārspēja "savu klientu" JFK "Olimps", bet tad ar 3:0 uzvarēja jelgavniekus, it kā pārņemdami no viņiem lielāko trokšņotāju stafeti, savukārt savu pagaidām lielāko pārsteigumu trenera Mihaila Koņeva vadītā komanda sagādāja 11. maijā Liepājā, kur ar 2:1 uzvarēja vietējo "Metalurgu". Trešdien gulbenieši spēlēs Daugavpilī ar "Daugavu", bet svētdien savā laukumā uzņems čempionu FC "Skonto". Gaidām jaunus trokšņus...

  +3 [+] [-]

, 2011-05-17 11:26, pirms 13 gadiem
tīrs ūdens ne raksts.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-17 11:59, pirms 13 gadiem
Saraustīti un tāpēc grūtāk saprotams.

Kur Dižvanagu 0:0 ar Metalurgu 2006. gadā?

  +3 [+] [-]

, 2011-05-17 12:15, pirms 13 gadiem
bilde laba!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-05-18 03:49, pirms 13 gadiem
Malači gulbenieši.