Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

19. nedēļa. Atkal Gulbis. Atkal pelnīti

19. nedēļa. Atkal Gulbis. Atkal pelnīti
Foto: Scanpix/REUTERS

Jau trešo nedēļu pēc kārtas panākumu topā ir tenisisti, Ernests Gulbis jau otro reizi trijās nedēļās. Varētu likties, ka Latvijas sportā nekas cits nenotiek, bet tā gluži nav, jo uz labākā godu pretendēja arī citi.

Pārfrāzējot kolēģi Strausu, „ko tad Gulbis īsti izdarīja” pagājušajā nedēļā? „Nekas īpašs” jau tas nebija, jo ranga līderi Rodžeru Federeru Madrides ATP Masters Series tenisa turnīra ceturtdaļfinālā viņš šoreiz nevinnēja, kaut pabaidīja gan – 6:3, 1:6, 4:6 (savstarpējos mačos Federers tagad ir priekšā ar 2:1). Ernests, nedēļu sākdams 34. pozīcijā pasaules rangā, pirmajās divās kārtās „tikai” uzvarēja divus iepriekšējās nedēļas turnīru uzvarētājus – Eštorilas turnīra galvenās balvas ieguvēju māla kortu speciālistu spāni Albertu Montanjesu (33. vieta pasaules rangā) ar 7:5, 6:1 un Minhenes ATP turnīra čempionu krievu Mihailu Južniju (13.) ar 7:6(2), 6:4. Ticis galā ar čempioniem, Gulbis pirms stājās pretī Federeram, cīnoties par izsētā tenisista statusu (labāko trīsdesmitdivnieku) gada otrajā „Grand Slam” turnīrā „Roland Garros” laukumos Francijā, pie reizes tika galā arī ar divas vietas rangā augstāk bijušo spāni Felisiano Lopesu (32.) – 6:2, 7:6(0). Starp citu, nav nemaz tas Federers tik vājš, jo Madridē sīvā cīņā par viņu finālā spēcīgāks izrādījās tikai „māla seguma karalis” spānis Rafaels Nadals.

Svarīgi Gulbim bija abas uzvaras ar rangā turpat esošajiem Montanjasu un Lopesu, kā arī turnīrā gūtie 180 reitinga punkti, jo jaunākajā ATP pasaules ranga tabulā šie un vēl pieci pretinieki atstāti aiz muguras, sasniedzot jaunu karjeras rekordu – 27. pasaules spēcīgākais tenisists uz šo brīdi.

Arī spēles kvalitāte šogad Latvijas tenisistam ir uzlabojusies, jo parādījusies stabilitāte un krietni mazinājies nepiespiesto kļūdu skaits. Turklāt šosezon no Gulbja jābaidās visiem tenisistiem arī no labāko desmitnieka, un uzvara pār Federeru vairs nešķiet kā slikts zinātniskās fantastikas rakstu darba paraugs. Uzvara pār Federeru gan parādīja arī to, ka nervi mūsu tenisistam vēl nav no dzelzs, jo vismaz 6 mačbumbas tika „pasētas”, bet atšķirībā no citām reizēm, kad Gulbis bija tuvu uzvarai pār kādu no pirmā desmitnieka tenisistiem, šoreiz viņš Federeru uzvarēja. Ja Ernests turpinās tā spēlēt kā sezonas pirmajā pusē, speciālistu paredzētā Gulbja iekļūšana pasaules spēcīgāko desmitniekā ir tikai laika (vistuvākā!) jautājums. Turklāt viņam ir tikai 21 gads un iespējas progresēt – praktiski neierobežotas. To arī Ernestam novēlam!

Vētot citus potenciālos labākā nedēļas sportista/komandas kandidātus, katram tika atrasts arī pa kādam vājajam punktam. Stenlija kausa izcīņas 2. kārtā no 0:3 sērijā atspēlējās un uzvaru svinēja Oskara Bārtuļa Filadelfijas Flyers. Tiesa, Oskars sastāvā netiek kopš 16. aprīļa spēles pret Ņēdžersijas velniem, tomēr turpat komandā vien ir, un tas ir arī viņa nopelns, ka lidotāji kļuvuši par tikai trešo vienību NHL izslēgšanas spēļu vēsturē, kam izdevies uzvarēt, pēc trijām cīņām esot gandrīz bezcerīgā situācijā – 0:3. Vēl tālajā 1942. gadā pret Detroitas Red Wings tas bijis pa spēkam Toronto Maple Leaves, bet 1975. pret Pitsburgas Penguins – Ņujorkas Islanders. Turklāt arī 7. spēlē atspēlēšanās sižets bija līdzīgs – no 0:3 1. perioda vidū līdz 4:3 3. perioda 13. minūtē (Simons Gaņjē).

Kādu torti ir pelnījis arī „kantētājs” Kaspars Liepiņš par uzvaru Itālijā pasaules motokrosa čempionāta 4. posmā ekipāžām ar blakusvāģiem kopā ar beļģi Jorisu Hendriksu pie stūres. Kaut arī latviešu šajā motokrosa veidā pasaules čempionātā nav mazums, nemaz tik bieži negadās, ka kāds no viņiem kāpj uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena posma noslēgumā. Vēl retāk kāds no mūsējiem kopš Serģa/Rasmaņa ekipāžas ziedu laikiem un Kaspara Stupeļa braukšanas šīs desmitgades ikonas Daniela Vilemsena kulbā ir pabijis pasaules čempionāta kopvērtējuma ranga augšgalā. Pašreiz pēc 4 posmiem Hendriksam/Liepiņam ir 161 punkts, Vilīti ar „kantētāju” Eginku apsteidzot par 2 punktiem.

Protams, neiztikt arī bez Latvijas hokeja izlases, vismaz kā kandidātes izskatīšanas. Par sasniegumu var uzskatīt arī uzvaru pār itāļiem, kas palīdzēja izvairīties no cīņas pret amerikāņiem uz vēl diviem neveiksminiekiem par divām laimīgajām lozēm, kas nodrošinātu vietu augstākajā hokeja ešelonā arī nākamgad.

Jāuzteic arī abi Latvijas šķēpmetēji, kas iepriekšējā nedēļā svinēja uzvaras – Aināram Kovalam 82,33m un uzvara Hallē (Vācija), bet Latvijas XX Universiādē Madarai Palameikai 61,19m tāls raidījums. Nav slikti sezonas sākumam.

     [+] [-]

, 2010-05-17 17:31, pirms 14 gadiem
Malacis Gulbis, pēc sezonas jābūt top10

     [+] [-]

, 2010-05-19 15:53, pirms 14 gadiem
Walk man rakstīja: Malacis Gulbis, pēc sezonas jābūt top10
Malacis Gulbis un veselību viņam!