Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Raimonds Miglinieks: "Roulends ir neaizstājams un tāpēc tas ir arī koks ar diviem galiem..."

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

Raimonds Miglinieks: "Roulends ir neaizstājams un tāpēc tas ir arī koks ar diviem galiem..."
Lai nu ko, bet saspēles vadītājus Raimonds Miglinieks prot novērtēt un arī viņš uzskata, ka Ērls Roulends pašreiz ir nezistājams spēlētājs VEF rindās.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta...

Ērla Roulenda lieliskā spēle VEF basketbola komandas rindās ULEB Eiropas kausa izcīņas TOP16 turnīra mačā pret Bilbao vienību no Spānijas kārtējo reizi parādīja šā amerikāņu spēlētāja lomu vefiešu rindās. Taču Roulends vefiešu sastāvā ir arī kā ļoti jaudīga bumba ar laika degli - proti, kas notiks, ka viņš kaut kāda iemesla dēļ kādā ļoti svarīgā spēlē nevarēs piedalīties? Bijušais Latvijas izlases saspēles vadītājs, viens no labākajiem šā ampluā spēlētājiem Latvijas basketbola vēsturē un 2001. gada Eiropas čempionāta labākais piespēļu dalītājs Raimonds Miglinieks nav tik kategorisks, taču arī viņš uzskata, ka Roulends pašreiz VEF sastāvā ir neizstājams. Un tas nav tikai pluss...

"Viņš ir īsts līderis. Roulends uzņemas iniciatīvu svarīgākajos brīžos un - kas ir būtiskākais - gandrīz vienmēr dara to sekmīgi. Ja tas būtu noticis vienu vai divas reizes, tad varētu teikt, ka sagadīšanās, bet tā jau ir noticis vairākas reizes, kas nozīmē, ka šis spēlētājs pēc sava rakstura un mentalitātes ir līderis," vērtē Raimonds Miglinieks. "Līdera īpašību nevar uztrenēt, to var tikai attīstīt un tas notiek ar pareizu attieksmi pret to, ko dari, ar lielas pārliecības iegūšanu. Roulends nav tipisks amerikāņu basketbolists. Jā, arī viņš ir tendēts uz pretinieka grozu, taču viņš redz un atrod laukumā arī partnerus. VEF komandā ap Roulendu ir spēlētāji, kas arī nebaidās uzņemties līdera lomu - piemēram, Janičenoks un Bertāns - un tas amerikānim tikai nāk par labu, viņš var justies atraisītāks, viņam tāpēc ir vieglāk spēlēt. Taču Roulends savā pozīcijā VEF rindās ir viens tāds spēlētājs. Līdzvērtīga aizstājēja viņam nav, viņš ir izteikts līderis, kāds vajadzīgs katrai komandai, bet līdz ar to tas viņš reizē ir arī kā koks ar diviem galiem - jo viņš tāds ir viens... Pilnīgi līdzvērtīgu aizstājēju nav arī Janičenokam, Bertānam, Bērziņam, Kavaļauskam, tāpēc jau komandās ir pirmie numuri savās pozīcijās un ir otrie jeb rezervisti. Cita lieta, ka, nemazinot ne par kripatu pārējo VEF basketbolistu ieguldījumu komandas sniegumā, tomēr jāatzīst, ka tieši Roulenda izkrišana no sastāva vai viņa nosegšana radītu vislielākās problēmas spēlēs ar augstas klases komandām. Pretinieku treneri taču nav muļķi, viņi labi redz, kuru VEF sastāvā pirmām kārtām vajag neitralizēt, un redž to arvien labāk... Šķiet, tas bija spēlē ar "Triumf", kad Roulends tika izslēgts no spēles un uzreiz radās lielas grūtības. Tas vefiešus pārsteidza, taču spēles gaitā viņi atrada spējas pārkārtoties. Skaidrs, ka treneris Ramūns Butauts rēķinās ar to, ka, jo labāk Roulends spēlēs, jo lielāka būs pretinieku vērība tieši viņam, ka jābūt rezerves variantiem komandas spēlē bez Roulenda vai ar nosegtu Roulendu. Spēle ar "Triumf" šajā ziņā bija ļoti laba mācība un tā vefiešiem nāks tikai par labu. Būtu jau ideāli, ja Roulendam viņa pozīcijā būtu līdzvērtīgs vai gandrīz līdzvērtīgs aizstājējs, taču kur tagad tādu ņemt? Un ne tikai tagad - sezonas vidū, bet arī vispār. Tāda līmeņa spēlētāji apkārt nemētājas, bet ja kāds pēkšņi mētājas, tad tas maksā lielu naudu. VEF iespējas nav neiereobežotas..."

     [+] [-]

, 2013-01-17 16:33, pirms 12 gadiem
žurnālisti...
FOTKI.LV

virsrakstā un zem bildes kļūdas... tālāk pat negribas lasīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-17 19:51, pirms 12 gadiem
Tas, ka no Roulenda var sanāk lielisks spēlētājs, bija redzams jau Baronā. Interesanti, ka V.V. (kuram parasti ir oža uz talantiem) to nesaskatīja un Vef izvēli "nolika".

     [+] [-]

, 2013-01-18 08:40, pirms 12 gadiem
Šajā sadāļā maksāju naudu par rakstiem, tāpēc tomēr gribētos sagaidīt profesionalitāti līdz galam... bet laikam par daudz prasīts.

Par Roulendu - izšķirošās spēles vēl priekšā, domāju, ka ja VEF netiek nākamajā Eirokausa kārtā, tad arī motivācija Ērlam būs nulles līmenī.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-18 11:06, pirms 12 gadiem
Nekas jauns, ļoti daudzās komandās bija vai ir šādi līderi. Lakers - Kobe, Bulls - Rouzs, Nicks - Karmelo utt. Arī vecais Bulls bez Džordāna knapi varēja vispār uzspēlēt, lai gan līdzās bija Skotijs Pīpens un vienmēr vēl kāda mazāka kaluma zvaigznīte (Horass Grants, Tonijs Kukočs u.c.).
Vienkārši (arī Eiropā) ir tādas augstākās klases komandas, kur viena spēlētāja izkrišanas neko nenozīmē (tie paši CSKA, Žalgiris un vesels lērums top 16), un ir , piemēram, Barcelona. Ir Navarro un ir neuzvarama komanda, nav Navarro un var jau mēģināt šos uzvilkt.