Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mežonis džungļos

Mežonis džungļos
Kas notiks ar Karsumu Rīgā? Atbildes meklēsim uz ledus.
Foto: Aleksejs A.

Sestdien Karsums izskrēja cauri Arēnai Rīga kā ugunsdzēsējs – piesēdis uz mirkli pie visiem galdiem, sākot ar kluba vadības un beidzot ar žurnālistu galu, viņš svētdien jau āva kājas pirmajam treniņam. Paskatījos – bija interesanti.

Nu, tik būs – ies laukumā un raus visus gabalos! Lai arī Karsumu paziņas un draugi sauc par Mežoni, ieņemt galvā, ka nupat Rīgā ir ieradies mesija, glābējs, burvju nūjiņa, lidojošais paklājs vai stabulīte, kas pati liek citiem kājas cilāt – nevajadzētu.
Mārtiņa Karsuma parakstītais līgums ar Rīgas „Dinamo” ir jāvērtē šī kluba nākotnes vārdā – esam ieguvuši vienu no labākajiem (ja ne labāko) savas paaudzes latviešu uzbrucējiem, viņš būs galvenais skriemelis nākamās sezonas pamatsastāvam. Vienošanās gan esot panākta līdz šīs sezonas izskaņai, taču diezgan droši var apgalvot, ka Karsums spēlēs Rīgā arī nākamgad. Šobrīd par labāko viņa sāgā ir jāuzskata menedžera Sējēja apsviedīgums, kam izdevās pārliecināt gan pašu hokejistu, gan viņa aģentu, ka Mārtiņa karjeras turpinājumam vai kūlenim ir jāturpinās no pilsētas, kurās viņš izauga par hokejistu. Faktiski – cita varianta jau viņam šobrīd nemaz īsti nebija, ja runājam par nopietnu līgu un stabilu spēles laiku.

Svētdien no rīta Karsums kopā ar „Dinamo” aizvadīja savu pirmo treniņu jaunajā komandā. Uz ledus viņš iznāca pusstundu pirms oficiālā treniņa sākuma, kopā ar Sotnieku, Bukartu un Cipuli, padzenājot pa kasti Sergeju Naumovu. Pēc tam bija formālā fotografēšanās dinamiešu formā un tā kā krekls ar Karsuma vārdu acīmredzot vēl tiek šūdināts, viņam vajadzēja vilkt mugurā drēbi ar uzvārdu „Bukarts”. Kad uz ledus savācās visa komanda, varēja ieraudzīt Šuplera kārtējo sastāva atklātni: Karsums bija salikts kopā ar Spruktu un Ankipānu, pie Hosas un Petrovicka pielipināja Bukartu (Ņiživijam savainojums), Cipulis nokļuva blakus Arnasonam un Iguldenam, un tikai Rēdlihs, Dārziņš un Karija palika kur bijuši no iepriekšējo spēļu iestrādnēm. Aizsardzībā savainoto Krišjāni Rēdlihu (plecs) aizstāja Sotnieks, tādejādi liekot nepārprotami saprast, ka rītvakar pret Magņitagorsku spēlēsim ar trīs aizsargu pāriem. Mārtiņš treniņu atstrādāja sirsnīgi, aizejot viens no pēdējiem.

Kāds viņš izskatījās? Kā jau Karsums – uz kājām brangs un stabils, ar rokām arī viss kārtībā, būda kantaina un mazliet draudoša (negribētu ar viņu pie apmales vai vārtu priekšā grūstīties). Salīdzinoši, ja Ivanānu varam saukt par trīsdurvju skapi, tad Karsums atgādina viendaļīgu gaļas saldētāvu – maza, bet jaudīga. No Karsuma uz ledus brīnumus negaidiet – ar attieksmi gan viss būs kārtībā, par to šaubu nav. Savas minūtes atstrādās godam, bet mēs vēl ceram uz psiholoģisko dopingu – vajadzētu viņam tikt prom no Ziemeļamerikas panīkuma, kas šosezon viņa dūšu iedzinis pagultē. Debitēt pret vienu no KHL līdervienībām varētu būt labs izaicinājums – ja reiz esi vecis, liec galdā argumentus, jo pretinieks slidināties neļaus.

Intriģē Šuplera sastāva variācijas: pieņemsim, ka Karsuma vieta tika atrasta pēc Latvijas izlases iespēlētiem modeļiem, taču – viss pārējais uzreiz atgādina vecā labā Jūliusa momentloteriju. Kura tagad ir Rīgas „Dinamo” triecienmaiņa? Hosa un Petrovickis – labi, bet, ja reiz Ņiživijs ir nevesels, vai atbilde ir meklējama jaunajā Bukartā? Starp citu, treniņā viņi sprēgāja vissakarīgāk, bet kaujas apstākļos jaunais var tikt iedzīts ledū... Blakus abiem dinozauriem Arnasonam un Iguldenam tagad piesmērēts Cipulis, kas vēl vakar bija ceturtās maiņas uzbrucējs. Mārtiņš tur varētu izskatīties pēc piektā riteņa, kas skrien pa priekšu, jo ātruma ziņā abi nosauktie leģionāri noteikti iepaliek. Tur Sprukts patiešām piestāvēja, jo visiem ir apmēram vienas un tās pašas pārnesuma kārbas. Miķelis un Lauris, kopā ar kamikadzi Kariju mēdz taisīt viļņus, taču viņi noteikti nespēlēs galvenās lomas, lai lauztu spēles gaitu. Vismaz tas nav prognozējami. Arī Ankipāns vēl viņdien bija pie ceturtajiem, kas tagad ir mainīts: Latvijas izlases formā viņš kopā ar Karsumu un Spruktu bija labi, taču nenāk par ļaunu atgādināt, kas tās bija par spēlēm? KHL klubi nav Itālijas, Ungārijas vai Ukrainas valstsvienības. To gan vajadzētu ņemt vērā. Bet – treneris ir pieredzējis, pašam galva liela, lai parāda, ka ir trāpījis desmitniekā. Skumji vienīgi, ka tā šaušana izskatās no sērijas – mērķis ir, gan jau trāpīsim. Kas Mārtiņš Karsums būs šajā komandā? Mežonis džungļos, jeb tomēr – hokejists, kas no džungļiem ticis beidzot ārā... Ceram uz otro variantu.

1 2 60 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2010-01-17 13:55, pirms 14 gadiem
Man prieks, ka ir variants par Karsuma palikšanu arī nākamsezon Rīgā, savādāk biju mazliet nesapratnē - nevieni gaiļi tak' vēl nav dziedājuši, ka šosezon tiksim Gagarina play-off'os.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 13:56, pirms 14 gadiem
Pārāk vēlu RD dabūja Karsumu. Paies labs laiciņš kamēr viņš pieradīs atkal pie lieliem laukumiem,atsvaidzinās vecās sadarbības ar izlases biedriem u.t.t. Un skat, KHL regulārā sezona jau galā.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 13:57, pirms 14 gadiem
Magnats rakstīja: Man prieks, ka ir variants par Karsuma palikšanu arī nākamsezon Rīgā, savādāk biju mazliet nesapratnē - nevieni gaiļi tak' vēl nav dziedājuši, ka šosezon tiksim Gagarina play-off'os.
UN drīzāk, ka netiks ar play-ofos, pārāk smags kalendārs sezonas izskaņā, līdz 7. februārim RD visticamāk vairs nepretendēs uz šo godu!
Slēpts komentārs: Gena@Traktors

 +10 [+] [-]

, 2010-01-17 13:57, pirms 14 gadiem
Karsums atgādina viendaļīgu gaļas saldētāvu! Viens no labakajiem raksturojumiem par hokejistu kadu ir nacies redzet

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 13:58, pirms 14 gadiem
"būda kantaina un mazliet draudoša" lika pasmieties.
Jācēr, ka sezonas atlikušo spēļu laikā viņš sevi pierādīs kā mežonīgi labu hokejistu.

  +4 [+] [-]

, 2010-01-17 14:00, pirms 14 gadiem
Interesants raksts!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 14:01, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai vari man norādīt avotu kurā var izlasīt,ka nākošā sezonā tas Rīgas Dinamo noteikti vel būs?
Vai vari man norādīt, kur ir redzams, ka es runāju par DINAMO?
Dots pret dotu

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 14:01, pirms 14 gadiem
Lai Mārtiņam viss izdodas!

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:06, pirms 14 gadiem
Es ceru uz iespējami labāko variantu! Kāds un vai tas būs - to rādīs spēles.

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:07, pirms 14 gadiem
Magnats rakstīja: Vai vari man norādīt, kur ir redzams, ka es runāju par DINAMO?
Dots pret dotu
Vai tad Rīgā veidojas vel kāda komanda,kas būtu gatava startēt KHL?

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:09, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai tad Rīgā veidojas vel kāda komanda,kas būtu gatava startēt KHL?
Tu tiešām domā, ka viss varētu beigties? Manuprāt, ja nebūtu garantiju, Karsumu uz Rīgu neņemtu. Turklāt, kamēr vien Gazprom's iepumpēs savu naudiņu (ja nemaldos, bija pat minēts termiņš, cik ilgi viņi to darīs), mums viss ies vaļā. Sliktākajā gadījumā spēlēsim bez leģionāriem

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:10, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Vai vari man norādīt avotu kurā var izlasīt,ka nākošā sezonā tas Rīgas Dinamo noteikti vel būs?
Un kas Tev liek domat ka nebus???

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:12, pirms 14 gadiem
Ar jaunajām maiņām visa skaitīšanas sistēma sajukusi, nevar vairs saprast kura ir otrā, bet kura ceturtā. Laikam būs tiešām jāsāk saukt pēc kreklu krāsām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:14, pirms 14 gadiem
labs raksts.

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:15, pirms 14 gadiem
Magnats rakstīja: Tu tiešām domā, ka viss varētu beigties? Manuprāt, ja nebūtu garantiju, Karsumu uz Rīgu neņemtu. Turklāt, kamēr vien Gazprom's iepumpēs savu naudiņu (ja nemaldos, bija pat minēts termiņš, cik ilgi viņi to darīs), mums viss ies vaļā. Sliktākajā gadījumā spēlēsim bez leģionāriem
Nu ļoti šaubos vai viņi pieļaus, ka vēl kāds klubs noiet pa burbuli, Vitjaz tādi šaubīgi, bet pēc šīs sezonas viņi pašlikvidēsies un viņu vietā bus Viļņas Vetra. Jo vairāk klubi noies pa burbuli KHL, jo ātrāk līgas prestižs tuvosies 0 !

  -2 [+] [-]

, 2010-01-17 14:15, pirms 14 gadiem
Magnats rakstīja: Tu tiešām domā, ka viss varētu beigties? Manuprāt, ja nebūtu garantiju, Karsumu uz Rīgu neņemtu. Turklāt, kamēr vien Gazprom's iepumpēs savu naudiņu (ja nemaldos, bija pat minēts termiņš, cik ilgi viņi to darīs), mums viss ies vaļā. Sliktākajā gadījumā spēlēsim bez leģionāriem
Es jau nesaku,ka nebūs arī nakošā sezonā, bet ir daudzas pazīmes, kas liecina ka arī var nebūt.
Vai ITERA RU dos naudu ir atkarīgs no šosezon Rīgas Dinamo iespētā, kādi viņien ir plāni attiecībā uz savu prioritāti Nr.1 riteņbraucēju komandu Katjuša, kas paņem vairāk naudas nekā Rīgas Dinamo u.t.t.
Varbūt arī iedos to naudu,bet uz pusi mazāk,bet pārējais būs jasameklē RD akcionāriem.
Takā nekas vel nav skaidrs.

  -3 [+] [-]

, 2010-01-17 14:18, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Nu ļoti šaubos vai viņi pieļaus, ka vēl kāds klubs noiet pa burbuli, Vitjaz tādi šaubīgi, bet pēc šīs sezonas viņi pašlikvidēsies un viņu vietā bus Viļņas Vetra. Jo vairāk klubi noies pa burbuli KHL, jo ātrāk līgas prestižs tuvosies 0 !
Tu domā,ka viņiem izdevīgāk uzturēt pie mākslīgās elpināšanas kādu komandu. No tā arī līga nekādu prestižu neiegūs, jo jebkurš mākslīgs veidojums agri vai vēlu noiet pa burbuli. Visam janotiek dabiskā atlases ceļā,kad stiprie izdzīvo ,bet švakie beidz savu eksistenci.

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:21, pirms 14 gadiem
spēle rādīs... cerams attaisnos liktās cerības

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:22, pirms 14 gadiem
Labi uzrakstiits

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:29, pirms 14 gadiem
Pērkam visi Dinamo pelmeņus, sieru, ātri pagatavojamās putriņas, limonādi (kolu gan nē tā ir galīgi garām), čipsus un Dinamo izdzīvos!
Gan jau Rīga noturēsies virs ūdens, tautas mīlestība palīdzēs.

  +2 [+] [-]

, 2010-01-17 14:31, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Pērkam visi Dinamo pelmeņus, sieru, ātri pagatavojamās putriņas, limonādi (kolu gan nē tā ir galīgi garām), čipsus un Dinamo izdzīvos!
Gan jau Rīga noturēsies virs ūdens, tautas mīlestība palīdzēs.
Kola+enerģijas dzēriens tā nekas īstenībā, te čipsi ar garšīgi. Tikai lieta tāda, ka par to Dinamo ienāk santīms! Pieņemam, ka gada laikā nopērk 100 000 vienības, tie ir 100 000 santīmi, tie savukārt ir 10 000 Ls, lai gan es šaubos vai pat 100 000 vienības pa gadu sanāks, labi ja 50 000!

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 14:32, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Pērkam visi Dinamo pelmeņus, sieru, ātri pagatavojamās putriņas, limonādi (kolu gan nē tā ir galīgi garām), čipsus un Dinamo izdzīvos!
Gan jau Rīga noturēsies virs ūdens, tautas mīlestība palīdzēs.
Neaizmirsti daudz braukāt pa Rīgu ar taksi, jo tur no katra kilometra RD kasē iekrīt 2.santīmi.,bet no pārtikas produktiem tikai 1.santīms.

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:34, pirms 14 gadiem
Tāda "gaļasmašīna" Dinamo jau sen bija vajadzīga, Mārtiņš ir spēka spēles piekritējs, negriezīs ceļu nevienam, uzvilks komandu katrā spēlē ar savām aktivitātēm laukumā un ievilks Dinamo play off

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:39, pirms 14 gadiem
Krokodils rakstīja: Kola+enerģijas dzēriens tā nekas īstenībā, te čipsi ar garšīgi. Tikai lieta tāda, ka par to Dinamo ienāk santīms! Pieņemam, ka gada laikā nopērk 100 000 vienības, tie ir 100 000 santīmi, tie savukārt ir 10 000 Ls, lai gan es šaubos vai pat 100 000 vienības pa gadu sanāks, labi ja 50 000!
Pie tam līgums ar pārtikas ražotājiem Rīgas Dinamo izbeidzās līdz ar sezonas beigām. Bet tas tā.
Patiesībā RD nopērkot Karsumu atkal ir rīkojušies pretēji veselā saprāta loģikai,jo RD vislielākās problēmas ir aizsardzībā un nevis uzbrukumā.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 14:40, pirms 14 gadiem
To Gena@Traktors

Labākā aizsardzība ir uzbrukums, tas jau izsenis ir pierādīts

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:42, pirms 14 gadiem
Labs raksts !

  -2 [+] [-]

, 2010-01-17 14:44, pirms 14 gadiem
Imigrants rakstīja: To Gena@Traktors

Labākā aizsardzība ir uzbrukums, tas jau izsenis ir pierādīts
Vakar RD to ļoti labi pierādija,ka var uzbrukt cik grib,bet ja aizsardzība ir galīgi nekāda, tad arī rezultāts ir nekāds.
Rīgas Dinamo vismaz pagaidām (pat ar Karsumu ierindā) nav tā komanda,kas pretiniekam var iemest tik cik grib pat neskatoties cik ir ielaistas ripas.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 14:45, pirms 14 gadiem
Godīgi sakot man agrāk Karsums vairāk asociējās ar tādu raksturā mierīgu cilvēku, bet dzirdot viņa balsi intervijās viņš atstāj tādu bandīta iespaidu Es nesaku, ka tas ir slikti vienkārši viņš vienmēr tāds smaidīgs būdams radīja iespaidu, ka pēc rakstura varētu būt līdzīgs piemēram Dārziņam vai Jekabam Rēdliham. Lai nu kā viņš viennozīmīgi pastiprinās komandu un viņš viennozīmīgi būs viens no Dinamo līderiem. Ja būtu komandā no pašā sezonas sākuma, tad domāju, ka būtu liels atbalsts arī ģērbtuvēs, jo šobrīd psiholoģiskā loma viņam varētu nebūt tik liela, tāpēc, ka komandā viņš vēl nav viens ģimenes locekļiem.

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:46, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Pie tam līgums ar pārtikas ražotājiem Rīgas Dinamo izbeidzās līdz ar sezonas beigām. Bet tas tā.
Patiesībā RD nopērkot Karsumu atkal ir rīkojušies pretēji veselā saprāta loģikai,jo RD vislielākās problēmas ir aizsardzībā un nevis uzbrukumā.
Un ko tu gribi? Komandā 3 svetus? Kļūdas aizsargi taisīs neatkarīgi no tautības, vai tas Svets, Sotnieks, Sorokins vai Ozoliņš.
Tad jau labāk lai pa laikumu skraida Latvju bāleliņi!

     [+] [-]

, 2010-01-17 14:46, pirms 14 gadiem
Liela mera ritdienas spele paradis to vai musejie ir spejigi izlausties lidz play-off.

  -1 [+] [-]

, 2010-01-17 14:49, pirms 14 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Un ko tu gribi? Komandā 3 svetus? Kļūdas aizsargi taisīs neatkarīgi no tautības, vai tas Svets, Sotnieks, Sorokins vai Ozoliņš.
Tad jau labāk lai pa laikumu skraida Latvju bāleliņi!
Kāds šeit sakars ar tautību?
Runa iet,ka normāla komanda būtu ņēmusi labu spēlētāju uz to pozīciju kur tai ir vislielākās problēmas.Rīgas Dinamo gadijumā aizsardzībā.

  +3 [+] [-]

, 2010-01-17 14:52, pirms 14 gadiem
kurmix rakstīja: Ja būtu komandā no pašā sezonas sākuma, tad domāju, ka būtu liels atbalsts arī ģērbtuvēs, jo šobrīd psiholoģiskā loma viņam varētu nebūt tik liela, tāpēc, ka komandā viņš vēl nav viens ģimenes locekļiem.
Dinamo ir Latvijas hokeja izlases ģimene! Kamēr īstais tēvs (Znaroks), aizbraucis ārzemēs iztiku pelnīt, tikmēr par galvano palicis patēvs Šuplers, kurš paņēmis līdzi savus bernus (Hosa, Petrovickis), un apkārt skraida pāris ārlaulības bērni. Karsums vistiešākajā mērā ir pazudušais dēls kurš atgrizies ģimenē.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-17 14:52, pirms 14 gadiem
Mārtiņ,galvenais tici pats saviem spēkiem, nospļaujies par visām neveiksmēm,tas viss ir garām, tagad esi mājās un viss būs ok!
1 2 60 komentāri