Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

KHL sestais "jaunais vilnis". Ar Kuzmenkovu

Anatolijs Kreipāns
Anatolijs Kreipāns

KHL sestais "jaunais vilnis". Ar Kuzmenkovu
Artūrs Kuzmenkovs ir viens no sestās KHL sezonas labākajiem debitantiem.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Katra jauna sezona atklāj jaunus vārdus. Vieni tā arī paliek ar šo "sasniegumu", bet citi turpina izaugsmi un kļūst par atzītiem meistariem. Tā sauktais dabīgais atbirums sportā vienmēr ir bijis un būs. KHL nav izņēmums nevienā no minētajiem aspektiem. KHL sestās sezonas ievadā arī ir pārādījušies talantīgi debitanti, starp kuriem hokeja apskatnieki piemin arī 20 gadus veco Rīgas "Dinamo" centra uzbrucēju Artūru Kuzmenkovu.

Nepilnus 20 gadus vecais (20 gadi viņam paliks 1. decembrī) daugavpilietis līdz šim savu lielāko hokeja skolu ir izgājis Liepājas "Metalurga" rindās, viņu ievēroja jau pagājušajā sezonā (12+23 Baltkrievijas atklātā čempionāta regulārajā turnīrā), viņš, iespējams, būtu uzvilcis Rīgas "Dinamo" kreklu jau agrāk, ja vien iepriekšējie komandas treneri drošāk un vairāk uzticētos jaunajiem puišiem. Bet, iespējams, viss ir noticis īstajā laikā un Kuzmenkovs nonāca dinamiešu rindās ne par ātru un ne par vēlu.
Talantīgais centra uzbrucējs labas atsauksmes izpelnījās vēl pirmssezonas pārbaudes spēlēs un turnīros, viņš pārliecinoši debitēja arī KHL čempionātā un varēja redzēt, ka puisis ir ar galvu - proti, viņam ir ne tikai veiklas rokas un labs augums (188 cm), bet arī laba spēles izpratne. Pagaidām vēl nav gūtu vārtu (0+1), taču, ja pietiks uzņēmības, centības un mērķtiecības, tad var izaugt par meistaru un Rīgas "Dinamo" var nekļūt par augstāko punktu viņa karjerā. Patika tas, ko Artūrs teica pirms KHL čempionāta: "Man katrs treniņš "Dinamo" komandā ir sevis pierādīšana un apliecināšana."

191 cm garais Mitišču "Atlant" uzbrucējs Aleksandrs Kadeikins pašreiz ir rezultatīvākais spēlētājs savā komandā - 4+5. Tiem, kuri sekoja MHL čempionātam, viņš ir labi zināms (pagājušajā sezonā - 14+29 regulārajā turnīrā un 4+7 izslēgšanas spēlēs). Kadeikins nav spēlējis pasaules čempionātos ne Krievijas U18, ne U20 izlasēs, taču tas tikai lieku reizi (būs vēl viens tamlīdzīgs piemērs) apliecina, ka panākumi un pat lieli panākumi juniora vecumā vēl neko negarantē KHL komandās (nemaz nerunājot par NHL).

Dņepropetrovskā (Ukraina) dzimušais uzbrucējs Vladimirs Tkačovs no Kazaņas Ak "Bars", atšķirībā no Kadeikina, ieguva bronzas medaļas Krievijas izlases sastāvā gan U18, gan U20 pasaules čempionātos. Debijas sezonā KHL viņš jau paspēja uzspēlēt Ak "Bars" pirmajā maiņā (kamēr savainojums bija Aleksejam Tereščenko), paspēja gūt pirmos vārtus (1+4) un nopelnīt +5 lietderības koeficientu.

21 gadu vecais dānis Patriks Bjorkstrands no KHL jaunpienācēja Zagrebas "Medveščak" līdz šim ir spēlējis tikai dzimtenē (tikai "Herning" komandā, ar kuru 2012. gadā kļuva par čempionu), pagājušo sezonu viņš aizvadīja Zviedrijas pēc ranga otrajā līgā Allsvenskan ("Mora") un spēlēja Dānijas izlasē pasaules čempionātā. Dāņu uzbrucējam iznāca labs sākums KHL - 1+4 - un viņa devums "Medveščak" sekmīgajā debijā KHL ir vērā ņemams.

19 gadus vecais uzbrucējs Daniils Žarkovs no Ņižņijnovgorodas "Torpedo" pagājušajā ziemā Krievijas U20 izlases rindās ieguva pasaules čempionāta bronzas medaļu. 192 cm garais uzbrucējs iepriekšējās divas sezonas aizvadīja OHL un pagājušajā viņam tur bija laba, bet ne izcila statistika - 25+18 regulārajā čempionātā un 4+8 izslēgšanas spēlēs. "Torpedo" rindās viņš guva divus vārtus un viņam turpina sekot Edmontonas "Oilers", kas pērn draftēja Žarkovu ar 91. numuru.

Aizsargs Dmitrijs Judins sevi apliecināja vēl pirms debijas KHL - Latvijas dzeldzceļa kausa izcīņā Sanktpētetrburgas SKA rindās bija vairāki pavisam jauni hokejisti, bet ne tikai uz viņu fona pārsteidzoši pārliecinoši izskatījās 18 gadus vecais un 187 cm garais Judins. Tik nosvērta spēle tik jauna aizsarga izpildījumā sen nebija redzēta. Judins spēlēja vienā pārī ar Kevinu Dalmenu un tas, protams, viņam atviegloja ienākšanu lielajā hokejā, taču tik un tā SKA galvenais treneris soms Juka Jalonens neviltoti priecājās un brīnījās par jaunā aizsarga sniegumu. Jau tad varēja paredzēt, ka Judins būs SKA sastāvā ne tikai tāpēc, ka reglaments paredz jauno hokejistu iekļaušanu sastāvā. Ņižņijtagilā dzimušais Judins pirmo spēli KHL pavadīja uz soliņa, bet tad sāka spēlēt arvien vairāk un drošāk (tieši viņš guva uzvaras vārtus mačā ar Ak "Bars").

Maskavietis Jegors Antropovs no otra KHL jaunpienācēja Vladivostokas "Admiral" visticamāk šosezon nespēlētu KHL vispār un varbūt pat netiktu KHL vispār, jo viņš īpaši neizcēlās ne MHL, ne VHL un droši vien kādā no šīm līgām arī būtu šosezon turpinājis spēlēt, ja netiktu izveidota komanda Vladivostokā. Tieši turp uzaicināja 21 gadu veco aizsargu un viņš jau paspēja gūt 3 vārtus. Vladivostokas komanda kļuva par jaunā aizsarga lielo iespēju, ko viņš pagaidām sekmīgi izmanto. Arī viņš nav bijis Krievijas U18 un U20 izlasēs.

Ņižņekamskas "Ņeftehimik" 194 cm garais uzbrucējs Bogdans Jakimovs bija viens no Krievijas U20 izlases līderiem 2011. gada pasaules čempionātā (3+4), kur ieguva "bronzu". Viņu draftēja "Oilers" (ar 83. numuru), viņš izgāja labu skolu VHL čempionātā pagājušajā sezonā un debijas sezonā KHL jau sakrāja 6 punktus (2+4). Jakimovs neslēpj, ka KHL viņš grib iegūt rūdījumu, lai dotos augstāk - uz NHL.

Uzbrucējs Artūrs Gavruss no Minskas "Dinamo" šogad Baltkrievijas izlases rindās kļuva par rezultatīvāko spēlētāju (5+5) U20 pasaules čempionātā 1. divīzijā, viņu atzina arī par labāko uzbrucēju. Iepriekšējās divas sezonas aizvadījis OHL, 19 gadus vecais baltkrievu talants KHL jau atzīmējās abās rezultativitātes ailītēs (1+2).

Čerepovecas "Severstaļ" 18 gadus vecais uzbrucējs Pāvels Bučnevičs šogad U18 pasaules čempionātā izdarīja visvairāk rezultatīvu piespēļu (6), viņš patiesībā KHL debitēja jau pagājušajā sezonā, taču tās bija tikai dažas minūtēs katrā no 12 spēlēm. Tagad viņš ir pilnvērtīgs KHL spēlētājs un jau guvis 2 vārtus. Jaunais uzbrucējs šosezon dažās spēlēs pavadīja laukumā pat 17 minūtes, viņu nereti laiž laukumā arī vairākumā.

21 gadu vecais kanādiešu aizsargs Spensers Hamprīss no Prāgas "Lev" pirmām kārtām izceļas ar savu tiešo pienākumu veikšanu - spēlē akurāti un vienkārši, bet raženais augums (188 cm) ļauj sekmīgi iesaistīties spēka cīņā. Iepriekšējās trīs sezonas Hamprīss aizvadīja WHL, tā ka KHL ir vispār viņa pirmā pieredze pieaugušo hokejā.

Vladivostokas "Admiral", iespējams un cerams, deva ceļu lielajā hokejā vēl vienam puisim - 19 gadus vecajam centra uzbrucējam Aleksandram Kuzņecovam, kuru arī noteikti labi atceras tie, kas seko MHL čempionātam. Mitišču komandas rindās Kuzņecovs pagājušajā sezonā MHL čempionātā sasniedza 17+26, lielajā jeb KHL komandā viņu nepaņēma, bet KHL jaunpienācējam jaunais hokejists noder (pagaidām gan tikai 1+1, taču tas ir tikai sezonas sākums).

  +2 [+] [-]

, 2013-10-16 19:06, pirms 11 gadiem
Kreipānam nav sava deva igauņu asiņu?

nezinu, kā Anatolijs ir rēķinājis tos rez. punktus - taču, piemēram, dānim Bjorkstrandam jau ir (2+5) - Игроки : Континентальная Хоккейная Лига .