Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Astanas „Barys”

4+ pret Astanas „Barys”
Vai Melins beidzot būs gatavs realizēt savu potenciālu?
Foto: scarhivs

Šodien Rīgas „Dinamo” savā laukumā uzņem Astanas „Barys” un darīs visu, lai pagarinātu abu komandu sērijas, proti, rīdzinieku uzvaru sēriju līdz četrām uzvarām pēc kārtas, sagādājot Astanas „Barys” piekto zaudējumu pēc kārtas.

Rīgas „Dinamo” kārtējais pārbaudījums. Pēdējās pāris spēlēs rīdzinieki ir atguvuši pārliecību un pierādījuši, ka spēj paņemt un neizsēt punktus pret turnīra lejasdaļas komandām. Nākamais pretinieks, lai arī pašlaik uzkāpis uz zaudējumu takas un ieņem necilu vietu turnīra tabulā (jāņem gan vērā, ka „Barys” aizvadījis mazāk spēļu nekā lielāka daļa komandu), ir nopietnāks pārbaudījums. „Barys” ir ambiciozs klubs ar daudziem meistarīgiem leģionāriem sastāvā un rīdziniekiem ir jābūt gataviem krietni sarežģītākais spēlei un jāizmanto savas stiprās un pretinieka vājās puses, lai šajā spēlē tiktu pie uzvaras.

1. Skaitliskais vairākums
Astanas „Barys” līdzšinējās spēlēs katastrofāli vāji darbojas skaitliskajā mazākumā un mazākuma neitralizēšanas rādītājā atrodas pēdējā vietā līgā ar vienkārši nožēlojamu mazākuma neitralizēšanas procentu – 72.2%. Lai uzvarētu, rīdziniekiem tas obligāti jāizmanto. Pēdējās spēlēs skaitliskā vairākuma brigādes ir darbojušās labi un arī vairākuma realizēšanas rādītājs nu jau ir cienījams – Rīgas „Dinamo” vidēji realizē katru piekto vairākumu (20%).

2. Ripas un spēlētāju kustība
Lai tiktu pie iespējām spēlēt skaitliskajā vairākumā, rīdziniekiem ir maksimāli ātri jākustina ripa. Lai to paveiktu pašiem spēlētājiem ir jādarbojas aktīvi gan ar, gan bez ripas. Uzbrukuma un vidus zonā jāmēģina saasināt situācijas, uzņemties iniciatīvu, lai provocētu pretinieku uz noraidījumiem.

3. Disciplīna un pacietība
Lai arī pretinieks līdz šim ir vāji darbojies mazākumā, skaitlisko vairākumu viņi izmanto pietiekami regulāri un realizēšanas rādītājs ir līdzīgs rīdzinieku iespētajam. Tāpēc dinamiešiem ir jādarbojas pacietīgi un disciplinēti, lai komanda sagaidītu savas iespējas skaitliskajā vairākumā nevis tērētu spēkus, cīnoties mazākumā.

4. Uzbrukuma sākšana
Viens no būtiskākajiem elementiem, lai tieši dinamieši būtu tie, kas darbojas ar ripu un piespiež pretinieku kļūdīties un noraidīties, ir uzbrukuma sākšana. Pēdējās spēlēs šajā jomā jau bija vērojami uzlabojumi un izdevās izvairīties no liela daudzuma kļūdu vidus zonā un uz savas zilās līnijas, kas parasti noved pie bīstamiem momentiem pie saviem vārtiem, tai skaita arī noraidījumiem. Arī šajā spēlē būs jādarbojas īpaši uzmanīgi, jo pretinieks būs mazliet cita kalibra un šādas kļūdas nepiedos.

+ Melins un Luceniuss
Abi leģionāri vēl nav tikuši pie gūtiem vārtiem, Melinam nav pat neviena punkta, bet iepriekšējā spēlē abi darbojās ļoti labi un Luceniuss arī piedalījās pirmajā vārtu guvumā. Šajā spēlē tieši šie divi spēlētāji varētu katrs būt galvenais motors savā izbrucēju trijniekā, kas uzņemas iniciatīvu un piespiež pretinieku sadalīt savus labākos aizsardzības spēkus, atraisot rokas rīdzinieku līderiem – 2.maiņai.

Ciparu duelis

Rīgas „Dinamo”Astanas ”Barys”
Uzvaras pamatlaikā44
Gūto un ielaisto vārtu attiecība-4 (29-33)-6 (24-30)
Vidēji spēle gūtie vārti2.422.40
Metienu realizācijas %8.10%7.32
Vidēji spēlē ielaistie vārti2.753.00
Skaitliskā vairākumā realizācijas %20.0%18.2%
Vairākumā ielaistie vārti31
Mazākuma neitralizēšanas %83.0%72.2%
Mazākumā gūtie vārti00
Soda minūtes vidēji spēlē11:559:54
Rezultatīvākais aizsargsOzoliņš 7 (4+3)Dalmens 8 (1+7)
Rezultatīvākais uzbrucējsM.Rēdlihs 16 (3+13)Kreps 8 (3+5)
Labākais vārtu guvējsKarsums 5Stračenko 5

Ciparu verdikts: Līdzīga spēle, kurā uzvarētāju noteikts spēle nevienādos sastāvos. Gan vairākumā, gan mazākumā svara kausi nosveras Rīgas „Dinamo” virzienā.

Vai rīdzinieki šajā spēlē spēs realizēt skaitlisko vairākumu?

  • 42

  • 16

  • 5

  • 1


  +4 [+] [-]

, 2011-10-16 11:32, pirms 12 gadiem
ļoti laba pirmsspēles analīze! Āboma kungs - paldies!

  +2 [+] [-]

, 2011-10-16 12:11, pirms 12 gadiem
cerams, Ņiživijs arī šodien nespēlēs

     [+] [-]

, 2011-10-16 13:50, pirms 12 gadiem
tie 4+ punkti šoreiz tādi vispārizēti, jo tādus var rakstīt pirms katras spēles,

     [+] [-]

, 2011-10-16 14:23, pirms 12 gadiem
ciparu duelis -ļoti labs! Var paanalizēt katrs pats pirms mača.

     [+] [-]

, 2011-10-16 14:26, pirms 12 gadiem
forsha salidzinashanas tabula--paldies intar.