Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Atsēdināt kapteini...

Atsēdināt kapteini...
Sandis Ozoliņš vēl nav fiziski gatavs sezonai...

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ja vēlamies spēlēt kā kanādieši, tad ar to vien, ka tas tiek pateikts – nekas vēl nemainās. No Rīgas Dinamo sezonas pirmajās divām oficiālajām spēlēm, varbūt kopā viena - daudz maz sakarīga - sešdesmit minūte sanāk. Visu spēli vēl nemākam nospēlēt. Lūk, tieši tagad sākās jaunā trenera iesvētības...

Tas, ka izvēlētā un pasludinātā komandas šīs sezonas taktikas maiņa – agresīvs presings – ir pareiza un attaisnojama, parādīja abi piedzīvotie vakari. Vien pirmajā spēlē sākām pārāk vēlu, bet otrajā – pārāk ātri beidzām... Pret Atlant gan vajadzētu atzīt, ka treneris Gustavsons apspēlēja treneri Rautakalio. Jo pazaudēt spēli, kurā vismaz 45 minūtes tev pieder iniciatīva un, kurā trīs reizes liec pretiniekam būt iedzinējam – tas nebija labi. Nokļūstot mazākumā, Atlant izdarīja faktiski vienīgo, ko tajā vakarā vajadzēja izdarīt, lai dabūtu trīs punktus turnīra tabulā – piespieda kļūdīties Dinamo komandas kapteini... Vairākums ir Ozoliņa stihija un varēja domāt – nu, tik būs! Tomēr, gudras galvas ir izpīpējušas, ja Sandis tiek cieši segts vai – ja viņam blakus ir spēlētājs, kas traucē uzsākt manevru – aizsargs savas labākās īpašības spēj parādīt no sešiem gadījumiem piecos. Tas viens paliek kā nodeva viņa riskantajai spēlei. Tas, cik konkrēti viduszonā Atlant uzbrucējs uzsēdās Ozoliņam uz astes, liecina par pretinieku apskaidrību, nonākot šādās situācijās. Ļaut ieskrieties Sandim nedrīkst – pa šiem gadiem to ir sapratis gan vecs, gan jauns KHL treneris. Kur nu vēl to pieļaut vairākumā! Tā nu mūsējais tika iesēdināts peļķē ar visām no tām izrietošajām sekām.

Taču atkāpi par Ozoliņu ir jāturpina, jo ir acīmredzams, ka pagaidām Sandim pietrūkst to trīs četru nedēļu, kuru laikā viņš nesaprata, vai vispār varēs šogad paspēlēt. Tieši tajā laikā komanda turpināja savu gatavošanos, bet kapteinis apstaigāja ārstu kabinetus. Pirms trīs nedēļām viņam grūtības sagādāja iešana – tagad, viņš jau ir laukumā, mēģinot uzspēlēt dažāda izmēra un svarīguma instrumentus. Iespējams, ka Rautakalio zina, ko dara, iespējams, viņš tikai tā redz Ozoliņa pilnvērtīgu atgriešanos komandā – taču, pazaudētā epizode pret Atlant maksāja ne tikai vārtus, bet arī spēli. Ja Ozoliņš nav gatavs fiziski – un tas ir acīmredzams! – tad viņu nevajag likt laukumā. Tad viņš ir jātur rezervē un jādzen treniņos tik ilgi, kamēr viņa kājas ir atgriezušās uz ledus. Ja treneris domā, ka šajā vecumā Sandi tomēr ir labāk apbružāt ar spēļu palīdzību - lai tā būtu! Tikai tā viena uzskatāmā kļūda prasa konsekvenci – Ozo pēc tās bija jāatsēdina rezervē, lai pārdomā. Ne jau spēlētāja – viņš savus tikumus un untumus nemainīs - bet gan trenera dēļ, kam sava hokeja kompetence ir jāpamato ar rīcību. Jā, spēles situācija bija divdomīga – minūšu palika arvien mazāk, bija vajadzīgi glābēji vai vismaz tādi, kas spēj pamest peldriņķi. Taču fiziski pusgatavs Ozoliņš drīzāk pats ir ģērbjams glābšanas vestē. Pieņemsim, ka Rautakalio vēl osta šajā sakarā gaisu, kas sola tikai labākus laikus, taču viņa izslavētajai stingrībai būtu šobrīd jāatstarojas visos līmeņos – nešķirojot kapteiņus, debitantus, veterānus vai primadonnas, sākot no centra iemetiena līdz komandas ģērbtuvei. Starp citu, pats komandas kapteinis nebūt nesakās pārdzīvojam, ja treneris viņam ierādītu dažos gadījumos vietu pie dušas kabīnēm vai mazmājiņas... Nu – tad tas ir jāizdara!

Tomēr ir arī labās ziņas. Vēl nekad iepriekšējās sezonās Rīgas Dinamo hokejisti nav demonstrējuši uz ledus tādu pašatdevi, kad visa komanda koncentrējas darbam aizsardzībā. Uzskatāmi to var redzēt brīžos, kad pretuzbrukumā vai vienkārši uzbrukumā iespēlējas kāds no aizsargiem – to treneris ir ļāvis darīt, novērtējot spēles situāciju. Iepriekš bija naivi cerēt, ka kāda pussarga lielā gribēšana tiktu piesegta no uzbrucēju puses – tagad ir citādi. Krišjāņa Rēdliha gūtie vārti tam bija spilgts apliecinājums. Jo aizsargs bija nokļuvis uzbrukuma avangardā un nebija tā, ka viņam blakus bija arī trīs mūsu uzbrucēji. Kāds no viņiem domāja tajā brīdī arī par aizsardzību. Tāpat ir acīmredzams, ka kārtība – 1+2+2 – ir krievu komandām apgrūtinoša. Taču šīs neērtības vieniem var būt rezultatīvas mums tikai tādā gadījumā, ja uzdevums tiek izpildīts visas spēles garumā. Mazākā atslābināšanās mūs padara par peramajiem zēniem. Ko vēl var izlobīt no pirmajām divām spēlēm? Nu, labi būtu, ja mēs nenonāktu līdz pēcspēles soda metieniem, jo lielo lācīti Holtu pagaidām izgājienos viens pret vienu pretinieks šuj kā dēlu. Tā tas bija arī pērn... Un vēl ir labi, ka pēc otrās spēles, kas neapšaubāmi bija mūsu izpildījumā kvalitatīvāka par pirmo izgājienu, treneris atkal neteica, ka „šī bija labākā spēle Dinamo izpildījumā, kopš viņš vada šo komandu”. Tas liecina, ka Rautakalio ilgtermiņā nemeklēs stāstus par skaistajiem zaudējumiem, kas noderētu komandas vadībai kā plāksteris. Vienu reizi pateica – pietiek...

Tostarp video piemērā par komandas saspēlētību, lieku šo fragmentu. Tā ir jāspēlē, bet – vārti tādos gadījumos ir jāgūst.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-16 08:32, pirms 13 gadiem
Apskataties kā Amur vakardien spēlēja un ko paveicis somu treneris tik īsā laikā ar bezcerīgo ''pastarīti''. Prieks skatīties , TAS ir somu hokejs , nevis Dinamo izpildījumā . Dinamo vēl tālu pat līdz Amur kur nu vēl pēc tā ko Pekka grib redzēt ...

  +5 [+] [-]

, 2011-09-16 08:51, pirms 13 gadiem
juings rakstīja: Apskataties kā Amur vakardien spēlēja un ko paveicis somu treneris tik īsā laikā ar bezcerīgo ''pastarīti''. Prieks skatīties , TAS ir somu hokejs , nevis Dinamo izpildījumā . Dinamo vēl tālu pat līdz Amur kur nu vēl pēc tā ko Pekka grib redzēt ...
Iespējams,ka Pekkas idejas un nostādnes nav nemaz tik sliktas, bet tikai izpildītāji ir tādi kādi ir.
Mani māc pamatīgas bažas,ka arī Nolanam varētu neaiziet iecerētais z-amerikas hokejs izlases kontekstā.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-16 09:05, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mani māc pamatīgas bažas,ka arī Nolanam varētu neaiziet iecerētais z-amerikas hokejs izlases kontekstā.
Pilnvērtīgs ZA hokis Latvijas apstākļos nav reāli, kaut vai deļ mūsu mentalitātes un arī fiziskajiem dotumiem un tas arī netiek mācīts bērniem.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-16 09:06, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Iespējams,ka Pekkas idejas un nostādnes nav nemaz tik sliktas, bet tikai izpildītāji ir tādi kādi ir.
Mani māc pamatīgas bažas,ka arī Nolanam varētu neaiziet iecerētais z-amerikas hokejs izlases kontekstā.
Trīsdesmit gados ir gandrīz neiespējami par 180 grādiem mainīt spēles stilu un domāšanu . Ja no bērnu kājām mācīts un darīts viens , bet tagad prasa pavisam ko citu . Grūti būs Pekkam , grūti būs spēlētājiem , kas to , nekad nav darījuši .

  +8 [+] [-]

, 2011-09-16 09:07, pirms 13 gadiem
vakardiena man patika beidzot nesēžam aizsardzībā

  +6 [+] [-]

, 2011-09-16 09:13, pirms 13 gadiem
Labs raksts, zinot, ka Ozo ir Armandam draugs.

  +6 [+] [-]

, 2011-09-16 09:36, pirms 13 gadiem
Iznīcinoši saudzīgs raksts . PUČE izved OZO uz tīriem ūdeņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-09-16 09:45, pirms 13 gadiem
Vispirms jāpārliecinās vai Peka tiešām ir galvenais!

  +4 [+] [-]

, 2011-09-16 09:49, pirms 13 gadiem
Piekrītu, ka grūti būs, bet iepriecina tas , ka pārmaiņas ir redzamas ar neapbruņotu aci, atliek tik fizuhu pievilkt! Var būt viss tomēr ir pēc plāna, jo kādā intervijā es lasiju, ka fizuha pēc plāna pilnā apjomā būs tikai septembra beigās. Cerams, ka tā arī būs!
Es domāju, ka būs labi, ja ne tad vismaz savādāk, varbūt Pekka ņemot vērā mūsējo varēšanu iemācīs šos spēles lakā mainīt stilus, sākumā no aizsardzības, bet pēc tam močīt pa visu laukumu, jo Jūļa stils jau sēdēja aknās!

 +19 [+] [-]

, 2011-09-16 10:29, pirms 13 gadiem
Ozo vēl konkrēti nav gatavs sezonai un acīmredzot ir sasteidzis savu atgriešanos, jo traumas sekas vēl ir jūtamas.... pirmajos divos mačos divas muļķīgas kļūdas un divi zaudēti vārti... pie kam pēdējie bija arī tie, kas laupija RD vismaz punktu (vai divus)... un jāsāk domāt kas uz doto brīdi ir labāk - negatavs kapteinis, kas pagaidām vairāk rok spēli nekā viņu veido vai kāds cits aizsargs, kas iespējams nav tik labs un meistarīgs kopumā, bet kas būtu gatavāks un iespējams lietderīgāks uz šo brīdi par Ozo.... protams var jau runāt par lielo Ozo lomu komandas ģērbtuvēs (un tā būs taisnība), bet RD spēlētāji jau nav nekādi mazie bērni kuriem vajag vislaik "tēti" blakus....
Kopumā jau šī spēle bija ok un es arī labāk skatos šādu Pekas forčeking stilu nekā Jūļa "izdari to nezin ko" stilu kurš jau tiešām bija iesēdies aknās! Beidzot atkal ir bauda skatīties hokeju RD izpildijumā pat neskatoties uz to ka komanda zaudē un ja viņi šosezon pat netiks PO man tā nebūs problēma, jo es neesmu glorīhanters vai fanelis viendienītis kas jūt komandai līdzi tikai tad kad viņai iet un pa ilgiem laikiem man tiešām beidzot atkal ir bauda vērot hokeju mūsu čaļu izpildijumā tik protams arī vēl var redzēt, ka "pārkvalificēties" no Jūļa bezsistēmas (improvizācijas hokeja) uz Pekas forčeking hokeju nav nemaz tik viegli, bet ja sanāks, tad tas būs pilnīgi cits Dinamo!

  +4 [+] [-]

, 2011-09-16 10:58, pirms 13 gadiem
Puče par Ozoliņu jau diezgan maigi izteicās. Tomēr draugi. Citam būtu ticis skarbāk. Bet labi vismaz, ka kaut ko pateica. Ozoliņš bija pelnījis, un tā kārtīgi.
Kas attiecas uz Holtu, tad nepatīk man pārāk šis nez kādēļ visu Latvijas līdzjutēju mīlulis. Viņam nav pārāk laba tehnika, daudz lieku kustību, un viņš lēni pārvietojas vārtos.

     [+] [-]

, 2011-09-16 11:03, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Iespējams,ka Pekkas idejas un nostādnes nav nemaz tik sliktas, bet tikai izpildītāji ir tādi kādi ir.
Mani māc pamatīgas bažas,ka arī Nolanam varētu neaiziet iecerētais z-amerikas hokejs izlases kontekstā.
Tu esi ģēnijs par šo spriedelēja visu vsasaru, bet tu nāc ar šo paziņojumu klajā pēc 2. spēles, paldies tev.

Kāpēc tev vienmēr kas pie dinamo jāieraksta? Pats ne vienreiz vien esi atklāti teicis ka nepatīk DR, nu tad nelasi rkastus un nekomentē, nebojā nervus sev un cititiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-16 11:05, pirms 13 gadiem
Evvv Ivar, tiko ienāca prātā mošk organziē savu lapu- LM+ un analīzē tur MEtalurga spēles, nopietni, savādāk jau nevar saprast kura komanda tev vairāk "patīk"

     [+] [-]

, 2011-09-16 11:14, pirms 13 gadiem
juings rakstīja: Apskataties kā Amur vakardien spēlēja un ko paveicis somu treneris tik īsā laikā ar bezcerīgo ''pastarīti''. Prieks skatīties , TAS ir somu hokejs , nevis Dinamo izpildījumā . Dinamo vēl tālu pat līdz Amur kur nu vēl pēc tā ko Pekka grib redzēt ...
Amur sezonas beigās būs tur kur vienmēr, te pat nav ko iespringt, tā ir tikai vidusmēra komanda un lielākais mīnus ir viņu ģeogrāfiskā atrašanās vieta, tur pat Salavatam būtu problēmas noturēties playoff zonā, nekas tā neizsit no līdzsvara un formas krituma, kā lidināšanas pa n-tajām laikā zonām, negulētām naktīm un arī dienām, tas viss tā sajūk, ka organisms vienkārši atsakās klausīt!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-16 11:29, pirms 13 gadiem
Visu spēli vēl nemākam nospēlēt....Mazākā atslābināšanās mūs padara par peramajiem zēniem.
...šiem diviem citātiem, kuri bija it kā nesaistīti, jo bija dažādās vietās ir kkas kopīgs. šie teikumi raksturo mūsu komandas klasi un mēs esam vidējas klases komanda....pagaidām...
....taisnība arī, ka - Ja vēlamies spēlēt kā kanādieši, tad ar to vien, ka tas tiek pateikts – nekas vēl nemainās.
...visiem trijiem citātiem ir viens svarīgs kopsaucējs, jeb precīzāk - raksturlielums, kas trūkst mūsu komandai, lai varētu Pekas ieceri realizēt dzīvē....un tā ir tā pati vecā, labā fiziskā sagatavotība, bez kuras nevar spēlēt tā kā mēs (Dinamo, Peka, fani) to gribam...
.....teorētiski visu var mainīt un laiks rādīs - kā būs....

  +2 [+] [-]

, 2011-09-16 11:43, pirms 13 gadiem
...ir vēl tāda lieta kā disciplīna, kura jāievēro visas 60 min., lai cerētu uz veiksmīgu rezultātu. Un jēdzienā disciplīna ietilpst, starp citu, momentu realizācijas process - es ar to gribēju teikt, ka, ja ir izdevīgs moments vārtu gūšanai, tad nevajag izgudrot riteni, bet jāspēlē pēc iespējas vienkāršāk .......Jānis Ssprukts, kurš nekad nav spīdējis ar apvešanas tehniku izejot gandrīz viens pret vienu(traucēja aizsargi) ietiepīgi mēģina apvest vārtsargu nevis vnk mest pa vārtiem....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-16 11:49, pirms 13 gadiem
juings rakstīja: Apskataties kā Amur vakardien spēlēja un ko paveicis somu treneris tik īsā laikā ar bezcerīgo ''pastarīti''. Prieks skatīties , TAS ir somu hokejs , nevis Dinamo izpildījumā . Dinamo vēl tālu pat līdz Amur kur nu vēl pēc tā ko Pekka grib redzēt ...
pilnīgi piekrītu - bet tad ir jautājums - ''kas tāds ir Amur hokejistiem, kas trūkst mums (Dinamo), ja jau Amur treneris tik ātri realizēja spēles plānu, bet - kā Tu saki - ''Dinamo vēl tālu līdz Amur'' ???

     [+] [-]

, 2011-09-16 11:51, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Ozo vēl konkrēti nav gatavs sezonai un acīmredzot ir sasteidzis savu atgriešanos, jo traumas sekas vēl ir jūtamas.... pirmajos divos mačos divas muļķīgas kļūdas un divi zaudēti vārti... pie kam pēdējie bija arī tie, kas laupija RD vismaz punktu (vai divus)... un jāsāk domāt kas uz doto brīdi ir labāk - negatavs kapteinis, kas pagaidām vairāk rok spēli nekā viņu veido vai kāds cits aizsargs, kas iespējams nav tik labs un meistarīgs kopumā, bet kas būtu gatavāks un iespējams lietderīgāks uz šo brīdi par Ozo.... protams var jau runāt par lielo Ozo lomu komandas ģērbtuvēs (un tā būs taisnība), bet RD spēlētāji jau nav nekādi mazie bērni kuriem vajag vislaik "tēti" blakus....
Kopumā jau šī spēle bija ok un es arī labāk skatos šādu Pekas forčeking stilu nekā Jūļa "izdari to nezin ko" stilu kurš jau tiešām bija iesēdies aknās! Beidzot atkal ir bauda skatīties hokeju RD izpildijumā pat neskatoties uz to ka komanda zaudē un ja viņi šosezon pat netiks PO man tā nebūs problēma, jo es neesmu glorīhanters vai fanelis viendienītis kas jūt komandai līdzi tikai tad kad viņai iet un pa ilgiem laikiem man tiešām beidzot atkal ir bauda vērot hokeju mūsu čaļu izpildijumā tik protams arī vēl var redzēt, ka "pārkvalificēties" no Jūļa bezsistēmas (improvizācijas hokeja) uz Pekas forčeking hokeju nav nemaz tik viegli, bet ja sanāks, tad tas būs pilnīgi cits Dinamo!
Ja godīgi,tad nekad neesmu sapratis (un visticamāk nekad nesapratīšu), kā var patikt spēle kurā tava mīļotā komanda zaudē.
Neatceros kurš to teica, bet doma bija-skaists ir tikai spēlē rezultāts uz tablo,ja tas vēsta par tavas komandas uzvaru, bet pārējais viss jau ir otršķirīgs.
Pilnīgi pievienojos šo vārdu autoram.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-16 11:55, pirms 13 gadiem
juings rakstīja: Trīsdesmit gados ir gandrīz neiespējami par 180 grādiem mainīt spēles stilu un domāšanu . Ja no bērnu kājām mācīts un darīts viens , bet tagad prasa pavisam ko citu . Grūti būs Pekkam , grūti būs spēlētājiem , kas to , nekad nav darījuši .
...nav tik traki - Pekas mērķis ir spēlēt ar 100% atdevi nevis kkādā somu vai ZA stilā.....

  +3 [+] [-]

, 2011-09-16 12:46, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja godīgi,tad nekad neesmu sapratis (un visticamāk nekad nesapratīšu), kā var patikt spēle kurā tava mīļotā komanda zaudē.
Ja zaudē labi spēlējot stiprākam pretiniekam, tad kāpēc nē
Principā jau gandrīz katrā zaudējumā var atrast pozitīvo, vajag tikai meklēt

  -2 [+] [-]

, 2011-09-16 12:49, pirms 13 gadiem
nav tik traki ,atsevishkiem pankiem vadoshajas mainas kas nespeleja pasaules chempi nepietiek fiziska visai spelei. Tad nu taisa cundurus , nevar iemest un zaude poziciju un vartus.

     [+] [-]

, 2011-09-16 12:55, pirms 13 gadiem
GaryII rakstīja: Ja zaudē labi spēlējot stiprākam pretiniekam, tad kāpēc nē
Principā jau gandrīz katrā zaudējumā var atrast pozitīvo, vajag tikai meklēt
Sezonas sākumā ir grūti pateikt kurš, tad šosezon varētu būt tas stiprais un kurš vājais pretinieks, jo lielākai daļai KHL komandu ir bijušas nopietnas pārmaiņas sastavos un treneru korpusā.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-16 13:00, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Sezonas sākumā ir grūti pateikt kurš, tad šosezon varētu būt tas stiprais un kurš vājais pretinieks,
Pēc uzvārdiem un iztērētās naudas var noteikt/prognozēt Skaidrs ka piem. Ak Bars būs PO..
Protams ka var kāds biezais klubs arī aplausties, bet nu iespēja minimāla.

  +7 [+] [-]

, 2011-09-16 13:22, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Jūļa bezsistēmas (improvizācijas hokeja) uz Pekas forčeking hokeju nav nemaz tik viegli, bet ja sanāks, tad tas būs pilnīgi cits Dinamo!
Jūļa bezsistēmas/improvizācijas hokejs bija neprognozējams....šā vai tā, bet labā bija vairāk nekā sliktā !!! Par Jūļa taktikas un/vai stratēģijas(bezsistēmas, pašplūsmas, improvizācijas) fenomenu vēl ilgi bŗīnīsies gan spečuki-experti, gan parastie fani un līdzjūtēji......Jūļa vadīšanas laikā visiem bija interesanti (faniem, žurnālistiem un pašiem hokejistiem)..........kā Jūlis to dabūja gatavu - tas zināms tikai viņam vienam .....
...P.S. ...pieļauju, ka viņš pats nezin' kā viņam tas sanāca...

  +4 [+] [-]

, 2011-09-16 15:48, pirms 13 gadiem
zanessa rakstīja: Kas attiecas uz Holtu, tad nepatīk man pārāk šis nez kādēļ visu Latvijas līdzjutēju mīlulis. Viņam nav pārāk laba tehnika, daudz lieku kustību, un viņš lēni pārvietojas vārtos.
Jā, šogad Holts nepārliecina. Galīgi nav glābējs. Pekkam vajadzētu kādā no nākamajām spēlēm uzlikt Jučeru vārtos. Pret CSKA vēl ne- tomēr 1 sezonas spēle savā laukumā, Jučers var pārdegt, bet pēc tam gan vajadzētu pamēģināt.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-16 16:57, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: Jūļa bezsistēmas/improvizācijas hokejs bija neprognozējams....šā vai tā, bet labā bija vairāk nekā sliktā !!! Par Jūļa taktikas un/vai stratēģijas(bezsistēmas, pašplūsmas, improvizācijas) fenomenu vēl ilgi bŗīnīsies gan spečuki-experti, gan parastie fani un līdzjūtēji......Jūļa vadīšanas laikā visiem bija interesanti (faniem, žurnālistiem un pašiem hokejistiem)..........kā Jūlis to dabūja gatavu - tas zināms tikai viņam vienam .....
...P.S. ...pieļauju, ka viņš pats nezin' kā viņam tas sanāca...
Krieviem ir tāds labs apzīmējums - fartovijs ko īsti latviski nemaz nevar pārtulkot (apmēram būtu - laimes luteklis) un Jūlis tieši tāds fartovijs arī ir .... diez viņš joprojām uztur ciešus kontaktus ar savu numerologu?

  +1 [+] [-]

, 2011-09-16 17:07, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja godīgi,tad nekad neesmu sapratis (un visticamāk nekad nesapratīšu), kā var patikt spēle kurā tava mīļotā komanda zaudē.
Neatceros kurš to teica, bet doma bija-skaists ir tikai spēlē rezultāts uz tablo,ja tas vēsta par tavas komandas uzvaru, bet pārējais viss jau ir otršķirīgs.
Pilnīgi pievienojos šo vārdu autoram.
Es viņā (komandas spēlē) redzu krietni vairāk pozitīva nekā tas bija iepriekš! Bet protams pārlekt no vienas sistēmas (lasi: bezisistēmas improvicācijas) uz otru sistēmu (fiorčekingu, ko liela daļa mūsu "brekšu" tomēr nav spēlējuši) .... tur vajag laiku un ne jau 1-2 mēnešus.... domāju, ap Jaunogadu jau varēs izdarīt kādus tālejošākus secinājumus par šo "stila" maiņu un viņas + vai -... Katrā ziņā vismaz pagaidām izskatās, ka ar vienu leģionāru arī šogad Normis būs uzminējis - Lundmarks pagaidām pat esot ne tajā labākajā formā pamanās savus golus samest.... un čalim forma vēl tikai iesu uz + pusi tāpat kā domāju arī pārējiem džekiem tapēc pēc divām zaudēm būtu diezgan muļķīgi jau tagad komandu norakstīt! Tu jau pats esi 1001 reizi pārliecinājies, ka Tavi "nemīluļi" parasti diezgan hrenova iesāk, bet gana labi pabeidz... tapēc domāju arī tagad viss iet "pēc plāna"!

  +1 [+] [-]

, 2011-09-16 17:11, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Krieviem ir tāds labs apzīmējums - fartovijs ko īsti latviski nemaz nevar pārtulkot (apmēram būtu - laimes luteklis) un Jūlis tieši tāds fartovijs arī ir .... diez viņš joprojām uztur ciešus kontaktus ar savu numerologu?
jā.......bet atrasties īstā vietā un īstā laikā arī vajag mācēt.....starp citu astroloģija, numeraloģija, ezotērika u.c. mistiskas lietas nav vis gluži pasaciņas, bet gan zinātnei vēl neapgūts lauciņš.....

     [+] [-]

, 2011-09-16 17:20, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ja godīgi,tad nekad neesmu sapratis (un visticamāk nekad nesapratīšu), kā var patikt spēle kurā tava mīļotā komanda zaudē.
Neatceros kurš to teica, bet doma bija-skaists ir tikai spēlē rezultāts uz tablo,ja tas vēsta par tavas komandas uzvaru, bet pārējais viss jau ir otršķirīgs.
Pilnīgi pievienojos šo vārdu autoram.
tas izteiciens (spēlē visskaistākais ir rezultāts) ir filozofisks, kas pauž fanu vēlmi, lai viņa mīļākā komanda uzvar jebkuriem līdzekļiem tagad un un tūlīt ....un nekā nosodāma te nav......taču mūsu gadījumā uzmanības centrā ir spēles kvalitāte un, ja nebūs šīs kvalitātes, nebūs arī uzvaru.....
P.S. labs līdzjūtējs ir pacietīgs līdzjūtējs...

  -1 [+] [-]

, 2011-09-16 19:08, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: starp citu astroloģija, numeraloģija, ezotērika u.c. mistiskas lietas nav vis gluži pasaciņas, bet gan zinātnei vēl neapgūts lauciņš.....
Zinu! Bet ar tām lietām ir jāapietas uzmanīgi, jo pārāk daudz tagad ir visādu jaunizceptu šamaņu, burvju (lasi ekstrasensu, vārdotāju) u.c. "zvēru" saradies... un daudzi no viņiem ir parasti šarlatāni vai blēži kaut protams arī ir daudz tādu, kas tiešām var redzēt un just vairāk par vidējo mirstīgo un tiešām var reāli palīdzēt cilvēkiem.

     [+] [-]

, 2011-09-18 14:12, pirms 13 gadiem
Domāju, ka 1. vārtsarga problēma, aizejot Telkvistam, nav atrisināta. To arī redzam uz ledus. Holts ir labs 2.

     [+] [-]

, 2011-09-18 16:11, pirms 13 gadiem
RD divās spēlēs ir visvairāk ielaisto vārtu un te nu pie vainas nav tikai viens Holts.Domāju,ka klibo komandas disciplīna it sevišķi aizsardzībā.Nu nevar slavināt,ja hokejists asistējis divas iemestas ripas un tajā pat laikā bijis klāt pie 4 ielaistām.Un te nav runa tikai par Ozo,manuprāt tā ir mūsu aizsargu regulāra savu spēku pārvērtēšāna,jo no uzbrukuma nepagūstam atpakaļ aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2011-09-19 11:34, pirms 13 gadiem
Nu tas parādītais moments - vienkārši skaistums Šķiet, ka Ozo bija jāatsēdina, bet domāju, ka Peka labāk zina, ko darīt. Ar Dinamo viss ir kārtībā, ideja ir pareiza, tikai realizēt vajadzētu labāk.