Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Bagijs pārsteidza.. Cerīgi.

Bagijs pārsteidza.. Cerīgi.
Jānis Strēlnieks šobrīd ir galvenā Latvijas izlases ass...

Foto: bc-spartak.ru

Spēli ar Bosniju-Hercegovinu gaidīju ar lielu interesi un, ja godīgi, biju patīkami pārsteigts. Gaidīju daudz sliktāku spēli. Pamats tam bija nepatīkamais draudzības spēļu fons.

Bagatskis bija izvēlējies spēlēt ar Serbiju un Melnkalni. Zaudējumi bija sāpīgi, bet spēlē pret Bosniju tas noteikti palīdzēja. Zem groza bija pretinieku milzīgs pārsvars un to vajadzēja kompensēt ar kustīgu uzbrukumu un, garo spēlētāju iespējamo bīstamību uzbrukt no 3p līnijas, lai izvilktu viņu garos no groza apakšas. Tas izdevās gan Meieram un Kasparam Bērziņam un it sevišķi Dāvim Bertānam, kurš ar saviem trīs punktu metieniem radīja zināmu paniku pretinieku aizsardzībā. Kā spēlēt pret tādu uzbrukumu?! Ļoti labu spēli nospēlēja Jānis Strēlnieks,kurš vadīja komandas saspēli ar lielu aukstasinību, bet viņa mainītāji Jeromanovs un debitants Kaspars Vecvagars diemžēl nepalīdzēja. Iespējams, vajadzētu izmantot saspēles pozicījā Dairi Bertānu un uzbrūkošā aizsarga pozīcijā izmantot Mareku Mejeri, kā, piemēram, Krievijas izlasē Blats, laižot laukumā Moņu un Kiriļenko, lai kompensētu cīņu pie groziem un stabilizētu aizsardzību. Mūsu uzbrukums strādāja labi, bet aizsardzība tomēr atkal nebija līmenī, jo izstrādātā taktika nestrādāja. Pārāk ātri savācām piezīmju normu, zaudējām grozu, un tas varbūt bija galvenais zaudējuma iemesls. Pēc spēles pret Bosniju izrādījās, ka gatavi nopietnā līmenī spēlēt ir 6 mūsu basketbolisti. Pārsteigums bija Freimaņa galīgā izgāšanās, jo tieši viņam atrodoties laukumā, bija lielākais kritums spēlē. Labi nospēlēja jau minētais Strēlnieks, brāļi Bertāni, Meiers, Kaspars Bērziņs, bet Kuksiks bija ļoti pasīvs, kaut gan viņam būtu jābūt komandas līderim. Jūtams, ka viņš ir sēdējis visu sezonu uz soliņu un, kad viņš atgūs savu labāko formu, varam tikai minēt. Izskatās, ka seši spēlētāji arī vilks komandu šajā ciklā, bet vai ar to nebūs par maz?

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlasei ir astoņas spēles un, lai kvalificētos uz Eirobasket 2013 finālu, tad bilancei jābūt vismaz 5-3. Tas nozīmē, ka jāizcīna piecas uzvaras. Kā tas varētu izskatīties? Noteikti jāuzvar Rumānija un Nīderlande gan mājās un izbraukumā, kas nebūs vieglākais darbiņš un jāpaņem vismaz viena no abām favorītēm. Bosnija un Gruzija ir jāuzvar mājas spēlēs. Nekas traks nav noticis pēc zaudējuma Bosnijā, jo tas it kā bija plānotais zaudējums, bet mani baida katastrofālā nemāka spēlēt spēles beigas. Jau iepriekšējā cikla finālturnīrā mēs izgāzām galotnes... Un te būs liela nozīme treneru štābam - kā viņi sagatavos komandu? Spēlētājiem ir jātic savai zvaigznei, nevis kā vakardienas spēlē, kad bija tik daudz kļūdu spēles pēdējās divās minūtēs - kā jaunatnes basketbolā. Mūsu izlasei ir savi trumpji un tos vajag izmantot, bet ja neiet tālie metieni, tad treneriem vajadzētu censties mainīt uzbrukumu taktiku. Citādi sanāk kā ruletes spēlēšana. Treneriem tomēr vajadzētu vairāk dabūt ārā no Freimaņa un Meiera un gaidīt Šeļakova atgriešanos, jo Andrejs varētu būt labs palīgs aizsardzībā. Mūsējiem ir labas izredzes izcīnīt 5 uzvaras, bet tas viegli nenāks. Jācenšas izvilkt 100 procentus no esošā materiāla, citādi Latvijas basketbols atkritīs tālu...

Kas ir vājākais punkts Latvijas basketbola izlases spēlē?

  • 5

  • 102

  • 70


  +5 [+] [-]

, 2012-08-16 12:35, pirms 12 gadiem
Galotne un tas ka pie tik laba iemesto tālmetienu skaita un puntiem pretinieku laukumā mēs nespējām spēli uzvarēt man nepatika.

  +7 [+] [-]

, 2012-08-16 12:51, pirms 12 gadiem
tas centra auts beigas bija vienkarsi brutals

  +2 [+] [-]

, 2012-08-16 12:57, pirms 12 gadiem
Shi speelee paraadija Kuksika liimeni. Shis speeleetajs ir absoluuta nulle, tak atveriet vienreiz acis lidzjuteeji, tas ka vinjsh shad tad var iemest 3 punktnieku, tas arii ir viss vinja arsenaals.

  +5 [+] [-]

, 2012-08-16 12:58, pirms 12 gadiem
Cik būs cerīgi laikam tā īsti varēs vērtēt pēc spēles ar Nīderlandi. Nav priekšstata, kā spēlē šī komanda un arī Rumānija, bet izskatās, ka arī tām ir savi nopietni spēlētāji. Piekrītu, ka daudzās spēles ar dienvidslāvu komandām deva labu iespēju sagatavoties spēlei pret Bosniju. Žēl tikai, ka līdz galam netika izmantota sava iespēja un galotnē tika spēlēts visai neveiksmīgi.
Slēpts komentārs: J.L.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-16 15:32, pirms 12 gadiem
Valdi, kad būs 1982.gada finālspēle? Esmu jau plastmasnieku sagatavojis un lielo čipsu paku! Kad būs spēle?

 +12 [+] [-]

, 2012-08-16 15:35, pirms 12 gadiem
gunnars rakstīja: Valdi, kad būs 1982.gada finālspēle? Esmu jau plastmasnieku sagatavojis un lielo čipsu paku! Kad būs spēle?
Tas jāprasa ir Kristapam Zālītim.Ceru ka drīz.Nākošo nedēļu atjaunosim ģenerāļa un seržanta sarunas.Ir vēl palikusi interese?

  +3 [+] [-]

, 2012-08-16 15:45, pirms 12 gadiem
Serge vs general gaidām! Skaidrs ka vajag!

  -2 [+] [-]

, 2012-08-16 15:53, pirms 12 gadiem
Meiers un Mejers? ir divi tādi?

  +5 [+] [-]

, 2012-08-16 15:59, pirms 12 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Tas jāprasa ir Kristapam Zālītim.Ceru ka drīz.Nākošo nedēļu atjaunosim ģenerāļa un seržanta sarunas.Ir vēl palikusi interese?
Valdi , interese nezūd! Tikai vairojas! Es ļoti gaidu leģendāro spēli ar jugiem, Tavu "dulo" trīnīti pēdējās sekundēs

  +4 [+] [-]

, 2012-08-16 16:08, pirms 12 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Tas jāprasa ir Kristapam Zālītim.Ceru ka drīz.Nākošo nedēļu atjaunosim ģenerāļa un seržanta sarunas.Ir vēl palikusi interese?
Arī par Jūsu sarunām ar Buļu (Latvijas izlase, VEF, BK Ventspils utt..) interese nav nekur zudusi, tā kā tikai uz priekšu!!! Veiksmi jaunu sižetu veidošanā!!

  +5 [+] [-]

, 2012-08-16 16:16, pirms 12 gadiem
Gribētu teikt, ka vajag vairāk rakstus no Valda puses. Ir tikai divi autori, kuru rakstus lasu Puče un Valters. Varbūt tā brīžiem dzēlīgā stila dēļ.

Vienubrīd jau domāju, ka visu kas saistīts ar basketbolu Latvijā Valdis tikai kritizē, bet šis raksts parādīja pamatotu kritiku un profesionāļa viedokli.

Tā tik turpināt !

  -1 [+] [-]

, 2012-08-16 16:37, pirms 12 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Tas jāprasa ir Kristapam Zālītim.Ceru ka drīz.Nākošo nedēļu atjaunosim ģenerāļa un seržanta sarunas.Ir vēl palikusi interese?
Generali labprat paklausitos, bet to aptaureto "duhu" labak nevajag. Vina komentars ir absoluti neciesams.

  +3 [+] [-]

, 2012-08-16 17:38, pirms 12 gadiem
klauni uz ledus rakstīja: Shi speelee paraadija Kuksika liimeni. Shis speeleetajs ir absoluuta nulle, tak atveriet vienreiz acis lidzjuteeji, tas ka vinjsh shad tad var iemest 3 punktnieku, tas arii ir viss vinja arsenaals.
Viņš ir izteikts 3p shooters, un tas nozīmē, ka viņam jābūt blakus piespēļu apgādātājam, kura nav pašlaik... Metiens viņam ir labākais izlasē un varbūt arī šajā kval. grupā.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-16 18:26, pirms 12 gadiem
Dikti jau gribētos kādu sliktā spēlē izcīnītu uzvaru jo ir apnikuši tie smukie zaudējumi.

  +2 [+] [-]

, 2012-08-16 18:32, pirms 12 gadiem
Valdi.Tikko beidzās OS .Labprāt dzirdētuizlasītu Tavas domas par basketa turnīru.Kādā virzienā attīstās basis?

  +2 [+] [-]

, 2012-08-16 19:15, pirms 12 gadiem
Njā pietrūkst arī izteikta līdera, kurš varētu savakt komandu spēles beigās un izšķirošajos momentos, domāju, ja šogad būtu palīdzējis Blūms zaudējuma pret Bosniju nebūtu, bet tas jau ir no sērijas kā būtu, ja būtu, tomēr jāatrodas kādam kam sapurināt komandu, vistuvāk tam varētu būt Strēlnieks, jo komandai tas ir nepieciešams.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-16 23:31, pirms 12 gadiem
Valdis Valters rakstīja: Tas jāprasa ir Kristapam Zālītim.Ceru ka drīz.Nākošo nedēļu atjaunosim ģenerāļa un seržanta sarunas.Ir vēl palikusi interese?
Interese pazūd, jo nav video. Tik štancējiet un runājiet par visu, kas saistīts ar basīti. Varbūt pat var kkur uzdod jautājumus vai ieteikt par ko gribētu klausītāji kko uzzināt.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-16 23:45, pirms 12 gadiem
Kas attiecas uz rakstu - pilnīgi manas domas. Manuprāt nesen rakstīju, kā es redzu LV izlases spēles taktiku. Rakstīju par, to ka ir jāizmanto mūsu garie spēlētāji, kuri var mest no distances. Tas izraustīs soda laukumu, kur mazajiem būs vairāk vietas un mazāka pretestība.

Par saspēles vadīšanu - pagaidām Strēlnieks izskatās kā otrais numurs, bet Dairis ir tas, kurš ļoti skaisti izspēlē standartus ar garajiem - P&R un izmanto aizsegus.

Mums ir izteikti trīs līderi - Bērzs, Bertāns Dairis un Strēlnieks.
Meieram liels paldies ir jāsaka tieši Dairim, jo VEFietis izkārtoja ļoti labas situācijas. Bērzs visu spēli aizvadīja ļoti stabili, bet pietrūka varbūt kādas spilgtākas epizodes, kas uzvilktu komandu. Viņam kā izlases veterānam ir jāuzņemās vadība! Jāuzkurina visi!

Freimanis otru tik sliktu spēli neaizvadīs, tas ir skaidrs. Jo sliktāk jau nevar.

Mūsu izlasei mīnusi ir šādi - aizsardzība un treneris. Jo visi zin, ka spēles galotnes zaudē nevis spēlētāji, bet treneris.

Bagijam būtu jāizmanto vairāk Mejeris, nevis Kuksiks. Kamēr Rihards spēlēs tik kokaini un bez nekāda ātruma, tad vairāk kā statuja pie 3p līnijas viņš nebūs. Savukārt Mejeris parādija spēli daudz aktīvāku un uzbrukumu kustīgāku.

Mans sākuma sastāvs nedaudz mainās.

Bērzs
Bertans Dāvis
Meijeris
Bertāns
Strēlnieks

Saikne Bērzs&Bertāns jau VEFā visu sezonu gāja uz urrā, un Bagijam ir jāizmanto tas!

Bagijam ir jādomā vairāk nevis jāmētā 3pnieki Getiņā!

  +1 [+] [-]

, 2012-08-17 11:25, pirms 12 gadiem
One Man Show! rakstīja: Interese pazūd, jo nav video. Tik štancējiet un runājiet par visu, kas saistīts ar basīti. Varbūt pat var kkur uzdod jautājumus vai ieteikt par ko gribētu klausītāji kko uzzināt.
Vari jautāt šajā sadaļā,vai twiterī,centīšos atbildēt,bet ne garā redakcijā