Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

32. nedēļa. Eiropas bronza ir Eiropas bronza

32. nedēļa. Eiropas bronza ir Eiropas bronza
Foto: www.cev.lu

Iepriekšējā nedēļa ar sportistu panākumiem priecēja – bija gan uzvaras tehniskajos sporta veidos, gan pludmalē (ne tikai cīņā ar sauli).

Gandrīz divi gadi pagājuši kopš brīža, kad pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm „izšķīrās” pludmales volejbola pāris Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Samoilovs. Tagad šī „jubileja” vainagojusies ar diviem spēcīgiem Latvijas bīča pāriem un pirmo medaļu vīriešiem pieaugušo konkurencē Eiropas pieaugušo konkurencē.

Pēc knapās izkļūšanas no apakšgrupas (viena uzvara trijās spēlēs) Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam „astotdaļfinālā pretī nāca turnīra otrais pāris, ceturtdaļfinālā – sacensībās ar augstāko numuru izliktie vācieši, pēc tam pusfinālā – līdz šim divkārtējie Eiropas čempioni no Nīderlandes Reinders Numerdors un Rihards Šuils,” stāsta Mārtiņš. „Tā bija grūtākā spēle turnīrā. Nīderlandieši labāk nospēlēja setu galotnēs un uzvarēja, bet mēs ļoti priecājāmies arī pēc uzvaras cīņā par 3. vietu.” Tā turpināt!

Ja ne pludmales volejbols, pie lauriem tiktu vai nu motokrosists blakusvāģu klasē Kaspars Liepiņš, kurš pārī ar Jorisu Hendriksu pie stūres ne tikai vinnēja kārtējā pasaules čempionāta posmā Penzā (Krievija), Danielu Vilemsenu un Gertiju Eginku apsteidzot par diviem punktiem, bet arī attālinoties no konkurentiem čempionāta kopvērtējumā – tagad jau par 13 punktiem.

Tikpat maktens pretendents uz labākā godu bija arī Daugavpils „Lokomotīves” spīdvejists Maksims Bogdanovs, kurš savās mājās pasaules spīdveja čempionāta junioriem otrajā (no trim) finālā ierindojās 2. vietā, pirmās vietas īpašniekam austrālietim Dārsijam Vordam piekāpjoties tikai papildbraucienā. Tomēr kopvērtējumā pirms pēdējā fināla 2. oktobrī Čehijas pilsētā Pardubicē Bogdanovs ieņem 1. vietu ar 21 punktu. Aiz viņa ar 19 punktiem dānis Hougārds, ar 17 – Vords un vēl viens „Lokomotīves” braucējs krievs Artjoms Laguta.

Vēl iepriecināja arī basketbolists Ingus Bankevics. Lai arī „slidotavā”, lai arī „tikai” pret somiem, kuriem iztrūkst 4 pamatpiecinieka spēlētāji, 26 punktus valstsvienības sastāvā ir jāmāk gūt! Cerēsim, ka tas nozīmē Ingus pāriešanu citā spēles kvalitātē (no „Valmieras” līdera par vienu no Latvijas izlases „vilcējiem” un snaiperiem).