Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Dinamo Ziemassvētku vecītim vairs netic?

Dinamo Ziemassvētku vecītim vairs netic?
Aleksandrs Ņiživijs debijas spēlē HC Lev Praha ierindā. Foto: levpraha.cz

Šosezon Rīgas Dinamo nav ielūgti pie lielā svētku galda. Pirmoreiz KHL visu zvaigžņu spēle ir bijusi bez Rīgas komandas pārstāvjiem. Bet svarīgākais – visas pazīmes liecina, ka šī arī būs pirmā sezona, kad rīdzinieki nav kvalificējušies izslēgšanas spēlēm. Būtu jānotiek brīnumam, lai būtu savādāk.

Vairs nav jēgas iztirzāt, ka tas viss notiek sezonā, pirms kuras kluba vadība deklarēja savu mērķi – tiekties uz Gagarina kausu. Mērķim ne vainas, taču arī minimālā programma – iekļūšana play off – ir izrādījies gana sarežģīts uzdevums...

Palikšana bez sezonas „deserta” – Gagarina kausa izcīņas – nav nekas pārsteidzošs, īpaši vidusmēra komandai, kāda ir Rīgas Dinamo. Šosezon 10 komandas paliks bez izslēgšanas spēlēm. Daļa no tām jau izpārdevusi daļu leģionāru un pašmāju vērtīgāko spēlētāju tām komandām, kuras gatavojas play off-iem.

Starp citu, Rietumos 9 - 11 spēles līdz regulārā čempionāta beigām ārpus play off zonas ir Ņižnijnovgorodas Torpedo vienība, kura iepriekšējā sezonā ieņēma Rietumu konferences 2. vietu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā „atslēdza” Rīgas klubu. Ārpus izslēgšanas spēļu teritorijas sitās Maskavas apgabala gubernatora lepnums un itin pieklājīgo investīciju objekts – Mitišču Atlant, kurš ir piedalījies līdz šim visos KHL play off-os, 2011. gadā pat nonākot līdz Gagarina kausa finālam un KHL „sudrabam”. Nav arī leģendārā Maskavas Spartak komanda, kuru problēmas vajāja jau iepriekšējā sezonā, un nav vēl arī jaunpienācēji – Doņeckas Donbass, kurai par budžetu „raudāt” nenākoties.

Vai esam gatavi patiesībai?

Šajā vidusmēra komandas vidusmēra situācijā, kā redzams, pārsteigumu nav. Tāpat nav nekāds „jauns velosipēds” redzams janvāra gaitā, kad Rīgas Dinamo palaiž savās gaitās citur pieprasītus hokejistus – uzbrucēju Aleksandru Ņiživiju, aizsargu Matjē Karlu. Pat ja viņi netiek pārdoti par skaidru naudu, tad viņu alga tiek vismaz daļēji ieekonomēta. It kā dīvaini, ka dienu vai divas pirms konkrēto hokejistu „palaišanas” no Dinamo šie paši hokejisti no masu medijiem runā un stāsta par to, kā „mums” jācīnās par play off un ka viss vēl nav zaudēts.

Tomēr – kas gan tur pārsteidzošs? Spēlētāji nepadodas un ir gatavi cīnīties līdz galam, un nav pārsteigums, ka tieši tādi spēlētāji ir interesanti citiem klubiem. Un pat, ja spēlētāji nav vairs gatavi cīnīties, ko gan viņiem citu teikt? Lai saka, ka viss beidzies un atlikušo sezonas daļu spēlēs savam priekam un hipotekārajam kredītam? Pat, ja tā būtu taisnība, vai līdzjutēji piedotu? Ko par to visu teiktu Dinamo mārketings, kuram uzdevums ir „piebāzt” arēnu arī sezonas pēdējās mājas spēlēs?

Bez rozā brillēm

Tomēr zināms apjukums vai vismaz sakaru trūkums frontes līnijā ir pamanāms. Kaujas līnijā esošie vai bijušie, t.sk. „aktuālais” galvenais treneris Artis Ābols, teic, ka iekļūšanai play off-ā tic. Jo, kas gan ir neiespējams mūsdienu pasaulē? Bet štābā esošie ģenerāļi un virsnieki, ja ne „izkar balto karogu”, kā tiek tulkotas Ņiživija un Karla palaišanas, tad īsteno stratēģiju, kas nav orientēta uz uzvaru šajā sezonā. Jācer, ka stratēģiskie plāni jau iezīmē skaidras līnijas 2013./2014. g. sezonā. Un patiesībā esošā menedžmenta komplekta (- Sējējs; + Opuļskis) varēšanu sastāva komplektācijā varēs vērtēt tikai nākamajā sezonā, jo esošās sezonas leģionāru porcija ir vēl Sējēja darbs. Interesanti, ka jau pēc sezonas sākuma pieņemtais Pols Ščehura – faktiski arī...

Viss, kas šajā situācijā varbūt pietrūkst – vienota tematiskā gamma visos Dinamo slāņos, kas ver muti publiski. Sākot ar ierindniekiem un beidzot ar komandieriem. Citādi sanāk, ka atkāpjoties bļauj „Urā!!!” un metas uz ambrazūras. Runa, starp citu, nav par to, ka jāspēlē uz vienas slidas... Runa ir par pragmatisku gatavošanos nākamai sezonai. Un arī – par cieņu pret līdzjutējiem.

Stādieties priekšā cilvēkus, kas, piemēram, dodas uz Dinamo spēli ne no Rīgas. Piemēram, no Balviem. Izbrauc no mājām ap 14:00, stūrē pa sniegotiem un daļēji tīrītiem ceļiem. Maksā par degvielu, biļetēm, parkingu. Atstāj kādu latu suvenīru bodē un pēc spēles „vīlē” pa tikpat, ja ne vairāk, sniegotām kupenām atpakaļ uz Balviem, Liepāju vai Ilūksti. Ap 2:00 naktī ir mājās. Šie līdzjutēji būtu visvairāk pelnījuši atklātu valodu gan par to, kur atrodamies, gan par to, kur ejam. Citādi, nekas vairāk par morālām paģirām un izmestas naudas sajūtu pāri nepaliek.

Vai kāds sekos Ņiživijam un Karlam?

Aleksandrs Ņiživijs un Matjē Karls nav pirmie, kuri ir atbrīvoti no Dinamo saimniecības sezonas gaitā. Lielākā „zivs”, protams, bija jaunās hokeja filozofijas viesējs Peka Rautakallio. Mazākas „zivteles” ir bijušas vēl pirms regulārās sezonas sākuma atbrīvotais centra uzbrucējs Niklass Luseniuss, vēlāk – „tukšā loze” Robs Šremps, ap gadu miju arī Ainars Podziņš – tas pats Podziņš, kuram šosezon iespēju uzspēlēt Dinamo krāsās neiedeva, bet komandēja uz HK Rīga un Liepājas Metalurgs sastāviem. Starp citu, Ainars Podziņš ap jauno gadu sakravāja mantas un pameta Liepāju, lai dotos uz Čehovu. Kur Vitjaz ierindā ir jau aizvadījis 3 spēles, pirmajā tiekot arī pie pirmā rezultativitātes punkta.

AS Dinamo Rīga valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis, tantes un hokeja apskatnieki spriež, ka ir vēl daži spēlētāji, par kuriem interesējas citi klubi. Esot arī spēlētāji, kas paši ļoti cenšas „pagaist” no Dinamo sastāva. Tas arī saprotams, jo Dinamo šīs sezonas šajā nogrieznī varētu nebūt iekārojamākā komanda. Ja ņemam vērā, ka Podziņš ar visu Latvijas pavalstniecību ir derīgs Krievijas klubam, tad gan jau atrastos pieprasījums vēl kādam dinamietim.

Šajā sakarā jautājums: Ja patiešām Dinamo sastāva komplektētāji „parakstījuši kapitulāciju" un negrasās „palikt" uz izslēgšanas spēlēm, tad kāpēc agrāk un vairāk leģionāru nav palaists brīvdienās vai pie citām darba „virpām”? Tā sakot, nākamās sezonas vārdā.

Ceļas kājai

Sakaru trūkumi, bezsakari un „bedres” gadās arī salīdzinoši veiksmīgās un psiholoģiski „pareizi” nostādītās komandās. Taču ne visi klubi no šī kataklizmām prot mācīties. Atliek vien novēlēt kluba pārstāvjiem – mācīties un darīt tā, lai vārdi saskan ar darbiem.

P.S. labā ziņa ir tāda, ka Rietumu konferencē vismaz šobrīd ir vēl 6 klubi ar Latvijas hokejistiem ierindā. Tā, ka KHL play off bez Latvijas pārstāvjiem nesāksies!

KHL Rietumu konferences aktuālā tabula (pēc 2013-01-16 spēlēm; reg. sezonā katrai komandai paredzētas 52 spēles):

vietakomandaspēlespunktiLAT spēlētāji klubā
1.SKA (S-Pēterburga4395
2.*Lokomotiv (Jaroslavļa)4481M.Rēdlihs
3.Dinamo (Maskava)4388
4.CSKA (Maskava)4279Sprukts
5.Severstaļ (Čerepoveca)4266
6.HC Slovan Bratislava4266
7.HC Lev Praha4260Cipulis; Ņiživijs
8.Dinamo (Minska)4256
9.Donbass (Doņecka)4356Bārtulis
10.Torpedo (Ņižņijnovgoroda)4355
11.Atlant (Mitišči)4249Ozoliņš
12.Dinamo (Rīga)4345(daudz)
13.Vitjaz (Čehova)4145Podziņš
14.Spartak4238

P.S. Konferenču pirmās divas vietas rezervētas divīziju līderiem. SKA un Maskavas Dinamo vietu izslēgšanas spēlēs jau garantējušas.

Lasīt vēl:

- Aigars Kalvītis par Dinamo sastāva izmaiņām janvārī (2013-01-14):
http://la.lv/index.php?option=com_content&view=article&id=370200:interesjas-par-lderiem&Itemid=114
- Aleksandrs Ņiživijs un Matjē Karls pamet Dinamo:
Aleksandrs Ņiživijs dosies uz Prāgas LEV -...
Mathieu Carle dodas uz Genève-Servette -...
- Ainara Podziņa statistika KHL:
Континентальная Хоккейная Лига - Игроки
- KHL regulārās sezonas tabulas:
Континентальная Хоккейная Лига - Турнирная таблица

  +3 [+] [-]

, 2013-01-17 00:03, pirms 11 gadiem
Nu gan jau 2-3 speeleetaajus veel aizdos kaadam uz pley-offiem...

  +1 [+] [-]

, 2013-01-17 00:11, pirms 11 gadiem
Shenker rakstīja: Nu gan jau 2-3 speeleetaajus veel aizdos kaadam uz pley-offiem...
Tavuprāt, kurus?

  +2 [+] [-]

, 2013-01-17 00:18, pirms 11 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Tavuprāt, kurus?
Ja jau pat Ņizivijs bija vajadzīgs KHL līmeņa klubam, tad gan jau arī citi varētu atrast sev jaunas mājas, piemēram Karsums ( neticu, ka nav interese par viņu ). Cita lieta, ka Karsuma atdošana būtu smags zaudējums, un baltā karoga izkāršana ne tikai uz šo, bet uz nākamo sezonu. Arī no kluba mārketinga viedokļa ( bet par to RD laikam gan neviens nedomā ) tā būtu kļūda, jo viņš šobrīd ir viens no retajiem spēlētajiem, kas var piesaistīt fanus, vienlaicīgi arī dodot pienesumu komandas rezultātam.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-17 00:22, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Ja jau pat Ņizivijs bija vajadzīgs KHL līmeņa klubam, tad gan jau arī citi varētu atrast sev jaunas mājas, piemēram Karsums ( neticu, ka nav interese par viņu ). Cita lieta, ka Karsuma atdošana būtu smags zaudējums, un baltā karoga izkāršana ne tikai uz šo, bet uz nākamo sezonu. Arī no kluba mārketinga viedokļa ( bet par to RD laikam gan neviens nedomā ) tā būtu kļūda, jo viņš šobrīd ir viens no retajiem spēlētajiem, kas var piesaistīt fanus, vienlaicīgi arī dodot pienesumu komandas rezultātam.
Tātad, Karsums un kuri 2 vēl?

  +2 [+] [-]

, 2013-01-17 00:24, pirms 11 gadiem
yep, acīredzot nav dialoga ar spēlētājiem, ko citu viņiem teikt, kaut gan Ābols šodien to pašu teica..
No tiem legiem, kurus nav domas paturēt nākamsezon jākratās nost pēc iespējas ātrāk, jo.. nu, kāds tolks

  +1 [+] [-]

, 2013-01-17 00:27, pirms 11 gadiem
Tāpat skaidrs, ka jāstāda jauni augi nākamajai sezonai, lai apspēj nobriest. Bet ar savējiem vien nepietiks, lai varētu labu spēli veidot - tas tikpat skaidrs. Redzēsim, uz ko būs spējīgs Opuļskis (un ko viņam ļaus - tur tas trakākais "ja" apslēpts...). Te arī jautājums par Dinamo īpašnieku prioritātēm - vai nu izveidot labu komandu, vai ietaupīt līdzekļus... (Skaidrs, ka ar lielajiem mēs vilkties nevaram, bet kaut cik vismaz, lai nebūtu pastarīšu lomā!) Ceru, ka visi Dinamo vadībā, visos līmeņos, būs mācījušies no kļūdām, kas šīs sezonas laikā spilgti sevi parādījušas. Arī attieksmē pret līdzjutējiem, kurus tagad nāksies atgūt. Ja TV līgumi un esošā situācija to ļaus...

     [+] [-]

, 2013-01-17 00:33, pirms 11 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Tātad, Karsums un kuri 2 vēl?
Nu tā kā šobrīd spēlētāji tiek atdoti par velti ( tā var saprast ), tad klubi, kas pretendē uz play off zonu var neko daudz neriskējot paņemt arī Krišu un ( lūdzu nesmieties ) Galviņu. Starp citu, arī Žirū pēdējā laikā neslikti spēlē. Ne Krievijas klubiem viņi varētu būt interesanti. Varbūt arī kādam Krievijas klubam, kam nav pilns leġionāru komplekts. Malkinu jau neaizstās, bet nianses dažreiz izšķir visu.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-17 00:49, pirms 11 gadiem
negausis rakstīja: Nu tā kā šobrīd spēlētāji tiek atdoti par velti ( tā var saprast ), tad klubi, kas pretendē uz play off zonu var neko daudz neriskējot paņemt arī Krišu un ( lūdzu nesmieties ) Galviņu. Starp citu, arī Žirū pēdējā laikā neslikti spēlē. Ne Krievijas klubiem viņi varētu būt interesanti. Varbūt arī kādam Krievijas klubam, kam nav pilns leġionāru komplekts. Malkinu jau neaizstās, bet nianses dažreiz izšķir visu.
Tātad Top 4 pieprasītākie:
1. Karsums;
2. Kr.Rēdlihs;
3. Galviņš;
4. Žirū.

Pieņemu, ka zināmā "bada stāvoklī" nesmādētu arī, piemēram, Džonsonu, Ščehuru, Tellkvistu. Arī, piemēram, Indrašis un Sotnieks savās labākajās spēlēs uzrunātu kāda "skauta" iztēli.

Tomēr, pastāv smaga aizdoma, ka DR labprāt palaistu prom kaut ko vairāk par Ņiživiju un Karlu. Tikai, ka apgrūtinājumu daudz - kā leģionāri Krievijā, garie līgumi, tiesību zaudēšana uz spēlētāju...

P. S. Starp citu, Ņiživiju ņēma nejau nejaušības dēļ, bet konkrētai spēles veidotāja pozīcijai.

     [+] [-]

, 2013-01-17 01:09, pirms 11 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Tātad Top 4 pieprasītākie:
1. Karsums;
2. Kr.Rēdlihs;
3. Galviņš;
4. Žirū.

Pieņemu, ka zināmā "bada stāvoklī" nesmādētu arī, piemēram, Džonsonu, Ščehuru, Tellkvistu. Arī, piemēram, Indrašis un Sotnieks savās labākajās spēlēs uzrunātu kāda "skauta" iztēli.

Tomēr, pastāv smaga aizdoma, ka DR labprāt palaistu prom kaut ko vairāk par Ņiživiju un Karlu. Tikai, ka apgrūtinājumu daudz - kā leģionāri Krievijā, garie līgumi, tiesību zaudēšana uz spēlētāju...

P. S. Starp citu, Ņiživiju ņēma nejau nejaušības dēļ, bet konkrētai spēles veidotāja pozīcijai.
Nu, jā, līdz šim DR ir atbrīvojusies no spēlētājiem, kuri neattaisno uz sevi liktās cerības/kuri netiek paredzēti nākamās sezonas modelī. Joks ir tas, ka visvairāk pieprasīti jau būs tieši tie, kuri velk komandu, un, bez kuriem komanda nakamsezon būtu vājāka. Tādēļ, tīri pēc loġikas jau tādu Karsumu un citus top puišus nekur nevajadzētu laist. Jo ko gan tāds Lev, vai Donbass varētu piedāvāt? Kādu leġionāru, par kuru nav zināms kā viņš iejutīsies DR ( un pēdējā laikā viņi kaut ka neiejūtas ) Drafta izvēles laikam ir pilnīgs absurds. Vienīgais, laikam ir krietns žūksnis, bet vai kāds gribēs maksāt.

     [+] [-]

, 2013-01-17 08:10, pirms 11 gadiem
[quote petrovich_27]
Arī, piemēram, Indrašis un Sotnieks savās labākajās spēlēs uzrunātu kāda "skauta" iztēli.


KHL līmenī šaubos vai Indrašis būtu šobrīd pieprasīts kā leģionārs! Kādās citās līgās piem SM, SEL, DEL NLA iespējams kāds par čali varētu arī ieinteresēties, jo savākt pie 20 punktiem KHL jaunam censonim arī ir jāmāk(un jāprot)!

     [+] [-]

, 2013-01-17 10:05, pirms 11 gadiem
als rakstīja: [quote petrovich_27]
KHL līmenī šaubos vai Indrašis būtu šobrīd pieprasīts kā leģionārs! Kādās citās līgās piem SM, SEL, DEL NLA iespējams kāds par čali varētu arī ieinteresēties, jo savākt pie 20 punktiem KHL jaunam censonim arī ir jāmāk(un jāprot)!
Tāpēc jau ir piebilde par Indraši - "savās labākajās spēlēs"

     [+] [-]

, 2013-01-17 14:52, pirms 11 gadiem
Nu re, Savickis berzē rokas gaidot DR zaudējumus, un, iespējas iztirgot komandu.

     [+] [-]

, 2013-01-17 23:35, pirms 11 gadiem
petrovich_27 rakstīja: Tavuprāt, kurus?
Karsums - Maskavas Dynamo
Giroux - izteikts snaiperis un mazliet neiederās Dinamo zīmējumā.
gan jau daudzas komandas meklēs pastiprinājumu aizsardzībā es domāju, ka sarakstā varētu būt Rekis, Krišs un Galvinš. Nezinu, kā ir ar to "savainojumu" varbūt jau kārto dokumentus Galviņa maiņai...

Tellquists ar vienai otrai komandai lieti noderētu...nesaprotu dažu top klubu vārsargu izvēli, ar ielaistajiem 4-5 vārtiem vārtiem spēlē playofā tālu netiksi, pat ja tev ir pasaules labākie uzbrucēji...

Arī Raiča varētu būt sarakstā, kapātājs jau labs, pa bortiem izsvaidīs jebkuru, tas kas pleyoffā vajadzīgs, kāds kurš kapā pa 120%.

Lai jau puikas uzspēlē citos klubos. Moš kāds kausu ar atvedīs!

     [+] [-]

, 2013-01-17 23:42, pirms 11 gadiem
Liekas, ka Salavat Yulayev un Magņitkai cits vārtsargs vajadzīgs kā ēst...
Lai gan Tarki stati vēl OK, bet nu kkā viņš nepārliecinoši pley-offos spēlē...

     [+] [-]

, 2013-01-18 08:39, pirms 11 gadiem
Ja Žirū un Karsums sāktu spēlēt ar meistarīgākiem spēlētājiem, tad noteikti būtu rezultatīvāki...