Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

1. nedēļa. Eiropas čempions ir Eiropas čempions

1. nedēļa. Eiropas čempions ir Eiropas čempions
Foto: AP/Scanpix

Aizvadījis satriecošu (it īpaši pretiniekiem) 2011. gadu, arī gada pirmo nedēļu uz uzvaras nots aizvadīja skeletonists Martins Dukurs, kurš trešo reizi pēc kārtas kļuva par Eiropas čempionu.

Šobrīd jau zinām, ka Martina Dukura fantastiskā deviņu uzvarētu sacensību sērija pagājušās nedēļas beigās ir beigusies Bavārijas trasē Kēnigszē. Tāpēc pie reizes jāatskatās uz to, kāda šī sērija bijusi.

Sākās tā ar uzvaru Pasaules kausa (PK) posmā Īglsā pagājušā gada 15. janvārī, turpinājās ar triumfu 2010./2011. gada sezonas Eiropas čempionātā Vinterbergā, PK posmos Sanktmoricā un Čezānā, pasaules čempionātā Kēnigszē un beidzās ar četrām uzvarām šīs sezonas PK posmos Īglsā, Laplaņā, Vinterbergā un Altenbergā, kur posma uzvarētāja titulam klāt nāca Eiropas čempiona lauri. Tieši par to, ka Martins Dukurs kļuvis par Eiropas čempionātu, pirmo Latvijai šajā gadā, turklāt olimpiskajā sporta veidā, viņam arī pirmās „SA+” nedēļas sportista lauri. Pie Martina uzvarām jau visi ir pieraduši kā pie TTT basketbolistēm gadus 35 atpakaļ, un tomēr... Martins par Eiropas čempionu jeb meistaru, kā teica pirmās Latvijas brīvvalsts laikā, kļuva jau trešo reizi pēc kārtas, apliecinādams, ka Eiropas trasēs viņam noslēpumu ir palicis maz. Tas ļauj optimistiski raudzīties arī olimpisko Soču virzienā, jo Vankūveras sudrabs tomēr ir ar rūgtuma piegaršu...

Rezumējot, deviņu uzvarēto sacensību laikā Martinam astoņu PK posmu uzvarētāja medaļas, divi Eiropas čempiona tituli un pasaules čempiona kronis. Turklāt pagājušajā gadā viņš tikai reizi zaudēja arī atsevišķā braucienā.

Paradoksāli un neloģiski – ja nebūtu Martina, droši vien nedēļas sportista gods tiktu viņa brālim Tomasam, kurš teicami veica abus braucienus Altenbergā, piekāpdamies tikai Dukuram jaunākajam. Tomēr tāds nu ir tas sportista liktenis, ka par uzvarētāju parasti tiek pasludināts tikai viens – visspēcīgākais. Reizēm tīri cilvēciski žēl Tomasa (un pārējo sportistu), kuram iespēja apsteigt Martinu rodas tikai Martina kļūdas rezultātā, citiem sacenšoties citā līgā, līgā par sudrabu.

Ja ne skeletonisti, uzslavas būtu pelnījuši arī bobslejisti četriniekā turpat Altenbergā, kurā Daumants Dreiškens, Intars Dambis un Raivis Broks iestūma un Edgars Maskalāns bobi novadīja līdz ceturtajai vietai Eiropā. Un pilnīgi noteikti citā nedēļā ar fantastisko sniegumu Spānijas basketbola laukumos pie „SA+” nedēļas sportistes goda būtu tikusi Kristīne Kārkliņa, kura “Cadi La Seu” rindās sagādāja vienu no lielākajiem šīs sezonas pārsteigumiem Spānijas basketbolā, savās mājās sarūpējot zaudējumu Eirolīgas klubam no Madrides "Rivas Ecopolis". Kārkliņa nepilnās 26 minūtēs realizēja 10 no 13 metieniem, guva 28 punktus (2 p. – 6/8, 3 p. – 4/5, 1 p. – 4/5), izcīnīja 5 atlēkušās bumbas un izdarīja 4 rezultatīvas piespēles, sekmējot katalāņu kluba izrāvienu otrā puslaika sākumā no 30:31 līdz 53:39.