Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cik stulbi, ka jāsit...Gulbi

Cik stulbi, ka jāsit...Gulbi
Ernests Gulbis šogad... nav labākais Latvijas tenisists. Tā domā Latvijas tenisa sabiedrība.

Foto: ATP

Nosaukti Latvijas labākie tenisisti. Kas ir pirmais, kas jums ienāk prātā – godīgi, uzreiz, uz sitiena, pēc pavēles, bez domāšanas. Kurš spēlētājs šobrīd Latvijā ir vislabākais? Mērauklai nav daudz variantu. Tomēr – vai var sanākt tā, ka tas tomēr nav Ernests Gulbis?

Tenisistiem bija balle, kurā tika nosaukti labākie dažādās nominācijās. Taisnības labad jāteic, ka daudzi sporta veidi nemaz tādus pasākumus nevar atļauties – šajā ziņā Latvijas tenisa savienība ir patīkams izņēmums. Ja mums būtu tāds prezidents, mēs arī rīkotu! Tā saka citi... Prezidents ir Juris Savickis – tas pats, kura vadītajai kompānijai ir Krievijas gāzes piegādes starpnieka līgums šajā valstī. Tas pats Savickis, kam krievi uzticēja caur šīs pašas kompānijas kontiem atbalstīt Dinamo hokeja projektu. Personāžs interesants, jo savulaik ir bijis VDK sistēmas skrūvīte ar uzgriezni – tātad, tuvāk katlam nekā statistiski vidējais stukačs. Tāpat Savickis zināms kā ietekmīgs Latvijas politisko procesu vērotājs un atbalstītājs, tiesa, to viņš dara daudz rafinētāk nekā citi oligarhi. Tiktāl fons, lai jūs saprastu, ka šobrīd Latvijas tenisa savienību vada cilvēks, kuru nevar saukt ne par stulbu, ne nabagu, ne arī par neizglītotu. Vēl vairāk – viņam pašam ļoti patīk spēlēt tenisu, to spēlē arī viņa bērni. Iespēju robežās LTS prezidents cenšas sava sporta veida labā darīt tieši tik daudz, lai citi saprastu – tur ir saimnieks! Iecerētā vērienīgā Lielupes tenisa kortu pārbūve tam ir apliecinājums, kas līdz ar koalīcijas maiņu, iespējams, beidzot ļaus Savickim saņemt valsts naudu šīm iestrādnēm. Savu viņš netērēs... Tāpat viņa prezidentūras laikā izteikti ir veicināti starptautiskie kontakti, rīkoti semināri, turnīri, bet, piemēram, Deivisa kausa izcīņas vajadzībām tika pat sarūpēta speciāla grīda, kas teju kā vienreizēja akcija tika ieklāta Olimpiskajā centrā ar domu – lai Latvijas un Polijas izlašu mačsacīksti redzētu pēc iespējas vairāk cilvēku. Vārdu sakot – viss notiek, cik nu atļauj Latvijas mērogi. Bet ir vēl viena lieta, kas Latvijas tenisam šajā laikā ir kā balva – mums ir pasaules mēroga tenisists.

Tā ir zvaigzne, kam līdzināties, pēc kā tiekties, kas pavērusi entuziasma un enerģijas avotus, liekot ne tikai just līdzi viņa veikumam kortos, bet ļauj ieinteresēt simtus un tūkstošus ar šo spēli. Teniss ir spēlēts Latvijā jau sen, tomēr Ernesta Gulbja veiksmes stāsts noliek šo sporta veidu pavisam uz cita atskaites sliekšņa. Protams, ka mēs blakus šim iedvesmojošajam piemēram, redzam arī to Ernestu, kas savu talantu vairāk tomēr izmanto, nekā aprūpē - redzam to Ernestu, kurš spēj būt emocionāli nesavākts, vieglprātīgs, dažos gadījumos – arī paviršs. Bet, tas nekādā gadījumā nenoliedz viņa iespēto tenisa laukumos. Atgādinu, ka gadu viņš sāka kā pasaules tenisa ranga 21. numurs. Šogad viņš izcīnīja savu otro ATP turnīru titulu, bet Gulbja dalība pasaules labākajos turnīros tagad ir gluži vai pašsaprotama un mums pierasta lieta. Pat sezonas laikā nokrītot uz 61. pozīciju pasaules rangā – arī tad Ernests ir vietā, kur pirms viņa nav bijis neviens no Latvijas. Nav bijis pat tuvumā! Sen jau aiz muguras laiks, kad priecājāmies par viņa iespēju spēlēt Vimbldonas vai Roland Garros pamatturnīros – tagad mēs prasām tikai uzvaras. Jo zinām, ka Gulbis to var – vai tur pretī Džokovičs vai Federers. Šajā ziņā divdesmit trīs gadu vecumā viņš savus cienītājus ir izlutinājis. Tomēr, tās visas ir pārejošas kaislības, ja aukstasinīgi novērtējam viņa vietu un lomu Latvijas tenisa attīstībā. Šeit un tagad. Cilvēks no Latvijas to var sasniegt, tātad – tas ir iespējams arī citiem! Atļaušos apgalvot, ka pateicoties Gulbim, šobrīd Latvijā teniss piedzīvo iespaidīgu atmodu un grūdienu – spēle ir cienīta un populāra.

Ar tādām pārdomām pārlūkoju 2011. gada Latvijas labāko tenisistu balvu sarakstu, ko dala un veicina Latvijas tenisa savienība. Gada komanda mums ir U-14 meiteņu izlase, kas bija sestās Eiropas attiecīgā vecuma komandu čempionātā. Malaces! Gada jaunā cerība ir Arkādijs Slobodkins, kas savā vecuma grupā Eiropas rangā ir pirmajā trīsdesmitniekā. Gada seniors ir cēsinieks Valdis Lībietis, kura trenētais paša dēls kvalificējās šogad Vimbldonas junioru pamatturnīram un iekļuva tur 32 labāko vidū. Par mūža ieguldījumu savā sporta veidā balva tiek Jānim Juškam, bet par gada tenisa klubu nosaukts centrs Pļavnieki. Gada trenere ir Jeļena Jakovļeva, kuras audzēkne – četrpadsmit gadus vecā Jeļena Ostapenko šogad uzvarējusi 15 dažādos pasaules un Eiropas līmeņa turnīros, kā arī Eiropas jaunatnes olimpiskajās spēlēs. Iespējams, ka tieši šī noturība rezultātos ļāva Ostapenko šogad kļūt arī par Latvijas gada tenisisti kopējā vērtējumā, kas, šķiet, 14 gadu vecumā nav izdevies nevienam pirms viņas. Vēl vairāk – Jeļena izrādās ir arī Latvijas populārākā spēlētāja. Meklēju sarakstos, kur kāda simboliska velte vai nozīmīte Latvijas tenisā šogad ir piešķirta Ernestam Gulbim – bija man galvā tāda doma, ka gan jau viņu kaut kā savā sporta veidā un savā valstī izcels. Nekā. Tukšā. It kā tāda mums nav... Šo rindu mērķis nav izdīkt vai izlūgties vienam labam tenisa spēlētājam kūkas gabalu, vēlējos redzēt, vai Latvijas tenisa savienība un sabiedrība vispār apjauš, kādu laikabiedru pasaules tenisa kortos viņi lolo un ir dabūjuši. Nu, jā – nebija nevienas nominācijas, kurā Gulbis varētu pretendēt uz labākā balvu. Par treneri viņu vēl neviens nesauc, par senioru arī – tā kā par agru... Vismaz populārākais? Kur nu – Latvijas tenisa sabiedrības 300 balsotāju viedoklis ir skaidrs. Kāds Gulbis, lai viņš iet... nu ziniet, kur...

Gulbis var patikt un nepatikt, bet – viņš ir. Viņam var būt iecirtīgs raksturs vai nepareiza frizūra, bet – viņš ir. Nu, lai viņš ir! Vai tāpēc jāizgudro kaut kāda balva? Pavaicās man saērcinātie tenisa balles viesi... Par ko cepiens? Par tenisa sabiedrību. Par attieksmi. Ja Gulbis ar savām darbībām, izteikumiem vai vīzdegunību ir kaut kādā mērā aizskāris Latvijas tenisa vadošās un ne tik vadošās stīgas, vai tas nosvītro viņa šobrīd iespēto pasaules tenisā? Kāpēc ir tik grūti par to priecāties? Vai tā ir greizsirdība vai naids? Vai sportiskā intriga – pag, izdarīsim tā, lai viņam nekas netiek, lai stāv pie ratiem. Uz to pusi velk... Diemžēl. Kas tā ir par stūrgalvību, aprobežotību un iecirtību, kas liek Gulbi nevis uzteikt, bet – pasniegt svētku vakariņās kā uzkodu? Tā būtu tikai elementāra cieņa, ja Ernestam un Anastasijai Latvijas tenisa savienības gada ballē vienkārši pasniegtu balvas kā mūsu labākajiem – nu, piemēram, labākajiem kaut vai pasaules profesionālo tenisistu rangā. Ar ko citu mēs šobrīd viņiem varam vēl palīdzēt? Ja nav tādas nominācijas, tad ieviesiet, bet – vismaz tādā vīzē nodemonstrēsiet savu pateicību par viņu paveikto. Par to, kāpēc jaunas meitenes un puiši velk savus vecākus uz tenisa kortiem un otrādi – jo viņi grib līdzināties, viņi grib spēlēt tāpat kā Ernests, vai vismaz sapņot par to. Pati dzīve un apstākļu sakritība Latvijas tenisam ir iedevusi uzskatāmu piemēru, kam līdzināties – atļaujos apgalvot, ka tas var radīt paaudzi, kas, iespējams, pārspēs Gulbja sasniegto. Taču šobrīd neredzēt un nesaprast to, ko Ernesta vārds un spēle nozīmē pasaules tenisā – tas vienkārši ir provinciāli. To var nesaprast Lipmans ar hokejistiem, bet Savickim ar tenisa raketi rokās tas tā kā pienāktos pēc uzplečiem. Protams, ja viņam nav vienaldzīga sava apstāvētā sporta veida nākotne. Novērtējiet šī laika burvību. Varbūt 2038. gada Latvijas tenisa balle notiks bez Gulbja izcelšanas, bet 2011. gada decembrī tai vienkārši bija jābūt. Jo labāku jau mums nav.

  -2 [+] [-]

, 2011-12-15 12:10, pirms 12 gadiem
"Par ko cepiens? Par attieksmi."
Varbūt sabiedrībai cepiens par Gulbja attieksmi? Vai tenisistiem balle 1x 10 gados? Varbūt Gulbim tur dotas balvas iepriekšējos 10 gadus un dos nākamajos 10 un varbūt viņš tur nav bijis tuvumā..
Varbūt tomēr pašam jāpadomā par iemesliem kāpēc tāda attieksme pret viņu?

 +11 [+] [-]

, 2011-12-15 12:29, pirms 12 gadiem
Gribētos jau redzēt Ernestu SA+ intervijā, bet, laikam, Gulbja tēva un Lemberga strīda gadījumā šī intervija nav iespējama

 +16 [+] [-]

, 2011-12-15 12:43, pirms 12 gadiem
Pareizi jau vien Armands raksta. Var patik un var nepatikt bet labāka taču nav.

 +15 [+] [-]

, 2011-12-15 12:44, pirms 12 gadiem
vienalga visiem normāliem līdzjutējiem ir skaidrs - Ernests ir labākais Latvijas tenisists, tāpat kā Nastja Sevastova, un pofig mums uz visādām savicka balvām.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 12:51, pirms 12 gadiem
Calvin rakstīja: vienalga visiem normāliem līdzjutējiem ir skaidrs - Ernests ir labākais Latvijas tenisists, tāpat kā Nastja Sevastova, un pofig mums uz visādām savicka balvām.
tieši tā. paskatīsimies kā būs Deivisa kausā - vai spēs šo muļķibu palaist garām, vai tomēr būs bērnišķīgs kurvītis.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-15 12:54, pirms 12 gadiem
Piekrītu Armandam- nav mums otra tāda tenisista, kā Gulbis!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 13:09, pirms 12 gadiem
Gluži manas domas, nav pat ko piebilst.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-15 13:13, pirms 12 gadiem
viss ir ļoti vienkārši - manās acīs, piemēram, šīm balvām nav nekādas vērtības un, ja pat arī Arkādijs Slobodkins ir jaunā cerība, es tagad tikpat labi varu domāt, ka viņa tēvs, teiksim, nopirka šo balvu.

  +8 [+] [-]

, 2011-12-15 13:17, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: "Par ko cepiens? Par attieksmi."
Cepiens ir par to ka gada POPULĀRĀKO tenisistu noskaidro mistiskā aptauijā kurā sadalās 300 balsis. Visu cieņu Ostapenko, bet vai kāds par tādu vispār plašākā sabiedrībā ir dzirdējis? (neskaitot pašus tenisistus un tos kas pastiprināti par to interesējas)

  -1 [+] [-]

, 2011-12-15 13:28, pirms 12 gadiem
Cipanz rakstīja: Cepiens ir par to ka gada POPULĀRĀKO tenisistu noskaidro mistiskā aptauijā kurā sadalās 300 balsis. Visu cieņu Ostapenko, bet vai kāds par tādu vispār plašākā sabiedrībā ir dzirdējis? (neskaitot pašus tenisistus un tos kas pastiprināti par to interesējas)
Nu jā, bet to balvu jau pasniedz tieši tenisa sabiedrība, nevis "plašākā sabiedrība".
"Plašākā" neko citu, izņemot Gulbi, nemaz nezin, arī Sevastovu ne katrs varēs nosaukt.

"Plašākajai" ir visādas DELFI un vēl nezin kādas aptaujas.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 13:37, pirms 12 gadiem
Stāsts man liekas, ka ir par pelēko latvieti, kuram patīk pasmieties par citu nelaimēm, bet, lai otru atbalstītu (kaut vai morāli) un palīdzētu - nu nē...
Ka tikai otru pagrūst, paspert un nozākāt. lūk par ko stāsts...
Citur pēc zaudējumiem slavē, sak' - būs ok, turamies, cenšamies, bet šeit (ne visi, protams) ka tik nopelt!

Es tā sajutu šo rakstu...
PS
pats arī esmu kritizējis Gulbi, bet nu, kā sportistu un tenisistu viņu cienu!

  +2 [+] [-]

, 2011-12-15 13:38, pirms 12 gadiem
zzk rakstīja: Nu jā, bet to balvu jau pasniedz tieši tenisa sabiedrība, nevis "plašākā sabiedrība".
Analoģiska situācija būtu ja LHF kā Latvijas gada populārāko hokejistu apbalvotu kādu Ogres vai Latgales hokejistu, vai piemēram LBS par gada basketbolistu pasludinātu kādu no Ķeizarmeža (no offence, tikai piemēri)

  +2 [+] [-]

, 2011-12-15 14:03, pirms 12 gadiem
Cipanz rakstīja: Analoģiska situācija būtu ja LHF kā Latvijas gada populārāko hokejistu apbalvotu kādu Ogres vai Latgales hokejistu, vai piemēram LBS par gada basketbolistu pasludinātu kādu no Ķeizarmeža (no offence, tikai piemēri)
Nu tad pēc Tavas loģikas katru gadu hokeja balvas būtu jāsaņem tiem mūsējiem, kas spēlē NHL, tā sanāk? Jo hokejā augstāk nav, kur kāpt.
Un tas, ka, piemēram, Girgensons pāgājušajā sezonā 16 gados spēlēja U20 izlasē nav jāatzīmē?

  +2 [+] [-]

, 2011-12-15 14:14, pirms 12 gadiem
nevajag jaukt "Gada tenisists" un "Populārākais tenisists"
Ja gada balvu dod par sasniegumiem , tad popularitāte tomēr nozīmē
ko citu.
Es piekrītu ka Ostapenko gan jau ir pelnijusi gada tenisistes titulu, bet vai tiešām viņa ir arī populārākā ? nudien, stipri šaubos.

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:24, pirms 12 gadiem
Cipanz rakstīja: nevajag jaukt "Gada tenisists" un "Populārākais tenisists"
Ja gada balvu dod par sasniegumiem , tad popularitāte tomēr nozīmē
ko citu.
Es piekrītu ka Ostapenko gan jau ir pelnijusi gada tenisistes titulu, bet vai tiešām viņa ir arī populārākā ? nudien, stipri šaubos.
Tas ir atkarībā no tā, kam jautā.
Katrai popularitātei ir savs loks.
Iespējams, ka tenisa speciālistu vidū ir tieši šādas domas un visi tagad runā tieši par viņu.

Es nezinu kā ir, un man patiesībā ir vienalga.
Vienkārši man nešķiet, ka obligāti katru gadu būtu jādod balvas tiem, kuri vairāk ziņās parādās. Katrā sporta veidā ir savi speciālisti un lēmēji, kas to var izspriest. Plašākai publikai ir attiecīgi savas aptaujas, kur tā var izteikties.

     [+] [-]

, 2011-12-15 14:24, pirms 12 gadiem
Konkreti par Gulbi runajot lieta sekojosa, nesaprotu kapec tiesi uz doto bridi butu jaizrada ipasa attieksme pret vinu, ja laika kad Davis cup mums jaspele pret Daniju kuru varetu viens pats Gulbis uzvaret vins paliga neatbrauc, intervijas LV medijiem tiek sniegtas minimali, nenoliedzami talants tur ir milzigs, bet ar vien mazak Gulbis izrada to ka luk vins ir no Latvijas, TV ekranos drizak biezak dzirdami krievu lamuvardi, ko pat NTV komentetaji negribetu atkartot. Respektivi neredzu neko tadu, par ko mums butu jakrit vina prieksa, Sevastova luk tas ir cits piemers, prieks sekot lidzi ka cilveka smaga darba rezultata spele tiesam uzlabojas, tiek spelets gudrs teniss, un ja izdosies iztikt bez traumam, tad top 20 nav nekas nereals.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-15 14:27, pirms 12 gadiem
Pati dzīve un apstākļu sakritība Latvijas tenisam ir iedevusi uzskatāmu piemēru, kam līdzināties – atļaujos apgalvot, ka tas var radīt paaudzi, kas, iespējams, pārspēs Gulbja sasniegto.

Sai frazei vareja piekrist pirms paris gadiem, ar pedejo gadu izteikumiem un darbibam Gulbis drizak ir radijis iespaidu ka var smagi nestradat ja ir talants, lamaties uz laukuma un tapat but top 30-60.
Vienigais kam tas varetu dot piemeru ir miljonariem, kuri redz ka ar lielam naudam un talantu ir iespejams simtnieka tikt, ne katram ir bijusi iespeja nemt personigos treninus pie Pilica.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-15 14:45, pirms 12 gadiem
armand-soreiz cepiens no tavas puses ir paarspiileets!! taa gada balvu pasniegshana pirmkaart pasham Ernestam ir pilniigi pie kaajas,vins pat butu prieciigs ka latvijaa aug jaunie utt. Tas vairaak ir domaats treneriem,klubiem un parejiem lai paziimeetos!

     [+] [-]

, 2011-12-15 15:00, pirms 12 gadiem
"Par ko cepiens? Par tenisa sabiedrību. Par attieksmi."

Tieši tā! Par attieksmi! Kāda ir paša Gulbja attieksme pret Latvijas tenisa sabiedrību (izlase, līdzjūtēji, žurnālisti) visiem ir zināms. Līdz ar to viņš pelnīti dabū līdzīgu attieksmi (vienaldzību) pretī. Bet to, ka viņš ir labākais tenisists neviens pat neiedomātos apstrīdēt.

  -2 [+] [-]

, 2011-12-15 17:44, pirms 12 gadiem
zigiss rakstīja: "Par ko cepiens? Par attieksmi."
Varbūt sabiedrībai cepiens par Gulbja attieksmi? Vai tenisistiem balle 1x 10 gados? Varbūt Gulbim tur dotas balvas iepriekšējos 10 gadus un dos nākamajos 10 un varbūt viņš tur nav bijis tuvumā..
Varbūt tomēr pašam jāpadomā par iemesliem kāpēc tāda attieksme pret viņu?
vo par tādiem tutū-latviešiem kā Tu arī Armands šo rakstu ir uzrakstījis...

  -2 [+] [-]

, 2011-12-15 17:54, pirms 12 gadiem
rediss77 krabathor --> maziski, kompleksaini, tipiski latvieši un viņu komentāri. viņš jūs personīgi aizvainojis? jūsu smalkajās dvēselēs kāda stīga pārrauta?? vai tad nevarat stāvēt pāri sīkiem strīdiem un ignorēt Gulbja attieksmi? Es uzskatu, ka viņš var atļauties ignorēt jūsējo, bet jūs, draudziņi, tāpat kā Latvijas tenisa amatpersonas, esat NEKAS, lai sāktu izrādīt savu visnotaļ nozīmīgo, negatīvo attieksmi pret Gulbi. Stāviet tam pāri, auklējiet un lolojiet viņu, piecietiet viņa raksturu, jo neba jūsu ideālie raksturi būs tie, kuru dēļ bērni skries apgūt tenisu!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 18:30, pirms 12 gadiem
Zoverags rakstīja: rediss77 krabathor --> maziski, kompleksaini, tipiski latvieši un viņu komentāri. viņš jūs personīgi aizvainojis? jūsu smalkajās dvēselēs kāda stīga pārrauta?? vai tad nevarat stāvēt pāri sīkiem strīdiem un ignorēt Gulbja attieksmi? Es uzskatu, ka viņš var atļauties ignorēt jūsējo, bet jūs, draudziņi, tāpat kā Latvijas tenisa amatpersonas, esat NEKAS, lai sāktu izrādīt savu visnotaļ nozīmīgo, negatīvo attieksmi pret Gulbi. Stāviet tam pāri, auklējiet un lolojiet viņu, piecietiet viņa raksturu, jo neba jūsu ideālie raksturi būs tie, kuru dēļ bērni skries apgūt tenisu!
Nestreso, Erni!

  +2 [+] [-]

, 2011-12-15 18:35, pirms 12 gadiem
Zoverags rakstīja: rediss77 krabathor --> maziski, kompleksaini, tipiski latvieši un viņu komentāri. viņš jūs personīgi aizvainojis? jūsu smalkajās dvēselēs kāda stīga pārrauta?? vai tad nevarat stāvēt pāri sīkiem strīdiem un ignorēt Gulbja attieksmi? Es uzskatu, ka viņš var atļauties ignorēt jūsējo, bet jūs, draudziņi, tāpat kā Latvijas tenisa amatpersonas, esat NEKAS, lai sāktu izrādīt savu visnotaļ nozīmīgo, negatīvo attieksmi pret Gulbi. Stāviet tam pāri, auklējiet un lolojiet viņu, piecietiet viņa raksturu, jo neba jūsu ideālie raksturi būs tie, kuru dēļ bērni skries apgūt tenisu!
Hmm, ja neesi ieverojis si ir komentaru sadala, un drizak tipisks ir tavs komentars, nevis pateikt ko labu par savu elku Gulbi, bet gan riet uz parejiem komentetajiem

     [+] [-]

, 2011-12-15 20:40, pirms 12 gadiem
Tad Armandam vispirms vajadzētu pateikt savam padotajam E.Strausa kungam, lai viņš beidz SA katrā rakstā par Gulbi akcentēt negatīvo.

     [+] [-]

, 2011-12-15 21:29, pirms 12 gadiem
Zoverags rakstīja: vo par tādiem tutū-latviešiem kā Tu arī Armands šo rakstu ir uzrakstījis...
nu gan dīvaini safantazēji, es te neesmu izteicis viedokli, kurš ir vai nav populārākais/labākais manā vērtējumā...

     [+] [-]

, 2011-12-15 21:34, pirms 12 gadiem
klau latvieši - kārtējo reizi jums rezultāts tik slikts, aptauja muļķīga un visi stulbi. bet kurš no jums pats šajā aptaujā nobalsoja par E.Gulbi??!

aptauja bija atklāta un visiem pieejama, vai tiešām LTS vajadzēja viltot rezultātus??!

Ostapenko apsteidz Gulbi gada populārākā...

"Šogad jaunatklātajā LTS interneta mājaslapā tika noskaidrots arī gada populārākais tenisists – visiem interneta mājaslapas apmeklētājiem bija iespēja nobalsot par vienu no četriem variantiem – E.Gulbi, A.Sevastovu, A.Ostapenko vai citu (ierakstot savu variantu). Kopumā tika saņemtas vairāk nekā 300 balsis un uzvarētājas godā A.Ostapenko, kura nedaudz apsteidza Gulbi."

Turpat redzam, ka SC lasītāju vidū pārliecinoši populārākais E.Gulbis. Ja veiktu aptauju Rēzeknē, iespējams populārākais būtu kāds vietējais bumbiņdauzītājs. Par ko cepiens? Pašiem par sevi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja