Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Izlases goda necienīgi

Izlases goda necienīgi
Anglijas izlases durvis vienam no tās līderiem turpmāk slēgtas
Foto: AFP/Scanpix

"Kaut kas tāds ir iespējams tikai Latvijā..." - atceros, pēc federācijas publiski piešķirtajām diskvalifikācijām pieciem izlases basketbolistiem savulaik šo frāzi dzirdējām no daudziem, kam tas šķita neadekvāts un pazemojošs sods. Izrādās, tā nav gan. Ir iespējams. Turklāt vēl ievērojami augstākā līmenī un daudz slavenākā komandā.

Kaut gan regbijs Latvijā ne tuvu nav tik populārs sporta veids kā citviet pasaulē, nesenais Pasaules kausa izcīņas turnīrs tika pamanīts arī pie mums, un kāds, kas spēļu un notikumu aprakstus meklēja arī britu medijos, noteikti pamanīja arī skandālu, kas čempionāta laikā izraisījās Anglijas komandas nometnē. Proti, nākamajā vakarā pēc turnīra pirmās uzvaras pār Argentīnu angļi kādā Kvīnstaunas bārā vētraini atzīmēja veiksmīgo sākumu, aizmirstot, ka Pasaules kauss tikai sācies, bet notiekošo fiksē novērošanas kameras. Ieraksti nonāca mediju rokās un sākās īstās dzīres.. Tajos bija redzama ne tikai iedzeršana un aktivitātes, kas īsti nepiedien profesionāļiem (laušanās ar rokām, cīkstēšanās pa krēsliem...), bet arī komandas kapteiņa palīga Maika Tindola mīlināšanās ar kādu blondīni.

Jau tobrīd, septembra vidū, rezonanse sabiedrībā bija milzīga. Gan tāpēc, ka angļi no savas regbija izlases Jaunzēlandē gaidīja visaugstākos rezultātus, gan tāpēc, ka Tindols nav gluži ierindas pilsonis - šā gada 30. jūlijā viņš ieprecējās karaliskajā ģimenē, apņemot par sievu princeses Annas meitu Sāru Filipsu (patlaban 13. troņmantinieku rindā...). Kamēr dzeltenā prese tīksminājās par notikušā pikantērijām (izrādījās, ka blondīne ir Tindola ex-draudzene), un skandālu papildināja jaunas epiozdes (kāda istabene no viesnīcas, kurā bija apmetusies Anglijas izlase, nāca klajā ar paziņojumu, ka vairāki spēlētāji izteikuši viņai nepiedienīgas piezīmes), Anglijas Regbija savienība (RFU) veica rūpīgu izmeklēšanu, lai noskaidrotu - kā gan četrgades svarīgākajā turnīrā izlases mundieri varēja piemeklēt šāds kauna traips?!

Izmeklēšanas rezultāti tika paziņoti pagājušajā piektdienā - kopā ar sodiem, kas piemēroti par izlases spēlētājiem neatbilstošām darbībām. "Miks Tindols nekavējoties tiek izslēgts no Anglijas izlases un viņam jāmaksā soda nauda 25 000 mārciņu apjomā par uzvedību, kas attiecas uz 11. septembra notikumiem Kvīnstaunas bārā," teikts paziņojumā. Divi vīri, kas atzīti par iesaistītiem divas dienas iepriekš notikušajā incidentā ar istabeni - Kriss Eštons un Džeimss Haskels - sodīti ar 5000 mārciņu sodu un diskvalifikāciju līdz 2012. gada 31. decembrim nosacīti . Un tas - neskatoties uz to, ka neguva apstiprinājumu skarbākās apsūdzības, kas varētu tikt tulkotas kā seksuāla rakstura aizskārums. "Incidents tika atzīts par bīstamu un nostādīja spēlētājus tieši tādā kompromitējošā situācijā, par ko visi tika brīdināti pirms došanās uz Jaunzēlandi," skaidrots paziņojumā. Jāpiebilst, ka arī gan Haskels, gan Eštons ir vieni no komandas līderiem - pēdējais bija pat visa aizvadītā Pasaules kausa ražīgākais piezemējumu autors.

Tindls nebūt nebija komandas sliktais zēns. Izlasē aizvadījis 75 spēles, kopā ar to ieguvis 2003. gada Pasaules kausu, nu jau 33 gadus vecs - ja RFU būtu gribējusi, mierīgi varēja vienoties par klusu aiziešanu. Taču izmeklēšanā atklājās, ka Tindols melojis izlases vadībai - brīdī, kas izraisījās skandāls, viņš pateica, ka uzreiz pēc nofilmētajām epiozdēm devies uz viesnīcu, taču vēlāk atklātībā nonāca vēl viens ieraksts, kas apliecināja - spēlētājs rīta gaismu sagaidījis vēl citā bārā, turklāt ar to pašu blondīni zem rokas. "Maika Tindola rīcība izrādījās nepieņemama tādā pakāpē, kas būtu savienojama ar Anglijas izlases spēlētāja uzvedības kodeksu. Kaut gan ir atzīstams viņa līdz šim labais raksturojums, jādod skaidrs signāls - tas, ko viņš izdarīja, nav pieļaujams," spriedumu komentējis RFU vadītājs Robs Endrjū.

Gana daudzi nostājušies Tindola pusē uzskatot, ka viņš vienkārši padarīts par grēkāzi. Arī viņa komandas biedri nosoda šādu savienības lēmumu. "Mums visiem gadījušies brīži, uz kuriem varam šādi atskatīties. Arī šoreiz varējām rīkoties citādāk, taču visi esam vienlīdz iesaistīti tajā," kopējo atbildību uzsver Džonijs Vilkersons. Izlases kapteinis Luiss Mūdijs atzīst - iešana uz krogu (kura rēķinu, starp citu, jau iepriekš daļēji bija apņēmusies nosegt RFU!) bija slikta ideja. "Mēs atradāmies otrā pasaules malā, lielākā daļa puišu vēl ir jauni, slaveni, turīgi un ar apziņu, ka neievainojami..." viņš secina, īpaši uzsverot - Tindola epiozde nav bijis nekas vairāk kā sena drauga sastapšana. Viss pārējais - tikai mediju uzbrurta drāma. Un tomēr, lai vai kā - spēlētāji deva iespēju to uzburt. "Lai notikušais un tam sekojušās disciplinārās sekas ir kā stingrs atgādinājums par visaugstākajiem uzvedības standartiem, ko sagaida no jebkura Anglijas izlases spēlētāja laukumā un ārpus tā," paskaidrojis Robs Endrjū.

Cita valsts. Citi apstākļi. Cita komanda un sporta veids. Taču būtība - tā pati. Vai Anglijas izlases vietā pēdējā teikumā varam ierakstīt - Latvijas izlase?

  -2 [+] [-]

, 2011-11-15 20:29, pirms 13 gadiem
nav īsti saprotams kā RFU varēja parakstīties daļēju rēķina apmaksāšanu krogā ??! Krogā taču ir alkohols, sievietes un ....sekas ir neprognozējamas.....te ož pēc sazvērestības...

  +6 [+] [-]

, 2011-11-15 20:32, pirms 13 gadiem
Regbijs vecajā, labajā, lietainajā Anglijā ir gandrīz vēl trakāka reliģija nekā basītis Lietuvā vai futene Spānijā/Itālijā. Un dzelteno presi tur briesmīgi respektē, tai ir liels svars, krīt pat valdības dz pr ietekmē.
Sports (regbijs un futene) - tas angļu zemē ir svētāks par karalieni, esi cūkājies, ap muguras lejas daļu būs baismīgi un ilgstoši spērieni.

     [+] [-]

, 2011-11-15 23:02, pirms 13 gadiem
Pretīgi to visu lasīt, jo tas parāda, cik daudz skauģu, nekauņu, neliešu, nelgu un vienkārši riebekļu ir pasaulē... TFU!!!

  +3 [+] [-]

, 2011-11-16 09:59, pirms 13 gadiem
ta jau tās princeses apprecēt nemz tik forši nav.... :/

     [+] [-]

, 2011-11-18 16:30, pirms 13 gadiem
Es pats speleju regbiju un pilnigi piekritu Martinam Jonsonam ka puisi ir izaugusi un pasiem ir savs pratins. Kas par to ka aiziet pec speles un izdzer ja nakosa spele tik pec nedelas? Ja salidzini sitas epizodes ar to kas notiek futbola tad sie speletaaji ir sveetie!

Redaktor: Chris Ashton un James Hasskel nav nekadas diskvalifikacijas. Vieniem ir iedots sods £5,000 apmeraa (suspended until 31 December 2011). Tas nozimee ja veel kaut kas tads atkartosies viniem so soda naudu vajadzes samaksat, bet pagaidam tikai bridinajums tads.

     [+] [-]

, 2011-11-24 10:24, pirms 13 gadiem
tā nodzērās basketbola izlase,bet kas man daļas gar basīti. Anglijas izlase uzreiz pēc Latvijas izlases ir mani favorīti regbijā. Abrīnojami,kā var būt formā pēc kroga apmeklējuma. Protams ,ka var iedzert,bet ja tu gribi 100% būt formā,kas pats par sevi nav iespejams tad pēc metiena jau točna nevar vinnēt tos,kas tam pieiet ar visu adevi. Latvijā un izrādās arī Anglijā tā var darīt. Pie mums jau tas vispār ir kā likums uz poham spēlēt gan regbiju gan hokeju gan basīti