Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

4+ pret Mitišču „Atlant”

4+ pret Mitišču „Atlant”
Miķela ātrums ļoti noderēs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Rīgas „Dinamo” savā KHL sezonas otrajā spēlē tiekas ar vienu no pagājušā gada finālistiem – Mitišču „Atlant”. Starta drudzis pārvarēts, laiks nomainīt nullīti turnīra tabulā.

Uzdevums nav no vieglajiem, jo pēc iepriekšējās veiksmīgās sezonas pretinieka ambīcijas nebūt nav gājušas mazumā, par ko liecina arī krievu hokeja zvaigznes Alekseja Kovaļova un zviedru prominentā trenera Bengta Oke Gustafsona piesaistīšana. Tomēr abu komandu līdzšinējā savstarpējo spēļu vēsture liecina, ka rīdzinieki zina kā. Kas tad šoreiz būtu jāpaveic, lai Mitiščos izcīnītu uzvaru?

1. Disciplīna
Pēc pirmās rīdzinieku spēles tieši disciplīnas jautājums izvirzās priekšplānā. Lai arī jaunajā spēles modelī no pārkāpumiem neizbēgt, rīdzinieki nevar atļauties nepārtraukti un ilgstoši spēlēt mazākumā, atdodot spēles grožus pretiniekam. Arī „Atlant” komandā, sevišķi pēc Kovaļova atnākšanas, ir meistarīgi izpildītāji, kurus ļoti grūti būs apturēt, spēlējot mazākumā.

2. Presings/ spēka spiediens jeb forchecking
Rīgas „Dinamo” spēlē būtiska loma ir tā sauktajam presingam un spēka spiedienam, kad pret pretinieku jau viņa zonā tiek spēlēts aktīvi, viņam netiek dots apdomas laiks un viņš tiek piespiests steigties. Tādā veidā cerot uz pretinieka kļūdām, kas ļauj veidot asus pretuzbrukumus. No tā, cik veiksmīgi šis elements strādās lielā mērā būs atkarīgs rezultāts. Šādai spēles manierei ir arī otra puse, ja kāds no laukuma spēlētājiem neizpilda vai ne līdz galam izpilda savu uzdevumu, tad tieši pretinieks sodīs rīdziniekus, kā to pirmajā spēlē izdarīja Ņikuļins - Morozovs.

3. Ātrums
Lai arī „Atlant” komanda kopumā ir mazliet jaunāka nekā Rīgas „Dinamo”, tās virknējumi lielākoties ir pieredzes un jaunības sakausējums. Tāpat arī aizsardzībā viņiem spēlē pāris augumā raženi vīri – Bartišins (188cm un 95kg) vai Fernholms (195cm un 100kg). Ātrums ripas un spēlētāju kustībā varētu būt galvenais trumpis, lai apspēlētu šādu komandu, piespiestu to kļūdīties un pārkāpt noteikumus.

4. Spēle vārtu priekšā
„Atlant” vārtus, visticamāk, sargās iepriekšējā sezonā „Lokomotiv” sastāvā labi iepazītais vārtsargs – Dmitrijs Kočņevs. Rīdzinieki iepriekšējā sezonā spēja viņam sagādāt daudz problēmas. Metieni no distances ar aktīvu spēli vārtu priekšā un traucējumu radīšanu vārtsargam varēta būt atslēga vārtu guvumiem. Jāpiemin gan, ka, lai arī pēdējā laikā Rīgas „Dinamo” izpildījumā ar vien biežāk var redzēt šādus mēģinājumus, tā pagaidām vēl nav rīdzinieku stiprā puse.

+ Iniciatīva no spēles pirmās minūtes
Lai arī pret „Atlant” rīdzinieki līdzšinējās spēlēs ir divas reizes pēdējā trešdaļā varonīgi atspēlējušies – vienreiz no 0:2, otrreiz pat no 0:4, nevajadzētu paļauties uz līdzīgu scenāriju arī šajā spēlē. Jāpārņem iniciatīva jau ar spēles pirmajām minūtēm. Pat, ja ilgstoši nekas prātīgs neizdodas pašiem, pacietīgi jāizpilda spēles plāns, neļaujot neko veidot arī pretiniekam. Agrāk vai vēlāk tas, kurš pacietīgi strādās, savu iespēju sagaidīs.

Vai kāds no rīdziniekiem izskries vienatnē pret "Atlant" vārtsargu?

  • 57

  • 35

  • 8

  • 26


     [+] [-]

, 2011-09-15 07:29, pirms 13 gadiem
vēl ne, sorry džeki. neesat vēl iespēlējušies... bet nu, ceram, protams...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-15 10:01, pirms 13 gadiem
RD vēl nav gatavs izpildīt visas cetras intara vēlmes. pilnīgi pietiks, ja perfekti nostrādās ar disciplīnu un presingu. un protams - jāizmanto savas izdevības un jāgūst vārti, nevis jāmeklē kam vēl atdot 100% izdevībās.