Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Viņi mums liek noticēt...

Viņi mums liek noticēt...
Viņi gribēja. Atliek noskaidrot - kāpēc nevarēja?

Foto: AFP/Scanpix

Latvijas hokeja izlase ir kāda savdabīga īpašība, kas vijas cauri laikiem – tā spēj saviem piekritējiem iedvest pārliecību, ka ir labāka, nekā patiesībā var uzspēlēt. Vai tā ir melnā maģija vai kaut kas no iluzionisma – tomēr, tādas lietas atkārtojas gadu no gada...

Patiešām, pērn vēl griezām vēnas par palikšanu A grupā, bet šogad – ar sastāvu, kas nebūt uz papīra neizskatās labāks par iepriekšējo sasaukumu, mēs pēkšņi pavelkamies uz kārdinošā ceturtdaļfināla pusi. Sešpadsmit pavasarus esam noturējušies elitē un tikai četras reizes esam bijuši astotie vai augstāk. Mēs joprojām esam tuvāk desmitajai vietai, nekā astotajai, turklāt – ja esam atklāti, tas desmitnieks pārsvarā ir jāiegūst, pienākot tam no aizmugures. Proti, ganības ir iezīmētas ar skaitļiem 11., 12., 13.... Šoreiz pēc spēles nolēmu atbildēt hokeja līdzjutējiem nevis tradicionālajā vietnē, bet apkopot šos jautājumus vienā mazā rakstiņā. Raug, te būs saspēle ar viņiem... (atvainojos, ka saglabāju lietotāju tekstus tā pirmatnējā izskatā).

NAMEJS 9999, Nezinu precīzus datus cik ilgi norvēģi veido savu hokeja sistēmu, bet esmu (kārtējo reizi) pārliecinājies, ka ne vienmēr vainu ir jāmeklē kārtībā vai sistēmā. Ja mēs pret čehiem un krieviem spēlējam pat vairāk kā cienījami, bet izgāžam spēli pret norvēģiem (kuri tomēr neskatoties ne uz ko ir mūsu līmeņa spēlētāji), tad problēma ir tikai un vienīgi galvās.
Norvēģi noteikti ir saucami par mūsu līmeņa komandu, tiesa, nevajag aizmirst, ka pasaules rangā viņi ir četras vietas augstāk par mums un to, starp citu, nevar nopelnīt par skaistām acīm. Latvijas izlase allaž ir bijusi nepiekāpīga favorītiem, kas patiesībā ir cienījami, tostarp – visos laikos esam piedzīvojuši, ka varena spēle pret grandiem, mijās ar šķidriem vēderiem pret tā sauktajiem pastarīšiem. Galvas noteikti ir viena no problēmām, bet – tas iet roku rokā ar meistarību un fizisko spēku. Vari sakārtot galvu, bet, ja nav spēka – tad stāvi laukuma malā. Meistarību vēl varētu kompensēt ar disciplīnu, tomēr – arī tam vajag spēku. Mums tas ir pieticīgs.

GaryII, "Tāpat viņiem ir diezgan konkrēta sporta bāžu atbalsta programma, kurā ietilpst 41 mākslīgā ledus slidotava un, kas valsts līmenī tiek dotētas."
Viss ir skaisti par sistēmas veidošanu, tikai lai izveidotu sistēmu ir vajadzīgs, tāds sīkums kā nauda Nez vai LV spēj pat tikai savas halles 100% dotēt kur vēl citas extras...

Nevajag simtprocentīgas dotācijas, bet vajag makšķeri, MK aktu vai noteikumu formā, lai sporta bāžu īpašnieki spētu savus projektus uzturēt. Lipmans vaimanā par valdības atbalstu, ka tā nedod hokejam naudu, tajā pašā laikā – nauda tiek dota daudz, salīdzinoši vairāk, nekā tiek citiem. Rīgas dome atvēl solīdu ciparu, tāpat valsts kapitāluzņēmumi... Jā, tas vairumā gadījumu tagad aiziet „Dinamo” sistēmai, bet – vai tā nav nauda Latvijas hokejam? Savulaik to pašu Grindex, kas pieder Kirovam, atbrīvoja no nodokļa sloga par saviem 5 miljoniem latu. Pareizi darīja, jo tas ļāva vienam uzņēmējam attīstīt labu biznesu. Tagad šim puikam vajag atdarīt – nedomāju, ka Lipmans hokejā gulda savus miljonus, lai gan – vajadzētu gan, jo tā būtu sociāli atbildīga saspēle... Neaizmirsīsim, ka LHF saņem arī maksājumus no Starptautiskās federācijas par izlases startu pasaules čempionātā – savulaik tās summas grozījās ap miljons dolāriem gadā. Turklāt, 2006. gada pasaules čempionāta sakarā gan valsts, gan pilsēta bija tik dāsna, ka pat aizmirsa arēnas īpašniekiem paprasīt atpakaļ tablo, beigās to nevis pārdodot, bet gan nodot lietošanā. Nu, johaidī – tie bija kādi 400 stabi... Kad tā lēnām visu paskaitām, sanāk, ka naudas ir daudz. Tiesa, ko Kirovs ir izdarījis, lai, piemēram, kopā ar Sporta bāžu asociāciju iestrādātu likumā normas, kas atvieglotu hallēm, piemēram, energoresursu izmantošanu? Savam biznesam taču nodokļu atbrīvojamu savulaik izkārtoja – tātad, var, ja vēlas...

lonja, Es gan domäju,ka pamatä ir darba etika!Kops KHL veciem ir mizali galvä!lielä nauda ir sabojäjusi ari hokejistus!Un,kas vel bedigäk-valsts sistema Latvijä degrade cilvekus jau pasos pamatos-prieksplänä ir tikai nauda,nauda,nauda!esmu bijis gan somijä,gan Norvegijä-cik nu no malas esmu redzejis-tur tomer bernus audzina nedaudz savädäk,ir tomer bez naudas vel kaut kädas vertibas!No tä säkas izlases panäkumi!!!A mums paskaties-hokejä tu vispär nekur netiec,ja tev nav naudigu vecäku!un,kä likums-lieläkie cinitäji ir nebut ne bagätäko vecäku atvases!!!
Vecākiem ir liela loma jauno hokejistu audzināšanā un tajā pašā laikā – tieši no vecākiem izriet atbildība, kā viņu lolojumi izaug par cilvēkiem. Ja ģimenē tiek virtuvē pie galda spriests tikai par naudu, tad skaidrs, ka puikas to dzird un gremo... Darba ētika arī tiek audzināta ģimenē. Nepiekrītu, ka visu nosaka nauda – pārsvarā, visu nosaka cilvēku spēja sarunāties un izprast vērtības. Tajā pašā laikā – ja vēlies, lai tavs puika ir hokejists, rēķinies, ka vienam no vecākiem ģimenē vismaz piecus vai septiņus gadus ir jānodarbojas tikai ar šo... Lūk, to spēj tikai uzņēmīgākie un, jā – arī ar iespējām apveltītākie. Tomēr – uzņēmība ir priekšplānā. Pasaki, kur paliek Latvijā tie, kas tomēr savos sporta veidos cīnās? Tie spēlē... hokeju.

Raitcha, Armand, viss au baigi feini, bet mentalitātei arī ir nozīme. Redz iepriekšējās paaudzes bija zem līder, zem līdera kurš bakstīja, kurš rādīja, kurš lika, visi darīja. Lielākoties Znaroks. Šāi paaudzei redz patīk Peka un Nolans, bet cik ilgi? Neskaitāmas erizes ir pierādījies, ka Latvieši mētājas no viena grāvja otrā no diktatūras līdz psohologiem, no despotiem lidz mediatoriem, bet nav nekad bijusi stabilitāte, līdz ar to, kārtiba ir bijusi otršķirīga. Nedomāju, ka mūsu mentalitāte ir paredzēta gudrām sistēmām un cikliskām darbībām. Mums visi ir māksliniekie, nevis darba rūķi. Patika Daugaviņa teiktais uz paziņojumu, ak visticamāk viņš spēlēs pirmajā maiņa - labi, pastrādāšu viņu labā. Tāds ir tikai viens visā izlasē...
Latvieši pa grāvjiem patiešām ir mētājušies un tādā nozīmē – mēs patiešām neesam ar savu hokeju skrējuši maratonu. Drīzāk tas bijis tāds sprintiņš, kur gaidām rezultātu uzreiz. Būs interesanti paklausīties hokejistu atziņas par trenera lomu un rokrakstu, jo redz pērn, aizplīvuroti tika doti mājieni – sak, ne visos gadījumos Oļegs ir bijis savā vietā un lomā... Tagad pirms pasaules čempionāta puikas Nolanu cēla uz jumta – viņiem patika trenera attieksme, noskaņa, kādu viņš radīja ģērbtuvē. Tiesa, cik daudz no viņiem saprata, ka treneris ne tikai dos, bet arī prasīs? Tā dara visi. Un tagad sanāk, ka savās atklāsmēs par komandu, Tedis ir daudz kareivīgāks par Oļegu. Pēdējais nekad nav veltījis komandai tik daudz skarbuma, kā to izdarīja kanādietis. Tas nozīmē, ka Nolans ir tikai ceļa sākumā... Viņš sastapās ar realitāti, kur nākas atzīt – viņi grib, bet nevar... Jo – viņi ir vienkārši vājāki par saviem pretiniekiem.

peksiic, nja, savu ieprieksheejo komentaaru par sapni uz 1/4 izdzeesu. Ar shaadu speeli mees neesam pelniijushi speeleet ne 1/4 pat ne A grupaa. Kas notiek? Kur taa izslaveetaa psihologjija? Sprukts taa slido, itkaa tuulinj aizmigt taisaas. Mikjelis baidaas laikam otru aci uzdauziit, Indrashis sapnjo par slavu un daudzmiljonu kontraktu kautkad peec gadiem 5? Norveegji 2X atklaati uzgaazhas virsuu Edgaram, bet visi kaa auni staav. Domaajams, ka 2 vaarti ir mikrotraumas sekas, jo vareeja redzeet, ka Edzja neceljaas augshaa jau peec pirmaa metiena, domaajams ka saap.
Meija iespaarda, nevar iemest TUKSHOS vaartos, bet paarmet tiem paari. Ko taadi vispaar KHL dara? Vispaar jau kad muuseejie neiemeta tukshos vaartos, pie sevis jau nodomaaju, ka tuulinj mums iemetiis un taa arii bija.

Jā, Edgars aizvadīja vienu no labākajiem turnīriem savā karjerā – vārtsargs mums ļāva palikt spēlē ilgāk... Tas, ka mēs savu vārtu priekšu pret dāņiem nenoslaucījām, bija liels trūkums. Iespējams, ka spēlētāji raustījās no noraidījumiem, kas iegāztu komandu... Nolans ir izslavēts psihologs, taču atkārtošos – ja komandas potenciāls ir desmitā vieta, tad jābūt mežonīgai apstākļu sakritībai, lai mēs tiktu astoņniekā, par labāko četrinieku nemaz nerunājot. Tādā vīzē vari savu komandu noskaņot kā vēlies – nu, nebūs viņi labāki, ja nav iekšā. Turklāt, nevajag kompleksot, atzīstam – nu, nav arī viņiem iekšā, kā, piemēram, šajā bija norvēģiem. Turnīra formula nav par spēkam mūsu sagatavotībai, tostarp kritumi bija visām izlasēm. Piemēram, dāņi uzķērās uz itāļiem, vācieši uz mums un norvēģiem, mēs – zināms stāsts... Otrā grupā bija līdzīga aina ar šveici, baltkrieviem, frančiem... Meistarība? Pavaicā sev – cik no šiem „Dinamo” spēlētājiem, kas tagad bauda KHL līmeni, dabūtu darba piedāvājumus citos KHL klubos? Maz.

jl22, man jau liekas , ka tik shvaki iet, tpc ka visiem POH... - visiem liigumi kabataa, nau kaa agraak, visi sitaas , lai dabuutu sev peec iespeejas labaakus liigumus, a tgd..... ceru ka LV izkritiis no A grupas lai vienreiz saak domaat !!!! skatoties shitaadu "hokeju" , nervu veezi aatri vien var dabuut (tfu,tfu,tfu) !!!
Armand- kas notiek ar chaljiem ?

Jā, galvās arī ir visādi mēsli – to nevar noliegt... Aizdomājies, kas notiktu ar Janku Spruktu, ja viņš arī šogad neaizbrauktu uz pasaules čempionātu, bet maija sākumā paziņotu, ka spēlēs CSKA? Skaidrs, ka viņi izvērtē arī šo rezonansi – kā viņus uztvers vai mīlēs līdzjutēji. Ja līgumi kabatā, tad tieši var nēsāties, atdot sevi spēlei. Lūk, tas arī mūs aizved pie secinājuma – viņi nevis negrib, bet nevar. Meistarība atbilst 12.-13. vietai pasaulē.

mkr, Vai nebūtu tomēr labāk fiziskā, aizsardzības hokeja vietā spēlēt kautko pa vidu.
piemēram kombinacionālā un norvēģu krustojumu. ja vien mēs vēl mākam tādu kombo uzspēlēt.
izskatās ka vairs nemākam ne vienu ne otru.

Labs jautājums. Norvēģi nespēlē kombinacionālu hokeju – viņu veiksmes pamatā tomēr ir laba disciplīna, neļaujot pretiniekam uzsākt uzbrukumu un dominante viduszonā. Tam vajadzīgs liels fiziskais spēks un arī lielāka meistarība, nekā lejas gada komandām...To viņi arī atrāda. Kad spēlējām kombinacionālo hokeju, vienreiz jau izkritām no A grupas un bijām tuvu izkrišanai arī pērn... Neaizmirsti - lai kombinētu, arī ir jākustina kājas... Ja Meija ir pret tukšiem vārtiem un pārmet tiem ripu pāri, kādu vēl kombināciju vajag izgudrot, lai pārspētu vārtsargu?

!žirga, Nolans manas aizdomas apstiprina ,Nolans: Puišiem jāpārstāv izlase, nevar atpūsties un ballēties.....
Ja Nolans tā ir teicis, viņam jānosauc arī atpūtnieki vārdos – pretējā gadījumā šis psiholoģiskais triks pagriežas pret viņu pašu. Neticu, ka izlase bija izlaidusies un vaļojās. Tādas runas ir bijušas vienmēr, bet – tad kādam no līdzjutējiem ir vienu dienu jāiztur hokejistu režīms. Redzēsi, no kurienes viņi smeļas spēku izkalaidei... Tur patiešām vajag lielāku aknu, lai pēc šīm slodzēm vēl dzerstītos. Mums tādi eksemplāri ir bijuši, taču – ne šajā komandā. Interesanti būs pavērot, ko ar Nolanu pēc čempionāta darīs Lipmans. Skaidrs, ka trenerim jau tagad ir labi piedāvājumi Eiropas (un KHL) klubos – ja viņš pieņems šos vilinājumus, tā būs pretruna. Jo meklēts tika treneris, kas ir brīvs no darba klubā. Ja Nolans nepieņem citus darbus, tad jauki būtu, ja viņš turpinātu darbu izlasē. Šo morāli un darba ētiku ir jāiepotē.

lipton, Kas ar mūsējiem bija noticis? Nekādas cīņas! Elementārās situācijās, kas nav atkarīgas no meistarības līmeņa. Piemērs: Edgaru dāņi sita, jau no pirmās minūtes, bija vairākas epizodes, pēc kurām dāņiem vajadzēja izsist zobus- NĒ no mūsējiem nekādas rekacijas NEKĀDAS!?!? Edža atkal sastiepa kāju tapēc arī zaudēti 2. vārti.
Je es būtu spēlētājs man būtu kauns pēc šādas spēles skatīties Edgaram acīs..........
P.S- Ķēniņš uzsita Andersonam vienkāršā cīņas epizodē pa cimdu, ar viņu skaidroties slidoja TRĪS dāņi!??!Mūsējie, ļāva Edžu nosist šodien vārtos! KAUNS!

Edgars šajā čempionātā nospēlēja ļoti labi. Kāpēc dažās epizodēs mūsējie ļāva vārtsargam nodarīt pāri – tas bija dīvaini. Nu, labi, nogulēji pretinieka manevru, bet – tad pēc tam iegāz viņam, ka maz neliekas... Ja nav šīs uzstājības, nebūs arī vajadzīgā noskaņojuma un cīņasspara. Diemžēl, pret dāņiem tas nebija. Raug, var nepietikt spēka pārskriet pāri laukumam, bet neļaut darīt pāri savējam – tam bija jābūt kā atslēgas kodam. Pienāksi tuvāk – galvu noraušu. Kā Bārtulis turnīra sākumā paskatījās uz vienu krievu... Tur varēja apčurāties, bet Oskars parādīja – ka mauks...

dzinchis, Sveicināts.SC vairākos komentāros bija tāda doma:tā kā līgumi uz nākošo sezonu jau kabatā,kāda velna pēc tad kapāties?Piekrīti vai nē?Manas paša domas:ja spēlē ar Norvēģiju vēl varētu teikt,ka nepaveicās,tad šodien nu tiešām likās,ka vienai daļai viss pie kājas.......
Spēlē pret Norvēģiju mēs bijām vājāki un tam vienīgais izskaidrojums bija pretinieku spēle. Ar veiksmi – nekāda sakara. Līgumi kabatā un var atslābt? Tas nav loģiski, jo tad jau tieši varēja sākt spēlēt. Nedomāju, ka ir bijuši daudz gadījumu, kad tieši ar spēli izlasē kāds no Latvijas hokejistiem ir nopelnījis savu lielo kluba līgumu. Reti gadījumi... Tostarp, ja attieksme ir formāla, tad šis treneris otroreiz šādu spēlētāju komandā neņems. Tieši tāpēc Nolanam vajadzētu strādāt tālāk – lai viņš izmīca šos dīvainos mālus.

playthegame, Vissmiekligakais ir Daugavina teiktais, ka izlase so cempionatu veltisot Skrastina pieminai... Nez vai Karlis ir savas dzives laika izdarijis kautko tik sliktu, lai tagad butu pelnijis tadu apkaunojumu? Varetu kads gerbtuve ieiet un paprasit speletajiem vai viniem neskiet nozelojami ka vini spele un ka vini savu speli veltot vienam no izcilakajiem cilvekiem Latvijas vesture? Man piemeram butu kauns Daugavina vieta pectam skatities acis Zanei Skrastinai un vinas meitam, ka Karla labais vatrds tiek saistits kopa ar naudas izlutinatu lupatu agoniju hokeja laukuma. Vispirms izdari kautko un tad velti to kadam, ka nesanak noveltit kadam smirdigu ....
Starp citu, arī Kārlim ir bijušas blāvas spēles izlases sakarā, taču – viņš nekad nebija uz laukuma vienaldzīgs. Tādi nav arī šīs izlases spēlētāji, tikai atšķirība ir meistarībā. Nu, nav tās mūsējiem tik daudz, lai mēs viņus sauktu par izlutinātām zvaigznēm, kas nevēlas spēlēt. Viņiem nesanāk, bet labāku mums nav. Tāpēc Nolana izvēlētā taktika – pašatdeve un presings – ir pareiza. Jā, tā prasa fizisko spēku, kurš mūsējiem bija mazāks nekā norvēģiem un dāņiem, bet tas ir faktiski vienīgais, kā varam kompensēt talanta trūkumu šajā komandā. To pierādīja Rautakalio, to apliecina arī Nolans. Ja mēs piecas minūtes paņemam pīppauzi, uzskati – pajūgs jau ir aizbraucis ar citiem... Tas nav viegls darbs un tagad viņi to mācās. Bet – jāmāca gan lielie, gan juniori, lai būtu paaudžu pakāpenība, lai viņi jau zēnu vecumā saprastu, ka hokejā ir jāstrādā un tikai pēc tam – jāspēlē...

kurmeens, Ak jel , jau pirms spēles ar Čehiju rakstiju ,ka šogad čehi ir ņemamāki nekā Norvēģi un ,ka pret fizisko norvēģu hokeju mums var aptrūkties spēka ,bet šis te zaudējums un nevēlēšanās un vispār daiļslidošana pret Dāniju ir vienkārši neizsprotama . Un kronis visam , Daugaviņa palaistā mute ,ka izlase spēles veltīšot Skrastiņam ! Neko tādu pret Dāniju vispār neredzēju un īstenībā plus mīnus pret Nirveģiem ! Un ,ja mēs piedzīvosim sagrāvi pret Zviedriju un ar šādu pašatdevi tad es labāk tādu Sprukstiņu (cilvēks ,kurs nevar savākt komandu) Daugaviņu ,kuram mute lielāka nekā laidera vārti , izlasi redzu jaunos ,kuriem tiešām ir vēlme lielāka un kaut vai krītam ārā ,bet pēc 3-4 gadiem vismaz būs tiešām izlase ,kurai varēs just līdzi visa čemoja garumā !
Labāku mums pagaidām nav, tomēr paaudzes aiz muguras kārtojas. Tām ir jāsaprot, kādas ir prasības pieaugušo hokejā – mums ir jāmainās, mums nepieciešams stingrs plāns. Norvēģi izmanto to pašu, ko pirms tam paveica Šveice – tā ir disciplīna un laba fiziskā sagatavotība. Kuru no mūsu izlases varētu ņemt zviedru vai somu labāko klubu pirmajās divās maiņās? No uzbrucējiem – gandrīz nevienu, no aizsargiem – divus... Daugaviņš mačā pret dāņiem gāja laukumā ar savainojumu – to diemžēl varēja pamanīt. Tajā pašā laikā, šāda attieksme varēja parādīt labu piemēru citiem. Vai jums atgādināt, ka ir bijuši gadi, kad viens otrs paliek malā tikai ar zilumu vien... Šoreiz Kaspara pašatdevi un upuri komanda nenolasīja vai – tas palika kaut kur pa ceļam pirms spēles. Mēs redzējām, ka mūsu komanda cīnās, bet nav ne spēku, ne meistarības. Fakts.

sashkins, Paris vardos - kads butu Tavs rezumejums par pedejam 2 spelem pret Skandinaviem? Shkjiet, ka tikai ZA speletajiem gribas uzvaret - Dinamo speletaji atrak grib vasaras brivdienas...
Uzvarēt gribēja visi, bet katram tā gribēšana izpaudās savādāk. Hokejistiem ir jāsaprot, ka maizi viņi pelna klubos, bet cieņu – izlasē. Mums vienā citā sporta veidā ir bijis gadījums ar šo pašu motīvu – cieņu nepalīdzēs atgūt nekādi nopelnītie miljoni. Treneris abi redzēja, kas notika komandā. Ja viņš saka, ka nebija pašatdeves, nebija līderu cienīga spēle, tad viņš zina, ko runā. Viņš ir kopā ar komandu, jūt strāvojumus, garu... Nolans nerespektēs atrunas un vaidēšanu – viņš prasīs. Ja nevari iemest ripu tukšos vārtos, tad cīnīsies. Ja nevari arī to, tad tavā vietā nāks citi. Tā būs! Nav konkurence uz vietu sastāvā? Jā, tā ir, bet – tad veidojam projektu nevis vienam pavasarim, bet gan vismaz desmitgadei. Nevienam nav garantēta vieta izlasē, ja viņš ir nolēmis to izmantot tikai kā ķeksīti, lai atzīmētos līdzjutēju atmiņās. Šis treneris nešķiros, ja viņam ļaus strādāt.

  +6 [+] [-]

, 2012-05-15 09:00, pirms 12 gadiem
armand!latvijā nauda bērnu hokejā nosaka visu,kā var likt bērnam(vecākiem) maksāt pa trenniņu,mēnesis 100ls tikai par ledu,parasts mirstīgais to nevar atļauties,un mans bērns nevienam nav vajadzīgs ja nevari samaksāt,diemžēl,kaut acīmredzami ir labāks,stiprāks par pārējiem.vēl kā var viens trenneris māciit no 6 lidz 18 gadiem,katram vecumam ir savas īpatnības,mums viss ir uz rezultātu konkreetaa vecumaa,nevis uz to kas no viņa vareetu sanaakt20 gados,mums pārsvaraa visi trnneri pelna sev naudu uz hokeja popularitātes rēķina vācot grupas tās trenneejot,kautkālīdz noteiktam vecumam tikai slidošana,nevis ka'mums 6 gados jau kapā uz rezultātu,sīkais knapi kājās stāvesmu sporta skolotājs,šo to saprotu no sistēmas....

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 09:09, pirms 12 gadiem
Manuprāt atbilde mūsu hokeja varēšanai parāda arī tas cik čali mums spēlē NHL - 1 - Daugaviņš un tas pats vēl 1/2 NHL vecis, bet cik Norvēģiem, Dāņiem, Vāciešiem, Šveicei. Tas parāda, ka mūsu spēlētais hokejs junioru vecumā neaudzina splētājus, kas būtu derīgi spēlei NHL. Tāpēc nevajag brīnīties, ka zaudējam šīm valstīm. Ironiski, bet piekrītu Tev Armand, kad ir jāpārskata hokeja saimniecība - jeb hokejs ir jāpārorientē tādam spēles stilam kādu spēlē komandas, kam nav daudz zvaigžņu, tas ir manuprāt ir darba hokejs, nevis lielmeistaru "paužu" kombicionālais hokejs.

  -1 [+] [-]

, 2012-05-15 09:21, pirms 12 gadiem
off topic- acis var izmežģīt, mēģinot izlasīt sporta skolotāja tekstu. derētu atcerēties par atstarpēm, turklāt, vārdus treneris, treniņš raksta ar vienu n, lai dies nogrābstās kādi mums tie skolotāji

nevarētu uzvarēt (meistarības trūkuma dēļ) ir viens, bet negribēt un necensties, jo viss taču ir kārtībā- vieta saglabāta utt. vakardienas izgājieni pret Edgaru tiešām bija kaut kas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 09:24, pirms 12 gadiem
svarinskis rakstīja: Manuprāt atbilde mūsu hokeja varēšanai parāda arī tas cik čali mums spēlē NHL - 1 - Daugaviņš un tas pats vēl 1/2 NHL vecis, bet cik Norvēģiem, Dāņiem, Vāciešiem, Šveicei. Tas parāda, ka mūsu spēlētais hokejs junioru vecumā neaudzina splētājus, kas būtu derīgi spēlei NHL. Tāpēc nevajag brīnīties, ka zaudējam šīm valstīm. Ironiski, bet piekrītu Tev Armand, kad ir jāpārskata hokeja saimniecība - jeb hokejs ir jāpārorientē tādam spēles stilam kādu spēlē komandas, kam nav daudz zvaigžņu, tas ir manuprāt ir darba hokejs, nevis lielmeistaru "paužu" kombicionālais hokejs.
Katrai lietai ir vismaz divas puses.
Cik treneri nav teikuši, ka Bukartam ir lieliskas rokas (varbūt nav tas labaķais piemērs, bet piemēra pēc derēs), bet acīm redzot kaut kas cits pietrūkst. Tad kapēc mums tās lieliskās rokas nesavest kārtībā? Kapēc neparādīt viņam kā var uzspēlēt, kapēc nespēlēt uz viņu? Kapēc uz nožēlojamu slovāku - Hosu varējām spēlēt, bet uz savējo nevaram? Kapēc mūsējam ir viss jāpanāk ar cīņu ar spēku?
Mēs jau paši visus metam vienā bedrē, un tad skatamies, ka viens Daugaviņš ir izrāpies visaugstāk, Divi aizsargi vēl ir pie pašas bedres malas jau tikuši, vai tiks pavisam laukā nav ne jausmas. Bet ir jāsaprot, ka cilvēki ir dažādi, tāpat arī hokeja spēlētāji. Bet mēs kā ogļrači tikai kaļam un kaļam un beigās paliekam tajā pašā tumšajā šahtā... Kāds mans skolotājs reiz teica: "Jāslīpē ir Dimanti"

Protams, izveidot sakarīgu hokeja sistēmu kur kā pa konvejierīti naķs darba rūķi un tad nāks kāds mazliet īpašāks, ar papildu prasmēm, ir gauzām skaisti, bet jāsaprot, ka nav tikai viens vienīgs ceļs uz laimi. Ja Kira nespēj sakārtot savu saimniecību, tad treneriem nav jāstāv un jākunkst, bet varbūt arī kaut kas jāizdara.

  +2 [+] [-]

, 2012-05-15 09:28, pirms 12 gadiem
Būtu Ivanāns, iespējams būtu arī diskvalifikācija, toties neviens Edgaram tuvumā nerādītos. Jābeidz dzīvot skaistā sapņu hokeja pasaulē un jāaudzina gaļas mašīnas, arī Znaroks to pierādīja uzvarot gagarinu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-15 10:33, pirms 12 gadiem
...bet šogad – ar sastāvu, kas nebūt uz papīra neizskatās labāks par iepriekšējo sasaukumu, mēs pēkšņi pavelkamies uz kārdinošā ceturtdaļfināla pusi.

kāpēc gan ne - tas varētu notikt, ja mēs rādam savu labāko spēli, jeb - izšaujam...

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 10:40, pirms 12 gadiem
Galvas noteikti ir viena no problēmām, bet – tas iet roku rokā ar meistarību un fizisko spēku.

pilnīgi precīzi - ir vecs, labs teiciens - ''veselā miesā, vesels gars'' - kura patiesajā jēgā ne visi iedziļinās....ja tev ar veselību/fiziku ir viss ok., tad psihologiju/galvu (pārliecību) ir vieglāk sakārtot...

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 10:44, pirms 12 gadiem
pikolo rakstīja: off topic- acis var izmežģīt, mēģinot izlasīt sporta skolotāja tekstu. derētu atcerēties par atstarpēm, turklāt, vārdus treneris, treniņš raksta ar vienu n, lai dies nogrābstās kādi mums tie skolotāji

nevarētu uzvarēt (meistarības trūkuma dēļ) ir viens, bet negribēt un necensties, jo viss taču ir kārtībā- vieta saglabāta utt. vakardienas izgājieni pret Edgaru tiešām bija kaut kas...
tur jau tā lieta,jūsu paaudzei ka pievēršat uzmanību pa daudz lietām,kurām nevajadzētu pievērst,nav jau galvenais kā es rakstu bet doma,tas pierāda ka es strādāju nevis sēžu pie interneta,kā mūsu jaunā laika sportisti,kā trenniņš beidzas,vai spēle,nepaspēj ieiet dušā tā telefons vaļā,draugi tviters,facebook un tamlīdzīgas lietas,katrs ir speciālists savā jomā...un tie kas labi orientējas datoros sportisti nekad nebūs,atvainojos par kļūdām pareizrakstībā,bet kad es skolā mācījos datoru tad nebijpikolo ja tu uzskati ka sporta speciaļistam ir vairāk jāmāk pareizrakstība, nevis pareizi vingrinājumi konkrētā vecumā konkrētas prasmes attīstīšanai,tad man ir žēl tavu bērnu,kuri izaugs diezgan nekoordinēti

     [+] [-]

, 2012-05-15 10:54, pirms 12 gadiem
rroliks rakstīja: atvainojos par kļūdām pareizrakstībā,bet kad es skolā mācījos datoru tad nebijpikolo ja tu uzskati ka sporta speciaļistam ir vairāk jāmāk pareizrakstība, nevis pareizi vingrinājumi konkrētā vecumā konkrētas prasmes attīstīšanai,tad man ir žēl tavu bērnu,kuri izaugs diezgan nekoordinēti
Vispār jau rakstīt māca pamatskolā - gan tajos laikos, kad datoru nebija, gan tagad. Tam nav nekāda sakara ar vingrinājumu izpildīšanu vai nepildīšanu, tā ir elementārā pamatizglītība. Skolotājam jau nu tādas lietas vajadzētu saprast.

     [+] [-]

, 2012-05-15 11:11, pirms 12 gadiem
Vissmiekligakais ir Daugavina teiktais, ka izlase so cempionatu veltisot Skrastina pieminai...

Armanda skaidrojums par šo tēmu ir galīgi garām...galvenā doma ir - pēc skaļiem paziņojumiem kā likums nāk totāls fiasko ...protams, Kaspars gribēja komandu sapurināt, noskaņot čempim, taču iznāca pretējs efekts ...secinājums - ja kko ļoti grib, tad jādara klusējot ...

...Kaspars juta, ka viņam ir paredzēta līdera loma komandā, tāpēc nedaudz pārdega - pienākums uz smadzenēm spieda pa daudz ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 11:49, pirms 12 gadiem
Pēc paviršas izlasīšanas jasecina ka mums ir švaka izlase un stulbi līdzjutēji.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 12:16, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Pēc paviršas izlasīšanas jasecina ka mums ir švaka izlase un stulbi līdzjutēji.
Uz to pusi jau arī šis stāsts velk...pēc it kā laba sākuma daudziem pazuda sūrās realitates izjūta

     [+] [-]

, 2012-05-15 12:41, pirms 12 gadiem
joepaul rakstīja: ...PSIHOLOĢIJA...
Neaizmirsīsim, ka arī vāciešiem pirms spēles pret Norvēģiju tas viss bija skaidrs. Mēs gribam vairāk, mēs esam uzvarētāji, mēs esam labākie... Tāda attieksme ir vajadzīga, bet neko negarantē! Hokeju spēlē divas komandas, divas, un abās spēlē uzvarētāji, vienīgi pēc mača vieni uzvarētāji ir pirmie un otri uzvarētāji - otrie. Armanda teiktais par spēku un meistarību ir daudz tuvāk patiesībai.

     [+] [-]

, 2012-05-15 12:52, pirms 12 gadiem
Ja darot darbu, pirmaajaa vietaa ir nauda, tad uzreiz skaidrs, ka darbs vairaak vai mazaak nebus izdevies. Tas attiecas netikai uz valsti, bet ari valsti kopuma.
Daudzi maak panemt naudu no valsts, bet pashi kad dibina uznemumus, tad tie atri vien bankrotee.

     [+] [-]

, 2012-05-15 13:38, pirms 12 gadiem
GaryII rakstīja: Uz to pusi jau arī šis stāsts velk...pēc it kā laba sākuma daudziem pazuda sūrās realitates izjūta
Vecejā formātā cerējām uz to vienu uzvaru 3 spēlēs. Tagad laikam japārstrukturējas un ja cer uz to pašu 7ās. Savādāk esi muļķis, sacerējies ka varenos norges un dāņus varam uzvarēt...

     [+] [-]

, 2012-05-15 14:03, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Savādāk esi muļķis, sacerējies ka varenos norges un dāņus varam uzvarēt...
Cik nu sacerējies cik nē, bet daļa fanu un laikam arī hokejistu joprojām uzskata ka šos var paņemt uz vienas slidas spēlējot, tas nekas ka viņi "uz papīra" varbūt ir labāki par mums

     [+] [-]

, 2012-05-15 14:12, pirms 12 gadiem
GaryII rakstīja: Cik nu sacerējies cik nē, bet daļa fanu un laikam arī hokejistu joprojām uzskata ka šos var paņemt uz vienas slidas spēlējot, tas nekas ka viņi "uz papīra" varbūt ir labāki par mums
Biju uz slavenā prāmja...Tauta diezgan apkodusies, bet par vienu slidu runas īpaši nedzirdēju.

  +1 [+] [-]

, 2012-05-15 14:52, pirms 12 gadiem
joepaul rakstīja: Armand, tā visa ir tukša muldēšana, piedod, bet Tu nesauc lietas īstajos vārdos, varbūt tās nemaz neredzi. Es pateikšu sekojošo.
Lielākā problēma Latvijas izlasē ir PSIHOLOĢIJA. Ir, bija un izskatās ka arī būs tuvākos gadus. Mums jau sen vajadzīgi sporta psihologi, profesionāļi, kuri nodarbotos ar Dinamo, ar izlasi, ar jauniešiem, ar bērniem. Mums no pirmssākumiem- pašiem jaunākajiem hokejistiem jāmāca UZVARĒTĀJA PSIHOLOĢIJA. Kā tas ir kanādiešiem, piemēram. Uzvarētāju psiholoģija nav doma tikai un vienīgi uzvarēt, nē !
[...]
krieviem ir laba psiholoģija. viņi jau piedzimst lieli, vareni un lepni. Lūk to, es uzskatu, ka latviešiem vajadzētu pamācīties!

     [+] [-]

, 2012-05-15 15:19, pirms 12 gadiem
joepaul rakstīja: Armand, tā visa ir tukša muldēšana, piedod, bet Tu nesauc lietas īstajos vārdos, varbūt tās nemaz neredzi. Es pateikšu sekojošo.
Lielākā problēma Latvijas izlasē ir PSIHOLOĢIJA......
...nu bet vecīt - psihologija nav apriori, tā nerodas no zila gaisa, kkas tai ir apakšā ...
..ja tu esi labakais savā sētā, bet nēesi kkādu iemeslu pēc labākais pasaulē, tas nenozīmē uzreiz, ka tev vai kādam nav hokeja mīlestības un ir slikta psihologija...

     [+] [-]

, 2012-05-15 20:00, pirms 12 gadiem
Ja jau Latvijas izlase, pēc Pučes vārdiem, ir tik "vāja, nospēlēja savā līmenī", tad ko lai saka par frančiem? Viņi ir baigie monstri? Spriežot pēc spēlēm un rezultātiem PČ, tad franči tagad sanāk galvas tiesu labāki par LV izlasi!!! Vai tā ir (bija) īstenībā redzējām pēdējās divās pārbaudes spēlēs, kur abām izlasēs pa 98% bija jau tie paši "kaujas" sastāvi, kas tagad spēlēja PČ.... franči nav ne ar ko labāki par LV izlasi vai par tiem pašiem dāņiem (pieļauju, ka ir pat objektīvi vājāki par šim abām izlasēm), bet viņi nospēlēja pa 200% šajā čempī un tapēc arī viņi tagad ir vismaz jau 9-10 vietā šajā čempī kamēr LV izlase nospēlēja labi, ja 70-80% līmenī no tā kādā arī šie "nemākuļi" var spēlēt .... tur arī ir tā atšķirība!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-05-16 02:28, pirms 12 gadiem
joepaul rakstīja: Apakšā visam jābūt sporta psihologiem, kuri jau sīkaļām samāca UZVARĒTĀJU PSIHOLOĢIJU, DOMĀŠANU. Lasi rūpīgāk manis rakstīto !!!!!!!!!!!
samācīt var tehniku, kombinācijas un citas redzamas/taustāmas lietas .........vecīt - psihologija ir tāda lieta, kuru nevar tā vienkārši - samācīt...

     [+] [-]

, 2012-05-16 03:45, pirms 12 gadiem
puce konkreeti aizstaav kodeejus