Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Lietuvas latvietis Ritvars Zonenbergs. Ciprusa komandā

Lietuvas latvietis Ritvars Zonenbergs. Ciprusa komandā
Ritvars Zonenbergs – vēl Juniors komandas krāsās. Foto no hokejista personīgā arhīva

MHL B grupas izslēgšanas spēlēs vietu nodrošinājušas divas komandas no Latvijas – Liepājas Metalurgs jaunatne un Juniors. Aiz play off apmales palikusi Prizma-Rīga vienība, kā arī cita latviešu pārstāvēta komanda – Viļņas Baltica. Sezonas otrajā pusē Lietuvas klubam pievienojās galvenais treneris Aigars Cipruss un uzbrucējs Ritvars Zonenbergs, bet aizsargs Toms Tauriņš cīnījās jau no sezonas sākuma. Neliels ieskats latvieša Ritvara Zonenberga gaitās Lietuvā.

TUVPLĀNĀ: Ritvars Zonenbergs

- Dzimis 1993. gada 23. maijā
- Ampluā: uzbrucējs
- „Figūra”: 184 cm; 76 kg
- 2012./2013. g. sezonā Baltica sastāvā MHL B grupā, pirms tam – Juniors komandā MHL B grupā un Latvijas Virslīgā, HK Rīga sastāvā MHL čempionātā
- Iepriekšējās sezonas: Juniors; HK Ogre; Liepājas Metalurgs jauniešu komandas
- Pirmie treneri: Gints Jansons, Aleksandrs Cicurskis

JAUTĀJUMI / ATBILDES

Jautājums: Šo sezonu aizsāki HK Rīga komandā, bet pēc dažām spēlēm biji atpakaļ turpat, kur aizvadīji iepriekšējo, – Juniors komandā, kas cīnās MHL B grupā un Latvijas Virslīgā. Tomēr sezonas gaitā, janvāra vidū, sāki spēlēt Lietuvā bāzētā komandā Baltica, kas cīnās turpat MHL B grupā. Kāpēc šāds lēmums? Kāpēc nomainīji komandu?

Ritvars Zonenbergs: Pie šāda lēmuma nonācu, jo bija šādas tādas niansītes Juniorā, dēļ kurām nevēlējos tur vairs palikt spēlēt, un tieši tā sanāca, ka Aigars Cipruss kļuva par Baltica treneri, un sanāca tā, ka tur vajadzēja spēlētājus. Un tā, nu, esmu Baltica.

Īsi pirms Tavas pārcelšanās uz Lietuvu par komandas Baltica galveno treneri kļuva Aigars Cipruss, kurš iepriekšējā sezonā bija „Tavs galvenais” Juniors komandā. Cik liela nozīme Tavā pārejā bija Ciprusam? Kā Lietuvas kluba treneri vērtē Tavu pieslēgšanos komandai?

Jā, Aigars Cipruss bija man iepriekšējās sezonas treneris, bet, nu, jā – tas savā ziņā nospēlēja lielu lomu, ka es jau biju pie viņa spēlējis, un viņš jau daudz - maz zināja, uz ko es esmu spējīgs un uz ko neesmu. Un treneri manu pieslēgšanos vērtē pozitīvi.

Baltica ierindā esi aizvadījis vien 6 spēles, un savus 3 punktus esi sakrājis. Cik viegli/grūti ir spēlēt ārpus Latvijas, ārpus „mājām”?

Pēc aizvadītām sešām spēlēm jau tā grūti ir spriest, bet, nu, pats jau tā īsti esmu liepājnieks; tāpēc spēlēšanu Rīgā arī nevarēja nosaukt par mājām. Bet, ja skatās uz to, ka ārzemēs, tad nekādas tādas lielas atšķirības nav; tikai tas, ka uz mājām nesanāk tik bieži aizbraukt.

(Piebilde: 13. februārī Ritvars Zonenbergs aizvadīja savu septīto spēli un 14. februārī – astoto spēli Baltica sastāvā MHL B grupas čempionātā. Šajās spēlēs – bez rezultativitātes punktiem.)

Aizvadītajā sezonā biji viens no Juniors komandas rezultativitātes līderiem. Kāda ir Tava loma Baltica komandā?

Jāspēlē jau vienalga kurā komandā un jātiecas uz pēc iespējas augstākiem rezultātiem. Tā, ka cenšos arī tagad Baltica komandai palīdzēt, cik varu.

Arī šosezon Baltica ir diezgan internacionāla – tikai pieci Lietuvas hokejisti, 11 hokejisti no Krievijas, 3 – Slovākijas pārstāvji, pa vienam no Austrijas un Čehijas, kā arī divi latvieši – Tu un Toms Tauriņš. Kas īsti ir Baltica? Kas veido komandas spēli? Kas raksturo šo vienību?

Komandas spēli veido raksturs un saliedētība komandā. Ja tas ir, tad nav grūtības, jo visiem kopā kā veselam vienam mērķus ir sasniegt vieglāk, un šajā komandā ar to nav grūtības. Tikai komanda ir sezonas vidū gandrīz savākta pa jaunam, tāpēc darām, ko varam.

Pērnsezon Baltica bija viena no MHL B grupas Ziemeļrietumu divīzijas līderēm ar pretenzijām uz iekļūšanu MHL galvenajā čempionātā. Bet Juniors ar Tevi sastāvā viņus izsita no cīņas jau izslēgšanas spēļu 1. kārtā. Šosezon teorētiski play off vēl iespējams; kāda ir Baltica ambīcija šajā sezonā?

Uz doto brīdi iekļūšanas izredzes play off ir diezgan niecīgas, bet spēlēsim visas spēles līdz pēdējam, neskatoties ne uz ko.

(Piebilde: Vēlāk – jau pēc atbilžu saņemšanas – ar MHL B grupas 13. februāra spēlēm Baltica zaudēja arī teorētiskas iespējas uzspēlēt čempionāta izslēgšanas spēlēs.)

Lai arī kā beigtos šī sezona, kas ir Tavs galvenais ieguvums no uzspēlēšanas Lietuvā?

Dzīvojot un spēlējot svešā valstī, galvenais ieguvums ir pieredze, kura nekad nevar būt par daudz. Protams, liels ieguvums ir arī tas, ka pilnveidoju angļu valodas zināšanas, kā arī – pamazām sāku apgūt lietuviešu, slovāku un čehu valodas.

Baltica pierakstīta Viļņā, bet arēna – Elektrēnos (lietuviešu – Elektrėnai). Vai visas mājas spēles norisinās Elektrēnos? Vai arī ir viesizrādes citur Lietuvā? Cik daudz apmeklētāju nāk – vairāk nekā uz Juniors komandas spēlēm Piņķos?

Jā, komanda ir pierakstīta Viļņā, bet visas mājas spēles notiek Elektrenajos. Skatītāju uz Balticas spēlēm nāk krietni vairāk nekā uz Juniora spēlēm. Viņiem pat ir izveidots tā kā Baltica komandas fanu klubs; tāpat arī visiem ir iespēja iegādāties fanu atribūtiku ar Balticas simboliem.

Savā it kā neilgajā hokejista karjerā esi „noķēris” diezgan daudzus trenerus – Fanduļu Ogrē, Ciprusu, Nazarovu, arī Tambijevu. Kurš no nosauktajiem un nenosauktajiem Tev ir devis visvairāk? Pie kura esi sācis slidot, bet pie kura – spēlēt?

Mans pats, pats pirmais treneris bija Gints Jansons Liepājas Metalurgā, un var teikt, ka ar Gintu kopā mani sāka trenēt Aleksandrs Cicurskis. Tā pateikt, kurš man ir devis vairāk un kurš mazāk, ir grūti;; katrs no treneriem, pie kura esmu trenējies, ir iedevis kaut ko savu.

Kādi ir Tavi turpmākie plāni hokeja virzienā? Ko gribi sasniegt, uz ko tiecies?

Par turpmākajiem plāniem grūti spriest; tad jau redzēsim, kas un kā būs.

Lai veicas!

Paskatīties vairāk:

- Baltica komandas mājaslapa:
HC Baltica
- Ritvara Zonenberga individuālās statistikas lapas:
Зоненбергс Ритварс Статистика
Игроки : Зоненбергс Ритварс
Eliteprospects.com - Ritvars Zonenbergs
Молодежная хоккейная лига - Игроки : Зоненбергс...
Latvijas Hokeja federācija
Latvijas Hokeja federācija
Ritvars Zonenbergs profile - Ритварс Зоненбергс...
- Juniors komandas spēlētāju aktuālā 2012./2013. g. sezonas statistika Latvijas Virslīgā:
Latvijas Hokeja federācija

     [+] [-]

, 2013-02-16 21:35, pirms 12 gadiem
Kas tie par iemesliem, ka nevarēja palikt "Juniors" komandā, varbūt kāds zina ko vairāk pastāstīt, jo pēc statistikas izskatijās diezgan normāls kadrs.(Kā spēlē gan pats nēesmu redzējis)

  +1 [+] [-]

, 2013-02-17 11:14, pirms 12 gadiem
Ja varu pateik,1 treneru atieksme(laikuma iet pazinas un blatini vairak neka labie speletaji),ta saucas treneru neprofesionalitate ja liderus sedina mala ne par ko bet blatini taisa podus un to viniem pat nepiemin,hk riga bija kas lidzigs jo ka zinams tambijevs un nazarovs radinieki. Tiesi tapec aizgaja pie trenera Aigara Ciprusa kas verte speletaja profesionalas spejas. ari atalgojums HC Baltica ir lielaks.esmu redzejis ka vins spele un visnotal viens no patikamakajiem Latvijas speletjiem jaunajiem mana uztvere.

     [+] [-]

, 2013-02-17 13:50, pirms 12 gadiem
Paldies par informaciju, citādāk man jau likās, kāpēc komandai nav vajadzīgs tads spēlētajs, kurš pēc statistikas spriežot ir spējīgs būt rezultatīvs.