Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Cūku nav. Tīģeri apēduši...

Cūku nav. Tīģeri apēduši...
"Dinamo" fani ir šausmās!

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Ja reiz treneris Šuplers atklāti ir paudis, ka būtiska nozīme viņa vadīto komandu sniegumā ir numeroloģijai, nolēmu kā pusamatieris ielūkoties Rīgas Dinamo ciparos un pie viena apčamdīt Zodiaka zīmes. Kā smejies – ja reiz jūkam prātā, tad pēc pilnas programmas.

Šuplers un DiKaprio

Tehnoloģiju laikmets piedāvā visādas spocības un māņus, tam pieguļošos aprēķinus un tālākos secinājumus. Acīmredzot, daudziem cilvēkiem tas ir vajadzīgs un palīdz – pārmest neko nevaram, tikai izklaidēties, baudīt un, ja vēlaties – noticēt. Piemēram: nu kā tu neticēsi horoskopam, kas teikts par 2010. gadu – proti, tas būšot ļoti veiksmīgs Tīģera gadā dzimušajiem? Šuplers ir Tīģeris (dzimis 1950. gadā) un mēs nevaram teikt, ka šajā kalendārajā atskaitē viņš bijis bezcerīgs – klubam lielas uzvaras, pašam lieli godi pilsētā un tās ielās. Pasperu dažus soļus tālāk un pameklēju – ko nozīmē Tīģerra gadā dzimis Skorpions (trenera dzimšanas diena ir 27. oktobrī)? Vai mēs spējam starp Demiju Mūru un Leonardo Di Kaprio saskatīt Jūliusu Šupleru? Viņus vieno Tīģera sakodiens un Skorpiona dzēlīgums. Ko šāds salikums saka par cilvēku? Patīk visu darīt uz ekstrēmās robežas. Var piekrist, treneris Šuplers pats atzinis, ka muca ar dinamītu esot viņa otrs mīļākais zvilnis pēc klubkrēsla. Vēl šie cilvēki esot pārliecināti savās galējībās un nekad neizturas pret dzīvi vienkārši – patīk sarežģīt to gan sev, gan apkārtējiem. Arī kaut kas no Jūļa... Viņi nepārtraukti iekuļas bīstamās situācijās, lai tādejādi sevi apzinātos. Hmmm... Patiešām, Šuplers! Viņi reti aizraujas ar sīkumu plānošanu un parasti, dodoties uz veikalu, iztiek bez vajadzīgo preču saraksta. Viņi bieži rīkojas sastiegti un... traki. Johaidī – izliets Jūlis! Viņi aizraujas ar jaunām idejām un tikpat ātri tās aizmirst. Viņi no vienas sev atvēlētās dzīves vēlas paņemt vismaz trīs dzīvības, ir visai aktīvi seksuālajā ziņā un lieli gardēži. Jo vairāk, jo labāk, jo vairāk ir labāk. Jāāāā – sastāvu viņš patiešām komplektē šādi... Viņi ir sirsnīgi un mīļi un, ja pieļauj kļūdas, tad ļaujas jauniem mēģinājumiem un eksperimentiem. Viņi ir fanātiski sava darba vergi. Piekrītu!

Ciparu brāļi

Komandā – šajā gadījumā runāsim tikai par Rīgas Dinamo – starp hokejistiem Skorpionu nav vispār. Tātad – te nekādu zīmju brālību ar treneri nemeklēt. Tīģeru gan ir tīs – Laviņš, Galviņš un Karsums. Ko mums no tā būs secināt? Nu, spriediet paši – kaut kādas kopīgas rakstura līnijas parādās. Atradu vienu rotaļlietu lapu, kurā, ievadot gadu un dzimšanas datumu, var noskaidrot savu skaitli. Ko viņi tur dara un, kas tam visam pamatā – nav ne jausmas. Bet – gan jau ļaudis to ir apdomājuši, lai vēlāk nenoraujas pa zobiem. Jo paplašināta informācija ir par papildus samaksu – tā kā vīri (vai sievas) apzinās, ka ar skaitļiem var jokot līdz noteiktai summai. Šuplera dzīves ceļa galvenais skaitlis ir septiņi, bet dzīves cikla produktīvās daļas skaitlis ir deviņi. Skaidrojumi pie abiem cipariem ir visnotaļ komplimentāri. Tikai fragments pie septiņi: (..)Tu esi zinātkārs, pašapzinīgs, intelektuāls, apveltīts ar labu intuīciju, tādēļ apkārtējo pasauli un līdzcilvēkus centies analizēt vairāk pēc savām izjūtām nekā pēc apkārtējo viedokļiem. Intuīcija ļauj tev viegli atklāt negodīgus cilvēkus un maldināšanu. Tev ir labas novērošanas spējas. Tu mēdz ar pilnu enerģiju nodoties darbam, esi perfekcionists, kurš, bla, bla, bla ... (..) Pie produktīvās daļas apraksts ir īsāks, taču toņkārta saglabājas. (..) Tu kļūsti humānāks, spēcīgākas kļūst tādas jūtas kā līdzjūtība, atsaucība, sapratne un tolerance. Tās veicina zīmīgu tavas personības attīstību, par spīti sarūgtinājumiem un neveiksmēm, zaudējumiem, ar kuriem tu šajā ciklā saskarsies. Tu iedvesmosi citus, nodarbosies ar lietām, kas svarīgas cilvēcei. Mācies nesavtīgi mīlēt! Rūpējies par ģimenes idilles saglabāšanu un strīdu izlīdzināšanu. Nebaidies jautāt par lietām, kuras nezini!(..) Paspēlējos ar citiem komandas puikiem un atrodu, ka līdzīgi dzīves skaitļi kā treneris ir vēl Surovijam, Spruktam, Dārziņam, Karsumam (atkal Mārtiņš!), Bukartam, Jēkabam un Karamnovam. Savukārt ar dzīves produktīvās daļas ciparu Jūlius sēžās tajās pašās kamanās, kur ir Bukarts (oho, sakrīt abi cipari – vai Šuplers to zina?) un Cibuļskis. Pēc ābečnieku numeroloģijas Bukartam ar Karsumu vajadzētu ar Šupleru sapasēt ne pa jokam, taču gan jau šīs attiecības treneris kārto mazliet augstākā empīriskā līmenī. Vienīgi, ja nu galīgi Bukartam škrobe parauj par mazo spēles laiku, tad viņš var mierīgi pieiet pie trenera un teikt apmēram tāds vārdus – klau, trener, kāpēc savu cipara brāli apbižo?

Cūkas un Tīģeri pie cepeškrāsns

Talāk mēģināju lūkoties zvaigznēs, ņemot par pamatu zināmo par Dinamo sastāvu, liekot kopā hokejistu dzimšanas gadus un attiecīgās horoskopa zīmes. Secinājumus vai atklāsmes smeļos jau publiskajās vietnēs, kas piedāvā smalku pavedienu un tulkojumu. Starp citu, neviens no Rīgas Dinamo hokejistiem nav dzimis Cūkas gadā – viens bija, bet tas tagad ir prom (Armands Bērziņš; 1983). Nu, skaidrs, ka Tīģeris ar Cūku drīzāk saprotas tuvāk plītij, kur pēdējais izskatās pēc cepeša. Starp citu, arī Mets Elisons ir... Cūka. Atradu vienu jautru salīdzinājumu abiem gadiem – Cūka pret Tīģeri: Cūkas laipnību Tīģeris neapzināti neizmanto ļaunprātīgi... Tātad – ja nu ir nodoms Šupleram kaut kā tikt skaidrībā ar Bērziņa pakalpojumiem, tad tas notiek pie pilnas apziņas. Kas zīmīgi: Dinamo ir tikai viens Dvīnis (Holts) un nav kādas citas zīmes izteikta dominante. Ja reiz ar vārtsargiem esam sākuši, tad turpinām. Daudz ticis aprunāts Holta un Telkvista īpašais strāvojums, viņu attiecības. Ja esam apmāti ar horoskopiem, tad nekam tādam patiesībā nevajadzētu būt. Lasiet tālāk, kur Dvīnis ir aizstāts ar Holtu, bet Jaunava ar Telkvistu: „Starp Holtu un Telkvistu ir dažas raksturīgas atšķirības, pat neskatoties uz to, ka pār abiem valdošā planēta ir Merkurs. Lai arī temperamenti ir līdzīgi, Telkvista tiekšanās pēc ideālisma un sīkumainība burtiski padarīs Holtu traku. Holts labprāt aprunā tēmu virspusīgi, pieminot tikai nozīmīgākos notikumus, neiedziļinoties mazsvarīgās detaļās, bet tas ir tieši tas, ko Telkvists vislabprātāk dara, kā arī viņam ļoti labi padodas iedziļināties sīkās, reizēm nebūtiskās lietās.” Kas attiecas uz abu pretstāvi, ņemot par pamatu dzimšanas gadus, ir vēl trakāk – „ parasti Kazām/Telkvistam ir visai nelaimīga savienība ar Vēršiem/Holtu.” Atliek vien pravietiski novērtēt zviedru vārtsarga pieredzi pēc vecuma un atzīt, ka Telkvists, ja vēlas, spēj lietas uztver vieglāk, un tas patiesībā padara viņu abu (Jaunavas un Dvīņu) dzīves ceļojumu daudz jautrāku.” Taisnība!

Hartigans naudu neaizdodot

Ķeramies klāt pirmajai maiņai. Tur mums sanākuši kopā divi Svari (Hartigans un Surovijs) un viena Jaunava (Ņiživijs). Ko par viņiem teicām sezonas sākumā? Salikti kopā un spēlē. Tagad – mazliet izspieduši sajūgu. Vai zvaigznāji sniedz atbildes – kāpēc? „Hartigana un Surovija sabiedriskums ļoti labi balansējas ar Ņiživija sīkumainību. Abu pirmo atvērtība uz draudzību un labās saskarsmes spējas strādās kā lielisks motivators Ņiživijam iznākt no savas čaulas ārā. Bet nevajag aizmirst, ka Aleksandram, kā īpaši kautrīgam tipam, ir arī otra personības puse. Par laimi Hartigans un Surovijs pieņem konstruktīvu un pamatotu kritiku, lai varētu sevi attaisnot vai vismaz „uzlabot”. Viņi mīl spontānas darbības, kur Ņiživija saplānotais ritms īsti neies kopā.” Nu, re – atradām zīmēs, kāpēc šiem spēle pēdējā laikā nevedas. Ja vēl pieliek klāt, ka pēc dzimšanas gadiem Hartigans ir Čūska, tad viņam atbilstoši jābaidās no Tīģera (Šuplera). Ja komandā būtu kāda Cūka – bet to mēs jau zinām, ka nav – tad tai būtu cauri, jo Čūska viņu nožņaugtu. Hartigans ir nedaudz skops. Viņam nepatīk aizdot naudu, tāpēc draugiem labāk palīdzēs ar labu padomu, nevis materiāli. Starp citu, biznesā Hartiganam labākais partneris ir Surovijs, kas pēc gada zīmes ir Gailis. Bet noteikti nevajadzētu uz laukuma iet kopā ar Kaķiem (Meija, Ankipāns). Tas, ka Ņiživijs labi sadzīvo ar Ozoliņu, Hartiganu un Suroviju – to visu rāda zvaigznes – vēlreiz apliecina, ka Šuplera plāns, vai tas ir balstīts uz cipariem vai horoskopiem – tomēr ir bijis glauns. Bet, ja ejam tālāk, tad visideālākā savienība Ņiživijam ir ar Podziņu. Un gluži pretēji - Saška nevar sadzīvot ar Spruktu un Karsumu. Lūdzu šīs rindas uztvert kā debesu tulkojumus, nevis no komandas ņemtas vīzijas vai Dinamo oficiālo viedokli.

Baumotāji, skandālisti un intriganti

Otrais uzbrucēju trijnieks – Dārziņš, Sprukts, Rēdlihs - pēc Zodiaka zīmēm vispār nedrīkst atrasties kopā. Divi Ūdensvīri (Dārziņš, Sprukts) un viens Vēzis. Zinot maiņas saspēli laukumā un pēdējā pusotra mēneša rezultativitāti, no sirds izrēcos. Lasiet paši: „Šī savienība ir lemta neveiksmei. Šeit nepalīdzēs arī savstarpējā cieņa vai fiziskā pievilcība, ja tāda pastāv. Arī savstarpējā draudzība un sadarbība iztvaiko kā ūdens karstā vasaras dienā. ‘Vēzim’ un ‘ūdensvīram’ nevajadzētu iesaistīties jelkāda veida savstarpējās attiecībās, nerunājot nemaz par laulību. Septiņas reizes nedēļā viņi satiekas un septiņas reizes izšķiras. Šķiršanās ir šīs savienības loģisks iznākums.” Nu, ņemsim konkrētu personāžu – Lauri (Vērša gads). „Ietiepīgs, dogmatisks un konservatīvs, necieš jaunievedumus un izmaiņas. Aktīvi protestē pret mūsdienu mākslu, džezu, garmatainiem jauniešiem, emancipētām sievietēm un visu netradicionālo.” Par garajiem matiem – pilnīgi garām... Laižam tālāk – Jānis (Suņa gads). „Pašaizliedzīgs cīnītājs par taisnību, it īpaši, ja sabiedrības vienlīdzības cīniņš prasa no viņa vīrišķību un pašaizliedzību. Viņam mēle ir īstajā vietā, un viņš izsaka sarkastiskas piezīmes par jebkuru tēmu. Liekas, ka viņš visā grib atrast tikai slikto.” Par mēli – tipisks Janka, par sliktā meklēšanu – garām... Ar ko uz šo divu Ūdensvīru fona var atbildēt Miķelītis, kas ir Vēža zvaigznāja dzimusi Žurka: „Slēpj savu indīgo raksturu un nebūt ne labākās tikumiskās īpašības. Baumotājs, skandālists un riebīgs intrigants. Neiedomājams rīma, azartspēļu cienītājs, patīk augstāko aprindu izklaides un draudzīgas ballītes, bieži ir pašu neiedomājamāko klubu biedrs.” Tas nevar būt Rēdlihs jaunākais! Meklējam labo. „Jūtīgs, sentimentāls un pat devīgs, bet tikai pret tiem, kurus viņš bezcerīgi mīl. Žurkai piemērotākie partneri ir Pūķis (Ņiživijs, Džeriņš), Vērsis (Dārziņš – ak, tad tomēr ir!) un Pērtiķis (Podziņš). Žurkām visiem spēkiem ir jāsargās no Zirgiem (Vilkoita) un Kaķa (Troteram, Meijam un Ankipānam nav te ko meklēt).” Par kaķiem skaidrs, jo viņi žurkas apēd... No visa izklāstītā, skaidrs, kāpēc Dārziņš ir tik ilgus gadus kopā ar Miķeli. Bet nevienam zvaigžņu tulkam nav nojēga, kā tur Sprukts savā nodabā var labi ar šiem abiem uzspēlēt? Te drīzāk meklējam Ūdensvīra saderības – Jānis ar Lauri pēc šī parametra sakožas.

Pār viņiem valda Jupiters un Neptūns

Trešā maiņa, kas iespēlēta kopā – Karsums (Zivs), Troters (Mežāzis) un Ankipāns (Strēlnieks). Zivs + Mežāzis esot formula: Ūdens+Zeme=Dubļi. „Pirmkārt, Karsums vairāk dzīvo ar savām idejām, bet Troters ir daudz konkrētāks un praktiskāks. Mārtiņš nav savtīgs, viņš vairāk ziedo sevi, savu ideālu sasniegšanai. Brokam to ir grūti saprast, jo viņš ir mērķtiecīgs. Troters pārsvarā tic tikai tām lietā, kuras viņš var sataustīt, ieraudzīt un dzirdēt. Viņam patīk lietas, kuras var pierādīt, bet nepatīk lietas, kuras pārsniedz saprāta robežu.” Ankipāns ar Troteru pēc zīmju valodas veido šādu krāsojumu. „Ja Ģirts ir pacietīgs, viņš varētu ņemt virsroku pār atturīgo Broku, lai parādītu viņam kā patiesi baudīt dzīvi. Troters ātri mācās, viņam ir ass prāts. Viņš var aizraut Ankipānu ar izklaidēm.” Savukārt Strēlnieks un Zivs esot summā – enerģija. „Gan pār Ģirtu, gan Mārtiņu valda Jupiters. Tas nozīmē, ka ir savstarpēja sapratne un līdzīgi domāšanas veidi. Bet Karsums ir arī stiprā ietekmē no Neptūna, kas padara viņu sapņainu, jutīgu un reizēm pat mistisku. Tas šķiet pievilcīgs pateicoties Ankipāna ideālismam. Var pavadīs daudz laika apspriežot kopīgās aizraušanās, kā arī celt paši savas attiecības uz kopīgajiem secinājumiem.” Tiktāl diezgan jēdzīga kompānija, bet tad aplūkojam dzimšanas gadus un nodrebam. Karsums, kurš ir Tīģeris. „Nav spējīgi apdomāt savu rīcību un tāpēc noved sevi un citus līdz traģēdijām un katastrofām. Trūkst skaidra prāta un mērenības; vienreiz ķēries pie riskantas lietas, viņš vairs nespēj apstāties, un diez vai pasaulē eksistē tāds spēks, kas spētu viņu vest pie prāta!!!” Troteram sanācis būt Kaķim (Trusim). „Uztraucas tikai tad, ja aizskar viņa personīgo labsajūtu un mieru. Tādā gadījumā, nespēdams stāties pretī visām nelaimēm, kas uzkritušas uz mīkstajiem pleciem, viņš samulst un satraucas, bet nereti sajūk prātā un iet bojā, neizturējis dzīves pārbaudījumus.” Šausmas! Vienīgais mierinājums, ka arī Ankipāns ir Kaķis. „Raksturīga mākslinieciska nojausma, izsmalcināta garša, tieksme pēc mājīguma. Pārliecināts pacifists: globālās cilvēces problēmas, kari politiskās nesaskaņas, tautu ciešanas viņu pilnīgi neinteresē. Sabiedriskās nesaskaņas sāk uztraukt tikai tad, ja tās aizskar viņa personīgo labsajūtu un mieru.” Vai tādi var spēlēt kopā? Šķiet, ka vairāk jā, nekā nē.

Dod brīvību un pieņem grēkus

Ceturtie, starp kuriem ir Vēzis (Bukarts), Ūdensvīrs (Džeriņš) un Jaunava (Meija), jau no pirmajām zvaigžņu tulku liecībām ir vairāk kopā, nekā atsevišķi. „Bezprātīga, grūta, bet bieži satiekama savienība. Bukarts tiecās pēc Džeriņa. Viņi vienmēr strīdas un aiziet viens no otra, bet pēc kāda laika viņi atkal ir kopā.” Meijam ar Džeriņu arī kopā saderās. „Gintam diezgan daudz kas ir kopīgs ar Andri, bet pirmajā mirklī tas nav saredzams. Līdzīgas attieksmes pret cilvēkiem un sabiedrību kopumā.” Tomēr aplis tiek noslēgts ar Jaunavas un Vēža rokasspiedienu, kas faktiski izskaidro, kāpēc šiem trijiem visiem kopā sezonas sākuma bija labs un, ja dos spēlēt – būs vēl labāks. „Laba savienība. Meija spējīgs saprast, piedot haotisko un nervozo Bukartu. Gints dod Robertam nepieciešamo brīvību grēkot un nožēlot grēkus. Pieņems, piedos, izarstēs Bukarta brūces, katru reizi ticot, ka tā ir pēdējā reize. Robertam patīk Ginta pastāvīgums, sapratne un spēja upurēt sevi bērnu dēļ, ģimenes dēļ, aizvērt acis uz daudzām lietām. Meijam, savukārt, patīk Bukarta jutekliskums un smalkums.” Lai arī pēdējais teikums jau velk pavisam prom no hokeja, tomēr atzīsim – no visiem trijniekiem, šiem ir jāspēlē kopā! Pāršķirstot gadskārtas, atklājas arī tumšie plankumi, taču tie tik ļoti sasaucas ar iepriekš teikto. Nu, piemēram, Bukarts, kurš ir Zirgs. „Neciešams un nepacietīgs. Kaut arī viņam uz pieres rakstīts, ka kļūs slavens, viņš tomēr nespēj samierināties, ka panākumi un slava nenāk uzreiz. Lepns un augstprātīgs, neiedomājams egoists. Neinteresē apkārtējie, uztrauc tikai paša personība.” Ja blakus ir Pūķis (Džeriņš), tad šādus Roberta vājumus var mierīgi izlīdzināt. „Andrim viss ir pa spēkam, un, lai pie kā arī ķertos, visu viņš izdarīs precīzi un tieši laikā. Džeriņš var droši ķerties klāt jebkuram darbam - viņš gūst panākumus jebkurā nozarē, lai tā būtu medicīna, politika, reliģija vai māksla.” Mēs vēl galā gribētu pierakstīt – sports... Ja tādus divus no malas vēro Kaķis (Meija), tad... „Uzmanīgs, aprēķinātājs un prātīgs, jebkurā gadījumā sīki apspriež visus par un pret, pirms pieņem kādu lēmumu.”

Eksplozija

Aizsardzībā daudzi brīnās par Ozoliņa (Lauva, Žurkas gads) un Cibuļska (Auns, Pūķa gads) saderību. Izlasīju horoskopus un brīnumi beigušies. „Elements, ko abas šīs zodiaka zīmes dala ir ļoti radošs un norāda uz ļoti labu savienību. Sanda un Oskara uguns savienība ir lieliska – kopā viņi var sagaidīt daudzus baudpilnus mirkļus. Abi izteikti individuālisti, ar stipri izteiktu radošumu, bet kuri zina arī kā otru atbalstīt. Neizvairīsies no sarunām par to, kurš attiecībās tomēr būs noteicējs. Sliktākajā gadījumā divas uguns zīmes kopā var būt eksplozija.” Dzimšanas gadi gan piemet klāt pa oglei. Ozoliņš kā Žurka. „Aiz apburošās, mierīgās eņģeļa ārienes slēpj savu indīgo raksturu un nebūt ne labākās tikumiskās īpašības.” Cibuļskis kā Pūķis. „Dažreiz izlieto savu enerģiju un entuziasmu ļauniem mērķiem ar tādu pašu neatlaidību, kādu citos apstākļos izmanto labiem nodomiem.” Ozoliņam visiem spēkiem ir jāsargājas no Zirgiem un Kaķa (attiecīgi tie būtu – Troters, Ankipāns, Bukarts, Sotnieks, Meija). Savukārt, nekādi neizbrīna, ka ik pa brīdim Šuplers nosēdina malā Cibuļski, jo „Pūķi nevar sadzīvot ar Tīģeriem (Šuplers) un Suņiem (Sprukts un Jēkabs).

Kazas un ganības

Man patīk, kā kopā spēlē Reķis (Mežāzis, Kazas gads) ar Sotnieku (Ūdensvīrs, Kaķa gads), bet Zodiaka zīmes saka kaut ko citu. „Reķis nespēj pierast pie Sotnieka ekstravagances un savdabīgā rakstura, jociņiem, veselīgā humora un nestandarta uzskatiem. Tāpēc Arvīds var bez iepriekšēja brīdinājuma un garām sarunām pamest savu partneri, turklāt uz visiem laikiem. Šķiroties Reķis nejūt nekādus iekšējus pārmetumus, viņa dvēsele ir tīra ka bāreņa asara.” Kas attiecas uz kazām, atvaino, Arvīd, tad „kazas, kas ganās pieticīgās ganībās, vienmēr ir neapmierinātas ar savu likteni un dzīvi. Viņas grūti nopūšas un ar neslēptu skaudību raugās uz kaimiņu lauku, un viņām liekas, ka barība tur ir labāka, zāle zaļāka un saule spožāk spīd. Šīs Kazas ir nepatstāvīgas, nepārliecinātas par sevi, nervozas, uztrauktas, un viņām liekas, ka nekad nespēs dzīvē kaut ko sasniegt.” Tas nav Reķis! Sotniekam viņi grib piekārt kaķa tikumus. „Astrologi uzskata, ka Kaķi ir veiksmīgākie biznesā. Viņi neļaus sevi piekrāpt: rūpīgi pārbaudīs kontraktu pirms slēgšanas un tikpat skrupulozi viņi to arī izpildīs.” Bet saliekot divus tādus kopā – nekā slikta neredzu.

Nekontrolētā kaisle

Laviņš (Tīģeris) un Jēkabs Rēdlihs (Suns). Suņi mēdzot būt laimīgi ar Zirgiem un Tīģeriem. Par laimi nezinu, bet Jēkabam šī ir laba sezona. „Laviņš nekad nepakļaujas svešai autoritātei. Ar savu entuziasmu viņš spēj saindēt pūli un provocē to uz apšaubāmu rīcību. Starp Tīģeriem astrologi sazīmē slavenus revolucionārus un vienkārši cilvēkus ar nemierīgu raksturu un ugunīgu temperamentu.” Neteiktu, ka Rodžers ir baigais nemiera mika, taču uz ledus viņam ik pa brīdim sanāk vai nu savākt paša, vai kolēģu sastrādātos mēslus. Un tad visi ar pirkstu rāda uz pēdējo... Skaidrs ir viens, ka Laviņš savu kaisli nekontrolē – piedod, Rodi, zvaigznes šajā ziņā ir nepielūdzamas. Ar Jēkabu ir vienkāršāk, kā jau ar suni, taču izlasu un saku skaļi – tas nevar būt mūsu Ješka. „Pēc savas dabas patiešām ir dzimis skeptiķis, vīlies dzīvē un no tās negaida neko labu. Ietiepīgs, izlēmīgs un, lai gan nicina pasauli, uzņēmīgi cenšas sasniegt nospraustos mērķus.” Par mērķiem piekrītu, par skepticismu – nekādā gadījumā. Nav šajā komandā otra tāda optimisma kā Jēlaba Rēdliha. Lauvas (Laviņš) un Auna (Rēdlihs) savienība tomēr ir vairāk sekmīga, nekā pakļauta gadījumam – viens ar sirdi, otrs ar pieri... Abi reizē skrien sienā un abi – reizē pie apmales... Tas gan ir kaut kur redzēts.

Kas mums paliek?

Viens Mežāža zīmē dzimis Gailis (Krišjānis), viens Ūdensvīra dzimis Tīģeris (Galviņš). Starp citu, neba jau tāpat vien Laviņam ar Galviņu izdodas saspēle – divus plēsoņus kopā saliekot, tur kaut kam vienmēr ir jābūt. Krišam gan kaut kā tulki ir sarakstījuši pārāk nesaudzīgi. „Tipisks mājās sēdētājs - avantūrists, lielīgs varonis mājas čībiņās un halātā. Bet tas nenozīmē, ka viņš ir neuzņēmīgi vai bailīgs. Izteikta pienākuma apziņa un, pateicoties tai, viņš izrāda arī savu vīrišķību. Paklausīgi zaldāti dzīves armijā un ir ar mieru nolikt galvu par savu vadoni un mirt ar smaidu uz lūpām.” Šaubos, vai par Šupleru Krišs gribētu nolikt galvu, ja saprotat, ko ar to biju domājis... Podziņš (Zivs, Pērtiķa gads) mums sanācis tāds sarežģīts. Tikai dažas rindas. „Vissarežģītākā un pretrunīgākā zīme. Cilvēki ar grūtu un nelaimīgu likteni. Egoistiski un bezatbildīgi viņi sevi uzskata par labākiem, gudrākiem nekā citi un apkārtējos gluži vai nicina. Godkārīgi, viņu domas un vēlmes ir diezgan seklas. Viņi atceras vissīkākās detaļas par visu ko lasa, redz, dzird. Mērkaķi var zibenīgi pieņemt lēmumus un tūlīt arī izpildīt nodomāto.” Karamnovam (Lauva, Čūskas gads) labāk iet ar līkumu Galviņam, Laviņam un Karsumam, jo „Čūska nevēlas, ka Tīģeris viņu saplosa”, savukārt, ja komandā līdz algas dienai vēl kāds brīdis, tad no „Čūskas nevajag aizņemties, jo viņas labdarība reti kad nāk no tīras sirds. Parasti tai ir noteikts iemesls, un jūs varat nonākt Čūskas pakļautībā.” Debitants no pēdējā iesaukuma Vilkoits (Auns, Zirga gads) pagaidām tikai iejūtas komandas ģērbtuvē, taču kolēģiem ir jāzina, ka viņš mīl „sabiedrību, tusiņus, sporta sacensības, trokšņainus teātra foajē, viesības un jubilejas. Pārsteidzoši ir tas, ka Zirga fiziskā klātbūtne ģimeni (šajā gadījumā – komandu) vieno, un pietiek viņam aiziet, kad viss sabrūk uz juku jukām gluži kā sērkociņu namiņš. Pagaidām vēl nav iemesls kliegt – Raimond, neaizej! – taču būtu jauki, ja kādu dienu viņš patiešām sasniegtu tādu statusu un meistarību. Andersons kā Tīģeris aktīvi iestājas pret normām, tradīcijām, autoritātēm... Gluži kā Putins, kas arī dzimis 7. oktobrī.

XXX

Nezinu, cik izzinošs sanāca šis rakstu gals un, cik no tā varētu noderēt trenerim. Vien ceru, ka vismaz pavēdinājāt nopietnās domas, kas kārtojas ap hokeju. Jums liekas, ka tie ir nieki? Nedzeniet čūskas kokā vai jaunavas uz mežu! Kad noskaidrosiet, kas astroloģijā ir precesija, tad viss jūsu līdzšinējā pasaulē mainīsies tieši par 36 grādiem – tieši par tik pēdējās divarpus tūkstošgadēs pavasara punkts ir izmainījis ekvatoriālās koordinātas. Ak, Dievs, kur es esmu iebraucis! Velciet mani ārā, jo pēc jaunās kārtības, es vairs neesmu Skorpions, bet gan Svari, bet tie, kas bija Strēlnieki, tagad kļuvuši par Dziedniekiem... Tikai, lūdzu, neprasiet, kas ir Dziednieki. Un, noteikti nestāstiet Šupleram, ja vien viņš to jau nezina...:)

Brīviem brīžiem

Ņiživijs (16.09.76) – Jaunava , Pūķis
Hartigans (15.10.77) – Svari, Čūska
Surovijs (24.09.81)– Svari, Gailis
Dārziņš (28.01.85) – Ūdensvīrs, Vērsis
Sprukts (31.01.82)– Ūdensvīrs, Suns
Miķelis Rēdlihs (1.07.84)– Vēzis, Žurka
Karsums (26.02.86)– Zivs, Tīģeris
Troters (16.01.87)– Mežāzis, Kaķis/Trusis
Ankipāns (29.11.75)– Strēlnieks, Kaķis/Trusis
Bukarts (27.06.90)– Vēzis, Zirgs
Džeriņš (14.02.88)– Ūdensvīrs, Pūķis
Meija (4.09.87)– Jaunava, Kaķis/Trusis
Ozoliņš (3.08.72)– Lauva, Žurka
Cubuļskis (9.04.88)– Auns, Pūķis
Reķis (1.01.79)– Mežāzis, Kaza/Auns
Sotnieks (29.01.87)– Ūdensvīrs, Kaķis/Trusis
Laviņš (3.08.74)– Lauva, Tīģeris
Jēkabs Rēdlihs (29.03.82)– Auns, Suns
Krišjānis Rēdlihs (15.01.81)– Mežāzis, Gailis
Galviņš (25.01.86)– Ūdensvīrs, Tīģeris
Podziņš (16.03.92)– Zivs, Pērtiķis
Karamnovs (8.08.89)– Lauva, Čūska
Vilkoits (10.04.90)– Auns, Zirgs
Holts (5.06.85) – Dvīņi, Vērsis
Telkvists (19.09.79)- Jaunava, Kaza/Auns

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2010-12-14 22:24, pirms 14 gadiem
Arī Pučeas k-gs jūk prātā ?

  +1 [+] [-]

, 2010-12-14 22:38, pirms 14 gadiem
Peec raksta garuma var jau pateikt ,ka Armandam hokejs patieshaam iet pie sirds!
p.s. nekad neticeeshu horoskopie ,jo ,manupraat, taas ir pinliigas mulkjiibas!

  +7 [+] [-]

, 2010-12-14 22:39, pirms 14 gadiem
Kur var šitā vienam cilvēkam uzēsties??
Armands domā par Šupleru aizmiegot, un arī pamostoties vispirms iedomājas par Šupleru, un tikai tad, ka jaiet pačurāt.

  +4 [+] [-]

, 2010-12-14 22:40, pirms 14 gadiem
Vietām šķita, ka kkas nerīmējas kopā, lopi ta vien, raksturs bik atšķiras... bet nu humors ir labs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-12-14 22:50, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Kur var šitā vienam cilvēkam uzēsties??
Armands domā par Šupleru aizmiegot, un arī pamostoties vispirms iedomājas par Šupleru, un tikai tad, ka jaiet pačurāt.
gena- labais koments,Armands Shuplera sindroma ietekme pat palagus sacis rakstit.

  -4 [+] [-]

, 2010-12-14 22:52, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Kur var šitā vienam cilvēkam uzēsties??
Armands domā par Šupleru aizmiegot, un arī pamostoties vispirms iedomājas par Šupleru, un tikai tad, ka jaiet pačurāt.
Liepājas klaun, tu visu rakstu izlasiji? Aprakstīta tiek visa komanda, jefiņ.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-14 22:58, pirms 14 gadiem
izlasot , esmu tuvu nakts murgiem , vajadzeeja atstaat riita nodarbei. ceru ka Juulius nav tik ljoti iesprindzis kaa Armands, bet ja ir trakaak , tad nu lai paliidz mums horoskopu un numerologjijas 'guru' Juulius

     [+] [-]

, 2010-12-14 23:39, pirms 14 gadiem
kaut kāds ārprāts klau, zinu, ka mani tagad visi apsmies, bet varbūt kāds labs cilvēks varētu apgaismot, kur,ko un kādā sakarā Šuplers ir sarunājis par to numeroloģiju un numerologu palīdzību sastāva veidošanā? būšu pateicīgs par linku

     [+] [-]

, 2010-12-15 00:35, pirms 14 gadiem
Runčuks rakstīja: kaut kāds ārprāts klau, zinu, ka mani tagad visi apsmies, bet varbūt kāds labs cilvēks varētu apgaismot, kur,ko un kādā sakarā Šuplers ir sarunājis par to numeroloģiju un numerologu palīdzību sastāva veidošanā? būšu pateicīgs par linku
Хоккей. СЭ: Юлиус Шуплер.Верхом на Графе....

  +3 [+] [-]

, 2010-12-15 03:04, pirms 14 gadiem
nākamā sērija varētu būt pie zīlnieces

  +2 [+] [-]

, 2010-12-15 03:05, pirms 14 gadiem
ā, pie reizes lāstus noņemt/uzlikt pēc vajadzības

  -1 [+] [-]

, 2010-12-15 08:50, pirms 14 gadiem
ak dies.. smieklīgi jau palasīt..
bet man rodās aizdomas, ka Armands slepus (vari varbūt arī atklāti) pīpē kaut kādas zālītes.

     [+] [-]

, 2010-12-15 10:01, pirms 14 gadiem
Bāc, nu neviens ar mani nesakrīt, būtu vismaz kko jaunu par sevi uzzinājis...

     [+] [-]

, 2010-12-15 10:47, pirms 14 gadiem
L A B A I S !!!!
Armandam tomeer ar humoru viss kaartiibaa !

     [+] [-]

, 2010-12-15 22:55, pirms 14 gadiem
kayle rakstīja: nākamā sērija varētu būt pie zīlnieces
Labāk pie ekstrasensiem!

     [+] [-]

, 2010-12-16 01:07, pirms 14 gadiem
uhh izlasot to visu iedomajos kā Jūlis katru dienu to galvā maļ