Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Briedis jauna ceļa sākumā

Briedis jauna ceļa sākumā
Mairis Briedis var sākt vingrināt roku amerikāņu sveicināšanai, jo viņa nākotnes plānos ir to darīt pēc iespējas biežāk.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar, pēc vietējā laika, svītru savam ASV braucienam pavilks Mairis Briedis, kurš aizvadīs cīņu ar pieredzējušo Džonatanu Feltonu – bokseri, kurš nav pirmā lieluma zvaigzne, taču par savu karjeru viņam pavisam noteikti nebūtu jāsarkst. Cik pietvīcis būs viņa vaigs pēc cīņas ar mūsu latviešu smagsvaru, varam tikai zīlēt. Gaidāmajai cīņai Brieža karjerā nebūs izšķiroša loma, taču jauna ceļa sākumu tā nenoliedzami iezīmē.

Šovakar Mairis Briedis pieliks punktu teju mēnesi ilgai nometnei Ziemeļkarolīnas ārēs, bez pārspīlējuma sakot – nekurienes vidū. Nometni noslēgs ar cīņu pret 40 gadus veco amerikāņu smagsvaru Džonatanu Feltonu, kurš savulaik ir uzvarējis ļoti prestižajā „Golden Gloves” amatieru boksa turnīrā. Jāatzīmē, ka ne tik sen atpakaļ tajā triumfēja arī latviešu smagsvars (ar ASV pasi kabatā) Roberts Jēkabsons, par kuru pirms gada rakstījām arī SA+. Ja atkāpjamies mazliet no tēmas, tad Jēkabsons pirms kāda laika šo rindu autoru informēja, ka augustā no Čikāgas pārcelsies uz Losandželosu, kur savukārt varētu arī uzsākt profesionāla boksera karjeru. Un varētu arī neuzsākt...

Atgriežoties pie šā vakara pretinieka, vismaz uz papīra Feltons pēc nekādas kaujas mašīnas neizskatās, un tāds noteikti arī nebija mērķis, meklējot pretinieku. Brieža sabiedrisko attiecību pārraudzītājs Raimonds Zeps šodien e-pasta kastītē iemeta preses relīzi, kurā Mairis par gaidāmo cīņu saka šādus vārdus: „Apzināti šajā cīņā par pretinieku izvēlējāmies Feltona tipa bokseri, kurš ir pietiekami pieredzējis, ar labu fizisko sagatavotību un pilnīgi citas skolas bokseris ar kādiem esmu cīnījies līdz šim. Pēc aizvadītās smagās treniņnometnes manas kājas joprojām ir smagas un esmu nelielā fiziskajā bedrē, tāpat esmu apguvis vairākas jaunas tehniskās un taktiskās nianses, ko vajadzētu izmēģināt darbībā un ar kurām aprast cīņas apstākļos.”

Aicinu vērst uzmanību uz smagajām kājām, kā arī uz to, ka citā teikumā, kas atrodams saņemtajā informācijā, Briedis norāda, ka „cīņa kalpos kā gatavošanās 5.jūlijā paredzētajai cīņai”. Līdz ar to – treniņa cīņa, tāpēc nav jābrīnās, ka netiks arī nekur translēta, kaut arī, vēl Latvijā esot, pats bokseris šādu varbūtību neizslēdza. Kā varēja lasīt ziņu aģentūras LETA kolēģu sagatavotajā materiālā, aizvadītā nometne Mairim Briedim bija ne tikai fiziski, bet arī emocionāli smaga pieredze. Taču iespēja trenēties pie boksa metra Dona Tērnera kuram katram nerodas, jo slavenais treneris ar viduvējībām nekrāmējas, bet Brieža atrašanās Tērnera iekārtotajā čempionu kaltuvē ir: vispirms paša boksera talanta, viņa promotera Kurēža kontaktu un izveicības, kā arī sponsoru „Mayzus Investment Company” finansiālās rocības kopīgs nopelns.

Par to, cik šī sadarbība būs bijusi veiksmīga, varēsim vērtēt mazliet vēlāk – jau jūlija sākumā, kad viņš izies ringā jau plašākas auditorijas priekšā. Neilgi pirms došanās prom, Briedis „Sporta Avīzei” teica šādus vārdus: „28 gados mani kā bokseri vairs neviens nepārtaisīs. Mērķis ir iemācīties ko jaunu, papildināt sevi.” Kā ir norādījuši boksa eksperti, Briedim ir ļoti laba tehniskā bāze, kā arī pēdējā laikā ir sperti ļoti plati soļi uz priekšu psiholoģiskajā sagatavotībā, kas boksā ir galvenā panākumu atslēga. Diezgan droši varam teikt, ka Brieža rokraksts pēc ASV pavadītā laika nebūs mainījies, taču noteikti būs izkoptāks. Līdz kaligrāfiskam vēl ir kur tiekties. Apbrīnojamā boksa aura, apzinoties, cik daudz boksa superzvaigžņu pirms viņa Tērnera mājā ir lējuši sviedrus, kā arī leģendāras boksa personības klātbūtne un zināšanas nevar neatstāt vērtīgu mantojumu. Jau tā labās iestrādnes (tehnika, ātrums, psiholoģiskā sagatavotība) Tērnera apdarē varētu uzplaukt jaunā kvalitātē. Kāda maza epizode: kad Briedis Bulgārijā aizvadīja savu iepriekšējo cīņu, Dons Tērners bija teipojis viņam rokas. Rezultāts esot pārspējis visas cerības, kas lieku reizi apstiprina divas tēzes: 1) sportā sīkumu nav; 2) Tērners tos pārzina.

Lai aŗī ap šā vakara cīņu ažiotāžas principā nav, vēstures lappusēs tai sava vieta pienāksies. Ceļa sākums, pirmie soļi jaunā vidē, pirmā atrādīšanās boksa tirgum, ar kuru Briedis un viņa promoters Kurēžs saista tik lielas cerības. Jo Amerikai augstas klases bokseris garām nevar (nedrīkst) aiziet nekādi. „Mēs tagad aizbrauksim vienreiz, bet ir plāns braukt uz turieni vairākas reizes. Man Eiropā var būt kaut vai 50 cīņu, bet ASV tas tāpat nozīmēs nulli. Tur viss ir pilnīgi citādi – cita konkurence, citi reitingi. Tur ir pavisam cits tirgus,” pirms braukšanas prom „Sporta Avīzei” klāstīja Mairis Briedis. Ja nenotiks nekas ārkārtējs, tad tieši uz ASV boksa tirgu visas promotera karjeras garumā tendētais Kurēžs jaunas iespējas izkārtos arī turpmāk. Lai cik nopietna vai nenopietna arī nebūtu gaidāmā cīņa, lai cik spēcīgs vai vājš nebūtu pretinieks, 14. jūnijs uz visiem laikiem būs zīmīgs ar to, ka Mairis Briedis atklāja...Ameriku.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-15 21:25, pirms 11 gadiem
Peedeejaa rindkopa teju vai kaa no Moby Dick Veiksmi Mairim!!!