Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Matulis

Par Kuldu un īstenajiem latviešiem

Par Kuldu un īstenajiem latviešiem
Lai tev, Artūr Kulda, izdodas spoža debija pasaules čempionātā!
Foto: Romāns Kokšarovs

Kā jau to varēja gaidīt, šodien lielai daļai Latvijas hokeja fanu nokrita zvīņas no acīm: tas Artūrs Kulda, kuru tik ļoti gaidījām ierodamies no Čikāgas, nemaz nav latvietis, bet krievs... Un neprot latviski!

Jau pirmsolimpiskajās batālijās nosmīnēju bārdā, lasot fanu atsauksmes, ka Oļegs Znaroks Kuldu neņem uz Vankūveru tikai tāpēc, ka Artūrs ir latvietis un, kā zināms, Znaroks latviešus neciešot. Ja ciestu, sen pats būtu latviski iemācījies. Tāds diemžēl ir vidējā latvieša/hokeja fana spriešanas līmenis. Un, protams, diezgan liela nezināšana ne tikai hokeja jomā, toties ar tendenci pamācīt rakstu autorus/muļķus un diskusiju partnerus.

Pirms dažām dienām rakstīju, ''ka Latvijas izlasi aizsardzībā var papildināt Artūrs Kulda, tādējādi atceļojot uz savu dzimteni. Ja cilvēks dzimis Potsdamā, tad laikam Vācija ir viņa dzimtā zeme.'' Un kāds Ontario, kurš diezgan bieži savos spriedumos ir ļoti kategorisks, arī šoreiz ir ''gudrs'': ''kur tu matuli izravi ka kulda dzimis potsdama? kapec visur info ir ka vins ir dzimis riga? pie velna kad beigsies vienreiz sitas idiotisms? vai tad dzivojam kaut kada jobanaja afrika ka kaut kadi analfabeti ka NEVAR cilveki konkreti precizi noradit tad visas vietas kur precizi ir dzimusi hokejisti?..'' Jā, Kulda ir dzimis Vācijā un viņa dzimtā valoda ir krievu.

Nu un tad? Un kas par to, ka Kulda savu interviju sniedza krievu valodā? Vai tāpēc viņš sliktāk spēlēs hokeju? Un latviski Artūrs, starp citu, prot, jo trenējies ''Latvijas bērza/Prizmas-88'' komandā pie Aivara Skudras, kur vairumam puišu dzimtā valoda bija latviešu. Bet ar ko gan lai viņš Amerikā runā latviski? Tādēļ palūdza, ka saruna šeit Manheimā varētu notikt viņam labāk saprotamā valodā. Un ko tad mums vajag: lai viņš desmit minūtes mokās ar latviešu/angļu/krievu vārdiem, vai ātri un konkrēti atbild uz žurnālistu jautājumiem.

Kaut pats esmu beidzis Pētera Stučkas Latvijas valsts universitāti, nekautrējos mācīties arī no tiem, kam varbūt augstākās izglītības nav. Hokejistiem spēlēšanas laikā, tās, protams, nav, taču tas nenozīmē, ka viņi ir muļķi. Mans jautājums Aleksandram Beļavskim 2000. gadā bija apmēram šāds: ''Kā tu jūties? Kā Baltkrievijā dzimis polis? Kā Zviedrijā dzīvojošs latvietis/krievs? Kā zviedrs?''

Saša pasmaidīja: ''Zini, es jau sen cilvēkus nedalu pēc tautībām, vai vietas, kur viņš ir dzimis. Man galvenās ir viņa cilvēciskās vai profesionālās vērtības.'' Un to es esmu iemācījies no Beļavska. Kaut arī pirms tam ne ''Dinamo'', ne Latvijas izlasē spēlētājus nedalīju krievos un latviešos.

Mums latviešiem, arī ''Vienotībai'', ''Tēvzemei/LNNK'', ''Visu Latvijai!'' utt. mazāk vajadzētu uztraukties par Kuldas vai Znaroka valodas prasmēm, bet gan par to, kādā valodā runās un kas būs Īrijā, Anglijā un citviet pasaulē aizbraukušo latviešu bērni. Un, vai vispār Latvijā būtu darbaspēks, kas pēc 15-20 gadiem maksās pensijas Repšem, Godmanim un Kristovskim...


, 2010-05-14 17:29, pirms 14 gadiem
Piekrītu, bet man kā latvietim un latvijas izlases fanam būtu siltāk ap sirdi ja viņš tomēr pacenstos izrādīt cieņu valsts valodai, lai arī kādā līmenī.
, 2010-05-14 17:35, pirms 14 gadiem
Žetons, Jāni!
Mani, protams, šīs dienas ''ažiotāža'' nepārsteidz, jo tas taču mūsu tautai ir tik raksturīgi -pie pirmās iespējas kādu celt, bet pie pirmā klupiena pelt. Paši liekam cietumā un paši skrienam glābt. Galvenais mieru un siltas drēbes!

P.S. Spriežot pēc šķidrās informācijas, kas nāk no Tavas un kolēģu puses, nākas izdarīt secinājumus, ka Manheimā alus nav vispār, vai arī ir tik daudz, ka nekam citam neatliek laika! Pietrūkst, pērn aizsāktās, papļāpāšanas ar Zembi pie alus kausa, video formātā.
, 2010-05-14 17:35, pirms 14 gadiem
Ne pa tēmu, bet vai kāds var man parādīt, kas ir īsts latvietis vai tāds vispār eksistē ?
, 2010-05-14 17:35, pirms 14 gadiem
Turies Ārčij,lai tev veiksmīga debija. Mēs par tevi
, 2010-05-14 17:38, pirms 14 gadiem
Jāni, nekas nemainīsies. Vidējais sportacentra.com lietotājs ir nedaudz nacionālistisks savos uzskatos. Vispār jau tā ir latviešu kā nācijas problēma- centieni uzspiest latviešu valodu visiem, kas ir šīs valsts pilsoņi, lai gan jau 20 gadus dzīvojam tipiskā divkopienu valstī... Būtu labāk priecājušies, ka Latviju pārstāv viens no pēdējo gadu talantīgākajiem jaunajiem aizsargiem, nevis truli un lieki skaldījuši matus par valodu.
, 2010-05-14 17:42, pirms 14 gadiem
Labs raksts atkal Matulim, paldies! Ja nu Ontario nav aboneejis Sporta aviizi, kaads lai nokopee un to paraada, varbuut sakauneesies. Sory, bez garumziimeem, no citas republikas rakstu.
, 2010-05-14 17:42, pirms 14 gadiem
Paldies par rakstu! Tik žēl, ka vairums puņķaino tīņu nelasa SA+.
, 2010-05-14 17:43, pirms 14 gadiem
jānis rullē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-14 17:45, pirms 14 gadiem
malacis, novadniek! ĻĻĻoti politisks nobeigums. Pareizi Beļavskis teicis, sportā nevajadzētu šķirot varoņus pēc tautības, bet gan pēc winner or luser! Ceru, ka izdosies spēle gan Kuldam, Znarokam, Daugaviņam un Spruktam, un visiem faniem, alus dzērējiem! Jāatriebj svensoniem par visu to augstprātību!
, 2010-05-14 17:45, pirms 14 gadiem
spoT rakstīja: Jāni, nekas nemainīsies. Vidējais sportacentra.com lietotājs ir nedaudz nacionālistisks savos uzskatos. Vispār jau tā ir latviešu kā nācijas problēma- centieni uzspiest latviešu valodu visiem, kas ir šīs valsts pilsoņi, lai gan jau 20 gadus dzīvojam tipiskā divkopienu valstī... Būtu labāk priecājušies, ka Latviju pārstāv viens no pēdējo gadu talantīgākajiem jaunajiem aizsargiem, nevis truli un lieki skaldījuši matus par valodu.
Nacionālisms nav slikta parādība. Slikts ir pārlieku liels nacionālisms.
Savukārt to, ka latvieši cenšas uzspiest latviešu valodu - tam nepiekrītu. Jo tad jau nebūtu pieļauts tik daudz radiostaciju FM viļņos un TV programmu krievu valodā.
Par matu skaldīšanu piekrītu - jāpriecājas par MÜSËJO talantu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-14 17:59, pirms 14 gadiem
Domāju, ka Latvijā jau sen būtu jāpārstāj dalīties tautībās, jo gan pie mums ir daudz un dažādas tautības, gan arī paši latvieši ir atrodami katrā Eiropas valstī. Būtu jāpiekrīt, ka svarīgākās ir cilvēka personīgās īpašības...
, 2010-05-14 18:02, pirms 14 gadiem
Lai gan es sevi uzskatu par lielu patriotu, es visus MŪSU džekus kas spēlē izlasē vienmēr esmu uztvēris kā latviešus, jo viņi cīnās PAR Latviju un varētu nosodīt viņus tikai tad ja viņi aizietu uz kreisām partijām, tas gan man nebūtu pieņemami, bet kamēr aizstāvi Latvijas godi Tu esi Latvietis, vienalga kur dzimis,audzis.

Runājot par valodu, protams ir patīkami dzirdēt piemēram Naumovu runājam latviski, un citus tā teikt kuriem latviešu valoda nav dzimtā.
Es varu nosodīt tikai spītīgu nerunāšanu valsts valodā...
, 2010-05-14 18:05, pirms 14 gadiem
Varbūt būtu labāk, ja žurnālisti (īpaši sporta) žurnālisti necilātu šādus jautājumus? Visu cieņu Matulim par enciklopēdiskajām zināšanām, tomēr šur tur izpaužas tradicionālā tieksme pārspīlēt. Kāds vispār būtu Latvijas hokejs bez krievu tautības spēlētājiem? Mūsu zvaigžņu izlase, kas izgrauza ceļu līdz elitei vispār savi 70% pēc uzvārda bija ar slāvu izcelsmi. Vai Ņiživijs ir sliktāks un mazāk mīlēts tāpēc, ka krievs? Mūsu gaišākajās atmiņās dzīvo Sergejs Žoltoks. Šķiet, ne vārdu latviski nerunāja, bet ar lielu sirdi un tikai par Latviju. Un tā par visiem pārējiem, kas ir spēlējuši un kas vēl spēlēs.
Kāda jēga pievērst uzmanību kaut kādiem anonīmiem bļauriem internetā, kas tik vien atšķir, kā bumba ir futbolā un ripa hokejā. Kuri pēc katras uzvaras ir gatavi uz rokām nēsāt, bet pēc zaudes nezmaz nosist?
Neatceros kurš hokejists to reiz teica (varbūt Sējāns), ka ne visi latvieši ir labi un ne visi krievi ir slikti.
Tā kā, vajag visu ņemt daudz mierīgāk.
, 2010-05-14 18:08, pirms 14 gadiem
Kulda pats ir teicis, ka vins PROT latviesu valodu un ar to ari viss pateikts. neesmu es ka lielaka dala seit mitoso pokemonu kuri ir sveta sasutuma, ka tas vai tas neruna latviski, bet jaatzist, ka butu patikamak ja tie kuri patiesam mak ari runatu latviski(kulda, Pecura u.c.) cita lieta, ja piemeram Nizivijs vai kads cits to tiesam neprot tad vel ok, bet tomer ja cilveks tiri runa latviski tad kas vinam to liedz darit? protams ja ir tadi zurnalisti ka Tripans kurs padzird, ka hokejistu sauc Sergejs tad uzreiz sak runat krieviski, laigan nakamaja diena visi vareja parliecinaties, ka Pecura brivi runa latviski
Dazkart brinos ka Tripans nesak runat krieviski ari ar Olegu Sorokinu...
, 2010-05-14 18:16, pirms 14 gadiem
playthegame rakstīja: Dazkart brinos ka Tripans nesak runat krieviski ari ar Olegu Sorokinu...
Tad Oļegs viņu pasūtītu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-05-14 18:22, pirms 14 gadiem
spoT rakstīja: Vispār jau tā ir latviešu kā nācijas problēma- centieni uzspiest latviešu valodu visiem, kas ir šīs valsts pilsoņi, lai gan jau 20 gadus dzīvojam tipiskā divkopienu valstī...
Šis gan ir bulšits. Latvijā valsts valoda ir tikai viena, un tā ir latviešu. Vai tu esi latvietis, vai krievs, vai slovāks, ja tu dzīvo Latvijā, tad tas ir jārespektē. Latvieši drīzāk tieši par maz uzspiež valsts valodu (smieklīgi izklausās, ne - uzspiež valsts valodu, kuras mācīšanās un zināšanai it kā vajadzētu būt pašsaprotamai), jo paskaidro, kādēļ ir tik daudz krievvalodīgo, kas par spīti nemācās vai nerunā latviski! Latvijā dzimis, Latvijā audzis, bet visu mūžu runā krieviski un latviski pat vienu teikumu lāga pateikt nevar. Tā tev saucas latviešu valodas uzspiešana? Esmu latvietis un dzīvoju Latvijā. Kādēļ lielākā daļa man nepazīstamu krievu sarunu uz ielas uzsāk krieviski (piemēram, vai jums nebūtu cigarete utt), nevis valsts valodā? Tā tev saucas latviešu valodas uzspiešana?
, 2010-05-14 18:30, pirms 14 gadiem
Visu nosaka intelekta līmenis. Protams, esot latvietim un savas valsts patriotam gribas, lai visi runā valsts valodā, bet visu, vairāk vai mazāk, nosaka atieksme. Kuldas gadījumā - viņš pats teica, ka spēlēs par valsti, par līdzjutējiem! Latviju pasaules mērogā pārstāv daudz krievvalodīgo, bet viņi izcīna uzvaras Latvijai. Daudziem ir piedāvātas Krievijas pilsonības, bet viņi ir atteikušies un vai jums (tie, kas pārāk daudz bļaustās) liekas, ka Latvijā viņi ir labāk atalgoti?...
, 2010-05-14 18:33, pirms 14 gadiem
mazais zaļais.

Varbūt būtu labāk, ja žurnālisti (īpaši sporta) žurnālisti necilātu šādus jautājumus? Visu cieņu Matulim par enciklopēdiskajām zināšanām, tomēr šur tur izpaužas tradicionālā tieksme pārspīlēt.

Kur Jūs esat ņēmis, ka es esmu žurnālists un īpaši sporta... Es žurnālistikā neesmu bijis pat nevienos kursos. Žurnālistika ir mans hobijs, tiesa, dažreiz par to arī kaut ko samaksā, bet pēc profesijas esmu filozofs/pasniedzējs. Tā laikam diplomā rakstīts.

Bet sporta žurnālistikā esmu tikai tāpēc, ka te gan padomju laikos, gan tagad ir visvairāk brīvības.
, 2010-05-14 18:38, pirms 14 gadiem
Cepuri nost par pēdējo rindkopu!
, 2010-05-14 18:58, pirms 14 gadiem
hokejists rakstīja: kulda māk runāt latviski, par to nav jašaubās.
tik gribētu redzēt komentārus, ja viņš runātu latviski un ar akcentu.
visi atkal ceptos.
Tur jau tā lieta, ka daudzi krievvalodīgie tapēc arī kautrējas runāt latviski, ka viņiem ir akcents un viņi negrib būt par apsmieklu objektu.... un kā jau arī Matulis rakstija, tad Kulda māk latviski, bet loģiski, ka spēlējot jau pāris gadus ZAmerikā iespējams viņs arī ir bišķi to latviešu valodu piemirsis (ar ko ta lai viņš tur runātu latviski?) un tapēc arī tagad viņš labāk un raitāk var izteikties savā dzimtajā krievu valodā..... nešaubos, ka viņš tajā intervijā varēja runāt arī latviski, bet tad viņa iespējams būtu bišķi garāka un tad pie tā video apakšā visdrīzākais būtu tāpat pilns ar Kuldu apņirdošiem pokemonu komentāriem....
, 2010-05-14 19:08, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Žetons, Jāni!
Mani, protams, šīs dienas ''ažiotāža'' nepārsteidz, jo tas taču mūsu tautai ir tik raksturīgi -pie pirmās iespējas kādu celt, bet pie pirmā klupiena pelt. Paši liekam cietumā un paši skrienam glābt. Galvenais mieru un siltas drēbes!

P.S. Spriežot pēc šķidrās informācijas, kas nāk no Tavas un kolēģu puses, nākas izdarīt secinājumus, ka Manheimā alus nav vispār, vai arī ir tik daudz, ka nekam citam neatliek laika! Pietrūkst, pērn aizsāktās, papļāpāšanas ar Zembi pie alus kausa, video formātā.
kas jums visiem ir?Jūs domājat ka mēs esam vienīgie,kas atbalsta tikai tos kuriem iet un tos kuri sāk buksēt nopeļ?Kas tur pret dabisks?Domājat Krosbijam vai Ovečkinam būtu tik daudz fanu ja viņi būtu viduvējības?Tiklīdz(ja tā notiks)viņi sāks buksēt arī viņus sāks lamāt,zākat un citādi noniecināt.Es nesaku ka tas ir labi,bet uzskatīt un apgalvot ka mēs tādi esam vienīgie ir aprobežoti.
, 2010-05-14 20:02, pirms 14 gadiem
Jānis Matulis rakstīja: Kur Jūs esat ņēmis, ka es esmu žurnālists un īpaši sporta... Es žurnālistikā neesmu bijis pat nevienos kursos. Žurnālistika ir mans hobijs, tiesa, dažreiz par to arī kaut ko samaksā, bet pēc profesijas esmu filozofs/pasniedzējs. Tā laikam diplomā rakstīts.

Bet sporta žurnālistikā esmu tikai tāpēc, ka te gan padomju laikos, gan tagad ir visvairāk brīvības.
Es, protams, ļoti atvainojos, ja "žurnālists" un īpaši sporta Jums ir lamu vārds. Domāju, ka esat diplomēts (profesionāls) notikumu atspoguļotājs. Neņemiet ļaunā, bet tagad šķiet vēl labāk saprotu, kāpēc mazai ugunij ir tik lieli dūmi (Kā topošam inženierim semestri bija piespiedu kārtā jāapgūst filoSofija).

Manuprāt, galvenais, lai izlasē spēlējošais zina kam un kāpēc viņš spēlē. Valoda ir tikai komunikācijas līdzeklis. Taisīt traci ap nacionālajiem jautājumiem sportā ir stulbi. Latvijā nacionālie ķīviņi neko labu nav nesuši nevienā sfērā. Tāpēc arī esam tur kur esam. Mēs esam maza valstiņa un tāpēc jābūt vienotiem, nešķirojot latviešos, krievos, poļos vai vāciešos.
, 2010-05-14 20:18, pirms 14 gadiem
Artūrs ļoti labi saprot latviešu valodu un arī runā tajā, nekad nav bijušas problēmas kontaktēties. Savulaik pats arī vairāk runāja un atbildēja uz jautājumiem latviski, bet ar laiku, ja nav prakses, pārliecība pazūd un, kāpēc gan lai neatbildētu angliski/krieviski, ja tā ērtāk. Galvenais ir tas, ka viņš ar visām četrām ir PAR LATVIJU.
, 2010-05-14 20:36, pirms 14 gadiem
Žēl, ka LV basketbola izlasē nav neviena kārtīga Latvijas Krieva. Tad varbūt arī atsevišķi mūsu baltzobainie Louis Vuittoni iemācītos, kas ir patriotisms.
, 2010-05-14 23:53, pirms 14 gadiem
Tas ko Beļavskis pateica ir uz lieliem plakātiem jauzraksta un tos plakātus varētu Rīgā to bezjēdzīgo reklāmu vietā salikt!
, 2010-05-15 00:17, pirms 14 gadiem
Visu cieņu Matuļa kungam, bet varbūt nevajadzēja vispār šādu diskusiju ierosināt. Tur jau pēc ortogrāfijas un leksikas komentārā redzams, ka zvērudārzā izlaidums bijis. Laikam gan jāpiekrīt būs Martinam Dukuram, ka ir tādi cilvēki, kuriem kopā ar datoru drīkst dot tikai peli, bet ne klaviatūru. Kas attiecas uz topiku, puslīdz gudri cilvēki iemācās, ka ne jau pēc valodas, bet darbiem cilvēkus jāšķiro - man patika, kā Kulda šodien nospēlēja.
, 2010-05-15 06:05, pirms 14 gadiem
Malacs Jāni, labs raksts, pilnīgi piekrītu visam, kas tajā teikts
, 2010-05-15 11:57, pirms 14 gadiem
Man pilniigi vienalaga kaadaa valodaa runaa hokejist vai jebkursh cits sportists!! galvenais ka vinjhs paarstaav Latviju un dara to no labaakaas sirdapzinjas!! pats Kulda intervijaa teica ka speelees faniem un Latvijas valstij!! Kad lasiju komentus no Kulda intervijas pilniigi slikti palika deelj to fanelju kuri peekshnji shokeeti ka vinju varonis runaa krieviski, ja jau juus bijaat taadi Kuldas fani tad jua sen buutu noskaidrojushi kursh vinjsh dzimis, ko eed, un kaadaa valodaa runaa! es pats par Kuldu izdzirdeeju pirms 2 gadiem pirmo reizi un jau tad zinaaji ka vinjhs pa rus mauc valjaa daudz labaak un eertaak!! bija pat kkada intervija ja nemaldos shitajaa pashaa SC kur vinju intervee no AHL un tad veel chalis atzinaas ka iisti nav 100% latvietis un ka labaak maak krievisiki runaat!!
, 2010-05-15 13:10, pirms 14 gadiem
Manā skatījumā valodas prasme valstī,kurā cilvēks ir ilgstoši uzturējies,tas ir tikai intelekta un attieksmes pret šo valsti,jautājums.Un tas jau ir katra paša ziņā.Protams,ka patīkami ir sajust cilvēku attieksmi pret mūsu valsti.Biju patīkami pārsteigts par Andersona Jāņa interviju čehu presē čehu valodā jau pēc trīs!!! mēnēšu dzīvošanas Čehijā.Kaut arī tur Jānis varēja sarunāties gan angļu,gan krievu valodās,viņš izvēlējās apgūt čehu valodu.Manuprāt tas liecina par cilvēka raksturu un attieksmi vispār,bet arī tas protams ir katra paša ziņā.Par Artūru zinu,ka viņš pilnīgi noteikti runā latviski un arī ar Artūra attieksmi viss ir kārtībā.
, 2010-05-15 15:58, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Nacionālisms nav slikta parādība. Slikts ir pārlieku liels nacionālisms.
Savukārt to, ka latvieši cenšas uzspiest latviešu valodu - tam nepiekrītu. Jo tad jau nebūtu pieļauts tik daudz radiostaciju FM viļņos un TV programmu krievu valodā.
Par matu skaldīšanu piekrītu - jāpriecājas par MÜSËJO talantu.
Pastaastiisi, kaa nacionaalisms var buut liels vai mazs?
, 2010-05-15 19:14, pirms 14 gadiem
Man personiigi vienalga kaut vai kjiinietis galvenais lai ir par LV un es kaut cik saprastu ko vinjs saka aa un arii lai speelee uz pilnu atdevi.
, 2010-05-16 03:57, pirms 14 gadiem
"Kulda ir dzimis Vācijā un viņa dzimtā valoda ir krievu."
man vienīgajam tas liekas neloģiski?

2015.gada abonentiem - piesakies pieejai sadaļai "Vienos Vārtos" šeit!

Lūdzu reģistrējies, lai saņemtu "Viens Vārtos" bezmaksas abonementu 2015.gadam. Šis pakalpojums ir pieejams tikai žurnāla „Sporta Avīze” drukātās versijas gada abonentiem. Pieeja sadaļai "Viens Vārtos" tiks pieslēgta trīs darba dienu laikā. Ja Tev rodas jautājumi vai neskaidrības, sazinies ar mums, rakstot uz e-pastu janisc@sportacentrs.com vai zvanot uz mobilo tālruni +371 26158730.
Ernests Gulbis
Foto: AP/Scanpix
42

Gulbis atgriešanās spēlē parāda raksturu un uzvar trīs setu cīņā

Atgriežoties kortā pēc pusgada pārtraukuma, uzvaru izcīnīja Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Roterdamā notiekošā ATP 500 turnīra kvalifikācijas pirmajā mačā ar 6:7(6), 7:5, 6:3 pieveica ukraini Serhiju Stahovski.
Varbūt Laurim Dārziņam vārtus liedz gūt jaunā maska?
Foto: Romāns Kokšarovs/f64
6

Rīgas „Dinamo” stūrakmenis – psiholoģija un/vai laiks?

Vakar,1.oktobrī, Rīgas „Dinamo” aizvadīja izbraukuma spēli, piekāpjoties Bratislavas „Slovan” komandai, kurai viesos iepriekš rīdzinieki nebija kapitulējuši. Zaudējums bija sāpīgs un par iemeslu tam bija?... To zina vien treneri, taču kuluāros rakstītais un rādītais liek secināt, ka zaudējumu iemesli nav parādījušies tieši tagad (Bratislavā) – tie, iespējams, krājušies jau no sezonas sākuma...