Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Kāpēc finālā nespēlēs "Capitals" un "Sharks"

Kāpēc finālā nespēlēs "Capitals" un "Sharks"
NHL komisāra vietnieks Bils Deilijs un "Capitals" kapteinis Aleksandrs Ovečkins pie Prezidenta kausa.
Foto: AP/"Scanpix"

Šonakt pēc Latvijas laika ar četrām spēlēm sāksies cīņas par Stenlija kausu. Runājot par favorītiem, teorētiski par galvenajiem pretendentiem uz vietu finālā vajadzētu uzskatīt abus regulārā čempionāta konferenču uzvarētājus Vašingtonas "Capitals" un Sanhosē "Sharks". Vai tā ir?

Pirmais arguments pret šādu variantu - lai tiktu līdz Stenlija kausa izcīņas finālam, vašingtoniešiem atkal nāksies mēģināt tikt galā ar Pitsburgas "Penguins", savukārt Sanhosē "Sharks" ceļā var stāties Detroitas "Red Wings". Ko nozīmē šie sāncenši, nav jāskaidro.

Kopš NHL 1993./94. gada sezonā ieviesusi Austrumu un Rietumu konferences, tikai astoņām Prezidenta kausa ieguvējām izdevies aizkļūt līdz "play-off" finālam, turklāt tikai reizi (2000./01. gada sezonā) līdz izšķirošajai cīņai tikai abas konferenču uzvarētājas.

"Capitals" savu ceļu uz finālu sāk ar spēkošanos pret Monreālas "Canadiens", ko, domājams, piespiedīs kapitulēt bez lielām problēmām (monreālieši regulārā čempionāta pēdējos 11 mačos izcīnīja tikai trīs uzvaras). "Sharks" sāk pret Kolorādo "Avalanche", kas līdzās Čikāgas "Blackhawks" ir jaunākā izslēgšanas spēļu dalībniece (abu vienību spēlētāju vidējais vecums 27,4 gadi).

Ja viss notiks, kā tam vajadzētu būt, otrajā kārtā "Capitals" gaidīs "pingvīni", un te nu viss gluži kā kazino. No vienas puses, Aleksandram Ovečkinam un partneriem radīsies lieliska iespēja nolikt pie vietas Sidniju Krosbiju un viņa kolēģus - galvenos izaicinātājus. Tostarp "play-off" vēsture liecina, ka "Penguins" ir "Capitals" izslēgšanas spēļu nepateicīgākais sāncensis.

Stenlija kausa izcīņā "Capitals" un "Penguins" tikušās astoņas reizes, un tikai 1994. gadā "pingvīni" kapitulēja. Kopumā "Capitals" šajā sāncensībā izcīnījusi 19 uzvaras, 29 reizes ļaujot tikt pie panākuma pretiniecei (pērn dramatiskā septiņu spēļu sērijā 3:4).

Kas attiecas uz Rietumiem - ja "Sharks" izdosies pārvarēt pirmās kārtas barjeru, ko "haizivis" nespēja pērn, lai gan izcīnīja uzvaru regulārajā čempionātā savā konferencē, bijušajam Artūra Irbes un Sanda Ozoliņa klubam nāksies gaidīt, kas notiks ar pārējiem.

"Sharks" otrajā kārtā var tikties ar Fīniksas "Coyotes", Detroitas "Red Wings", Losandželosas "Kings" vai Našvilas "Predators". Šosezon pret šīm komandām Sanhosē vienībai ir 11 uzvaras, trīs panākumi papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā un seši zaudējumi. Kopumā pozitīvi.

Tostarp pret "Red Wings" Sanhosē guvusi vienu uzvaru pamatlaikā, viens panākums nācis pēcspēles metienu sērijā, kā arī ciesti divi zaudējumi.

Ja jūs spēlējat šobrīd tik aprunātajā totalizatorā, "nhl.com" iesaka neizdarīt likmes uz to, ka finālā atkal spēlēs "Penguins" un "Red Wings", tāpat, ka izšķirošajā cīņā spēkosies "Capitals" un "Sharks".

"Red Wings" izslēgšanas turnīru sāk ar "Coyotes" (ar lielisku sezonu aizvadījušo Iļju Brizgalovu vārtos) un ar ambīcijām pierādīt, ka regulārais čempionāts tāda pastaiga vien ir. Un totalizatora spēlētājiem "Red Wings" variants ir pateicīgāks, jo...

Šosezon detroitieši pret iespējamajiem tālākajiem oponentiem "Sharks", "Blackhawks" un "Canucks" kopā izcīnījuši deviņas uzvaras pamatlaikā, divreiz papildlaikā vai pēcspēles metienos un piedzīvojuši tikai trīs zaudējumus.

"Penguins", kas "play-off" sāk pret Otavas "Senators", regulārajā čempionātā ar saviem iespējamajiem sāncenšiem otrajā kārtā klājies stipri vien sliktāk. Pret Bufalo "Sabres" ir trīs uzvaras (un viens zaudējums), taču tikai ar vienu vārtu starpību, savukārt pret "Capitals" un Ņūdžersijas "Devils", kopā ņemot, Krosbijs ar partneriem nav tikuši ne pie viena panākuma pamatlaikā (pagarinājumā vai bullīšu sērijā divas uzvaras), taču piedzīvoti arī astoņi zaudējumi.

Un ja nu liekam uz "Blackhawks"? Nav slikti. Čikāgiešiem ir četras uzvaras un divi zaudējumi pret "Predators", un kopumā 10 pamatlaika, kā arī viena papildlaika uzvara pār iespējamajiem sāncenšiem otrajā kārtā ("Coyotes", "Canucks", "Red Wings" un "Avalanche"), un pieci zaudējumi. Ar "Sharks" izcīnītas trīs uzvaras un piedzīvots viens zaudējums.

Un kādas ir "Devils" izredzes tikt pie ceturtā Stenlija kausa? Ja izdosies pārvarēt Filadelfijas "Flyers" barjeru (šosezon sešās spēlēs četri zaudējumi), tālāk skats jau būs patīkamāks. Pret "Sabres", "Penguins", "Senators" un "Canadiens" šosezon 18 spēlēs svinētas 15 uzvaras! Tostarp ar "Penguins" seši panākumi sešos mačos, "Capitals" - trīs uzvaras četrās spēlēs.

Spriežot pēc ziņām no Vašingtonas, kluba uzdevums šosezon ir spert vēl vismaz vienu soli uz priekšu (tātad - tikt konferences finālā). Izdosies kaut kas vairāk - vēl jo labāk. "Capitals" īpašnieks Teds Leonsiss apgalvo, ka Stenlija kausa iegūšana ir tikai laika jautājums... Bet "Sharks" līdzjutēju pacietības mērs var drīz vien būt pilns.

Stenlija kausa finālā spēlēs

  • 89

  • 18

  • 5

  • 85


 +12 [+] [-]

, 2010-04-14 18:00, pirms 14 gadiem
sausa statistika, kurai es vismaz lielu uzmanību nepievērstu, jo uz pleiofiem sezonas vēsture aizmirstas un sākas pavisam cita cīņa!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-14 18:06, pirms 14 gadiem
iespejams AVS veel pieliks kaaju priekshaa Sharkiem.. Bet, lai kauss tiek Oveckina blicei! vinjsh to ir pelnijis!

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 18:14, pirms 14 gadiem
Emilio rakstīja: sausa statistika, kurai es vismaz lielu uzmanību nepievērstu, jo uz pleiofiem sezonas vēsture aizmirstas un sākas pavisam cita cīņa!
Bet te jau kā reiz par PO vēsturi iet runa

     [+] [-]

, 2010-04-14 18:24, pirms 14 gadiem
Pagātni veido nākotne, bet tagadne dzimst pagātnē!

  +2 [+] [-]

, 2010-04-14 18:26, pirms 14 gadiem
Skatos Podāns baiais eksperts ja jau tādu virsraktu uzliek...Vai tad tas ir kaut kāds 100 % fakts, ka var likt tādu virsrakstu?

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 18:30, pirms 14 gadiem
Es teiktu Capitals pret Čikāgu finālā.

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 18:52, pirms 14 gadiem
Ļoti ceru, ka Stenliju paņems, Čikāga, teikšu ka Finālā Spēlēs CHI:BUF

  +1 [+] [-]

, 2010-04-14 19:00, pirms 14 gadiem
Capitals iegus to kausu, nav ko spriedelet

  -1 [+] [-]

, 2010-04-14 19:14, pirms 14 gadiem
Es lieku uz BlackHawks

  -2 [+] [-]

, 2010-04-14 19:15, pirms 14 gadiem
Nesaprotu Red Wings slavināšanu, ar ko tad šamie tik pārāki par Blackhawks?

     [+] [-]

, 2010-04-14 19:44, pirms 14 gadiem
Pēdējos 2 gadus spēlējuši finālā,ja pelēka masa neviļ.

     [+] [-]

, 2010-04-14 19:48, pirms 14 gadiem
Capitals ir laba regulārās sezonas komanda, tā pat kā haizivis, bet vai būs pietiekami laba play-off komanda, lai aizcīnoties līdz Stenlija kausam, tas jau ir cits jautājums. Var salīdzināt ar tām pašām haizivīm, kuras spēlē pēdējos gadus ļoti labi regulārajā sezonā, bet play-off ir visai vājas. Gribu ar to teikt, ka var gadīties daudz interesantu pavērsienu.

  +1 [+] [-]

, 2010-04-14 20:04, pirms 14 gadiem
normiic rakstīja: Pagātni veido nākotne, bet tagadne dzimst pagātnē!
Desmit reizes pārlasīju, lai saprastu, bet beigās apnikās.

Anyway, Habs mājaslapā labs virsraksts "Time to “Capitalize”"

  -3 [+] [-]

, 2010-04-14 20:46, pirms 14 gadiem
irbei vajag vel vienu stenliju! turu īkšķus!

     [+] [-]

, 2010-04-14 23:42, pirms 14 gadiem
Un par šo statistikas apkopojumu jāmaksā nauda? ĀRPRĀTS! Kas ir Podāns, ko viņš dara šajā elitārajā kompānijā?

     [+] [-]

, 2010-04-15 03:34, pirms 14 gadiem
Pingavīniem vispirms jātiek galā ar Otavu... Capitals varētu uzvarēt austrumos, bet par rietumiem nu gan neko nevar zināt...

     [+] [-]

, 2010-04-15 17:36, pirms 14 gadiem
Eh, šitie gudrie pareģojumi pirms laika.
Tas pats, ka Dinamo neuzvarēs SKA pēc visu "speciālistu" vērtējuma.