Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Oslo skola. Pirms Stokholmas

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Oslo skola. Pirms Stokholmas
Andris Džeriņš Norvēģijas tūrē bija viens no labākajiem Latvijas izlasē.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja izlase aizvadījusi pirmo pārbaudes turnīru sezonā. 2:3 bullīšos pret Dāniju, 1:2 pret Norvēģiju un 2:1 pret Franciju ir pirmie trīs ieraksti jaunā trenera Teda Nolana CV. Skaistāk būtu bijušas trīs uzvaras, bet...

Cilvēki, kas skatās KHL hokeju, var nodomāt, ka Latvijai šos trīs "nīkuļus" jāapslido uz vienas slidas, taču dzīvē nekas nestāv uz vietas arī Norvēģijā, Dānijā un Francijā. 2011. gada pasaules čempionātā norvēģi bija sestie, pārējās trīs izlases blakus: 11. Dānija, 12. Francija, 13. Latvija, turklāt dāņi pēcspēles bullīšu sērijā ar 3:2 uzvarēja Latviju, nosūtot Znaroka brigādi uz autsaideru turnīru. IIHF rangā, kas ir objektīvāks izlašu vērtējums pēdējo četru gadu laikā, norvēģi ir mums diezgan tālu priekšā - 9. vieta (3175 punkti), 12. Latvija - 2985, 13. Dānija - 2965, 14. Francija - 2765.

Braucot uz Oslo, rēķinājos, ka šādi varētu būtu spēļu iznākumi, favorītu lomu atvēlot Norvēģijai, cerot, ka Dāniju un Franciju uzvarēsim. Uz papīra uzvarēt Norvēģiju likās nereāli. Nu ļoti spēcīgs sastāvs! Mačā pret Latviju no Bratislavas sastāva Norvēģijas izlasē bija iekļauti 16 (!) spēlētāji: trīs aizsargi - Holoss ("Vaxjo", zviedru elite, 32 spēles, 2+6), Tollefsens ("MoDo", 40, 0+9) un Bonsakens ("Rogle"), kā arī 13 uzbrucēji - Skroders ("MoDo", 43, 17+23), Forsbergs ("MoDo", 45, 4+4), Bastiansens (45 6+13) un Holtets (abi "Farjestad", 42, 7+3), M. Olimbs ("Frolunda", 9+26), Kristiansens (21, 3+3) un Āsks (abi HV71, 24, 1+1), Hansens ("Brynas", 39, 5+8), Reimarks ("Timra", 45, 6+9), K. A. Olimbs ("Leksand"), Martinsens ("Lillehammer"), Spēts un Jilevens (abi "Lorenskog"). Kopā ar Matu Trigu (HV71, 12, 2+1)iznāk 12 hokejisti no Zviedrijas elites līgas, turklāt Skroders ir trešais rezultatīvākais visā čempionātā, Olimbs - labākais savā klubā.

Ir labi, ka Nolans savām acīm redzēja, kas ir kas pasaules hokeja otrajā ešelonā. Skatoties tikai "Dinamo" spēles, var iznākt, ka pārvērtē savus spēkus un pretiniekus nenovērtē. Kā tas pirms sezonas bija Rautakalio. Tagad Nolans redzēja, kas ir norvēģi, dāņi un franči. Redzēja arī, ka mūsu stipri eksperimentālais sastāvs var uzvarēt. Un kaujas apstākļos iepazina apmēram 10-12 izlases pamatsastāva spēlētājus.

Nolans: "Biju pārsteigts, ka pēc tik liela pārtraukuma tik labi spēlēja Džeriņš. Viņam tomēr bija ļoti nopietns rokas lūzums, izskatās, ka viņš ir atguvies. Patika Meijas attieksme, Štālam ir labs ātrums, bet viņam vajag lielāku pārliecību par saviem spēkiem. No aizsargiem vislabāk patika Cibuļskis un Andersons. Jučers pret Franciju nospēlēja pietiekami labu maču. Masaļskis aizvadīja labu spēli ar Norvēģiju, zaudējām ar 1:2, bet varēja būt arī 1:5. Liekas, ka ar vārtsargiem viss ir kārtībā."

Sen kopā vienā piecniekā nejozuši, Meija, Džeriņš un Bukarts parādīja, ka "Dinamo" viņiem jābūt tuvāk pie pirmā galda. Visa turnīra laikā šis trijnieks bija aktīvs, sportiski nekaunīgs un viņiem arī spēle gāja no rokas. Ja vēl izdotos realizēt izgājienus viens pret vienu, kādi bija spēlē ar Dāniju! Tad "Dinamo" snaiperis nebūtu vis Hosa, bet kāds no mūsējiem.
Viens no spēlētājiem, kurš iekrita acīs Nolanam, bija Indrašis. 1,90 m garš malējais uzbrucējs, vijīgas rokas - šādi parametri ir cieņā arī Kanādā. Jā, ātrums varētu būt lielāks un vārtu momentu realizācija labāka... Spēlē pret Franciju otrās trešdaļas beigās ar dažu sekunžu nobīdi Miks bija gan varonis, gan grēkāzis. Kā varonis joza uz franču vārtiem, kā grēkāzis, ka ar nūju aizķeksēja savu pretspēlētāju, nopelnot aizturēto sodu. Franči to realizēja, un grēkāzis pēdējās 20 minūtes bija rezervists. Pārbaudes turnīri arī tam domāti, lai pārbaudītu, kurš ar kuru labāk kopā der. No malas izskatījās, ka Štāls lāga neder pa vidu starp Ķēniņu un Cipuli, Straupe tur bija tā kā 100 gramus labāks. Toties Štāls solīdāk izskatījās starp Upīti un Dobreņkiju.
Skaidrs, ka Dobreņkijs bija pēdējā brīža piedāvājums, taču 1,73 m garais uzbrucējs kopējo bildi nemaitāja. Trīs aizsargi - Dīķis, Porejs un Salija pirmajā spēlē izskatījās mazliet apjukuši, turpmāk apjukumu zaudējot, taču viss trijnieks vismaz pagaidām ir tālu no izlases 7. vai 8. aizsarga. Ceturtajā uzbrucēju trijniekā cerīgs izskatās Skvorcovs. Nolans slavēja arī Tribuncovu - esot aizsargs, kurš var iemest no zilās līnijas.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-14 13:39, pirms 12 gadiem
Vēlams būtu ,lai Nolans ,pēc iespējas ātrāk, iepazīst Laura reālo potenciālu un talantu!Viņš jau nu būtu ļoti noderīgs izlasei!

  +6 [+] [-]

, 2012-02-14 14:01, pirms 12 gadiem
Sportacentrs video Nolans teica,ka viņam īpaši patika,kā spēlēja Andersons.Ja vien viņš zinātu,ka Andersons ar savu 4 gadu Čehijas Extralīgas pieredzi 2 sezonas to vien dara kā RD sēž uz rezervistu soliņa bez spēļu prakses,tad droši vien būtu vēl tuvāk latviešu hokeja īpatnībām.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-14 14:28, pirms 12 gadiem
brachka rakstīja: Sportacentrs video Nolans teica,ka viņam īpaši patika,kā spēlēja Andersons.Ja vien viņš zinātu,ka Andersons ar savu 4 gadu Čehijas Extralīgas pieredzi 2 sezonas to vien dara kā RD sēž uz rezervistu soliņa bez spēļu prakses,tad droši vien būtu vēl tuvāk latviešu hokeja īpatnībām.
bet ko nelikt sastāvā Andersona vietā? Tur čaļu pietiek RD aizsardzībā bez viņa, čehu ekstralīga vai nē... Jēkabs ar Krišjāni ir AHL spēlējuši, Galviņš... nu šobrīd Galviņš jau ir Galviņš, statistika visu rāda, Ozo... Laviņam ar Reķi ir pieredzes cik uziet, ok Sotnieks mayb bet arī... Sotnieks, Cibuļskis, Andersons... ir bijis tā, ka jebkurš no viņiem labi spēlē... Šindelam ar bija Ekstralīgas pieredze, un?

  +1 [+] [-]

, 2012-02-14 16:19, pirms 12 gadiem
Kurā vietā autors šajā izlasē saskatīja 10 - 12 braucējus uz PČ max 8 gabali.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-14 16:44, pirms 12 gadiem
marchelo rakstīja: Kurā vietā autors šajā izlasē saskatīja 10 - 12 braucējus uz PČ max 8 gabali.
Jučers Masaļskis Cibuļskis Andersons Sotnieks Meija Buharts Džeriņš Cipulis Štāls Ķēniņš ļoti ticami braucēju,bet ņemot vērā aizņemtību ZA play off no turienes var netikt neviens . Un vēl jau nav zināms ,vai Dinamo līderiem neiestāsies nogurumi un traumas ,tā kā vēl arī Indrašis ar Skvorcovu var pacīnīties par vietu izlasē.

  -1 [+] [-]

, 2012-02-14 16:50, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: bet ko nelikt sastāvā Andersona vietā? Tur čaļu pietiek RD aizsardzībā bez viņa, čehu ekstralīga vai nē... Jēkabs ar Krišjāni ir AHL spēlējuši, Galviņš... nu šobrīd Galviņš jau ir Galviņš, statistika visu rāda, Ozo... Laviņam ar Reķi ir pieredzes cik uziet, ok Sotnieks mayb bet arī... Sotnieks, Cibuļskis, Andersons... ir bijis tā, ka jebkurš no viņiem labi spēlē... Šindelam ar bija Ekstralīgas pieredze, un?
jo ātrāk mazo kapraci un Laviņu dabūsim uz Itālijas līgām,jo labāk bus Andersonam,dinamo un Latvijas hokejam kopumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-02-14 20:48, pirms 12 gadiem
coffijs rakstīja: Jučers Masaļskis Cibuļskis Andersons Sotnieks Meija Buharts Džeriņš Cipulis Štāls Ķēniņš ļoti ticami braucēju,bet ņemot vērā aizņemtību ZA play off no turienes var netikt neviens . Un vēl jau nav zināms ,vai Dinamo līderiem neiestāsies nogurumi un traumas ,tā kā vēl arī Indrašis ar Skvorcovu var pacīnīties par vietu izlasē.
Ja skatās pēc šī brīža situācijas, tad ZA play-off netiek Bārtulis. Kulda stabili ir iekšā, Daugaviņš, Ivanāns uz robežas. No junioriem Pelšs stabili play-ofos, Girgensons arī.

  +2 [+] [-]

, 2012-02-14 23:11, pirms 12 gadiem
Ikrnpk rakstīja: bet ko nelikt sastāvā Andersona vietā? Tur čaļu pietiek RD aizsardzībā bez viņa, čehu ekstralīga vai nē... Jēkabs ar Krišjāni ir AHL spēlējuši, Galviņš... nu šobrīd Galviņš jau ir Galviņš, statistika visu rāda, Ozo... Laviņam ar Reķi ir pieredzes cik uziet, ok Sotnieks mayb bet arī... Sotnieks, Cibuļskis, Andersons... ir bijis tā, ka jebkurš no viņiem labi spēlē... Šindelam ar bija Ekstralīgas pieredze, un?
Neviens te nesaka,ka kāds no viņiem labāks,vai sliktāks.Runa ir par to,ka nelaist laukumā 2 sezonas ar pietiekami labu pieredzi(salīdzinājumā ar to pašu Sotnieku,Cibuļski un Galviņu tajā laikā) - tā tomēr ir cūcība.Puisis bija,vai nu jārotē,kā to sākumā solīja Peka,vai jālaiž pasaulē laimi meklēt.

     [+] [-]

, 2012-02-15 09:19, pirms 12 gadiem
pinta rakstīja: jo ātrāk mazo kapraci un Laviņu dabūsim uz Itālijas līgām,jo labāk bus Andersonam,dinamo un Latvijas hokejam kopumā
kārtējo reizi paŗādi savu aprobežotību - kaut kur kaut ko dzirdēji, nu gribi notēlot ekspertu... noteikti tava otra "eksperta" kārts ir viedoklis, ka Sprukts nemāk slidot... varbūt kādreiz tomēr nepažēlo cēneri un aizej paskaties hokeju klātienē, nevis tikai klausies, ko tētis šmigā stāsta pudeles brāļiem?