Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Briedis audzinās...publiku

Briedis audzinās...publiku
Mairis Briedis šobrīd pasaules rangā pie TOP 70 sliekšņa.

Foto: fightmag.net

Kad savulaik tenisa virsotnēm mērķtiecīgi tuvojās Ernests Gulbis, tenisam sekotāju pulks Latvijā sasniedza jaunus un vēl nebijušus augstumus. Ļoti līdzīgu ceļu tagad mēro latviešu boksa smagsvars Mairis Briedis, kurš pat kā vienu no saviem karjeras mērķiem min boksa popularitātes celšanu Latvijā. Un situācija tam šobrīd ir ļoti pateicīga...

Šobrīd Briedis pasaules reitingā mīņājas pie „Top 70” sliekšņa. Tomēr reitingu par objektīvāko spēku samēra noteicēju uzskatīt nevar – tā sastādītāji nereti nodarbojoties ar māksliniecisku pašdarbību. Un tomēr – zinot, cik masveidīgs ir bokss, Brieža jau tagad paveiktais ir atzīstami vērtējams. Bēdīgi mums Latvijā iet ar boksu, par tā saimniecības aizkulisēm labāk vispār neizteikšos. Tieši tāpēc katra šāda līmeņa sportista parādīšanās ir kā svaiga gaisa malks piesmakušajā ringā. Mums visiem ir jābūt priecīgiem par to.

Piektdien Mairis Briedis un Konstantīns Gluhovs būs starp astoņiem „Bigger’s Better” superfināla dalībniekiem. Eiropā prestižākais boksa komercturnīrs notiks Latvijā, „Arēnā Rīga”. Tas ir labs arguments, kas varētu stipri pamainīt Latvijas cilvēku attiecību statusu ar boksu. Ja ne gluži no „neprecēts” uz „precēts”, tad vismaz uz „ieinteresēts”. Principā jau tajā virzienā vēji pūš visu laiku – papētīju sportacentrs.com arhīvu. Cilvēki lasa rakstus par Brieža gaitām, veiksmēm un sparingiem ar brāļiem Kļičko. Interese aug visu laiku. To sekmē veiksmes profesionālajā boksā (14 uzvaras 15 cīņās), kā arī sajūta, ka varbūt beidzot mums arī būs pašiem savs...Jā, varbūt tiešām kādu dienu – čempions. Vismaz pats Mairis šādu mērķi sev ir izvirzījis – proti, izcīnīt kādu no piecām prestižajām jostām.

Par latviešu Rokiju viņu saukt gan būtu vēl pāragri. Pirmkārt, jau tāpēc, ka parasti bokserus šāds apzīmējums ļoti kaitina – tas netieši nozīmē norādīt uz slikto tehniku un vēl drausmīgāko dikciju. Otrkārt, tāpēc, ka vietas progresam vēl ir ļoti daudz.

„Biļešu servisa” mājaslapa vēsta, ka izpirktas ir visas pieejamās biļetes par 9 un 18 latiem, vēl ir palikušas 13; 15 un 22 latu vērtās. Kā arī galdiņi četrām personām – 140 latu vērtībā. Noteikti, ka gaidāmais pasākums pulcēs lielāku auditoriju, nekā pulcēja Brieža pēdējā cīņa „Arēnā Rīga” pret stipri viduvējo vācu bokseri Angermanu, kurš tika pieveikts jau otrajā raundā. Starp citu, „Arēna Rīga” Mairim ir ļoti veiksmīga – neviena profesionālā cīņa savas publikas priekšā vēl nav zaudēta.

„Latvijā vispār ir ļoti bēdīgi ar boksu, bet nu tagad tas sāk kļūt populārāks. Ja jau mēs ar tevi šeit runājam par boksu, tātad kaut kāda interese ir. Mans mērķis – lai bokss Latvijā būtu daudzmaz populārs – pamazām tiek sasniegts. Lielais mērķis – lai bokss Latvijā būtu tik populārs, cik Vācijā. Vācijā boksu mīl,” pirms dažām nedēļām Mairis teica intervijā „Sporta Avīzei”. Lai labāk izprastu, cik Maira mērķis patiesībā ir grūti sasniedzams, viens piemērs no mana repertuāra.

Mana māsīca jau otro gadu desmitu dzīvo Vācijā. Šo gadu laikā ir paspējusi izmēģināt dažādas diētas un pievērsties boksam kā skatītāja – abas šīs lietas tikai Vācijas rutīnas dēļ. Pirmā, jo uz ielām tirgo garšīgas karstmaizes. Otrā, jo Vācijā cilvēki kļūst traki, kad cīnās brāļi Kļičko. Lielie ekrāni un kopīga skatīšanās uz Ukrainas boksa varoņiem. Pasvītrošu – Ukrainas! Tas ir liels notikums, kas aizrauj. Latvijā ko tādu iedomāties ir grūti, pagaidām tam nav bijis pamata, taču mazliet tālākā, taču pārskatāmā nākotnē neiespējami tas nav.

Jebkurš ceļš ir jāmēro pakāpeniski – soli pa solim, ko Mairis arī dara. „No sākuma ir jāsakrāj mazākas jostas, lai pēc tam tiktu klāt šīm lielajām. Viss notiek piramīdas veidā – no mazākām uzvarām līdz lielākām. Ātri kaut ko iegūstot, to ātri arī pazaudē,” uzskata Mairis Briedis. Janvārī viņam paliks 28 gadi, kas smagsvaram vēl ir tikai pirmsbrieduma vecums. Lādēties un atmest ar roku, ka 28 gados nekas vēl nav sasniegts un par visiem mērķiem un plāniem ir jāaizmirst, būtu nekorekti – šis nav tas sporta veids.

Kad tika paziņots, ka Rīgā notiks „Bigger’s Better” superfināls, komentāros cilvēki pauda apņemšanos pirmo reizi mūžā klātienē apmeklēt boksu. Šis pacēlums, komplektā ar veiksmīgu mūsējā sniegumu, var būt ļoti, ļoti auglīgs turpmākajai sporta veida attīstībai Latvijā, ko vispirms sekmē tā prestižs.

Runājot par konkurentiem, izskatās, ka cīņā par uzvaru tādi varētu būt divi – polis Jastržebskis un grieķis Lazaridis. Tomēr jāatzīmē, ka šādi boksa zibensturnīri ir ļoti neparedzami, daudz ko nosaka izloze, kā arī tas, cik ļoti bokseri ir sagatavojušies visam. Vieglākais bokseris ir 92 kg smags, bet smagākais – 151 kg. Plašs diapazons. Gaidāmās sacensības tiešraidē translēs „Eurosport”, tām uzmanību pievērsīs arī menedžeri, promouteri, potenciālie sponsori. Un tas viss – Rīgā. Ceram uz latviešu finālu – tas ir tieši tas, kas mums ir nepieciešams. Varam to saukt par soli uz priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2012-12-13 13:20, pirms 12 gadiem
biļetes gan varēja būt lētākas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja