Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vitjaz izglīto līgu...

Vitjaz izglīto līgu...
Rodrigo Laviņš izglīto Vitjaz jaunatni. foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze / F64 Photo Agency.

"Čehovas cirks viesojas Rīgā" - ir īstākais apzīmējums Dinamo un Vitjaz spēles 3. periodam, pirms kura radās mānīgs iespaids, ka "vitjazieši" māk spēlēt arī bez klajām rupjībām. tomēr Vitjaz nepievīla savus cienītājus. un izrādās, Čehovas klubam nav nekāda sakara ar klauniem un grūtgalvību, jo komanda piepilda cēlu misiju - izglīto KHL klubus, tienešus un nes NHL kultūru...

"skolotājs" Nazarovs

Vitjaz galvenā trenera Andreja Nazarova "alibi", ka Vitjaz "spēles" stils ir līgas "action" un auditorijas piesaiste hokejam, vairs nav jaunums. kaut kādai nostājai jābūt, un ko gan viņš citu varētu teikt? apgalvojums, ka viņš spēlētājiem neliek doties laukumā, lai tie kādam uzbruktu, vairs neiet cauri. nācija vairs netic, un vai vajag, lai ticētu? par "action" Nazarovam un hokeja apskatniekiem, kas uzsver Vitjaz "faktora" nozīmi uzmanības piesaistei, ir zināma taisnība. lai noskatītos spēles "agresīvākās" minūtes, esot pievērsušās pat mājsaimnieces, kas visādi citādi ar hokeju ir rezervētās vai pat greizsirdīgās attiecībās. Nazarovs vēl piesaucis "miegu no garlaicības", acīmredzot īstajos vārdos nosaucot Čehovas komandas spējas vairumā gadījumu... jāpiebilst, ka vēl lielāka auditorija ir jaunumu sižetiem par katastrofām, terora aktiem utt. (tas nav aicinājums). vai uzmanības piesaiste ar grūtgalvības problēmām būtu tas, kas nepieciešams līgai?

meklēt vainīgos Vitjaz pusē jau ir "noiets etaps"; līgas vadība redz, kas notiek, situācija atkārtojas reizi no reizes, tiesneši nemaz nealkst kaut ko neitralizēt saknē, visi tāpat saprot, ka "mirastiji" un arī Nazarovs ir darbarīki. un acīmredzot šie darbarīki un Vitjaz kopumā KHL-am kā organizācijai ir vajadzīgi. kādiem nolūkiem vai kā "aizstāvēti", racionāli izskaidrots, vismaz publiski, nav.

Vitjaz kā izglītības iestāde

viens racionāls Čehovas komandas "paturēšanas" iemesls būtu tiesnešu apmācībai un eksaminēšanai. pagaidām gan daļa tiesnešu "raustās" no agresīviem tēviņiem uz slidām; taču tiesnešu kolēģija varētu pārmaiņus deleģēt mazāk pieredzējušos amata brāļus pastrādāt Vitjaz spēlēs, ko arī, iespējams, dara. ar domu, lai strīpainie pamācās izšķirt kautiņus, orientēties laukumā, kad plūcās vairāki pāri, paturēt prātā vairāk par 1-2 noraidāmajiem, kā arī spēt pamanīt, vai uz noraidīto soliņa ir visi nepieciešamie un vai nesēž kāds liekais, kam spēle jau beigusies. starp citu, arī spēlē starp rīdziniekiem un "vitjazistiem" ne visi šie tiesnešu kompetences elementi izdevās...

no līgas vadoņiem tuvāk vai tālāk "stāvošām" personām ir izskanējusi doma, ka Vitjaz pozitīvā ietekme ir NHL spēļu un izrāžu kultūrai piemītošo "policistu" ieviešana uz KHL ledus laukumiem. kā zināms, NHL atdarināšana ļoti plašās KHL aprindās ir "svēta lieta". tad nu vitjazieši var izjust misiju - "audzināt" KHL komandas NHL tradīciju virzienā un veicināt hokeja "policistu" iemājošanu KHL klubos. ja Vitjaz būtu NHL-ā darbu zaudējušo vai neieguvušo "spēka uzbrucēju" arodbiedrība, tad būtu saprotama šāda misija. bet... varbūt ir arī?

visu cieņu Rodrigo Laviņam (dz. 1974.), kurš "ņēma žagarus" un sadeva Vitjaz jaunās paaudzes gailēnam Aleksandram Fedosejevam (dz. 1991.) par atkārtotu, atklātu rupjību. kā saka, hokeja laukumā kaktu nav, stūri ir "apaļi" un nācās skaidrot uzreiz. ir skaidrs, ja jau visādi citādi budiski mierīgais Rodrigo Laviņš ir "izvests" un kaujās, tad kaut kas nav kārtībā... tomēr tieši Laviņa gadījums ir apliecinājums tam, ka jākaujas tiem, kas to prot, vai pārfrāzējot - kauties ir jāmāk. ja nemāk - tad ir plaukstas trauma un dažas nedēļas "brīvdienu". tiesa, vēl jaudīgākas traumas un veselības problēmas mēdz būt arī gadījumos, ja kauties māk... tieši tā arī ir viena no daļēji "kopētā" NHL rūpēm.

Vitjaz "mākslinieku" sniegums 2011./2012. g. sezonā (pēc komandas 32 spēlēm):

"mākslinieks"spēlespunkti+/-SMvid.sp laiksvieta komandā pēc rezultativitātes
Nick Tarnasky263+5-58216:045.
Christopher Brennan111+0-11585:5720.
Jon Mirasty201+0-41006:2821.
Jeremy Yablonski80+0-11135:5729.

skatām- un lasāmvielai:

- Rīgas Dinamo vs. Vitjaz spēles (2011-12-11) "zvaigzne" Dž.Mirastijs par savu "uzstāšanos":
Джон Мирасти: «На самом деле, драка была...
Mirastijs: "Kad biju uz ledus, pretinieks bija...
- spēles un anti-spēles video (pamatā tas pats sižets):
Хоккей на AllHockey.Ru - КХЛ:...
HotIce.ru - Хоккей в России и в мире. Родриго...
Видеообзор матча "Динамо" Р — "Витязь" - Хоккей...
КХЛ. «Динамо»Р - «Витязь». Голы и лучшие...
Dinamo - Vitjaz (11.12.11)
- Rodrigo Laviņš par "izvešānās" iemesliem:
Laviņš: "Pēdējos 10 gados tā sejā nebija...
- sovsport.ru apskatnieks par spēli:
Рецидивисты. Наш обозреватель о новых драках...

vai Dinamo būtu nepieciešams štata "policists"?

  • 130

  • 17

  • 147


  +2 [+] [-]

, 2011-12-13 01:44, pirms 13 gadiem
Divām spēlēm sezonā policistu nevajag. Kāds labs aģitators gan noderētu

  +7 [+] [-]

, 2011-12-13 01:44, pirms 13 gadiem
Policists noteikti noderētu, bet uzskatu, ka nav jābūt ūber kuilim kā Jablonskis vai Brenans, jābūt tādam kas māk spēlēt, nebaidās no konflikta un var arī izkauties ja situācijā tas ir nepieciešams.

Katru sezonu vismaz vienu reizi OZO izpilda šo funkciju kamēr pārējie stāv blakus un skatās kā kādu no mūsējiem apbižo. Kaut vai spēlē pret SY iepriekšējās sezonas beigās. Nevar kapteinis, vecākais un pieredzējušākais spēlētājs komandā pildīt šādu funkciju, tas nav normāli.

Jādomā ilgtermiņā un jāaudzina kāds no mūsējiem. Noteikti var atrast arī tādu kas mācētu spēlēt un gūt golus ar gaļu (Znaroks, Toresens, utt).

Protams nevar attaisnot Vityaz brutālos uzbrukumus kā piemēram spēlē pret Traktor kur Jablonskis un Brenans vienkārši brutāli uzbrūk labākajiem spēlētājiem. Tādēļ arī ir pastāv tāda lieta kā spēlētāju diskvalifikācija, piemēram Krisam Saimonam 30 spēles NHL par tīšu uzkāpšanu ar slidu, vai arī Billijs Koutu, uz mūžu, par uzbrukumiem tiesnešiem un lielāko NHL kautiņu kāds redzēts.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 02:48, pirms 13 gadiem
Visām komandām viens policists ir nepieciešams. Hokejā bez rupjībām neiztikt, tākā ir nepieciešams viens, kas var aizstāvēt savus komandas līderus!

  +2 [+] [-]

, 2011-12-13 05:38, pirms 13 gadiem
Nevajag no ārpuses meklēt. Iemet Jēkabu trenažieru zālē un būs policists, pēc pāris mēnešiem. Šim jau patīk katliņus palocīt ik pa laikam.

     [+] [-]

, 2011-12-13 07:46, pirms 13 gadiem
Tu saki? rakstīja: Nevajag no ārpuses meklēt. Iemet Jēkabu trenažieru zālē un būs policists, pēc pāris mēnešiem. Šim jau patīk katliņus palocīt ik pa laikam.
kad sapņo aizver acis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 09:06, pirms 13 gadiem
Vajag , lai pretinieku komandas '' nedaudz atsaldētajiem '' nav vēlme traumēt un atklāti ņirgāties par mūsu spēlētājiem . Nākošā sezonā ļoti daudzām komandām KHL būs '' policisti '' . Mūsu komandas spēlētāji droši varēs iet laukumā un pildīt savus pienākumus zinot , kad IR cilvēks , kas vajadzības gadījumā ies laukumā un pildīs savus pienākumus .
Un to , kad '' tautai '' patīk , un '' tauta '' vēl labāk apmeklē spēles kur 90 % varbūtību būs kautiņi vai kādi citi asumi , vairs nav jāpierāda .

  +2 [+] [-]

, 2011-12-13 09:43, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Lai nu ko, bet Znaroks jau nebija nekad policists. OK, viņš daudz noraidījās, par klupināšanu un tādām visādām lietām, bet kāvies jau viņš nav vairāk par to pašu Ozoliņu vai Rodrigo Laviņu! Nevajag muļķības stāstīt tautai! Znaroks bija tīrs forwards, uz vārtu gūšanu!
Znaroks nekad no kautiņa neizvairījās,izlases pārbaudes spēlēs pirms PČ parasti ar kādu izkāvās un ne tikai viņš,izlasei tā bija tradīcija iepriecināt publiku.Arī Dinamo laikā pietiekami izmizojās. Un pirmajāleģionāru sezonā tā arī netika uzspēlēt Pori komandā [ja nekļūdos],jo sāka kauties un pie reizes tiesnesi ieboksēja,par ,ko dabūja diskābeli,vai tika atskaitīts no komandas.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 09:53, pirms 13 gadiem
Bet petrovich_27 joprojām turpina purgāt latviešu valodu un nemāk ievērot viselementārāko gramatiku... Kauns tādam profesionālam ziņu portālam kā SA+ pieļaut šādu rakstību!!!

Viņš dara labu darbu, bet rakstīt tomēr jāiemācās!

     [+] [-]

, 2011-12-13 11:20, pirms 13 gadiem
Hmm... diez cik Stīvam Makintairam Oilers šogad piķo? Vot ko RD vajadzētu nolīgt! Čalis ir izslēdzis ne tikai mūsu Raiču, bet arī līgas "bubuli" Jablonski!

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 11:24, pirms 13 gadiem
kasrim rakstīja: Bet petrovich_27 joprojām turpina purgāt latviešu valodu un nemāk ievērot viselementārāko gramatiku... Kauns tādam profesionālam ziņu portālam kā SA+ pieļaut šādu rakstību!!!

Viņš dara labu darbu, bet rakstīt tomēr jāiemācās!
Pilnīgi piekrītu, kaut vai teikumu sākt ar lielo burtu jau nu būtu jāspēj!

  +5 [+] [-]

, 2011-12-13 11:41, pirms 13 gadiem
Rīgai vajadzētu dabūt tāda tipa spēlētāju, kā Saimons. Gan golu var iemest, gan bietē pretiniekam iedot un savējos aizstāvēt. Bet... tādas klases spēlētāji arī labi maksā un te jau atkal sākas runas par finansēm un to pieejamību....

  +3 [+] [-]

, 2011-12-13 12:26, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Hmm... diez cik Stīvam Makintairam Oilers šogad piķo? Vot ko RD vajadzētu nolīgt! Čalis ir izslēdzis ne tikai mūsu Raiču, bet arī līgas "bubuli" Jablonski!
Bet realitātē - ko gan viņš "slēgtu" pārējās spēlēs?

  +1 [+] [-]

, 2011-12-13 13:50, pirms 13 gadiem
coffijs rakstīja: Znaroks nekad no kautiņa neizvairījās,izlases pārbaudes spēlēs pirms PČ parasti ar kādu izkāvās un ne tikai viņš,izlasei tā bija tradīcija iepriecināt publiku.Arī Dinamo laikā pietiekami izmizojās. Un pirmajāleģionāru sezonā tā arī netika uzspēlēt Pori komandā [ja nekļūdos],jo sāka kauties un pie reizes tiesnesi ieboksēja,par ,ko dabūja diskābeli,vai tika atskaitīts no komandas.
Viņš pret tiesnesi nūju salauza. Pats saka ka tā jau bija ielūzusi. Diskābele bij pamatīga

     [+] [-]

, 2011-12-13 15:10, pirms 13 gadiem
kasrim rakstīja: Bet petrovich_27 joprojām turpina purgāt latviešu valodu un nemāk ievērot viselementārāko gramatiku... Kauns tādam profesionālam ziņu portālam kā SA+ pieļaut šādu rakstību!!!

Viņš dara labu darbu, bet rakstīt tomēr jāiemācās!
Viņš nav no tiem, kas saņem naudu no SA+ viņš ir parasts lietotājs, kas ieliek rakstu.

     [+] [-]

, 2011-12-13 17:40, pirms 13 gadiem
als rakstīja: Hmm... diez cik Stīvam Makintairam Oilers šogad piķo? Vot ko RD vajadzētu nolīgt! Čalis ir izslēdzis ne tikai mūsu Raiču, bet arī līgas "bubuli" Jablonski!
Puiši iegrimuši sapņos.
Kas zin ko KHL vadība starpsezonā izdomās, un tad jau iespējams,ka nākošā sezonā ,,lielais un briesmīgais bubulis'' Vitjaz jau būs pavisam cita komanda.

  -1 [+] [-]

, 2011-12-13 21:52, pirms 13 gadiem
davidovic rakstīja: Viņš nav no tiem, kas saņem naudu no SA+ viņš ir parasts lietotājs, kas ieliek rakstu.
Uuuun tas protams dod tiesības rakstīt aplami, teikumus ar mazo burtu.

     [+] [-]

, 2011-12-13 22:52, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Puiši iegrimuši sapņos.
Kas zin ko KHL vadība starpsezonā izdomās, un tad jau iespējams,ka nākošā sezonā ,,lielais un briesmīgais bubulis'' Vitjaz jau būs pavisam cita komanda.
kamēr būs Nazarovs, nekas nemainīsies...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 00:24, pirms 13 gadiem
tapirs19 rakstīja: kamēr būs Nazarovs, nekas nemainīsies...
Otrādi. Kamēr nekas nemainīsies, būs Nazarovs. Ne jau viņš to izštukoja, ne jau viņš kādu algo.

     [+] [-]

, 2011-12-14 00:59, pirms 13 gadiem
M9 rakstīja: Otrādi. Kamēr nekas nemainīsies, būs Nazarovs. Ne jau viņš to izštukoja, ne jau viņš kādu algo.
jā, piekrītu...šinī piramīdā viņš nav pats, pats...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-14 02:24, pirms 13 gadiem
Jā, jo ticiet man, nākamsezon tās jau vairs nebūs 2 spēles sezonā (4-6 KHL komandās bez Vityaz jau ir policisti vai puspolicisti), sorry, bet katram ir skaidrs, ka, ja tas netiks aizliegts vispār (un tam es neticu) nākamgad tie būs vēl vairākās, ja ne visās komandās. Tā es uzskatu, varbūt kļūdos.

     [+] [-]

, 2011-12-15 11:14, pirms 13 gadiem
KirmansLipovs rakstīja: Jā, jo ticiet man, nākamsezon tās jau vairs nebūs 2 spēles sezonā (4-6 KHL komandās bez Vityaz jau ir policisti vai puspolicisti), sorry, bet katram ir skaidrs, ka, ja tas netiks aizliegts vispār (un tam es neticu) nākamgad tie būs vēl vairākās, ja ne visās komandās. Tā es uzskatu, varbūt kļūdos.
Ŗunā, ka Avangards jau ved sarunas ar Z.Konopku (NHL policists)
1- Vitjaz, 2. ACSK- Verott, 3.Baris- Gratton, 4. Salavats- Svitovs, 5.ASK-Artjuhins, 6. Metalurgs(N.)- Saimons, 7.Lev-Mihalik.