Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Vai Abramčiks meloja?

Vai Abramčiks meloja?
Tieši Rīdigers Abramčiks bija treneris, kurš ceļu uz virslīgu pavēra talantīgajam uzbrucējam Denisam Rakelam. Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Gada pēdējās nedēļās koferus kravā 18 gadu vecais uzbrucējs Deniss Rakels. Bijušais "Liepājas metalurga" snaiperis parakstījis triju gadu līgumu ar Kazaņas "Rubin". Braukt prom vai rūdīties virslīgā vēl vienu sezonu, domas dalās. Izrādās, bijušajam "Liepājas metalurga" galvenajam trenerim Rīdigeram Abramčikam šajā jautājumā ir uzreiz divi viedokļi...

Rakelam piezvanīju nedēļas nogalē, lai noskaidrotu, kad viņš dosies uz Kazaņu. Noslēdzot sarunu, pārvaicāju, vai tiešām nešaubās par lēmumu doties prom, jo Abramčiks rekomendēja vēl vienu gadu palikt Liepājā. Rakels par pēdējo viedokli bija pārsteigts: "Vai Abramčiks tiešām tā teica?!"

Atbildēju apstiprinoši, jo, atvadoties no Liepājas futbola, lielajā intervijā "Sporta Avīzei" vācu speciālists sacīja: "Rakelam pagaidām ir robeža, kurai jātiek pāri. Ja izdosies, būs augstākā līmenī. Varbūt vajadzētu vēl vienu gadu pavadīt Liepājā - uzkrāt pieredzi, parādīt sevi vēl labāk, attīstīt vairāk un doties prom nākamgad. Es viņam to ieteiktu."

Rakels norādīja, ka "visu sezonas otro pusi viņš (Abramčiks) man uzsvēra, ka jābrauc prom, ka noteikti nevajag palikt Latvijā, jo tad cietīs mana izaugsme. Abi meklējām komandu, tāpēc braucu uz Bāzeli, kur viņam strādā labs draugs. Bija arī interese no Romas "Lazio", arī Beļģijā. Tiešām viņš tā teica?".

Man ir versija, kāpēc Abramčiks kažoku meta uz otru pusi, bet var tikai zīlēt, cik tajā taisnības. Kad novembra beigās intervēju Abramčiku, viņš vairākas reizes piebilda, ka vēl nav nokārtojis visas formalitātes ar klubu, lai dotos prom. Cik nojautu, Abramčiks cerēja uz "šķiršanās prēmiju", un, iespējams, tāpēc teica to, ko gribētu dzirdēt "Liepājas metalurga" vadība. Raugi, lai Rakels paliek Liepājā un pagarina līgumu. Tas klubam pavērtu iespēju nopelnīt uz pārejas rēķina, ja Deniss atkal uzspīdētu 2011. gada sezonas pirmajā pusē un vasarā tiktu pārdots.

Rakels nešaubās, ka lēmums doties uz ārzemēm ir pareizs: "Gribu sevi attīstīt, spēlēt augstākā līmenī. Arī tētis uzskata, ka esmu gatavs braukt prom."

8. janvārī Rakels ar "Rubin" pirmo sastāvu plāno doties uz treniņnometni Turcijā. Nevar izslēgt, ka vēlāk Deniss pievienosies kluba dublieriem. "Varianti ir dažādi. Varbūt mani izīrēs. Esmu dzirdējis runas par Polijas virslīgu." Janvāris šajā ziņā varētu sniegt pirmās atbildes!

Latvijas čempionāta virslīgā Rakels debitēja pērn, spilgti piesakot savu talantu. Pērn viņš guva deviņus vārtus, bet šogad šo skaitli dubultoja, kļūstot par virslīgas rezultatīvāko spēlētāju.

Vai atbalsti Rakela lēmumu 18 gadu vecumā karjeru turpināt ārzemēs?

  • 128

  • 32


  +3 [+] [-]

, 2010-12-13 13:02, pirms 14 gadiem
Deniss brauc prom!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-13 13:03, pirms 14 gadiem
Nu un ko Tu blēj??? No vienas puses - trenerim jāievēro kluba intereses un cik es saprotu, tās pašlaik saistītas ar Denisa palikšanu Liepājas sistēmā. Te arī publiskie izteicieni žurnālistiem rodas....no otras puses, tīri cilvēciski Denisam arī pa kluso ieteica trīt slidas uz labāku līgu. Un tagad Ilvars Koscinkevičs kā veca klača ņem un nostučī. Bravo. "Labdaru" nekad netrūkst.

  +4 [+] [-]

, 2010-12-13 13:06, pirms 14 gadiem
A kur 3.variants - "Nezinu"?

  +3 [+] [-]

, 2010-12-13 13:48, pirms 14 gadiem
Girtelis rakstīja: A kur 3.variants - "Nezinu"?
Cik ilgi var nezināt? Beidzot paud savu viedokli par situāciju.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-13 14:40, pirms 14 gadiem
Katram pēc nopelniem!

  +8 [+] [-]

, 2010-12-13 15:10, pirms 14 gadiem
Buivols rakstīja: Nu un ko Tu blēj??? No vienas puses - trenerim jāievēro kluba intereses un cik es saprotu, tās pašlaik saistītas ar Denisa palikšanu Liepājas sistēmā. Te arī publiskie izteicieni žurnālistiem rodas....no otras puses, tīri cilvēciski Denisam arī pa kluso ieteica trīt slidas uz labāku līgu. Un tagad Ilvars Koscinkevičs kā veca klača ņem un nostučī. Bravo. "Labdaru" nekad netrūkst.
Tavuprāt, žurnālistiem jābūt labdariem vai jāatspoguļo patiesība?

     [+] [-]

, 2010-12-13 23:40, pirms 14 gadiem
Pareiza izvēle, manuprāt. Talants ir un vēl ļoti, ļoti jauns, tāpēc viss ir pareizi. Visi labākie Eiropas spēlētāji no mazajām valstiņām 18, 19 gadu vecumā pārceļas jau uz labākām līgām, kur sākumā spēlē dublieros. Tas nav nekas neparasts arī šajā gadījumā, it īpaši, ja 18 gadu vecumā kļūsti par rezultatīvāko līgas snaiperi, apsteidzot vēl pāris pieaugušo izlases uzbrucējus. Lai veicas Krievijā, Denis!

     [+] [-]

, 2010-12-14 18:46, pirms 14 gadiem
diskusija ir jāslēdz, jo fakts ir tāds, ka Rakels dodas projām un varu tik novēlēt, veiksmi.... diskusija vērts atsākt pēc diviem gadiem.