Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Tiesnesis nebija vainīgs

Tiesnesis nebija vainīgs
Skarbā realitāte - Igaunijas futbolisti maču pret īriem pabeidza deviņu vīru sastāvā. Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Liela daļa Igaunijas futbola līdzjutēju savu viedokli par pazīstamo ungāru tiesnesi Viktoru Kasai izteica jau piektdien turpat - A.Le Coq stadionā, kad otrajā puslaikā vienā balsī vairākas reizes izkliedza savu sāpi ar "Fuc... you referee..." Mans viedoklis tobrīd bija citāds, tāpēc ar lielu interesei naktī ripoju mājās no Tallinas, lai tiesneša lēmumus vēlreiz apskatītu video un saprastu, vai tas joprojām sakrīt ar klātienē redzēto.

Ja pavisam īsi - sakrīt. Raugi, kad skatījos maču Tallinā, teju visos lēmumos ar tiesnesi biju vienisprātis. Man nevienā brīdī neradās sajūta, ka Kasai būtu pieļāvis rupjas kļūdas, norokot igauņu cerības pacīnīties par dalību 2012. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā. Protams, igauņu bija žēl. Domās, protams, turēju īkšķus par viņiem, taču tās tomēr nebija tās emocijas, kas būtu, ja viņu vietā laukumā spēlētu vīri sarkanbaltsarkanos kreklos. Tāpēc uz laukumā notiekošo varēju paskatīties ar visnotaļ vēsu prātu.

Vēlāk pēc video rullīšu noskatīšanās varēju ''piesieties" tikai vienam Kasai lēmumam - kāpēc viņš nepiešķīra īram dzelteno kartīti, ja jau uzskatīja, ka Vunks otrajā puslaikā pie pretinieku soda laukuma tika nogāzts? Visi citi brīdinājumi un noraidījumi, manuprāt, bija pamatoti.

Piemēram, daudzi iebilst par pirmo dzelteno kartīti aizsargam Stepanovam. Manuprāt, tā bija pamatota, jo tika "norauts" īru ātrais pretuzbrukums. Makgīdijs būtu nopļauts kā ar izkapti, ja vien nebūtu centies izvairīties no Stepanova priekšā aizliktās kājas. Saprotami, ka pēc šiem centieniem Makgīdijs zaudēja līdzsvaru un krita. Skrienot lielā ātrumā dažkārt pietiek ar visniecīgāko kontaktu, lai kristu. Par otru dzelteno kartīti Stepanovam vispār nav vērts diskutēt. Drīzāk igauņi var pavaicāt paši sev, kāpēc sastrādāja tādas muļķības savā aizsardzības zonā. Stepanova uzbrukums pretiniekam šajā epizodē bija pilnīgi lieks, jo šo kļūdu, manuprāt, partneri vēl būtu paguvuši labot. Iespējams, daži Igaunijas valstsvienības futbolisti šajā mačā vienkārši pārdega.

Arī otrs centra aizsargs Pīroja dzeltenās kartītes saņēma pamatoti. Pirmkārt, par bloķēšanu. Otrkārt, par spēli ar roku brīdī, kad viņš bija pēdējais aizsargs, šādi nozogot īriem jebkādas cerības uz uzbrukuma turpinājumu. Igauņi laikam cerēja uz Kasai žēlastību, bet kāpēc gan viņam būtu bijis jānodarbojas ar labdarību? Viņš pieņēma profesionālus lēmumus, bija ar mugurkaulu, lai arī cik skarbi igauņiem šie lēmumi nebūtu. Turklāt neba Kasai bumbu četras reizes raidīja igauņu vārtos. To paveica īri uz savas meistarības rēķina un pēc igauņu kļūdām.

Daudzi nesaskatīja pārkāpumu, lai piešķirtu pendeli. Jā, kontakts nebija liels, taču igaunis tā vietā, lai no tā izvairītos, to meklēja, bet tas izraisīja īra kritienu soda laukumā, kuram tamdēļ "sametās" kājas.

Mača gaitā un arī pēc spēles mani nepameta sajūta, ka gluži vienkārši futbola Dievs Tallinā nebija ieradies. Tik daudz neveiksmīgu epizožu 90 minūšu laikā... Skaidrs, ka zaudējums bija nepelnīti liels (0:4), bet tā futbolā mēdz notikt. Ir dienas, kad ne viss notiek tā, kā gribētos, lai kā tu censtos. Centību mūsu kaimiņiem nudien nevarēja pārmest. Tikmēr īru spēle acis neapžilbināja, tāpēc palika sajūta - ja nebūtu bijusi melnā diena, šis duelis varēja beigties arī citādi...

Ja godīgi, man patika, kā igauņi spēlēja. Ļoti simpātiski sāka uzbrukumus, saspēlējās laukuma centrā, nezaudēja bumbu pie pirmās pretspēles vai presinga. Arī aizsargi allaž centās bumbu saglabāt, nevis sist uz priekšu. Šī bija pirmā reize šajā kvalifikācijas ciklā, kad igauņus redzēju klātienē. Jāsecina, ka igauņu iekļūšana izslēgšanas spēlēs nav plika apstākļu sakritība. Ir arī kvalitāte, ir argumenti, uz ko balstīt cerības nākotnē. Igauņi ir krietni progresējuši, un prieks par to!

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 12:45, pirms 13 gadiem
lai veicas atbildes spēlē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2011-11-13 12:57, pirms 13 gadiem
Kāpēc mans komentārs neaizgāja līdz komentāru sadaļai?

  -4 [+] [-]

, 2011-11-13 13:05, pirms 13 gadiem
Raksta autors laikam ir katolis.

     [+] [-]

, 2011-11-13 13:11, pirms 13 gadiem
Tieši tā! Tiesnesis šīs kartītes un pendeli neizzīda no pirksta, taču bija visai bargs. No vienas puses, varēja jau nedot to pendeli, galu galā, kāda tur bija jēga no tā? No otras puses, iespējams gadījums ar "Anrī roku" ir atstājis iespaidu uz tiesnešiem un viņi šādas kļūdas baidās pieļaut.

  +5 [+] [-]

, 2011-11-13 13:45, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Tak jau pirms spēles igauņu šanses bija labi ja 1%, ko tad šie tagad sapūtušies ir?
LAT šanses pret Turciju 2004.g. nebija lielākas......ja kas....

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 13:59, pirms 13 gadiem
No visiem strīdīgajiem momentiem šajā spēlē (Stepanova un Pīroja 2 dzeltenās, 11 m spēles beigās) man jautājumi radās tikai par Pīroja spēli ar roku, jo to atkārtojumā nevarēja redzēt. Tas viss notika cīņā ar pretinieku uzbrucēju, tāpēc, iespējams tieši bumba sameklēja roku, nevis otrādi. Bet tajā brīdī rezultāts jau bija 0:3 un spēles iznākums vairs neradīja šaubas. 2. un 3. vārti neveiksmīgu atlecienu rezultāts, 4. - jau igauņiem spēlējot bez diviem noraidītajiem spēlētājiem. Pilnīgi objektīvi nevaru spriest, jo redzēju tikai spēles kopsavilkumu, bet tiešām liekas, ka igauņiem vienkārši nepaveicās.

  +3 [+] [-]

, 2011-11-13 14:01, pirms 13 gadiem
pilnīgi piekrītu un redzēju to pašu ko Ilvars. Nezinu ko tie bļāvēji centās sabļaut.

     [+] [-]

, 2011-11-13 14:21, pirms 13 gadiem
Ja kas, šeit var apskatīt visus tiesneša lēmumus:
Estonia vs Ireland - Viktor Kassai, what an...

  -2 [+] [-]

, 2011-11-13 14:52, pirms 13 gadiem
fani nebļauj F .. ref tāpēc ka tiesnesis kļūdījies, bet tāpēc ka lēmums par sliktu viņu komandai, vienkārši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 18:35, pirms 13 gadiem
lkrnpk_2 rakstīja: tas pats mums hokejā bija pie 0:11 Kanādai 2006. gadā... nenormāli uzhaipota spēle, kurā spēlētāji vnk pārdega + tam visam klāt tā lieta, ka BAČ spēlētāji nezināja kā normālās līgās sāka tiesāt pēc lokauta (un fani arī, pa lielam). Iznākums = tāds, kāds bija...
Tad vēl paši tiesneši īsti nezināja kā tiesāt un arī pārdega.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 01:40, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka autors nemaz nav bijis tajā spēlē. Dažreiz pietiek ar mazām niansēm, lai spēles gaitu mainītu. Pendele bija izzīsta no pirksta, un ja deva īriem, tad kāpēc tādā pašā situācija netika dota igauņiem? Rokas ar tur nebija. Vairāk par 0:2 igauņiem zaudēt nevajadzēja. Kopumā bedīgi, ka mazās nācijas ta pietiesā. Un vēl, mūsejiem ir ko pamācīties, kā igauņi sarīkoja spēli.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 01:43, pirms 13 gadiem
Un vēl, īri ar savu īdēšanu nav pelnījuši spelēt Eiropas čempionātā. Un ja viņi tur tiks, tad ceru, ka zaudēs visas spēles un negūs nevienus vārtus. Kā ari tiks pazemoti nežēlīgi.

     [+] [-]

, 2011-11-14 09:35, pirms 13 gadiem
Atslēgas vārds ir pārdega, jo atbildības nasta bija ļoti liela! No vienas puses arī ir žēl, ka estiņiem tas gājiens uz Euro beidzas var teikt "pussoli" no finālturnīra, bet no otras ir arī mazliet prieks, ka mēs joprojām paliekam vienīgā Baltijas valsts, kas ir spēlējusi Euro finālturnīrā un izskatās, ka vēl kādu laiku tāda arī paliksim!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-14 09:38, pirms 13 gadiem
Atlika Keanam pacelt rokas gaisā un tiesnesis uzreiz ar kartiņu bij klāt! Pendeli gan varēja nedot, ja par šito dot pendeles tagad, tad katrā futbola mačā jābūt pa kādām 5ām pendelēm.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 11:39, pirms 13 gadiem
arhivs X rakstīja: Un vēl. Igauņi īd ne mazāk kā īri. Paši vien vainīgi pie sava zaudējuma bet iztaisās gluži par svētajiem mocekļiem
O,eksperts uzradies